Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Guru, naravno da znam to, nisam toliko lud.
Nego je prošle godine bila neka priča da će se možda više trošiti na 4G, zbog načina obračunavanja protoka, ili tako nečega, ne sećam se više šta se sve pisalo....
Meni baterija traje otprilike isto kao i dok sam bio na Denimu, s tim što mi je na Denimu osvetljenje ekrana bilo podešeno na srednju vrednost, a na deseci ga držim na 100%, tako da nemam zamerki na trajanje baterije na W10M. Nažalost, nemam nikakav savet, jer ne znam šta uzrokuje problem kod tvog primerka, nadam se da će se javiti još neko i da ćeš dobiti neki koristan savet.
I meni traje sad kao i na Windows Phone 8.1. Mislim da bi bilo najbolje da pogledaš šta ti troši bateriju u Battery u Settingsu.
Jedan savet koji mi pada na pamet je da odeš u Settings / Privacy / Feedback & diagnostics, pa tamo da staviš Never i Basic. To bi trebalo da ti uštedi i megabajte, i bateriju.
Onda, u mejlu imaš opciju da ti sinhronizuje Based on my usage ili As items arrive. Meni stoji Based on my usage, stižu mi mejlovi i tako skoro odmah, mada neki su ovde govorili da ovo i ne utiče na bateriju.
I možeš da vidiš u Settingsu Background apps, pa da pokaziš neke da ti ne rade u pozadini, ali mislim da je to suvišno. Najbolje da pogledaš u Battery šta ti najviše troši bateriju.
EDIT: Izvini, ja sam odgovorio kao da je ovo u w10m temi, a ovo je tema l930. Ja imam l532, ali verujem ipak da i moje iskustvo može da ti bude korisno.
Juče i danas Mesindžer nije hteo da otvori poruke. Ranije se otvarao relativno sporo, za par sekundi ako nije otvoren u pozadini, i posle toga je radio sasvim lepo.
Drug ima 930, od kad ga je podigao na w10m ne moze ni jednu aplikaciju da instalira iz prodavnice. Radili smo reset i podesavanja nismo vratili i novi nalog otvorili i opet nece. Dok je bio na 8.1 sve je radilo, evo slika.
Aplikaciju nece ni da preuzme, brosver radi znaci protok interneta ide. Ima li tu nekog resenja ili da ga vrne na 8.1.
Da, ono sam bio u hodu, i nisam mogao da vidim slike.
Palo mi je na pamet da možda proba sa drugim WiFijem, a vidim sad na slici i da mu je prilično slab signal, možda i to ima veze. Ili možda prosto probati na drugom WiFiju...
Jel je probao soft reset? To je Power button + Volume down da se drži.
Poslednja opcija, možda da proba da vrati osmicu, pa da opet stavi desetku, ali to bih probao da ostavim za kraj... A možda se i još neko nečega seti.
гари, 930 nema ulaz za eksternu memoriju. Deksi, nemam pojma šta bi moglo da bude, prvi put čujem za tako nešto, sačekaj da se javi guru, možda će moći da pomogne.
Uglavnom, ja bih poslušao Garija, vratio se na 8.1 pa opet na 10, a ako ni tada neće, onda bih išao u servis.
Ma nije do signala i wifija, probao drug kuci nije htelo pa ga doneo kod mene, radili smo reset iz telefona, nismo tasterima ali mislim da je rezultat isti. Da karticu i nema, o ima samo svoju memoriju.
Nista vraticemo ga na 8.1 pa probati. Kako se bese zvao onaj nokijin alat za tu radnju, nokia tool recovery ili drugacije.
Deksi napisao:Ma nije do signala i wifija, probao drug kuci nije htelo pa ga doneo kod mene, radili smo reset iz telefona, nismo tasterima ali mislim da je rezultat isti. Da karticu i nema, o ima samo svoju memoriju.
Nista vraticemo ga na 8.1 pa probati. Kako se bese zvao onaj nokijin alat za tu radnju, nokia tool recovery ili drugacije.
Deksi napisao:...Nista vraticemo ga na 8.1 pa probati. Kako se bese zvao onaj nokijin alat za tu radnju, nokia tool recovery ili drugacije.
Ako se još nisi snašao,link ka WDRThttp://skr.rs/LTr isti fon, isti problem i nažalost izgleda jedino rešenje, sve iz početka. Ništa pametnije nisam našao na netu, uglavnom isto.
Edit
Nešto sam vežbao, zato toliko izmena
Poslednja izmena od sizif u Ned, 18. Dec 2016. 12:38, izmenjeno 11 puta ukupno.
Razmisljam da kupim 930icu u neko skorije vreme i jedino sto me odvlaci jer cinjenica da je baterija slaba, barem na papiru.
Da li je moguce koristiti telefon 12 sati uz par poziva, dosta dopisivanja preko mesindzera i vibera, i solidnog brauzovanja na data konekciji? Pitanje postavljam korisnicima koji su na svom uredjaju imaju W10M.
Branjo, zašto 930, a ne recimo 950? Za koje pare bi dobio 930? Sa tom upotrebom možda nećeš moći da izdržiš 12h. Naravno, pitanje je šta je solidno brauzovanje i dosta dopisivanja. Ja sam uspevao sa oko 1-2h browsinga i oko 150-200 poruka na WhatsApp, kao i oko 40-ak min priče da izdržim 07-15-16.
Savetujem ti neku eksternu bateriju u tom slučaju. Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Vrlo rado bih uzeo 950 (cak i XL verijantu) ali trenutno ne bih davao tolike novce za fontele, a 930 mogu da nabavim, u solidnom stanju, za 120 evra.
Hmmm...te cifre mi preslabo deluju. Nista, onda cu verovatno da ustedim i da kupim 1520.
Tek ćeš s time da se zezneš. Star uređaj, može samo polovan da se kupi, ko zna kakva je baterija, neće biti update za nj. 930 za te pare nije loša varijanta, ako je baterija ok. Ako nije, velika je petljancija zameniti je.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.