Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od miodrage »

znemanja, ja sam ovo radio, i treba ti sledece - jedan srafciger i to je to! Izvadis DVD drajv, rastavis ga i skines oklop, DVD drajv ceo izbacis i zrtvujes - bacis, ionako vise nece sluziti, i u to ubacis SSD, i kraj price.
Opcija koju sam ja uradio je da sam dobio od drugara pokvaren DVD drajv koji sam rastavio, izbacio sve iz njega, ostavio ljusturu, u nju ubacio SSD, izvukao kablove, i vratio nazad u komp.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

yocasylver, ne treba ti nista da instaliras. Ides u device manager, nadjes sta zelis da sredis od druvera odnosno za koji uredjaj, desni klik, properties, i update driver. Kada on krene automatski ti mu ne das, nego kazes manuelno, i onda nadjes putanju do onoga sto zelis, i to bi trebalo da bude to. Da li ce ili ne stari i novi driver da se pokarabase, to vec ne umem da kazem, ali ume da se desi vrlo lako.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Bas se pitam gde je zavrsilo pitanje.U pitanju su drajveri koje sam skinuo sa sajta proizvodjaca mog lap topa.Neki uopste nemaju exe fajl.
Evo jednog
http://imgur.com/a/7WcWc

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Ne moraju svi drajveri da imaju exe fajl, ja takodje imam drajver za ssd ili hdd koji nemaju exe nego ih instaliram onako kako ti je gore covek objasnio, samo mu nadji putanju do tog foldera gde si ih raspakovao i klikni na update

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Android 12

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage napisao:znemanja, ja sam ovo radio, i treba ti sledece - jedan srafciger i to je to! Izvadis DVD drajv, rastavis ga i skines oklop, DVD drajv ceo izbacis i zrtvujes - bacis, ionako vise nece sluziti, i u to ubacis SSD, i kraj price.
Opcija koju sam ja uradio je da sam dobio od drugara pokvaren DVD drajv koji sam rastavio, izbacio sve iz njega, ostavio ljusturu, u nju ubacio SSD, izvukao kablove, i vratio nazad u komp.
Znači mogu da iskoristim dvd, to ću onda da i uradim. Neko kako si konektovao SSD, jesi li HDD stavio u oklop od DVD, a na mesto HDD stavi SSD?

Čitajući malo po forumima primetio sam da mnogi SSD stavljaju na mesto HDD, a HDD ide na SATA konektor kojim je bio povezan DVD.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, upravo tako, SSD je na mestu HDD a HDD na mestu DVD. SSD je Samsung EVO 850 120 GB, a HDD je WD neki Caviar 500 GB, 7200 rpm 2.5" SATA. U svakom slucaju SSD radi mnogo bolje i brze.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Stanite ljudi, jedan priča o laptopu a drugi o PC-ju?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Drakenzen, ja sam to uradio i na desktop PC i na laptopu. Desktop vise nije kod mene, nego je kod caleta ali jednako uspesno radi. Laptop je kod mene

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Na kompu imam XP SP3 i chrome vise ne dobija azuriranja za taj stari sistem i neke internet stranice vise ne mogu da otvorim. Hteo ne hteo moracu da ubacimu komp win7. Dali se to moze u kucnoj varijanti uraditi ili da ga nosim u neki servis. Komp je star 2009 kupljen, ima 2 gb. rama i procesor dual 2.61 GHz.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Samo jedno pitanje... Zar to ne zavisi od browsera? Ili baš ne možeš više da nađeš dobar browser za njega?

A za tvoje pitanje, možeš i sam, ali ako nećeš da se zezaš možeš nekome da daš 1000-1500 dinara za taj posao.

Ima uputstava kao ovo:
http://www.benchmark.rs/artikal/how_to_ ... ._deo-1823
ali mislim da je to predugačko uputstvo. Nekako mi deluje po sećanju da je to jednostavno za Windows 7, sve to se skoro samo kaže, samo treba da imaš instalacioni disk (i ispravan DCD ROM).

Sent from mTalk on Windows 10 phone

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deki probaj sa mozzilom da otvoriš te stranice koje ne može Chrome.
Druga stvar je da ako si nekada instalirao win xp sam moći ćeš i win 7. Nikakva dodatna peripetija ne treba, još je i lakše samo da imaš disk.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da mozila ih otvori ali reko da ne idem tamo amo. Drugo čitao sam da će Google i gmail zaglupiti za xp, neke funkcije neće raditi.

Huawei P8l.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Imao sam i ja sličan problem neko je rekao da ubacim mozzilu i sada svaki sajt koji ne može da očita opera, ja preko mozzile. Malo smara ali dobro vrši posao, ne nalazim takve sajtove baš puno.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Imam jedan problem, kada pokušam da pristupim OneDrive-u preko Windows explorera u Win 10 dobijem sledeću grešku:

Slika

Imate li ideju šta može da bude problem?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Šta kaže Google na ovu grešku?
Jesi li koristio ranije onedrive ili ti je ovo prvi put?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ma koristim OneDrive već skoro godinu dana, na telefonima i tabletu sve radi super, ali pre neki dan probah na laptopu i neće.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Po ovome deluje da ti je on pobrkao gde mu je folder u koji sinhronizuje OneDrive.

Probaj da pronađeš ručno OneDrive folder. Ili, ako ne, onda da reinstaliraš OneDrive na kompjuteru, i onda da obratiš šažnju gde će ti taj folder biti, ili da ga staviš da bude gde ti odgovara.

Inače, ako ništa nisi posebno podešavao tokom instalacije, onda bi trebalo da možeš da pristupiš OneDrivu iz onog svog korisničkog foldera. Kako god da ti se zove, "Korisnik", "Znemanja", "Bog i batina", tako nešto. :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Reših problem, bilo je potrebno da unlink-ujme laptop sa OneDrive accounta i da se ponovo prijavim. No, on mi sve podatke skladišti na C particiju, nevideh opciju da se to promeni da mi sve ide na D particiju, jel' to uopšte može?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Ne koristim onedrive ali valjda on pakuje tamo gde ti je korisnik, konkretno na C particiji

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Moguće da je namestiš da pakuje sve i na drugu particiju, ali koliko znam nakon što instaliraš OneDrive nema opcije da OneDrive folder premestiš. Ako ga reinstaliraš, u jednom koraku bi bio u mogućnosti da izabereš neki drugi folder. Tako sam ja sebi to stavio u D particiju na kompjuterima kod kuće.

Odgovori