Nokia Lumia 930
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- branja
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 24. Nov 2012. 16:55
- :: Microsoft Lumia 950
- :: Nokia N900
Re: Nokia Lumia 930
Ljudi, ne znam da li se jos nekom to desava ali...ne mogu da pristupim Guglu preko Edza. Niti da odem na google.com, a samim tim ni da ga postavim za podrazumevani pretrazivach. Pokusavao sam u vise navrata ali mi samo izbaci onu belu stranicu kao da nema neta ili da nisam dobro ukucao adresu. Bing i Dak dak gou odlicno rade. Nije da mi fali Gugl ali bih voleo da imam mogucnost izbora.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Jel podrazumevani pretraživač pokušavaš da promeniš u Edgu kad ideš u Settings\Advanced, pa tamo da odabereš? I to ne ide?
Inače, baš sam probao da idem sa Edgom na google.com, i nisam imao problema.
Možda samo da probaš umesto WiFija, da probaš da ideš na google preko kartice, ili preko drugog WiFija, ili samo da ugasiš pa upališ WiFi, ili da restartuješ telefon možda. Ili soft reset, volume down + power button da se drži dok se telefon ne restartuje i ne zavibrira. Pored toga, može u Edgu da se briše cache i šta već želiš od tih junk fajlova, i to ume da pomogne. Na kompu može tako nešto da se desi i kad nisu dobro podešeni datum i vreme, mene je to na kompu zezalo tako, prošlo vreme dok nisam skontao.
Mada ovo poslednje nema veze sa tobom sigurno, Lumija 950 sigurno sinhronizuje datum sa serverom.
Inače, baš sam probao da idem sa Edgom na google.com, i nisam imao problema.
Možda samo da probaš umesto WiFija, da probaš da ideš na google preko kartice, ili preko drugog WiFija, ili samo da ugasiš pa upališ WiFi, ili da restartuješ telefon možda. Ili soft reset, volume down + power button da se drži dok se telefon ne restartuje i ne zavibrira. Pored toga, može u Edgu da se briše cache i šta već želiš od tih junk fajlova, i to ume da pomogne. Na kompu može tako nešto da se desi i kad nisu dobro podešeni datum i vreme, mene je to na kompu zezalo tako, prošlo vreme dok nisam skontao.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Meni na 930 TT radi odlično, čak bolje nego na Androidu, dok mi je MT s*ranje, radi sporo, a i subjektivno mi se ne sviđa.Apolo napisao:Mogu da ga dizu do Burj Khalifa sto se mene tice, mTalk mi je top aplikacija. Na L950 odlicno radi, isto tako I na laptopu. Ali ne mozes imati sve
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Baš sam pomenuo TT u onoj prethodnoj temi...
Jel si ga sačuvao od onda još, ili si ga instalirao preko .xap fajla? 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Pisao sam ovde o tome nekad davno.
Kad sam prešao na W10M, još ga je bilo u Prodavnici, ali sam posle AU morao ponovo da uradim HR, i tada ga već nije bilo. Međutim, našao sam ga u stavci "Moja biblioteka", ili tako nešto, gde su izlistane sve aplikacije koje sam ikad skinuo - i odatle ga uspešno nabacio na telefon.
Ne znam da li bi mi to pošlo za rukom da sam to probao sa svojim nalogom, ali na drugom telefonu...

Kad sam prešao na W10M, još ga je bilo u Prodavnici, ali sam posle AU morao ponovo da uradim HR, i tada ga već nije bilo. Međutim, našao sam ga u stavci "Moja biblioteka", ili tako nešto, gde su izlistane sve aplikacije koje sam ikad skinuo - i odatle ga uspešno nabacio na telefon.

Ne znam da li bi mi to pošlo za rukom da sam to probao sa svojim nalogom, ali na drugom telefonu...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Misliš, da si to probao sa drugim nalogom? 
Da, sad se sećam priče.

Da, sad se sećam priče.

Poslednja izmena od гари u Ned, 08. Jan 2017. 23:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Jok, nego sa mojim nalogom, ali na drugom telefonu: recimo, da sam kupio 950xl. To kažem jer mi se čini da je posle mene neko pokušao da povrati TT na isti način kao ja, ali na novom telefonu - i nije uspeo, što me je začudilo, jer bi logično bilo da je nešto takvo vezano za nalog, a ne za uređaj. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, baš nelogično. Ili je možda nešto drugo u pitanju - možda je onda aplikacija postojala u prodavnici, ali nije mogla regularno da se preuzme, a to što pominješ za tog drugog - možda je tad već aplikacija baš bila obrisana iz prodavnice. Možda ni ti ne bi sad tako mogao da povučeš Tapatalk iz prodavnice kad bi hteo. Reci mi koja ti je verzija Tapatalka? Mada može i onako sa .xap fajlom da se stavi Tapatalk. Neko je ovde to i uradio ako se ne varam, ali na Windows Central ima ljudi koji takve stvari izgleda redovno rade.
Baš sam malo pogledao šta ima na Benchu, video da je neko pitao baš za Tapatalk u temi ta wp8.1, samo mu onaj jedan od dežurnih kritičara odgovorio da toga više nema za wp8.1...
Baš sam malo pogledao šta ima na Benchu, video da je neko pitao baš za Tapatalk u temi ta wp8.1, samo mu onaj jedan od dežurnih kritičara odgovorio da toga više nema za wp8.1...

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Možda si u pravu to za TT, moguće je da su ga tada bili povukli sa liste (vidljivih) aplikacija, a kasnije i potpuno uklonili.
Jesi li se to ponovo registrovao na Benču?
Jesi li se to ponovo registrovao na Benču?

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nisam, ja se tamo na vraćam.
Prvo sam ono onda mislio da trpim njihove zatucane moderatore, ali nema od toga 'leba. Pogotovo nakon prepiske sa nekim adminom poglavicom odande, imao sam i ranije loše mišljenje o njima, a od onda imam još gore. U stvari, baš sam ti o tome onda još pisao u porukama kad smo pričali. 
To sam nešto bio smoren, onako dosadno mi, nešto bi da radim, a dosadno mi šta god da pomislim, pa kao hajde da vidim šta tamo ima.
Video negde u nekoj temi da je nešto Rotkog pokušavao da im objasni, samo je pametniji čovek od mene, i lepo je skontao ko šta zapravo radi. Jbg, meni je ta vrsta inteligencija izgleda slabija strana.
Al da završimo na tu temu ovde, večeras sam malo preterao sa offom, tj. ćaskanjem.
(Ali sve možemo preko PM, naravno.)

To sam nešto bio smoren, onako dosadno mi, nešto bi da radim, a dosadno mi šta god da pomislim, pa kao hajde da vidim šta tamo ima.

Video negde u nekoj temi da je nešto Rotkog pokušavao da im objasni, samo je pametniji čovek od mene, i lepo je skontao ko šta zapravo radi. Jbg, meni je ta vrsta inteligencija izgleda slabija strana.

Al da završimo na tu temu ovde, večeras sam malo preterao sa offom, tj. ćaskanjem.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Naravno. 

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Pridružujem se čestitkama već dugo merkam ovaj telefon nažalost finasije se te koje odlučuju o tomebranja napisao:
Ipak sam se odlucio za 950icu posto je iskrsla na KPu za male novce. Nisam se pokajao, shije!
Ljudi, ne znam da li se jos nekom to desava ali...ne mogu da pristupim Guglu preko Edza. Niti da odem na google.com, a samim tim ni da ga postavim za podrazumevani pretrazivach. Pokusavao sam u vise navrata ali mi samo izbaci onu belu stranicu kao da nema neta ili da nisam dobro ukucao adresu. Bing i Dak dak gou odlicno rade. Nije da mi fali Gugl ali bih voleo da imam mogucnost izbora.

A što se tiče podrazumevanog pretraživača u setingsu to možeš podesiti kao što reče Gari, koristim google kao podrazumevani ptreraživač i zadovoljan sam kako radi na L735.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Citat iz druge teme, ali odgovoriću ovde, da ne gušimo generalnu temu za W10M, kad već imamo teme za pojedinačne modele - a tako treba da postupamo i shodno pravilima foruma.aki.032 napisao:Jel ima jos neko problem sa aplikacijama kao fb messenger i instagram na windows 10 mobile?
1. Ne mogu da slikam preko messengera. Kad kliknem na onu kameru, izadje iz aplikacije. http://prntscr.com/dtjkbw
2. Kada hocu da posaljem sliku koju sam slikao, uopste ne pokazuje slike koje imam u telefonu. http://prntscr.com/dtjknx
3. Ne mogu da okacim sliku koju sam slikao na instagram i instagram story, isto kao pod 2. uopste ne pokazuje slike koje imam u telefonu, kao da je prazno sve.
Dakle: Aki, koji model imaš?
Kod mene na 930 Mesindžer radi relativno sporo (nikakvo iznenađenje), osim ako je ostavljen u pozadini, tada se otvori vrlo brzo na mestu na kome sam ranije bio, ali novu poruku učitava poluzadovoljavajuće. Sad sam proverio ovo o čemu si pisao, i mogu da pošaljem sliku koju već imam u telefonu - ali ne mogu da slikam iz same aplikacije, pri kliku na ikonicu kamere, aplikacija se zamrzne par sekundi, a onda se potpuno zatvori. Što se tiče Instagrama, i tu je situacija slična po pitanju brzine aplikacije, ali sve slike prolaze bez problema.
- branja
- Novajlija
Ljudi, hvala vam jos jedared na cestitkama. Stvarno je dobar fon. Imao sam i 1520 i 1020 i moram reci da mi se kamera ekstremno dopada (uprkos w10m algoritmima za obradu fotografija).
Ishao sam u podesavanja i podesio google kao pretrazivach..ali nekada jednostavno ne ucita gugl a ponekad i jutjub. Nema veze, ipak ce bing da sljaka ko pravi.
Ima poneki bagic na fon to i tamo ali to je zato sto sam na insajder privjuu. Bilo je tako kada sam qpio fon a zaista mi je mrsko da se cimam i odjavljujem ga sa insajdera i radim hardreset (posto preko fona moze da se odjavi samo na odredjeno vreme).
Nisam ni ja nesto pri kesu ali sam pozajmio i qpio. Pare cu vratiti a sjajan fon ce ostati.
al ajd, da ne spojlujem temu za Lumiu 930
Ishao sam u podesavanja i podesio google kao pretrazivach..ali nekada jednostavno ne ucita gugl a ponekad i jutjub. Nema veze, ipak ce bing da sljaka ko pravi.

Ima poneki bagic na fon to i tamo ali to je zato sto sam na insajder privjuu. Bilo je tako kada sam qpio fon a zaista mi je mrsko da se cimam i odjavljujem ga sa insajdera i radim hardreset (posto preko fona moze da se odjavi samo na odredjeno vreme).
Nisam ni ja nesto pri kesu ali sam pozajmio i qpio. Pare cu vratiti a sjajan fon ce ostati.

al ajd, da ne spojlujem temu za Lumiu 930
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nije spojlovanje, lepo je čuti pozitivne utiske.
Za izlazak sa Release preview insajdera ne mora hard reset inače. Samo izađeš sa insajdera, i to je to. Ali da zaista više ništa ne bi imao sa insajderom morao bi skroz da reinstaliraš w10m sa WDRT i Upgrade Advisorom, ali tu zaista ima posla.
Drago mi je da si zadovoljan.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Za izlazak sa Release preview insajdera ne mora hard reset inače. Samo izađeš sa insajdera, i to je to. Ali da zaista više ništa ne bi imao sa insajderom morao bi skroz da reinstaliraš w10m sa WDRT i Upgrade Advisorom, ali tu zaista ima posla.
Drago mi je da si zadovoljan.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Uprkos Win10 algoritmima za obradu fotografija?
Poslato sa HTC 10
Poslato sa HTC 10
- branja
- Novajlija
@baraba, mnogo mi se vise svidjala lumia camera aplikacija (pocevshi od klasicne pa do 5ice) i kako su izgledale fotke uslikane tom aplikacijom. Delovalo je nekako prirodnije i nije bilo previse izostreno a sa jednakom kolicinom detalja i suma. takodje, Lumia camera je bila znatno brza. Nije bilo onog eding finishing taches nakon sto je fotografija vec ofotkana.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
branja, isto i kod mene na 735, slike su lošije na win 10, video klip užas. Razmišljam se da se vratim na 8.1 zbog kamere.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mada sam sad svoje novije slike uporedio sa slikama sa ovog telefona koje sam nedavno napravio - čim sam ga kupio i stavio desetku. Malo može da nam se čini da je lošije po pitanju boja nego što jeste i jer je vreme ovako kakvo je ovih dana. Kad sam poslednji put video plavo nebo.
I dalje ne govorim da na wp8.1 nije bolja, samo da verovatno ipak nije tolika razlika koliko vi neko rekao po mojim slikama koje sam nedavno kačio. No ne sumnjam i da ti ne gradiš svoje mišljenje na osnovu mojoj slika, nego samo komentarišem.
I dalje ne govorim da na wp8.1 nije bolja, samo da verovatno ipak nije tolika razlika koliko vi neko rekao po mojim slikama koje sam nedavno kačio. No ne sumnjam i da ti ne gradiš svoje mišljenje na osnovu mojoj slika, nego samo komentarišem.

- branja
- Novajlija
Desetka ima svojih prednosti, kao sto i 8.1 ima svojih..trebali su jednostavno da nam dozvole mogucnost izbora. Neka koristi Lumia cameru ko zeli i to je to.
@baraba, blago tebi, meni vracanja na 8.1 vise nema.
@baraba, blago tebi, meni vracanja na 8.1 vise nema.