Takođe mi nisu jasni kriterijumi po kojima ocenjujete „zastarelost“ hardvera. Da li hardver zastareva čim se pojavi bilo kakav novi, ili na zastarelost utiče neki drugi kriterijum?

Nije tako. Već sam pisao ali da ponovim. čipset SD821 ima četvorojezgarni procesor, a SD835 će imati osmojezgarni procesor, ali oba koriste Kryo procesore iste generacije koji su trenutno najbolji na tržištu. Oba čipseta koriste istu memorijsku tehnologiju (LPDDR4) na istoj magistrali 1866 MHz. I po čemu je sad ovaj prvi čipset zastareo u odnosu na ovaj drugi???Azimuth napisao:Nije bitna vremenska distanca nego generacija. Kao što apple ima a10 i a11, tako i ovde imamo 821 i 835. Jel tako?
Nema kontriranja, pokušavam samo da ukažem na činjenice, ako hoćete da razumete. U suprotnom, džabe sam trošio vreme.Azimuth napisao:Znam da znaš i znam da razumeš, nego ti je interesantno da kontriraš. Razlike između prva dva su otprilike pa kao što su razlike između druga dva.
Ajde pronađi ti (kad tvrdiš da je SD821 zastareo), bar jedan čipset sa Quad-core procesorom koji je brži od ovog (izuzimajući Apple). Eto, pokaži makar jedan koji je bolji i time potvrdi tu vašu priču o zastarelosti.Baraba napisao:Postavi neke testove.....
Kako svake godine povecavaju za 27,30.40% u odnosu na prethodnu generaciju covek bi pomislio da telefoni rade brzinom svetlosti.mazzy napisao:"The Snapdragon 835 is 27% faster while consuming 40% less energy, with the overall size being 30% smaller than the previous generation."
Izvor
http://m.androidcentral.com/snapdragon- ... dragon-821
Ajde ovvo 27% brzine vecina nece primjetiti... ali 40% manje potrosnje baterije nije mala stvar
Sent from S6 Edge !
Pa to je ono na šta masa naseda... Brojevi.Behemoth napisao: Kako svake godine povecavaju za 27,30.40% u odnosu na prethodnu generaciju covek bi pomislio da telefoni rade brzinom svetlosti.
Jer ispada da su 300% brzi od telefona koji su se pojavili pre 2 godine,a u realnosti su razlike minimalne.
Nemoj na pitanje pitanjem.1808 napisao: Ajde pronađi ti (kad tvrdiš da je SD821 zastareo), bar jedan čipset sa Quad-core procesorom koji je brži od ovog (izuzimajući Apple). Eto, pokaži makar jedan koji je bolji i time potvrdi tu vašu priču o zastarelosti.
I šta si mi to pokazao? Da je octa-core koji još nije ni izašao bolji od quad-core.Baraba napisao:...Nemoj na pitanje pitanjem.
http://www.anandtech.com/show/10948/qua ... adreno-540
935