Telefon do 600e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Telefon do 600e

Post od iamivan »

Azimuth napisao:Razlika je u tome što macbook košta od 1500 pa do u nebesa, a pandan na win-u mu je 500€.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sutra malo mu je pandan na Win-u 500€. [emoji4]

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne moze se reći da je S7 edge za prelazni period jer je to trenutno najkompletniji android uređaj i jedan od najprodavanijih Samsung premium modela. Iskustva svih korisnika koji su prešli sa s6 na s7/s7 edge su više nego odlični, jer ima osetnog pomaka, dok iskustva korisnika iP6s/iP6s plus koji su prešli na iP7/7plus su dosta blaga i ti korisnici stoje na stanovištu da nema velikog pomaka između iP6s/iP6s plus i iP7/7 plus.

Za autora teme, ako imaš zelju da probaš iOS idi na iPhone, s tim što ja ne bih razmatrao manji model već isključivo Plus verziju. Kada se upoznaš sa iOS moćićeš da napraviš paralelu između Androida i iOS pa ćeš znati da li sledeće godine da pazariš S8 ili iP8.
Ako zelis da ostaneš u sigurnim vodama sa S7 edge nema greške a i na ceni nećeš izgubito mnogo.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Ukoliko planiraš da potrošiš taj novac na mobilni razmisli kakav odličan komp možeš kupiti za te novce... Ako pucaš lovu onda ipak pre svih iphone jer nema dalje, nekako mi se čini da svi pokušavaju iskopirati jabuku ali opet bi da budu nekako posebni da ne liče previše na jabuku, pa stoga po meni bolje imati original nego kopiju ...

Moj savet ti je da pre nego uzmeš telefon proveriš na forumu da li se ljudi žale na nešto, a to se odnosi generalno na sve telefone bez obzira koji telefon uzeo.

Soilent Green is People
Poslednja izmena od TosaNS u Pon, 19. Dec 2016. 01:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Zejtin014
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Avg 2013. 11:56
:: Nokia 5228
:: LG L7 p710

Post od Zejtin014 »

I ja sam tako nesto platio Note 5 u martu ja mislim. Odusevljen sam telefonom i ne verujem da cu ga menjati jos godinu dana sigurno.
Ne gledam koliko drzi cenu jer cim sam kupio nov znam da gubim dosta kao i sa automobilima npr. Ali opet znas telefon u dusu.
Ako zelis sto manje da izgubis onda Iphone po meni, ali sve zavisi od tebe sta vise volis.

Mr.Neodlucni
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2016. 21:59
:: Iphone 6s
:: Huawei p8 lite

Post od Mr.Neodlucni »

Pozdrav drustvo,imam jedno pitanje za vas,moj drgar razmislja da uzme Galaxy s7 ali ga muci sto je na par klipova na youtubu video da je bas izguljeno home dugme,da li se to desava na svim s7 ili na samo par??Ili da ga ipak posavetujem da uzme ip 6s jer se igrao sa mojim pre neki dan i bas mu se svidja ios :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Čuo sam da se nekima izgrebalo, ali evo ja imam i koristim S7 edge od jula a home taster je kao nov, bez bilo kakvih tragova.
Imam crnu verziju telefona, ne znam da li to ima veze.

Mr.Neodlucni
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2016. 21:59
:: Iphone 6s
:: Huawei p8 lite

Post od Mr.Neodlucni »

P ia ja sam nesto kratko imao S7 edge isto crni i nisam imao problema,ali ne znam kakva je situacija sa obicnim S7 :shock:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa od istih je materijala pravljen, nema razloga da bude bilo šta drugačije.
Na netu sam viđao neke fotke gde je izgreban taster, ali meni to više izgleda kao da je neko nečim oštrim grebao dok ga nije izgrebao.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Možda je to bila u pitanju neka žena ili devojka sa dužim noktima.

Još dok sam bio na osnovnim studijama jedna koleginica je imala izgreban touch tačno u mestima gde joj se pojave slova kad kuca poruke, ili gde su joj brojevi kad hoće da pozive nekog... :D To je bio neki od starijih Androida, oko 3,5 inča ekran.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Koristio sam S7 u gold boji nekih nepunih 5 meseci i nisam primetio nikakve problem sa home tasterom, boja se nije izgrebala i spala. Sada koristim S7 edge crni i takođe nemam nikakav problem sa home tasterom.
Mada na netu ima primera da se ljudi žale na izgreban home taster i da je boja sa istog spala.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Post od Zemun »

Ja imam sivi s7 od jula meseca, nista mu ne fali.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evo najavljena Nokia sa SD 835 i 23mpix Carl Zeiss,pa se strpi [emoji6]

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Superiorni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2016. 02:33

Post od Superiorni »

Moto Z deluje kao jako privlacan model. Malko mu je tanja baterija u odnosu na S7 i malo vise u odnosu na Edge ali su odlicne performanse hardvera.

Sent from my iPad using Tapatalk

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Da, Moto Z deluje kao dobar izbor,a sto se tice baterije, ima onaj dodatak u vidu externe/modularne baterije veceg kapaciteta. Da imam novaca, Moto Z bih i sam kupio, ovako sam pazario Huawei Mate S :)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Da li je nov iphone 6s+ i dalje dobra kupovina? Koristio bih ga sigurno godinu - godinu i po. Zanima me i da li je 7+ dobar upgrade u odnosu na 6s+ i da li vredi toliko para doplatiti? Konkretno me interesuju ekran, baterija i kamera. Ostalo je manje više slično. Ako je neko posedovao 6s+ pa prešao na 7+ bilo bi odlično da napiše utiske.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Mislim da je iP6s plus odlična kupovina. Definitivno 7 plus ne vredi doplate u odnosu na iP6s plus. Sa iP6s plus imaćeš vrhunski hardver i dobru podršku u vidu update-a sigurnih dve godine a verovatno i više. Ako želiš iOS, sigurno nećeš pogrešiti sa iP6s plus.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Kakva je kamera u odnosu na s7e ili g5? Vredi li dati 450e za 6s+? Probao bih iOS, dosadilo mi je čačkanje androida.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Za g5 ne znam, pošto ga nisam koristio. Dnevne fotke su jako slične između iP6s plus i S7/S7 edge, malo jači intenzitet boja na S7. Noćne fotke tj. low light su definitivno na strani S7. Sto se tiče video snimaka, lično ne snimam mnogo da bih moga da kažem da li ima neke razlike, u svakom slučaju oba model su odlična u video segmentu.
Meni lično S7/S7 edge je malo bolji uređaj, svakako kompletnijo od iP6s plus.
No, ako traziš uređaj sa kojim bi se odmorio od čačkanja, podešavanja svega i svačega, iOS je odlično rešenje.
Mislim da je cena iP6s plus sada sasvim korektna, u rangu sa S7, tako da svakako vredi pazariti i probati iOS.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

A što se tiče cene, da li će uskoro biti neki veći pad ili se sve svodi na -50/60e godišnje? Kakva je baterija u odnosu na s7e? Tj da li može bez problema da izdrži dan upotrebe pa i da ostane neki 30ak % uveče?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Cenu za iP6s plus nisam u skorije vreme pratio. Letos u julu kada sam ja kupio iP6s plus, nov iz mts-a, vakum pakovanje, 16 GB je koštao 580€, sada ne znan koliko se kreće nov.

Pošto sam sa iP6s plus prešao prvo na S7 pa tek onda na S7 edge ne mogu baš da striktno uporedim autonomiju baterije. No, na iP6s plus je bila bolja autonomija nego na S7, bez problema je sastavljao ceo dan, neretko se dešavalo da sastavim i dva dana ako sam veći deo dana konektovan na WiFi. Samo da napomenem da ja na svim telefonima setujem osvetljenje ekrana na oko 80% pa ponekad i više jer volim svetle ekrane, za one kojima odgovara nivo osvetljenja od oko 50% sigurno mogu da izvuku i bolje rezultate.

Sada na S7e silične rezultate izvlačim, oko 5h SOT i bez problema sastavljam dan, tako da bih rekao da su autonomije baterije na iP6s plus i S7 edge dosta slične.

No, ono sto je bitno da sa baterijom na iP6s plus ne moraš da brineš da će te izdati na kraju dana. Čak i za zahtevne korisnike sastavlja dan bez problem. Meni je vrlo često ostajalo uveče oko 15-20% pri zahtevnom korišćenju i sa dosta visokim procentom osvetljenosti ekrana.

Odgovori