Xiaomi Mi5

Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Re: Xiaomi Mi5

Post od filip89x »

Apolo, Polako uvek krace traje kad je nov ( mnogo vise se cacka i drnda telefon). Moj ti je savet da iskljucis potpuno "Mi cloud" dosta trosi neta i baterije, kao i "User Experience Program" i "Diagnostic data" u Privacy podesavanjima, ako vec nisi...

Nazalost sto se tice Camera app, to je sto je, nepostoji nijedna bolja app u Google storu, sve prave gore fotke zato sto Xiaomi jedino daje svojim aplikacijam za kameru puno koriscenje hardvera.

Vidjao sam i dosta "bolje" proizvodjace sa dosta gorim softom za cameru 8) Mi camera na kraju ipak ima i SS i ISO i EV podesavnja, a to je sve sto ti treba za dobru fotku. Najvise mi smeta sto Timer i Glasovno fotkanje nema u Manual modu vec samo u automatskom....
I meni je Lumijina aplikicaja jedna od boljih prosto zato sto je prakticnija za upotrbu, ali ne mogu da se setim da ima vish opcija od Mi camere 8)

P.S Da li Mi 5 moze da snima 4K video? Gledam na GSMareni, nema. BTW trebalo da je odlican u video snimanju, ne znam kakva je kvalitet pri smanjenom osvetljenju ali recimo Mi 4 ima 4K i kad se ukljuci HDR nocni video snimici su sasvim OK al kad se spusti na 2HD jos su bolji, dok je po danu 4K nenadmasiv...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip89x, Mi cloud sam odmah iskljucio, kao i Google drive, posto samo One Drive koristim za back up, NFC takodje na samom pocetku iskljucen. User Experience Program sam sad iskljucio. Meni je nerealno kad cujem da nekom 2 dana drzi baterija, posto licno nijedan smartfon koji sam imao nije mogao toliko. Drugar koji ima Redmi Note 3, cini mi se baterija isto od 3000 mAh, najvise mu je izdrzala 1.5 dan sa prosecnom upotrebom, 2 dana nikako nije uspeo.

Kada udjem u kameru u podesavanjima imam 4k da odaberem i normalno snima. Video gotovo da i ne koristim ili jaaako retko.
Festina lente.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Filipe ne bih da popujem ali za sta ce ti 4K video?Da se kaze da ga imas ili stvarno da koristis?Ja imam FHD TV i klipove sam pravio na odmoru sa akcionom kamerom u 4K,720 i FHD rezoluciji.Na TV su mi svi doboro vidljivi i zadovoljan sam i najnizom rezolucijom od pomenute tri.Jedino sto mi je mana kod FHD rezolucije je sto mi usppmene sa odmora zauzimaju 60 GB a moglle su bar 20GB manje.Mozda se mnogi ne sloze ali meni je 4K samo sluzi da se pohvalim.
Kad svi budemo imali 4K televizore onda cu snimati u 4K rezoluciji.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Apolo, meni je juce uvece bio treci dan i 20% baterije, a svi drugi "smart" telefoni koje sam imao unazad 4-5 godina gurali su max dan i po kao primaran fon. Onda mi5 vrv trosi nesto malo vise. Samo na ovom forumu ko god ima Mi seriju pisao je odlicne rezultate za bateriju... Mene itekako zanima Mi5 tako da mi je svaki tvoj komentar bitan posto ti jedini i imas Mi5 8)

yocasylver, Ja dosta snimam, a najvise i dalje koristim Nokiju 808 koja snima samo u Full HD :oops: kvalite snimka( nocnog), zvuk i PV zum su i dalje savrseni za moje potrebe i nisam imao bolji fon za to. 4K je bitan kod Xiaomija zato sto tek tad pravi pristojan kvalitet, prosto su odradili soft kao da je na 2HD kvalitet na medium/high, a na 4K na ultra/high .Na samom ekranu telefona primeti se velika razlika barem kod Mi4... I znam sa stranih foruma da se dosta korisnika zalilo i trazilo 4k na mi4i i mi4c iz istih razloga, ali nisu dobili 4K opciju :)

freakfroms
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Feb 2017. 11:14
:: sony xperia

Brzo pitanje vezano za 4g i Xiaomi mi5

Post od freakfroms »

Dakle vec duze vreme merkam da kupim mi5 i evo doveo sam to sada do neke poslednje faze, i ostalo mi je samo jedno pitanje na koje mi treba iskljucivo odgovor korisnika Xiaomi telefona u Srbiji.

Pitanje je da li bi 4g internet na Xiaomi mi5-ici radio u Srbiji posto vidim da nema band 20(800)

Hvala unapred :D

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Mi5 nema podrsku za B20 band :smutny:

I mene zanima da li radi 4g, cekamo Apola da odgovori!

.............................

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Onda ne radi samo taj na B20. Mislim da ga telenor najviše forsira, a najviše se koristi za pokrivanje planina/selo.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Meni stoji na LTE u podesavanjima, kako da proverim da li radi 4g?

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Imaš li 4G karticu? Koja si mreža?

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

MTS. Imam obicnu karticu, ne znam ni kakva je to 4G xD Nisam bas u toku sa tim stvarima, bitno mi samo da internet normalno sljaka :)

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 14:49
:: Xiaomi A2 Lite
:: Xiaomi Redmi 4 prime

Post od ZacinC »

Ako je kartica stara moraces u mts po novu da bi imao 4G. :)

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Steta sto ovaj model nema kod nasih operatera, pa da moze da se nadje sa garancijom operatera. Odlicna kupovina bi bio.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Odlična kupovina je i bez garancije operatera.

Festina lente.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Malo je bez veze sto nige ne moze da se nadje u crnoj boji a mislim da je on najlepsi.

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 14:49
:: Xiaomi A2 Lite
:: Xiaomi Redmi 4 prime

Post od ZacinC »

To se lako resi sa crnom karbon folijom pozadi zastinim staklom za crni model spreda :D

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Kopija nikad ne moze biti kao original:)

Festina lente.

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Apolo napisao:Odlična kupovina je i bez garancije operatera.

Ne kazem da nije, ali za one koji ne vole da rizikuju garancija je vazan segment u donosenju odluke koji fon uzeti.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

ZacinC, Ja sam uzeo za 2$ crno zastitno staklo za beli Mi4 i mogu da kazem ko da imam novi fon! Sta sve nece napraviti, svaka im cast. Odprilike dolar - dva je back cover original za mi 4 u crnoj boji. Lako dobijes crni fon.
Sa crnim z.staklom
Slika
Bez
Slika

Isto ima i za Mi5 i skoro svaki drugi Xiaomi i ima u raznim bojama (zlatna, siva, bela, roze itd)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Neće moći sa telefonima koji ispod displeja imaju hadrverski taster/senzor otiska. Ako ti je telefon beo a ti staviš crno staklo to izgleda ovako na Mi 5s:
Slika

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Posto je tolko dugme cudi me da nije bila neka varijanta tog stakla iz dva dela. Ja bi oblikovao izolirku ili neku crnu foliju i nalepio. Moglo bi da prodje 8)

Edit: aha sad shvatam, ne sme da bude nista preko tog senzora, onda smor :-(

Odgovori