Vesti i dešavanja
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Vesti i dešavanja
Ako ćemo iskreno, jeste im dobra podrška, ali softverska. To o čemu pišete i što mi se desilo je samo i isključivo iz razloga što Apple nije ovlastio ove naše servise da rade tu vrstu popravki. Istini za volju, malo toga se popravlja kod nas, uglavnom se radi zamena, dok se napolju tj u Apple Store radi popravka uređaja za većinu tih istih kvarova. Možemo samo da nagađamo zašto je to tako kako jeste
S obzirom da Apple ima oko 600 dolara zarade na svakom prodatom iPhone-u, može da priušti taj svoj čuveni customer care.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ok, reci mi šta nije na mestu? Ima li Srpski meni, jezik zemlje gde se prodaje? Ne! Ima li app store? Ne! Možeš li da kupiš app? Ne! Jer nema Srpski app store. Izlaze zakrpe sistema, ok, ali najače kada izađe 10.0.2 i neko sa 10.0.1 kaže "wow, bolja baterija", a u pitanju sigurnosna zakrpa! Samo pratim komentare apple korisnika... Ok, ima sigurnosne zakrpe, redovnije od drugih, ok, to je to! Vi kao da svaki mesec dobijate ne znam kakve novine, te novine dobijate na kaščicu kada predstave nov iOS. Da se dotaknemo problema koji je Azimuth imao, na koji je on već odgovorio, sreća njegova da se ne popravljaju jer nisu ovlašćeni već se šalju/menjaju. Zatim treba navesti da je i on imao problema, imaju je cimanja i zatezanja, nije to išlo glatko, morao je da se neteže za svoja prava. Sada, tu je pitanje, kakav je to proizvod koji se toliko puta kvari? Ne možeš da se to ne zapitaš!Joxy napisao: Mislim da ti nije komentar na mestu jer, budimo realni, ako Apple-u nesto ne moze da se zameri to je podrska.
Sto se tice Saomija to je druga prica, za novac za koji se prodaje oni ne samo da imaju podrsku nego imaju sve.
Kad si već zapeo, kako da ti kažem a da te ne rastužim, drugi nemaju potrebe za toliko menjanja jer ne prave takav škart koji se kvari tri puta za redom!miodrage napisao:Baraba je spomenuo a svi znamo da je Azimuth dobio nekoliko novih uređaja. Mene zanima da li jedan drugi proizvođač kod nas to daje? Mislim Huawei za jedan model, i to je to. E pa to je odnos prema mušteriji, a Samsung to sigurno neće uraditi. Tu je Luka u potpunosti u pravu, Apple i customer care su najbolji na svetu, to ne može da se porekne.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Vesti i dešavanja
^ Idemo redom. Srpski meni i da ima neki bi kukali da je prevod katastrofa i 99% njih bi opet drzalo na engleskom. App mozes da kupujes kako ti je volja, napravis USA nalog, mozes i Hrvatski nebitno, svakako da ima resenja i za to. Ali to opet nije do Apple-a, vec treba mi da se zapitamo kako to da samo kod nas svega toga nema. Njima je ceo Balkan mizerno trziste u odnosu na ostala a da ne pricamo samo za nasu zemlju.
Opet pominjes update i zakrpe sto nikako ne bi smeo. Kada izadje update, svi u isto vreme na celom svetu ga dobiju, i onaj sto ima 7 i onaj sto ima 5S koji je izasao 2013. O cemu mi vise pricamo? Kada si dobio ti Nugat na S7 a kada je Nugat izasao? Ne zaboravi da je S7 i dalje, makar jos malo, najbolji Samsungov telefon, to je bio dosta dugo zbog fijaska sa Note 7. Volim i ja Samsung i malo je falilo da uzmem S7E umesto iP ili da cekam S8, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opet pominjes update i zakrpe sto nikako ne bi smeo. Kada izadje update, svi u isto vreme na celom svetu ga dobiju, i onaj sto ima 7 i onaj sto ima 5S koji je izasao 2013. O cemu mi vise pricamo? Kada si dobio ti Nugat na S7 a kada je Nugat izasao? Ne zaboravi da je S7 i dalje, makar jos malo, najbolji Samsungov telefon, to je bio dosta dugo zbog fijaska sa Note 7. Volim i ja Samsung i malo je falilo da uzmem S7E umesto iP ili da cekam S8, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ono je jadan izgovor "da ima prevod, svi bi rekli da je jadan, i 99% njih ga ne bi koristilo". Ako se sistem kvalitetno prevede, nema u čemu da bude problem. I koristili bi ljudi srpski u više slučajeva nego što misliš. Uostalom, glavna parola im je "jednostavan sistem koji radi posao". Zar ne treba onda da može i telefon da se prebaci na srpski...
Ovo sa američkim ili hrvatskim nalogom je ok što može, ali to je dovijanje. Kad znaju telefone da prodaju kod naših operatera, onda bi morali i ovo da dovedu u red. To je do Appla, ne možemo baš za sve da govorimo "krivi smo mi".
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Ovo sa američkim ili hrvatskim nalogom je ok što može, ali to je dovijanje. Kad znaju telefone da prodaju kod naših operatera, onda bi morali i ovo da dovedu u red. To je do Appla, ne možemo baš za sve da govorimo "krivi smo mi".
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Nema dual sim, ok, ništa strašno, kupiš dva iPhonea (viđao sam čak i to).
Najsmešnije od svega, bezbednosne zakrpe... Čim si na netu pozdravi se sa bezbednošću, komercijalna mreža, gps, gsm... Nikakve tu zakrpe nema. Sve što dobije eletronsku formu i povezano je na internet je dostupno svakome ko je spreman da plati za informaciju.
Sent from mTalk
Najsmešnije od svega, bezbednosne zakrpe... Čim si na netu pozdravi se sa bezbednošću, komercijalna mreža, gps, gsm... Nikakve tu zakrpe nema. Sve što dobije eletronsku formu i povezano je na internet je dostupno svakome ko je spreman da plati za informaciju.
Sent from mTalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Tako je kako je, to nije moj izgovor, pogledaj po forumima sta sve ljudi pisu i bice ti jasno.гари napisao:Ono je jadan izgovor "da ima prevod, svi bi rekli da je jadan, i 99% njih ga ne bi koristilo". Ako se sistem kvalitetno prevede, nema u čemu da bude problem. I koristili bi ljudi srpski u više slučajeva nego što misliš. Uostalom, glavna parola im je "jednostavan sistem koji radi posao". Zar ne treba onda da može i telefon da se prebaci na srpski...
Nemam nameru ikoga da branim ali sto se mene licno tice nebitno mi je koji jezik koristi telefon i opet to je neka druga vrsta podrske, ovde je rec o redovnom dobijaju update-ova sistema pa i tih sitnijih sigurnosnih zakrpa.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Naravno, jasno da nije tvoj izgovor, hteo sam reći da tako nešto Applu ne može da posluži kao izgovor ili opravdanje. 
Inače ni meni lično nije bitno da telefon bude na srpskom. Štaviše, draže mi je da je na engleskom.

Inače ni meni lično nije bitno da telefon bude na srpskom. Štaviše, draže mi je da je na engleskom.
Sta onom na 5s znaci update kad mu samo pise da ima novi iOS? Sta je realno dobio novim update-om? Sminkaju sistem i to je to.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Joxy, pravi USA nalog? Čekaj, ti platu primaš u $? Sledeća stvar, to je falcifikovanje podataka zbog kreiranja USA naloga! Falcifikovanje, krivična prijava! Ljudi su primorani da falcifikuju i kradu tuđe identitete za app store USA nalog, iako su debelo nešto platili, to je ok? Tebi je to ok?
гари, može da se otovri USA nalog, ali ne sa našim podacima i našom karticom, moraš da nađeš tuđe podatke sa neta i uneseš prilikom kreiranja naloga.
Stoji to da svi isti dan dobiju nadogradnju sistema, ali podrška nije samo to! Podrška u našoj zemlji je polovična! Tačno je i da 5s dobije nadogradnju kada i 7, to niko ne osporava, ali ne dobija sve funkcije kada dolazi velika nadogradnja, zakinu oni funkcije, nije to baš tako sjajno. Ajde zovi telefonom apple podršku/servis da proveriš nešto? Imaš kontakt servisa iz TC Ušće, e baš ti se ne javljaju na telefon, probaj!
To je realnost. Ne branim samsung, niti trenutno koristim isti.
гари, može da se otovri USA nalog, ali ne sa našim podacima i našom karticom, moraš da nađeš tuđe podatke sa neta i uneseš prilikom kreiranja naloga.
Stoji to da svi isti dan dobiju nadogradnju sistema, ali podrška nije samo to! Podrška u našoj zemlji je polovična! Tačno je i da 5s dobije nadogradnju kada i 7, to niko ne osporava, ali ne dobija sve funkcije kada dolazi velika nadogradnja, zakinu oni funkcije, nije to baš tako sjajno. Ajde zovi telefonom apple podršku/servis da proveriš nešto? Imaš kontakt servisa iz TC Ušće, e baš ti se ne javljaju na telefon, probaj!
To je realnost. Ne branim samsung, niti trenutno koristim isti.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, kaze se falSifikuju 
Drugo, sto se skarta tice, video sam razne bofle i od Samsunga i ostalo, i veruj mi, servisi su puni takvih uredjaja, a iPhone sam video samo u Kosovskoj i u ovlastenim servisima
Mozda se na zapadu nesto i popravlja, ali kupac i tamo odmah dobija drugi uredjaj. O tome se radi. Nema da si predao svoj uredjaj na servis pa ga cekas... To je nedopustivo! Odmah si dobio drugi uredjaj, ako zelis mogu odmah da ti ga povezu na tvoj iTunes nalog, da ti skinu ono osnovno, i ti ga dalje koristi kako zelis. I tu je Apple bez premca, to si i ti pricao svojevremeno, cisto da te podsetim.
Nadalje, sto se prevoda na srpski tice, smatram da je jednostavno rogobatan i neadekvatan. Neke se stvari ne mogu jednostavno prevesti i to jos tako da svi to razumeju. Ja koji zaista volim svoj jezik, isao sam na gomilu takmicenja iz istog, jednostavno ne umem da se snadjem na kompu ili telefonu ako nije na engleskom. Sve drugo mi je, mogu da kazem, bogohulno. Pisao sam o tome nekada davno, ima ovde clanova koji imaju forum arhiviran, pa mogu da nadju i takve moje psotove
I na kraju da se vratimo na AppStore - jeste, u pitanju je falCifikacija kao sto bi Baraba rekao, ali nije takva da je to kaznjivo zakonom. niko tu nigde nije ostecen. Svaka app koja se placa se plati realnom valutom. Ako se koristi JB i neki fazoni narodnih verzija (nekada znam kako je islo, davno sma ispao iz stosa), za to je odgovoran sam korisnik koji to tako radi.

Drugo, sto se skarta tice, video sam razne bofle i od Samsunga i ostalo, i veruj mi, servisi su puni takvih uredjaja, a iPhone sam video samo u Kosovskoj i u ovlastenim servisima

Mozda se na zapadu nesto i popravlja, ali kupac i tamo odmah dobija drugi uredjaj. O tome se radi. Nema da si predao svoj uredjaj na servis pa ga cekas... To je nedopustivo! Odmah si dobio drugi uredjaj, ako zelis mogu odmah da ti ga povezu na tvoj iTunes nalog, da ti skinu ono osnovno, i ti ga dalje koristi kako zelis. I tu je Apple bez premca, to si i ti pricao svojevremeno, cisto da te podsetim.
Nadalje, sto se prevoda na srpski tice, smatram da je jednostavno rogobatan i neadekvatan. Neke se stvari ne mogu jednostavno prevesti i to jos tako da svi to razumeju. Ja koji zaista volim svoj jezik, isao sam na gomilu takmicenja iz istog, jednostavno ne umem da se snadjem na kompu ili telefonu ako nije na engleskom. Sve drugo mi je, mogu da kazem, bogohulno. Pisao sam o tome nekada davno, ima ovde clanova koji imaju forum arhiviran, pa mogu da nadju i takve moje psotove

I na kraju da se vratimo na AppStore - jeste, u pitanju je falCifikacija kao sto bi Baraba rekao, ali nije takva da je to kaznjivo zakonom. niko tu nigde nije ostecen. Svaka app koja se placa se plati realnom valutom. Ako se koristi JB i neki fazoni narodnih verzija (nekada znam kako je islo, davno sma ispao iz stosa), za to je odgovoran sam korisnik koji to tako radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, ali činjenica da tako nešto treba da se radi je užasavajuća. Nije niko oštećen možda, ali šta recimo ako bi ti zbog tako nečega suspendovali nalog, a ti na njemu kupovao aplikacije...
A za prevod, problem je samo to što smo mi uglavnom navikli na engleski, ali može telefon dobro da se prevede. Kako su Android i Windows telefoni prevedeni kako treba. I još jedna stvar vezano za jezike! Baš me je prijatno iznenadilo kako prepoznavanje glasa funkcioniše istovremeno na dva jezika na onoj Google pretrazi na Androidu! Dakle, ono što sam ja govorio ovde ili negde drugde da bi Microsoft trebao da omogući višejezične glasovne komande u okviru Cortane (i što su komentarisali neki kako je to teško) - baš to bi Google mogao kod sebe da implementira kao od šale! A drugi neka se izmotavaju ako misle da im je to pametnija poslovna politika.
Sve se može kad se hoće.
DODATAK: Evo, upravo sam probao na novom Soniki diktiram rečenicu koja je bila pola pola na srpskom, pola na engleskom, i sve je odlično prepoznao. Zaista, i to je podrška.
A za prevod, problem je samo to što smo mi uglavnom navikli na engleski, ali može telefon dobro da se prevede. Kako su Android i Windows telefoni prevedeni kako treba. I još jedna stvar vezano za jezike! Baš me je prijatno iznenadilo kako prepoznavanje glasa funkcioniše istovremeno na dva jezika na onoj Google pretrazi na Androidu! Dakle, ono što sam ja govorio ovde ili negde drugde da bi Microsoft trebao da omogući višejezične glasovne komande u okviru Cortane (i što su komentarisali neki kako je to teško) - baš to bi Google mogao kod sebe da implementira kao od šale! A drugi neka se izmotavaju ako misle da im je to pametnija poslovna politika.
Sve se može kad se hoće.

DODATAK: Evo, upravo sam probao na novom Soniki diktiram rečenicu koja je bila pola pola na srpskom, pola na engleskom, i sve je odlično prepoznao. Zaista, i to je podrška.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ihh, sad ga i ti pretera. Necu da ulazim toliko duboko. I ja na Play Station-u imam USA nalog pa nikakvih problema nisam imao nikada. Ista situacija kao i sa Apple, nema nas na mapi pa su ljudi primorani da biraju neke druge zemlje, u ovom slucaju su UK i USA nalozi najvise zastupljeni. Da li je to razlog da ne kupim Sony ili da kazem da nisu najbolji? Nije sigurno.Baraba napisao:Joxy, pravi USA nalog? Čekaj, ti platu primaš u $? Sledeća stvar, to je falcifikovanje podataka zbog kreiranja USA naloga! Falcifikovanje, krivična prijava! Ljudi su primorani da falcifikuju i kradu tuđe identitete za app store USA nalog, iako su debelo nešto platili, to je ok? Tebi je to ok?

Ja kol'ko znam moras dati podatke valjane kartice da bi mogao da kupujes preko store? Kako da laziram podatke?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Novak, preko hrvatskog Store sve radi i sa našim karticama, a za USA, kupiš onaj qVoucher ili šta već, Apple gift card, pa sa time...
Znam za hrvatski, al ovdje je govora da bi imao pristupa američkom storeu da moraš falsifikovati podatke, a uslov kod registracije je da bude valjan broj kartice, pa zato mi nije jasno.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ne može sa našim karticama da se plaća u USA AppStore, koliko ja znam
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Video sam ovo, ali mi nekako ipak ne deluje kao nešto što će biti predstavljeno. Mnogo je priče bilo o sendvič dizajnu, staklo napred i nazad, a u sredini metal. Druga stvar koja bode oči jeste taj senzor otiska po sred leđa. Na toj dijagonali, taman se nalazi tako da ga domalim prstom gađaš. Ne znam koje je nesrećnije rešenje, ovo sa ove slike ili ono na S8/S8+.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
https://www.youtube.com/watch?v=891iz0dAgiQ
Zašto prosto ne bi senzor prsta ubacili ispod jabučice na leđima?
Zašto prosto ne bi senzor prsta ubacili ispod jabučice na leđima?