Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od гари »

Čak se i po tvom poslednjem postu vidi da si opsednut Windowsom. :D

Sent from mTalk on the superior OS

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Jeste, opsednut sam, imam L532 i mesecima gušim ljude ovde po forumu da je to vrhunski uređaj i još bolji OS. Živ se pojedoh takođe, što nova Nokia neće više imati WP pa onda pišem (zajedno sa Tošom :D ) kako neće ni valjati čim je takva. :lol: :lol: :lol:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne znam samo kako ste uspeli opet da umešate Windows OS u ovu priču. 'Ajde da ustanovimo jedno činjenično stanje, Nokia se vraća na tržište sa modelima koje će pokretati Android OS, stoga bilo kakva rasprava u vezi Windows OS vs Android OS u ovoj temi nije dozvoljena i takvi postovi će biti obrisani.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Zaista ne vidim poentu mešanja WP u ovu temu. Ako već pričate o pucanju nokie, to je krenulo još od Symbian-a jer su tukli po svom umesto da prihvate promene i unaprede sistem. WP je samo na momenat zaustavio dalji pad, ali se ubrzo nastavilo istom putanjom. Sada se Nokia vraća sa Androidom i videćemo dalji razvoj događaja. Symbian i WP više nemaju veze sa celom pričom oko Nokie. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nisam ja ovde prvi pomenuo Windows.

@Znemanja i Sugar
Baš tako.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

NA pitanje da li se Nokia diže iz mrtvih ja mislim da NE i to je moj konačan odgovor...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

90% se slažem, a onih 10% im daje šansu. :D

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

100% ste u pravu, a 70% niste. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Lapo-lapo :)

Iskreno voleo bih. Ako su ove price istinite sa ovim performansama bi mozda i mogla i da se neeeesto vrati, prevashodno zbog kamere, ako je to, naravno, sve tacno.
Mada i da se vrati koliko moze da ugrozi marke tipa Samsung? Iskreno tesko. Mozda Xiaomi i Huawei ali i to malo teze. Trebace im bar dve godine vrhunskih uredjaja za primamljive pare da bi se vratili u prvih 10.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo, čitam o tome već dva dana. :wink:
Namerila se Nokija da im uzme pare, kad već Samsungu nije uspelo. :D
Koliko ja znam, prvo je Epl tužio Nokiju i njene partnere za monopolizaciju nekih patenata, a onda Nokija uzvratila ovim što si ti postovao. Epilog ćemo videti za jedno desetak godina, kad više i ne bude važno ko je u pravu i ko je dobio na sudu. :lol:

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

...i sve to u vreme kada treba da se probiju na tržište...REKLAMA

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

srđan obradović, pa i treba da se reklamiraju. Ako se ne reklamiraju proci ce kao Lg i Htc.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Sta fali telefonima LG i HTC mislim da su okej telefoni, pogotovo sto je LG cerka firma Samsungu. Nokia sa reklamom ili bez nece postici ama bas nista znacajno. Poklopice ih Apple i Samsung ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Reklama čini čudo. Samsung i Apple su se našli na trenutnim tržišnim pozicijama ne samo zbog kvaliteta njihovih proizvoda već zbog agresivnog marketing. Nokia ima izgrađenu reputaciju, iako je ona dosta poljuljana zbog MS, ali sa dobrim marketingom gde će naglasak biti da to nije MS nokia i da nema veze sa Windows OS, Nokia ima dobre izgleda da uzme deo trzišnog kolača.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja ne znam sto svi ocekuju sad da Nokia odjednombude konkurencija IP ili Samsungu? Za to nema sanse i da im ide najbolje u narednih 10 godina ako se ne desi cudo pa ova dva puknu nekako za sta su male sanse.
Polako treba da se probija i dodje na nivou Sonija, HtC-a ili LG-a.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

rock9855 napisao:Polako treba da se probija i dodje na nivou Sonija, HtC-a ili LG-a.
E to se slazem. Realno. Makar da se izdvoje od garage kineza, a voleo bih da imaju razvojni put kao huawei i da ih dostignu.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

znemanja napisao:Reklama čini čudo. Samsung i Apple su se našli na trenutnim tržišnim pozicijama ne samo zbog kvaliteta njihovih proizvoda već zbog agresivnog marketing. Nokia ima izgrađenu reputaciju, iako je ona dosta poljuljana zbog MS, ali sa dobrim marketingom gde će naglasak biti da to nije MS nokia i da nema veze sa Windows OS, Nokia ima dobre izgleda da uzme deo trzišnog kolača.

Sa ovom konstatacijom u vezi sa MS se ne slažem ali ne želim da ulazim u neku dalju raspravu jer nema potreba, pogotovo sa moderatorom foruma. :) sve što sam imao da kažem na tu temu sam rekao i nemam ništa novo reći. A ove dve kompanije sam uzeo kao imperativ drugim kompanijama, koje žele da uzmu deo kolača od njih. Tačno da nova Nokia nema veze sa MS ali ni sa brendom iza kojeg stoji kinez koji je uzeo to ime, dakle neki ding dong koji će se zvati Nokia.
Poslednja izmena od TosaNS u Sub, 24. Dec 2016. 15:53, izmenjeno 1 put ukupno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Skroz se sa Tošom slažem. Pogotovo što mislim da Lumije uopšte nisu nikome bile nekvalitetni telefoni nego samo nisu svima odgovarale zbog sistema. Štaviše, u to doba o kojem govorite su i mnogi članovi foruma, koji su sad na Androidu, birali baš Lumije.

I ne vidim šta ima da se reklamiraju da nisu Windows kad je jasno da je Android. :)

No kinez ko kinez, prvi oni imaju da se takmiče sa kinezima a ne sa Samsungom i Applom, daleko je nova Nokia od njih.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@TošaNS, slažem se sa tobom da Nokia ne može ugroziti trenutne igrače na vrhu Samsung i Apple, ali mislim da može da pomrsi konce Meizu, Xiaomi i sl. Na našem trzistu pomenuti kineski brendovi tek se probijaju, glavni adut im je niska cena sa dosta dobrim hardverom. Ako Nokia uskladi cenu sa hardverom, a već ima jak brend za koji su svi čuli, velika je verovatnoća da će se kupac pre odlučiti za Nokiu koja je, recimo, 20-30€ skuplja od ekvivalentnog Meizu ili Xiaomi pa čak i Huawei modela.
Ali da bi ljudi znali da Nokia ponovo plasira modele pod brendom Nokia, mora marketing da radi i to agresivni.

Dodatno, da Nokia izbaci model sa Windows OS kako bi to napravilo distinkciju na tržištu od Lumia telefona, kupci bi bili zbunjeni. Zato je Android nešto sa čime Nokia ima šansu da se koliko-toliko vrati na tržište.

Pritom, ne treba zaboraviti i lojalnost brendu, sigurno da postoji jedan procenat ljudi koji bi kupili Nokiu samo zbog stare slave, dali bi šansu novim modelima zbog brenda koji su voleli.

Lično bih kao sekundarni kupio neki Nokia Android model, pa ako opravdaju reputaciju i izbace kvalitetan model sa dobrom softverskom podrškom onda bih razmislio da kupim i njihov flagship model.

Odgovori