Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Izvini se za dug post onda kad mene ili Sizifa nadmašiš. 8)

Slažem se sa tobom, sve je teže i teže nekome preporučiti Windows telefon, što zbog nepojavljivanja novih telefona u većem broju (najnoviji je Alcatel Idol 4S), što zbog toga sa WoARM. Ali isto kao i ti ostajem na Windowsu.

Ja lično mislim da neće biti takav scenario da se w10m skroz napusti, nego mislim da bi nakon objavljivanja WoARM usledili i jeftiniji w10m telefoni, ali niko od nas to ne može znati, i niko se ne može osloniti da će to biti ovako ili onako. Prosto jer mislim da će i za taj WoARM univerzalne aplikacije biti daleko bolje i za takve telefone, nego win32, a i da će ti jeftini telefoni sami posebi motivisati dodatno i developere, ali ništa to ne mora da znači. Možda če Microsoft i boleti dupe na kraju krajeva. :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Ono što ja volim kod zatvorenih sistema je da kad odem da skinem neku app i ukucam u pretragu npr."organizer" da mi se ne pojave 125 aplikacija od kojih 70 pri svakom otvaranju pale sve više reklama, ili rade par dana pa se otvaraju sporo, čak i kada se kupe znaju da budu loše. Bolje je imati 10 kvalitetnih sa svim opcijama koje trebaju, sa dobrom podrškom i cenzurom. Ovako više liči na buvljak nego na app store. Play store pogotovu, a od win 10 i ova naša Prodavnica. Možda će me developeri pljuvati ali uvek sam za kvalitet pre nego kvalitet. I to je prednost kvalitetnog zatvorenog sistema koji ima svoju garnituru vernih korisnika i konstanta mali ali odabrani udeo na tržištu, a ko voli komercijalu uvek će biti izbora na pretek.

Lumia 532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

srđan obradović napisao:Bolje je imati 10 kvalitetnih sa svim opcijama koje trebaju (...)
S ovim se sasvim slažem, jedino što aplikacije na WP/W10M nikad nisu dostigle svoj pun potencijal po pitanju svih potrebnih opcija, i to je ono razočaravajuće. Čast retkim izuzecima, kao što je, po mom mišljenju, Vreme u Srbiji.
srđan obradović napisao:(...) uvek sam za kvalitet pre nego kvalitet.
Hteo si reći, uvek si za kvantitet pre nego kvantitet? ;) :lol: :lol: :lol:

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Hteo si reći, uvek si za kvantitet pre nego za kvantitet? ;) :lol: :lol: :lol:[/quote]

Mrzim kucanje na touchscreenu a pogotovu suggestions i autocorect[emoji1]

Lumia 532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sve se slažem sa Srđanom, i tolerisao bih im čak ako su aplikacije nešto siromašnije sa mogućnostima (kao što im već i tolerišem).

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

srđan obradović napisao: Mrzim (...) suggestions i autocorect[emoji1]
Zato ja to redovno isključujem. ;)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Mene nervira ta kur...bolja. Koristim windows vec 6-7 godina i ne mogud a verujem da su sve unistili. Doduse ja sam urnisao moj telefon ali nikad do sad nije bilo manje brige za korisnike.
Misljenja sam da posle Nokie nista od Lumia ne valja, bar po meni nije vise to taj kvalitet, a i davati toliko para za 950/xl mi je cista ludost, ma koliki ljubitelj sistema bio.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Hardverski su to bili kvalitetni uredjaji. Moglo im se i zazmiriti sto su od plastike. Al su sa sistemom uprskali stvar i sad su na 0.3%.
A sto se tice aplikacija; kvalitetne aplikacije se u svakoj trgovini izdvoje na vrhu, tako da je manje vise svejedno koliko ih je u konacnici. Pa sam windows store je obilovao, a i sada ima aplikacija koje lose rade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

che80
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Nov 2016. 12:01
:: Microsoft Lumia 535

Post od che80 »

Danas su mi se vratile fotke koje stoje uz kontakt...posle ko zna koliko meseci..iz cista mira. Obrisao sam ih al na live plocici one se i dalje vrte.

Na koji nacin na ih potpuno uklonim ? Ne svidjaju mi se fotke u ovim krugovima a i navikao sam da mi ta plocica bude prazna..ovi krugovi su vec dovoljno odvratni..barem meni. Ili je to nemoguca misija ?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I meni su krugovi odvratni, i još boga pitaj kad sam pisao u Feedbacku kako bi bilo možemo da isključimo živu pločicu za People aplikaciju, pa da može pločica srednje veličine da ima ikonicu istu kao i kad je najmanja pločica.

Zbog tih glupih krugova (bili oni sa slikama ili prazni, ne volim ih nikako) sam namestio sebi početni ekran tako da mi je pločica za People mala.

Inače, više su mi se sviđali oni kvadrati koji su bili na wp8.1, ovi krugovi mi se ne sviđaju od samog početka. Mada se recimo mojoj devojci ti krugovi ipak sviđaju...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

https://mspoweruser.com/viber-winds-dev ... s-10-apps/
Šta god da značilo.

Sent from mTalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ništa... zamahnuli da zakucaju još jedan ekser u kovčeg zvani W10m... Nema daljeg razvoja, a ako se nešto uskoro ne promeni sledeći korak je ukidanje podrške.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

MS politiku bih okarakterisao kao nas kurs dinara. Plivamo dok imamo deviznih rezervi da NBS interveniše.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Microsoft kao "dobar" političar. Kenja i obećava bolji život, a sve manje mu narod veruje. Bude po neka zalutala ovčica koja se i dalje nada, ali sve je to klinac...

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

I L928 pocela da posustaje. Vrlo iritantno radi. Nece da udje u store i vremensku prognozu posle nekog vremena, jedino resenje je restart telefona. Viber bukvalno pali iz treceg pokusaja, prvi put upali i samo ugasi, drugi put beskrajno ucitava nove poruke, treci put ucita poruke, da ne pricam da poruke kasne. Opet, krakotrajno resenje je restart telefona.
Slicno rade i mejlovi, ponekad beskrajno ucitava outlook, ponekad ne.
Telefon je poceo da se ponasa tako u februaru, bez nekog realnog uzroka, neposedrno posle veceg azuriranja aplikacija preko Stora, ukljucujuci i Store.

Sve vise ide ka Nokiji 808 koja vise ni na google ne moze da ode. Ali, sve aplikacije koje su u telefonu mogu da se ukljuce i treba im isto vremena da se pokrenu kao pre 3 godine :wink:
Slika

Slika

P.S. Da li ima aplikacija za lockscreen koja menja pozadine automatski, nesto kao Bing?
Posto je i Bing poceo da zabada, menja, menja, menja i onda ostane na jednoj pozadini i kad se pnovo podesi na Bing tek onda promeni.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Koliko znam, Dinamic Wallpaper to može. Ja na svom telefonu koristim DailyPic, ali je ne koristim za automatsko menjanje pozadina. Ranije je neko rekao da DailyPic nije baš pouzdan kad je u pitanju to sa ažuriranjem pozadine, ali to je bilo pre nekoliko meseci, možda je sad to bolje radi i u toj aplikaciji.

Nadam se da će ti se popraviti to na tvom telefonu, možda mu treba da samo sve legne na svoje mesto. Ako bi kojim slučajem hteo da radiš hard reset, trenutno jedini problem koji na taj način možeš da navučeš sebi za vrat koliko znam je onaj sa osvežavanjem pločice kalendara. Mom bratu isto često ne radi skroz dobro kamera u Skypu tokom video poziva, ali to i Srđana zeza, pa to ipak nije vezano za taj hard reset koliko se da zaključiti.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Dinamic wallpaper zna da povremeno zabode.

Sent from mTalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

da da i kod mene se desi Dinamic wallpaper da slika ostane sve dok u aplikaciji ne promenim :) meni ne smeta jer se nekako potrefi da mi se bas i sama fotografija djasvi.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ja sam ranije, pored par drugih, koristio "Lockie" za zaključani ekran, a od pre mesec-dva slučajno sam nabasao na "Galeries" koja mi je baš prijatna za pseudoslučajno menjanje slika zaključanog ekrana, mada nema neke opcije po pitanju dodatnih informacija.
гари napisao:(...) DailyPic (...)
Ponekad ima neku finu sličicu, pa je skinem u obe rezolucije i ubacim u album u "Galeries", koji mi sliku zaključanog ekrana menja par puta dnevno. :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Hahahaha, vidim ja nema ovde aplikacije koja posle nekog vremena ne zabode 8)

Najbolje bi bilo da uvedu opciju ili app za "schedule restart" bez pin koda. Pa lepo jednom nedeljno ili cak dva puta da restartuje fon u toku noci ili kome kad odgovara... Mislim da bi tad bilo mnogo manje problema 8)

Odgovori