Samsung i glasine o novim uređajima
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Samsung i glasine o novim uređajima
Joxy, globalno je tek greška, baš što svi jesu čuli, eno i moja žena je ćitala vesti kako gori note 7, iako ona to ne prati i ne zanima je, ali vesti rade svoje, ona je videla preko fb ili TV, čula u avionu da se pilotu odnese note 7... to je svuda bilo, svuda. Onaj ko nije čuo, taj sigurno ne izdvaja lovu za telefon kao note 7. Bolje ovako, ispali su šmekeri što su povukli. Inače bih rado nabavio jedan refabrikovan note 7, bila bi za mene fora jer ga niko u mojoj okolini nema.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Tako je.Baraba napisao:Inače bih rado nabavio jedan refabrikovan note 7, bila bi za mene fora jer ga niko u mojoj okolini nema.

A i ima olovku.

- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Ali isto tako zamislite koliko ima potencijalnih kupaca koji bi uzeli N7 i pored nesto manje baterije, realno tih 500 mAh ne znaci ama bas nista ukoliko samo u tome bude razlika i ako drugih problema sa telefonom ne bude bilo. Oni koji su ga cekali sigurno bi ga uzeli a ne sumnjam da bi Samsung sve to ispratio adekvatnim marketingom i za tren ponovo privukao kupce.
Iskreno ako bi baterija izgurala od jutra do uvece ja bih ga uzeo, da bude 5h sot milinica kao na s7 ja zadovoljan.
- Baraba
Nije tu samo 500mAh (500mAh znači dosta, itekako se oseća na S7E spram Note 5). Prvi ga ne bih sada naručio po punoj ceni kao neku ekskluzivu, nije nikakva više ekskluziva pored hajpa koji pravi S8, i ko će promašaj da plati toliko? Plus nošenje sa komentarima okoline "kupio si bombu" i slične.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Komentari okoline me nikad nisu zanimali, a ja bih ga platio do 500-550, ako bi ta cena bila u radnjama tipa Gigatrona. Naravno, sačekao bih mesec - dva da prođe prva tura i proverim da li sad sve fercera po protokolu. 

Poslednja izmena od Evindzer u Sre, 22. Feb 2017. 18:48, izmenjeno 1 put ukupno.
@janka, meni se baš sviđa za promenu od dosadne linije koju prati S serija. Jedva čekam prezentaciju.
@evi, izvini drugar ali čemu regularna prodavnica??
Koliko ih imaš u vakom pakovanju po oglasima, ni broja se ne zna(to ako želiš ganc nov). Onda koliko imaš u stanju od 10/10 koji su otpakovani. Nema potrebe za full legalnom radnjom. Ja u mojoj okolini ne znam nikog da je tako kupio telefon...
Jer realni budimo u takvim radnjama možeš da kupiš ovako 2 telefona za cenu njihovog jednog...
@evi, izvini drugar ali čemu regularna prodavnica??
Koliko ih imaš u vakom pakovanju po oglasima, ni broja se ne zna(to ako želiš ganc nov). Onda koliko imaš u stanju od 10/10 koji su otpakovani. Nema potrebe za full legalnom radnjom. Ja u mojoj okolini ne znam nikog da je tako kupio telefon...
Jer realni budimo u takvim radnjama možeš da kupiš ovako 2 telefona za cenu njihovog jednog...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Lično smatram da ponovno izbacivanje Note 7 na trzište sa manjim kapacitetom baterije može da bude odličan potez.
Istina je što navodi Baraba, skoro svi su čuli za problem sa Note 7, ali ako bi garantovali da novi modeli Note 7 neće imati problem sa baterijom i ponude isti po ceni od oko 450€, mislim da bi generisali odličnu prodaju. Marketing bi tu uradio svoje i po smanjenoj ceni, Note 7 bi privukao dosta kupaca.
Što se tiče dosadašnjih procurelih fotografija S8, ni malo mi se ne sviđa izbacivanje fizičkog home tastera, po meni to je zaštitni znak Samsung telefona.
Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Istina je što navodi Baraba, skoro svi su čuli za problem sa Note 7, ali ako bi garantovali da novi modeli Note 7 neće imati problem sa baterijom i ponude isti po ceni od oko 450€, mislim da bi generisali odličnu prodaju. Marketing bi tu uradio svoje i po smanjenoj ceni, Note 7 bi privukao dosta kupaca.
Što se tiče dosadašnjih procurelih fotografija S8, ni malo mi se ne sviđa izbacivanje fizičkog home tastera, po meni to je zaštitni znak Samsung telefona.
Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
^ Slazem se sa svim u potpunosti. Nisu oni iz Samsunga ludi pa da ne koriguju cenu. Ako bi zeleli u potpunosti da vrate N7 na trziste, uz njijov marketing, isao bi kao alva.
Kazem opet, po meni tih 500 mAh je potpuno nebitna stvar, da li bi baterija bila 3000 ili 3500 potpuno sve jedno kada je i u ovom i u onom slucaju prosek i dan bi izdrzala sigurno. Samo da nema nikakvih drugih problema i eto maltene savrsenog telefona.
I treca stvar, cim ciljaju trzista Vijetnama i Indije znaci cena nece biti visoka a za onakav telefon dobra cena znaci samo razbijanje od prodaje na tim trzistima.
Kazem opet, po meni tih 500 mAh je potpuno nebitna stvar, da li bi baterija bila 3000 ili 3500 potpuno sve jedno kada je i u ovom i u onom slucaju prosek i dan bi izdrzala sigurno. Samo da nema nikakvih drugih problema i eto maltene savrsenog telefona.
I treca stvar, cim ciljaju trzista Vijetnama i Indije znaci cena nece biti visoka a za onakav telefon dobra cena znaci samo razbijanje od prodaje na tim trzistima.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Razumem te i u pravu si, ali mnogo mi je da dam odjednom u kešu 500-550€, jer mogu da platim karticom na rate po 100-tinjak evra i da ne osetim kupovinu; plus, na taj način mi je sigurna garancija, dok svaki drugi način kupovine povlači i neku peripetiju oko ostvarenja, recimo, zamene za pokvaren telefon uzet kod operatera od strane drugog lica. Pisali smo o tome naširoko, sećam se da je Znemanja dao par pravnih saveta o overenom punomoćju koje u takvim situacijama pomaže. Dakle, otplata na rate i sigurna garancija su stvari koje u mom slučaju odnose prevagu nad nižom cenom, makar bila i duplo niža. Uz to, takav telefon (N7) ne bih menjao sigurno bar dve godine jer bi sasvim zadovoljio moje potrebe, iako bi imao relativno stariji hardver, pa bi se i viša cena isplatila, a sa Gigatronom već imam jako pozitivno iskustvo u vezi sa garancijom - nosio sam im ovaj Asus sa koga pišem, i to 20 dana pred istek garancije, i digli su ga iz groba (bez ijednog traženog dinara, a pritom ekstremno kulturni i profesionalni, na moje ogromno iznenađenje). On i dalje nije izuzetan, naprotiv, pravi mi više (sitnih) gluposti nego Nokija, ali su ga osposobili da dovoljno pristojno radi i da može da izdrži do kupovine nekog sledećeg sa olovkom, pa koji god to model, proizvođač i OS bio ~ Ajfon X, recimo (puste željeacamatic napisao: @evi, izvini drugar ali čemu regularna prodavnica??

Izvini zbog dugog posta, ali se nadam da sam ti bar objasnio svoju situaciju.
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Izasle prve slike s8. Po meni nula bodova za dizajn.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Daj link. Po ovome što sam ja video da je procurelo ovo bi mogao biti prvi Samsungov uređaj kod kog mi se sviđa dizajn. 
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Tipa ovako https://s.aolcdn.com/dims5/amp:6356d21a ... iverse.jpg
Na gsm areni izgleda domudno ali vecina sto sam video nije mi prici
Na gsm areni izgleda domudno ali vecina sto sam video nije mi prici
Nije nemoguće mada mislim da ćemo sačekati sa izbacivanjem home tastera..
- Baraba
znemanja, Joxy, po 450e neće biti sigurno, ne verujem ispod 600e. I udaranje na sva zvona po marketingu je po meni rasipanje sredstava, pogotovo kada u prvi plan treba da se izbaci S8 linija. Mogu da ubace S8 Pro i da zameni note seriju, tako i nestaje promašaj note serije. Otuda samo naglasak na Aziju. No, videćemo
Drakenzen, ima logike da bude pozadi, zbog komandi tasterom otiska, kao što ima pixel, nexus i huawei.

Drakenzen, ima logike da bude pozadi, zbog komandi tasterom otiska, kao što ima pixel, nexus i huawei.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Po meni baš i nema logike jer to pozadi jeste prirodan položaj gde je kažiprst dok telefoniraš, ali kad držiš telefon u rukama onda se prsti slože drugačije. Da bi tada kažiprstom dodirivao senzor potrebna je gimnastika i u najmanju ruku nestabilo držanje telefona.
Po meni je najbolje mesto ipak napred jer sa palcem završavam sav posao ili nazad ali negde na sredini telefona. Ovo ovako kako je na ovim slikama, ako je pored kamere, to je totalni promašaj iz dva razloga. Prvo biće previsoko s obzirom na veličinu i dimenzije telefona, a drugi razlog je što će sočivo kamere biti konstantno musavo jer će se svako malo dodirivati prstom...
Po meni je najbolje mesto ipak napred jer sa palcem završavam sav posao ili nazad ali negde na sredini telefona. Ovo ovako kako je na ovim slikama, ako je pored kamere, to je totalni promašaj iz dva razloga. Prvo biće previsoko s obzirom na veličinu i dimenzije telefona, a drugi razlog je što će sočivo kamere biti konstantno musavo jer će se svako malo dodirivati prstom...
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nisam ja ni rekao da ce biti 450 ali manje od zvanicne cene koja je bila na predstavljanju ce biti sigurno, u suprotnom nista ne postizu.Baraba napisao:znemanja, Joxy, po 450e neće biti sigurno, ne verujem ispod 600e. I udaranje na sva zvona po marketingu je po meni rasipanje sredstava, pogotovo kada u prvi plan treba da se izbaci S8 linija. Mogu da ubace S8 Pro i da zameni note seriju, tako i nestaje promašaj note serije. Otuda samo naglasak na Aziju. No, videćemo
Sto se tice S8, ne svidja mi se sto idu na Apple kartu i izbacuju 2 modela osim ako veci ne nazovu kao sto ti kazes Pro i ubace mu olovcicu pa zamene Note seriju ili jednostavno da su ga izbacili kasnije na jesen i nastavili Note liniju. Ali toga ocigledno nece biti i idu dva modela odjednom a za Note nam ostaje da vidimo sta su smislili.
Edit: [img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201702 ... 9272c8.jpg[/img]
Sumnjam da će imati taster pozadi kao što imaju LG telefoni. Po meni je taj taster/i jako nepraktični iz razloga što nije manevar baš lak, velika šansa što kaže azimuth da telefon isklizne, prlja se sočivo kamere stalno, mora da se ispipaju svi delovi tu da bi uradio željenu akciju sa tasterom...
U svakom slučaju Home taster može da ga nema, ali nikako pozadi, to je ono što se mene tiče. A do dalje čekamo prezentaciju.
Što se note serije tiče 450e ~ je neka prihvatljiva cena. Mada koliko su cene svih telefona skočile sumnjam da će biti ispod 600~ što kaže baraba...
@evi, skapirao sam sada razlog. Iskreno nije mi ni palo na pamet to...
U svakom slučaju Home taster može da ga nema, ali nikako pozadi, to je ono što se mene tiče. A do dalje čekamo prezentaciju.
Što se note serije tiče 450e ~ je neka prihvatljiva cena. Mada koliko su cene svih telefona skočile sumnjam da će biti ispod 600~ što kaže baraba...
@evi, skapirao sam sada razlog. Iskreno nije mi ni palo na pamet to...
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
- :: Galaxy S20 Ultra
https://www.sammobile.com/2017/02/23/sa ... y-evleaks/
6.2'' ? Veeeliki! Sve ostalo je isto... Ne vidim razliku izmedju S7e i S8, sem u veličini.
https://www.sammobile.com/2017/02/23/sa ... -april-21/
6.2'' ? Veeeliki! Sve ostalo je isto... Ne vidim razliku izmedju S7e i S8, sem u veličini.
https://www.sammobile.com/2017/02/23/sa ... -april-21/
Samsung Galaxy S20 Ultra
- Baraba
Azimuth, nisi me razumeo, hteo sam da kažem da ima logike da bude pozadi na novom modelu jer ne verujem da će biti u staklu otisak (mislim da je još rano za to), a kako je google krenuo sa komandama na otisku prsta, huawei je odavno to ubacio i zna da bude jako korisno (na honor 8 su ubacili komande i na klik, jako gotivne opcije od zaključavanja displeja do otključavanja), baš opcija da prevučeš prstom preko skenera i spustiš roletnu za obaveštenje (ne moraš da protežeš prst do vrha ekrana da bi spustio, a tu komandu ko zna koliko puta uradiš u toku dana).
Meni je jako gotivan otisak pozadi, čak mi je lakša bila manipulacija na Nexus 6P, ako i stoji na stolu ne moram da ga podižem da bih proverio displej jer ima kuc kuc opciju.
Joxy, sad po ovoj najavi verujem da Pro ne menja note seriju, note ostaje note, a Pro će biti zamena za jači model. Ne verujem da će im biti iste kamere kao sada na S7 i S7E, neka rezlika u korist Pro sem baterije i veće dijagonale mora biti, mada bih voleo da samo to bude razlika, da ne osakate manji model.
Meni je jako gotivan otisak pozadi, čak mi je lakša bila manipulacija na Nexus 6P, ako i stoji na stolu ne moram da ga podižem da bih proverio displej jer ima kuc kuc opciju.
Joxy, sad po ovoj najavi verujem da Pro ne menja note seriju, note ostaje note, a Pro će biti zamena za jači model. Ne verujem da će im biti iste kamere kao sada na S7 i S7E, neka rezlika u korist Pro sem baterije i veće dijagonale mora biti, mada bih voleo da samo to bude razlika, da ne osakate manji model.