Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Re: Vesti od Microsofta

Post od Enemoon »

MS je vec dokazao da ne sedi skrstenih ruku,dokaz je Surface linija proizvoda sa kojom su ubedljivo na vodecem mestu u svetu a ne sumnjam da ce takav biti i Surface phone.Dok mapetovci iz prikrajka pljuckaju,Ms radi posao i ispred je konkurencije.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Pa surface je najbolji jer je UBEDLJIVO najskuplji tablet sa tastaturom. On realno I nema konkurenciju jer ostali prave neke sprdnja uredjaje za 200-300e.

A surface phone ce biti fail, kao I svaki Windows telefon,dzabe lupate glavu

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

"Najbolji jer je najskuplji",hahaha,odavno nisam cuo nesto smesnije :lol:
A sto se tice "lupanja glavom",ne lupam je jer jednostavno ZNAM da ce biti VRHUNSKI uredjaj kao i uostalom isve drugo sto dolazi u poslednje vreme od MS.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

TosaNS napisao:ne bih se složio sa tom konstatacijom da je šuplja priča ...
Evo samo jedan primer iz prethodnih obećanja. Kada su najavljivali W10M (godinuipo pre zvaničnog objavljivanja) rekli su da će svi njihovi telefoni sa WP8 i 8.1 dobiti zvanično ažuriranje na W10M. Odavno već znamo da je to bila laž, koja je izgovorena samo da bi se do izlaska WP10 prodavali svi njihovi uređaji bez izuzetka, pa ko se zajebe, zajebao se.

Dakle, šupla priča, složio se ti ili ne. Uostalom, nisam te ni pitao da li se ti slažeš sa tom činjenicom, već me zanima koliko to puta jedni te isti mogu tebi (i tebi sličnima) da podvaljuju slatkorečive priče i da im ti svaki put poveruješ čim se ponovo oglase. :blinky:

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Enemoon napisao:"Najbolji jer je najskuplji",hahaha,odavno nisam cuo nesto smesnije [emoji38]
A sto se tice "lupanja glavom",ne lupam je jer jednostavno ZNAM da ce biti VRHUNSKI uredjaj kao i uostalom isve drugo sto dolazi u poslednje vreme od MS.

Ako ti je to najsmesnije u poslednje vreme, onda stvarno ne znam sta da ti kazem...

Naravno da ce biti najbolji, jer ima npr i5 I ssd, samo te dve komponente kostaju kao ceo Asus 2 u 1.

Sta li ce biti sledeci argument kad MS opet razocara, stay tuned...

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

kad apple napravi najbolji i najskuplji telefon onda je ok, vredi. drugi nemaju pravo da prave skupe i dobre uredjaje. samo sto nisi faca ako kazes "imam surface" i ako ga stavis u kafiću na sto neces imati mesta za espreso. hajde onda da pljujemo mercedes, audi, vw, i oni su skupi, sram ih bilo.
nesto ni ja nemam poverenja u taj surface phone, bice min 5,5" i min 500€. previse za mene. mada mislim da ce kvalitet biti ok.

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

1808 napisao: ne bih se složio sa tom konstatacijom da je šuplja priča ...
Evo samo jedan primer iz prethodnih obećanja. Kada su najavljivali W10M (godinuipo pre zvaničnog objavljivanja) rekli su da će svi njihovi telefoni sa WP8 i 8.1 dobiti zvanično ažuriranje na W10M. Odavno već znamo da je to bila laž, koja je izgovorena samo da bi se do izlaska WP10 prodavali svi njihovi uređaji bez izuzetka, pa ko se zajebe, zajebao se.
Namera MS je bila da svi dobiju novi windows 10 ali je pitanje tehničke mogućnosti da li je bilo realno očekivati tako nešto, i opet se nepotrebno vraćamo na priču o obećanjima ja bih te upitao kakava je situacija kod ostalih OS-a? Tvrdiš da oni sve ispoštuju do kraja kada su upitanju njihova obećanja? Zato mislim da ti je priča šuplja jer su u MS najavili novi OS w10 i za mobilne telefone i to su ispoštovali, tačno da nisu dobili svi kako je bilo isprva i očekivano ali ni ti koji su tada kupovali nisu imali pojma da će biti novi OS niti im je to negde bilo i bitno u tom momentu kupovine, kao ni android korisnicima da li će dobiti novi OS ili će ostati na tom koji je trenutno ali kao što rekoh to je druga priča i nije problem da se o tome priča ali mislim da je glupo ponavljati se ....
1808 napisao:Dakle, šupla priča, složio se ti ili ne. Uostalom, nisam te ni pitao da li se ti slažeš sa tom činjenicom, već me zanima koliko to puta jedni te isti mogu tebi (i tebi sličnima) da podvaljuju slatkorečive priče i da im ti svaki put poveruješ čim se ponovo oglase. :blinky:
Nisam ni ja tebe ništa pitao pa se kačiš na mene ali se uvek trudim da ti odgovorim, što se tiče podvaljivanja takođe ne mislim da mi je neko podvalio nešto ali jesam se osećao prevarenim od strane androida kada sam imao problema sa njihvoim uređajima, naravno znam da to sada nije slučaj tj predpostavljam jer nisam korisnik istih i ne bih da govorim napamet ali verujem da su sada dovedeni u red i da rade ok. Pogrešno si ubeđen da sam ja poverovao u bilo šta ja sam samo preneo vest u vezi sa MS ali tebi je to bio signal da reaguješ što je veoma zanimljivo kako si iskonstruisao tu priču o mojoj lakovernosti, rekao bih da si površan i brzoplet u donošenju zaključaka ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

1808 napisao: Evo samo jedan primer iz prethodnih obećanja. Kada su najavljivali W10M (godinuipo pre zvaničnog objavljivanja) rekli su da će svi njihovi telefoni sa WP8 i 8.1 dobiti zvanično ažuriranje na W10M. Odavno već znamo da je to bila laž, koja je izgovorena samo da bi se do izlaska WP10 prodavali svi njihovi uređaji bez izuzetka, pa ko se zajebe, zajebao se.

Dakle, šupla priča, složio se ti ili ne. Uostalom, nisam te ni pitao da li se ti slažeš sa tom činjenicom, već me zanima koliko to puta jedni te isti mogu tebi (i tebi sličnima) da podvaljuju slatkorečive priče i da im ti svaki put poveruješ čim se ponovo oglase. :blinky:
evo mog primera. u fioci mi je samsung s duos 2, uzet u telenoru u decembru 2014.cena u prodavnici bila oko 150€. koristio ga ja godinu, supruga 8-9 meseci. nakon toga mu uradim hreset i kao koristiću njega umesto ove lumie jer ima blic. naravno moje zaprepašćenje kad sam video kako sporo radi, secka, a radio tečno na početku. samo sam mu viber instalirao, fb sam obrisao. eto to je politika iOS i androida, za dve godine od kupovine neupotrebljivo parče plastike čak i za osnovne stvari. zdravi bili pa testirali ovu lumiu kad bude bila stara 2-3 godine(sada ima godinu).

Sent from lumia532ds

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

TosaNS napisao:....Namera MS je bila da svi dobiju novi windows 10 ali je pitanje tehničke mogućnosti da li je bilo realno očekivati tako nešto,....
Eto zašto si naivan i pogodan da te neko voza do besvesti, jer nisi u stanju da shvatiš šta je tendeciozna laž, a šta istina. Napisao sam ti već da su smišljeno plasirali takvu laž (svi će dobiti W10M), samo da bi se i dalje prodavali njihovi modeli koji su u tom trenutku bili na tržištu, a nisu bili ni planirani za nadogradnju. To je bilo u njihovom (M$) interesu, zabole ih baš što će zajebati deo kupaca njihovih uređaja.

E sad, ajde još nekako i da razumem one koji su poverovali u tu laž kada je izgovorena, ali da neko (u ovom slučaju TI) takvu prevarantsku nameru ni dan-danas (posle dve godine) nije ukapirao, već sve to pravda kojekavim glupostima,...... :blinky:

Što bi rekli Piroćanci „Ima gi razni“ zbog kojih je i smišljena ona poslovica „Dok je ovaca, biće i vune“ :lol: :lol: :lol:

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Ni lumie nisu bile izuzete od usporenja vremenom. Sa svakim apdejtom bivale su sporije. Lumia 520 na win 8 je letela, sistemske aplikacije je otvarala kao i 1520, kasnije na 8.1 sve cesce se pojavljivao resuming. Toga na wp 8 nije bilo. Jednom kad sam uradio hard reset video sam koliko je bila usporila sa svim onim instaliranim aplikacijama. Lumia 735 je brze otvarala sistemske aplikacije na 8.1 nego na 10. Wp 8 je prost, nisi mogao ni pozadinu da postavis ali je zato leteo, nikakvih lagova i problema a sada te nece kalendar da se azurira, te nece da se pojavi tastatura nakon instaliranja 10ke, te zakuca ovde te zakuca onde... win 10 jeste i lepsi i moderniji ali ne i stabilniji. Na 735 preko adobe otvorim pdf od 30 mb, skenirani dokumenti oko 100 str. Ne da se mucila nego je ono neverovatno. Ne mogu normalno da skrolujem a kada okrenem ekran u landscape dok ga prebaci prodje vecnost i opet koci dok listam stranice. Otvorim isti fajl na androidu sa 1gb i slabijim procesorom i sve normalno radi.
Dok je bio wp 8 i wp 8.1 mogli smo da se smejemo androidu zbog njegovih lagova i bagova, imali smo prednost u brzini i stabilnosti, sa win 10 svi ti koji su tada prozivali android, zacutali su jer je i windows postao takav.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

pričate o 10% top heavy korisnika koji prate IT sektor, vesti i forume. 90% korisnika ni ne zna da li ce dobijati update niti ih interesuje. mene kao polu top light korisnika nije zanimao update, nego samo da se skinem sa jeftinih androida. bilo je ili wphone ili dumbphone.
za win8.1 i win10 se slazem. 8.1 je zaista leteo i na 512 mb.
Sent from lumia532ds

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Iako i ja volim dobru prepirku, kao i bilo ko drugi na forumu ;) moram reći da sam zaista ubeđen da MS nema pojma kud udara kad su u pitanju telefoni i OS za njih. To me svakako ne sprečava da koristim Lumiju jer nisam nezadovoljan radom OS-a, ali nisam ni prezadovoljan.
S tim u vezi, bilo bi lepo da MS uradi nešto sa ovom pomenutom emulacijom, ako ništa drugo, a ono zbog raznovrsnosti ponude, ali smatram da im je najveća glupost što su ugasili Lumije, jer je jasno da se drugi proizvođači ne utrkuju da izbace nove W10M modele. Trebalo je da se drže onog prošlogodišnjeg plana da godišnje izbacuju tri uređaja u tri cenovna segmenta i tako bi imali par procenata tržišta, kao i dovoljan broj korisnika na osnovu čijih informacija bi mogli da popravljaju sistem. Ovako im ne preostaje ništa drugo nego da probaju sa tom emulacijom za PC funkcije, pa kako im bude.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

@all prozordžije
Drži te se teme, a ove prosvetitelje ili ti pastire što se razumeju u ovce, na ignore. Jer meni se čini da ovi naši samozvani pastiri hoće da nas gurnu u provaliju tj. izbace komplet s foruma a ne da nam otvore more.
U svakom delu windows foruma ista priča, niti će oni nas prosvetiiti a ni mi njih.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Neće niko nikoga oterati sa foruma. Ove su svi dobrodošli sve dok se poštuju pravila.

Gledajte da pišete o vestima iz/od MS-a, uz po koji komentar, ali da ne odlutate daleko od teme.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baš me briga i za pastire i za ovce, nisam ruralni (poljo)privrednik. :D
Ali malo zdave forumljanske prepirke nije na odmet. ;)
Koristim šta želim i šta mogu da priuštim, niti nekog ubeđujem da sam u pravu, niti podležem tuđim mišljenjima.
Tako da ću i dalje nositi jedan W10M i jedan Android - dakle, sedim na dve stolice. :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Evindzer napisao: Koristim šta želim i šta mogu da priuštim, niti nekog ubeđujem da sam u pravu, niti podležem tuđim mišljenjima.
Kad bi svi ovako razmisljali, kada ljudi ne bi bili iskljucivi i kada ne bi imali tu potrebu da slepo brane svoje izbore, komunikacija bi bila mnogo laksa i bez tenzija.
Alergican sam na fraze tipa krsdroid, lagdroid, isheep kao i na slicne izraze upucene windowsu ali vrhunac gluposti mi je bio kada sam pre neki dan na Mondu procitao komentar tipa nikad krsdroid samo windows a sa tog windowsa ne mozes na mondu preko aplikacije komentare da procitas. Moras ili preko edge da otvaras ili da upalis pc i da citas komentare. Takva vrsta gluposti me vise nervira nego bilo koji bag i na windowsu i na androidu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Staff, preporučujem ti Srbija Vesti aplikaciju, radi čitanje svih komentara na svim portalima.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Imao sam tu aplikaciju ali nekako nisam imao naviku da je koristim. Otvaralo sam preko edge. Trenutno ne koristim lumiju, nisam je prodao vec je ostala u porodici. Pratim razvoj i dalje.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Enemoon napisao:MS je vec dokazao da ne sedi skrstenih ruku,dokaz je Surface linija proizvoda sa kojom su ubedljivo na vodecem mestu u svetu a ne sumnjam da ce takav biti i Surface phone.Dok mapetovci iz prikrajka pljuckaju,Ms radi posao i ispred je konkurencije.
Ko ovde priča o Surface liniji? Mogao si i Xbox da spomeneš, kad ti je Microsoft već toliki predmet obožavanja.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Nadelin intervju koji je okačen iznad se odnosi na surphace telefon...

Sent from mTalk

Odgovori