Vesti od Microsofta
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Vesti od Microsofta
Evi, koji crni zaokruzen sistem? Ranije su stancali nove modele da skrenu paznju sa sistema, a sada ni to vise ne rade, sistem je i dalje nedovrsen i tako lebde, nista ne rade i drze trzisni "udeo".
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ne radujem se ja odmah, Green, videćemo šta će biti od toga, možda i ne bude i ništa.
Evi, čitam tvoj post, i taman u jednom delu pomislim da nisi pomenuo olovku.
Ali ipak jesi. 
Evi, čitam tvoj post, i taman u jednom delu pomislim da nisi pomenuo olovku.

- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Ostavili za kraj godine da vide kako će izgledati taj rs3.
Lumia 532ds
Lumia 532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Apolo, pa valjda mogu i ja da maštam.
гари, zar si sumnjao u mene?
srđan obradović, nije mi palo na pamet, ali je vrlo verovatno tako.

гари, zar si sumnjao u mene?

srđan obradović, nije mi palo na pamet, ali je vrlo verovatno tako.
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Nema nista od toga. Digao ruke od prozora, a i dalje ne mogu da se odvojim od 925-ice.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
A sta bilo sa SP? Nema nikakvih vesti u poslednje vreme.....
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Kontam da bi ovo bilo samo da izbace nešto pre tog Surface Phona... Svakako je sve vreme glupo i što su ga čekali, previše stvari oko njega i ne zavisi od Microsofta, nego od toga kakve se pojave mogućnosti po pitanju hardvera. (Ako spremaju Surface Phone.)
Sent from mTalk on Windows 10 phone
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Nema ništa od SP-a pre jeseni 2018. Još ni izbliza nije spreman.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
A još ako bi da ga izbace sa Windows 10 on ARM, onda mu je platforma još nespremnija. 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
A možda i kasnije od toga....miodrage napisao:Microsoft ako bude nešto izbacio biće krajem ove ili početkom iduće godine, i biće to taj famozni Surface Phone,....

Surface Phone stiže tek 2019?
http://www.benchmark.rs/vesti/surface-p ... 2019-70269
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ma za platformu taj Surface telefon nije ni neophodan... Samo da objavljuju "obične" telefone, i nema zime. I da budu normalne cene, naravno. A kad izađe izađe... U suštini, on će biti spreman onda kad se stvore hardverske mogućnosti za njega. A Microsoft je softverska firma. A i naravno da će onda probati i Samsung i još neko da naprave istu stvar.
Microsoft sutra da izbaci Surface telefon, i Samsung bi svoj takav uređaj (sa Androidom, naravno, hibrid telefona i tableta) objavio prekosutra.
Mada je hibrid Windows telefon & Windows tablet bolja opcija po meni. Nešto slabiji telefon možda (a koji ja i preferiram), i definitivno bolji tablet.
Microsoft sutra da izbaci Surface telefon, i Samsung bi svoj takav uređaj (sa Androidom, naravno, hibrid telefona i tableta) objavio prekosutra.

Mada je hibrid Windows telefon & Windows tablet bolja opcija po meni. Nešto slabiji telefon možda (a koji ja i preferiram), i definitivno bolji tablet.
To eventualno izbacivanje novog modela nista im nece donijeti. Aplikacije se gase iz dana u dan tako da ne vidim neku masu koja bi pokupovala nove modele i da bi Msft bio finansijski u plusu. Upravo radi gubitaka sa Lumijama su i ugasili liniju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ali ako se neke aplikacije gase, one se gase baš jer nema novih telefona. Ono što je sigurno je da su novi telefoni potreban uslov da počne da se menja situacija na bolje. I to jeste korak ka popravljanju situacije.
Ako donesu telefone koji će se svideti određenom broju korisnika, sigurno će im ovo doneti koristi. Telefoni koji će biti ok, sistem koji bi bio u zadovoljavajućem stanju, da se popravi situacija sa NEKOLIKO aplikacija, i ništa više nije neophodno. Pored prodavanja tih telefona kod operatera.
Ako donesu telefone koji će se svideti određenom broju korisnika, sigurno će im ovo doneti koristi. Telefoni koji će biti ok, sistem koji bi bio u zadovoljavajućem stanju, da se popravi situacija sa NEKOLIKO aplikacija, i ništa više nije neophodno. Pored prodavanja tih telefona kod operatera.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Gari, znaš da držim tvoju stranu, da delimo ljubav prema istom OSu, ali budimo realni, nikakav novi uređaj, osim nekog koji će da napravi tektonski poremećaj na tržištu, neće privući ni developere, a ni korisnike. To može samo Surface, i to samo do početka iduće godine. Nakon toga je jako kasno.
MSFT mora da se presabere i da sve resurse usmere u ovaj projekt, ili da se zaista pokupe sa scene i onda je to nažalost to.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
MSFT mora da se presabere i da sve resurse usmere u ovaj projekt, ili da se zaista pokupe sa scene i onda je to nažalost to.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
O, vidi ko nam se vratio!
Živ je Guru, umro nije, dok je Garija i Lumije!
Ja se ne slažem ni sa jednim od vas. Svakako, ako naprave dobar SP uz WoA OS, ima razloga izbaciti ga - pa kad-tad. Ionako neće oni njime ciljati konzumersko tržište do 300€/$, već će tražiti prosečnih pet srpskih plata u najmanju ruku.
S druge strane, za novi W10M telefon i ima i nema razloga: ima jer su totalno crkli na mobilnoj sceni, pa da malo proizvedu (kakve-takve) pozitivne reklame. A nema jer ni preostale Lumije u prodaji nema ko da kupi, WP korisnici standardno nisu bili velike trošadžije.
Dakle, svaki dobar potez svakog proizvođača na svakom OS-u je dobrodošao u svako doba, bez obzira na to da li je izašao u pravo vreme po kompaniju ili ne.

Živ je Guru, umro nije, dok je Garija i Lumije!

Ja se ne slažem ni sa jednim od vas. Svakako, ako naprave dobar SP uz WoA OS, ima razloga izbaciti ga - pa kad-tad. Ionako neće oni njime ciljati konzumersko tržište do 300€/$, već će tražiti prosečnih pet srpskih plata u najmanju ruku.
S druge strane, za novi W10M telefon i ima i nema razloga: ima jer su totalno crkli na mobilnoj sceni, pa da malo proizvedu (kakve-takve) pozitivne reklame. A nema jer ni preostale Lumije u prodaji nema ko da kupi, WP korisnici standardno nisu bili velike trošadžije.
Dakle, svaki dobar potez svakog proizvođača na svakom OS-u je dobrodošao u svako doba, bez obzira na to da li je izašao u pravo vreme po kompaniju ili ne.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mislim, Miodraže, da nije Surface neophodan ako bi imali telefone sa razumnim cenama u odnosu na specifikacije. Pa tako da pokriju nekoliko segmenata, nešto u rangu Lumia 550, 650, 950/XL, i nešto između 650 i 950, i nekakva "Lumia 650 XL". I ne mislim pod specifikacijama samo na kameru, RAM i čipset, nego i razne drangulije poput čitača otiska prsta (koji sad imaju i telefoni koji nisu preskupi), led lampica, i slično. Naravno, ti telefonu o kojima govorim bi mogli biti i od drugih proizvođača.
Ali nemojte mi reći da sam nerealan, ni ja ne kažem da je ovo gore što sam napisao realno očekivati.
Evi, ne slažem se tvojim razlogom protiv. Nema ko da kupi trenutne Microsoftove Lumije jer ko je hteo da kupi Lumiju 650 do sad, kupio ju je. Sad je kupi tek poneko ko ranije nije bio u mogućnosti, i ko joj toleriše što je godinu dana star model. I sama činjenica da nema novih Lumija odvraća ljude od kupovine Lumije 650, jer ona podupire tezu da je Windows 10 mobile mrtav (da li jeste ili nije nema poente da ovde sad raspravljamo).
Ja bih danas lakše preporučio nekome da kupi i Lumiju 550, ili 650, pa čak i 950 , da je Microsoft do sad potvrdio novim telefonima (govorim namerno u množini) da je platforma još živa. Ovako mi ipak nemamo pojma kako će ovaj sistem izgledati za godinu dana. Ali ne brinite, i u tom slučaju biću ja tu da ugasim svetlo.
Ali nemojte mi reći da sam nerealan, ni ja ne kažem da je ovo gore što sam napisao realno očekivati.

Evi, ne slažem se tvojim razlogom protiv. Nema ko da kupi trenutne Microsoftove Lumije jer ko je hteo da kupi Lumiju 650 do sad, kupio ju je. Sad je kupi tek poneko ko ranije nije bio u mogućnosti, i ko joj toleriše što je godinu dana star model. I sama činjenica da nema novih Lumija odvraća ljude od kupovine Lumije 650, jer ona podupire tezu da je Windows 10 mobile mrtav (da li jeste ili nije nema poente da ovde sad raspravljamo).
Ja bih danas lakše preporučio nekome da kupi i Lumiju 550, ili 650, pa čak i 950 , da je Microsoft do sad potvrdio novim telefonima (govorim namerno u množini) da je platforma još živa. Ovako mi ipak nemamo pojma kako će ovaj sistem izgledati za godinu dana. Ali ne brinite, i u tom slučaju biću ja tu da ugasim svetlo.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Gari, Win10Mobile je po meni mrtav. Windows će naravno da nastavi da živi, ali bitno izmenjen. Uglavnom videćemo šta nam budućnost donosi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
And you'll neeeveeeer waaalk aloooone... Gari
Meni toliko ne treba smartphone i toliko mrzim touchscreen i ove moderne gabarite, da mi je potpuno sve jedno koji fon koristim, pa nek je i l435!!!!
Meni toliko ne treba smartphone i toliko mrzim touchscreen i ove moderne gabarite, da mi je potpuno sve jedno koji fon koristim, pa nek je i l435!!!!
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
E ovaj quote je za potpis! [emoji38]miodrage napisao:Win10Mobile je po meni mrtav.
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
гари, Problem i jeste sto MS kada i objavi novi telefon to je onda "novi" telefon, nista spektakularno, redizajniran, prepakovan, hardver manje vise isti (ili slabiji u slucaju L650). Kakav im je status po pitanju OS-a dovoljno govori to da se pojedine aplikacije povlace ili se ukida podrska koja kasnije vodi ka povlacenju. Nokia ce ih pregaziti ko plitak potok za godinu dana, a MS summa summarum nakon akvizicije Nokie, komparativne prednosti koju je imao u odnosu na druge, nije uradio apsolutno nista. Vise su najavili telefona koji nikad svetlost dana nisu ugledali nego sto su ih izbacili u prodaju.
Festina lente.