Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
I kod mene je bilo ono što гари, kaže "...for arm-based Phone Devices"
Fast insider.
Fast insider.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Ne znam kako je kod ostalih al kod mene nakon jucerasnjeg azuriranja Outlook Kalendara, jutros je plocica okrenula datum.
Ne znam dal da se radujem ili ce biti ono u stilu drzi vodu dok majstori ne odu.
Ne znam dal da se radujem ili ce biti ono u stilu drzi vodu dok majstori ne odu.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
A pre ponoći si nadogradio sistem? Probaj da dodaš po koju obavezu u kalendaru za danas, i vidi da li će pločica da se osvežava. Samo tako bi bio siguran. Samo tako bi bio siguran. 
Sent from mTalk on Windows 10 phone

Sistem sam nadogradio juce ujutru, a azuriranje kalendara je bilo juce posle podne. Evo stavio sam neku obavezu i obaveza se prikazala na plocici...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
To je odlično, držim ti palčeve da tako i ostane. 
Napravili su oni ispravku za pločicu na CU, mada ne znam kako tačno to radi i nakon te ispravke. Valjda OK. Sad, kad već najavljuju da CU neće svi dobiti, red bi bio da puste tu ispravku i na AU.
Svakako lepa vest!
Sent from mTalk

Napravili su oni ispravku za pločicu na CU, mada ne znam kako tačno to radi i nakon te ispravke. Valjda OK. Sad, kad već najavljuju da CU neće svi dobiti, red bi bio da puste tu ispravku i na AU.

Sent from mTalk
Videcemo..sutra je novi dan 
Nego..ko ce biti uskracen za CU ? Jel znas nesto vise o tome..kad se on ocekuje, bese krajem meseca ?

Nego..ko ce biti uskracen za CU ? Jel znas nesto vise o tome..kad se on ocekuje, bese krajem meseca ?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ima link kad jednom od takvih tekstova u mom komentaru iz 4/9/2017 u 11:20. Trebalo bi da je to ne prethodnoj strani. U svakom slučaju, od Nokia telefona navodno ni jedan me bu dobio nadogradnju na CU, i valjda bi od Microsoft telefona Lumia 640 bila jedina koja će ga dobiti. Sad, ko zna, ali najverovatnije će biti tako.
Sa druge strane, računam da ćemo sigurno moći i mi ostali da stavimo CU preko insajdera ako budemo hteli.
Tako je. Trebalo bi da bude za telefone od 20. aprila. Ali da, bolje gledati tako - krajem aprila, pa ako bude ranije, odlično.
Sa druge strane, računam da ćemo sigurno moći i mi ostali da stavimo CU preko insajdera ako budemo hteli.
Tako je. Trebalo bi da bude za telefone od 20. aprila. Ali da, bolje gledati tako - krajem aprila, pa ako bude ranije, odlično.

Kod mene u imeniku se pojavljuju dupli kontakti, to je počelo sa nekoliko brojeva a sada ih ima već pedesetak.
Na početku imenika se pojavljuju samo brojevi, bez imena, a kada potražim te kontakte po imenu pronađem i njih lepo poređane po abecednom redu.
U Viberu je preslikana situacija iz imenika
To je počelo da se događa pre par nedelja, nema veze sa novim apdejtom
Na početku imenika se pojavljuju samo brojevi, bez imena, a kada potražim te kontakte po imenu pronađem i njih lepo poređane po abecednom redu.
U Viberu je preslikana situacija iz imenika

To je počelo da se događa pre par nedelja, nema veze sa novim apdejtom
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
A na people.live.com kad odeš je sve normalno?
Samo da prijavim da je kalendar i jutros okrenuo datum..izgleda da su ovaj problem konacno resili
Ista je situacija i kada otvorim "people" aplikaciju, ako na to misliš?гари napisao:A na people.live.com kad odeš je sve normalno?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Odlično, nadam se da i ostali sad više neće imati taj problem sa kalendarom. 
Ovo za People. Nisam baš na to mislio. Mislio sam da preko browsera odeš na people.live.com, i da vidiš kakva je tamo situacija, pa da bi proverio da je ta zabrljotka prisutna samo na tvom telefonu lokalno, ili je to tako i u oblaku. Hard reset bi sigurno rešio problem, a i WDRT pogotovo, mada bi ti to uzelo više vremena.
E sad, ako telefon treba da ti dobije CU, onda bih na tvom mestu sačekao, i na CU bih probao da na people.live.com preko browsera ispravim te greške, pa bi resetovao People aplikaciju. Naravno, ako je na people.live.com sve sasvim normalno bez tih duplikata (a nešto sumnjam da bi to mogao biti slučaj), onda bi samo resetovanje People aplikacije pomoglo.
Samo jednu stvar odmah da napomenem. Ja nisam do sad koristio CU na svom telefonu, i ne znam iz svog ličnog iskustva kako ta nova mogućnost resetovanja aplikacije radi. Znam da su se ranije neki žalili da nakon resetovanja aplikacije tu aplikaciju nisu mogli da pokrenu, ali to sam pročitao neposredno nakon što je ta mogućnost objavljena.
Postoji opcija i preko insajdera da staviš CU, pa da probaš ranije to što sam rekao, ali ja ću za sebe probati da izbegnem prelaženje na insajder, jer sam ranije morao da radim WDRT da bih bio siguran da sam skinuo insajder s vrata (jer sam hard reset to nije mogao).
Ako bi radio hard reset, ti odluči da li bi povlačio backup ili ne, ali ja mislim da je bolje sve namestiti ručno. Napraviš samo screenshotove svoje liste aplikacija i početnog ekrana, pa onda kasnije lakše sve vratiš na svoje mesto.
Sent from mTalk

Ovo za People. Nisam baš na to mislio. Mislio sam da preko browsera odeš na people.live.com, i da vidiš kakva je tamo situacija, pa da bi proverio da je ta zabrljotka prisutna samo na tvom telefonu lokalno, ili je to tako i u oblaku. Hard reset bi sigurno rešio problem, a i WDRT pogotovo, mada bi ti to uzelo više vremena.
E sad, ako telefon treba da ti dobije CU, onda bih na tvom mestu sačekao, i na CU bih probao da na people.live.com preko browsera ispravim te greške, pa bi resetovao People aplikaciju. Naravno, ako je na people.live.com sve sasvim normalno bez tih duplikata (a nešto sumnjam da bi to mogao biti slučaj), onda bi samo resetovanje People aplikacije pomoglo.
Samo jednu stvar odmah da napomenem. Ja nisam do sad koristio CU na svom telefonu, i ne znam iz svog ličnog iskustva kako ta nova mogućnost resetovanja aplikacije radi. Znam da su se ranije neki žalili da nakon resetovanja aplikacije tu aplikaciju nisu mogli da pokrenu, ali to sam pročitao neposredno nakon što je ta mogućnost objavljena.
Postoji opcija i preko insajdera da staviš CU, pa da probaš ranije to što sam rekao, ali ja ću za sebe probati da izbegnem prelaženje na insajder, jer sam ranije morao da radim WDRT da bih bio siguran da sam skinuo insajder s vrata (jer sam hard reset to nije mogao).
Ako bi radio hard reset, ti odluči da li bi povlačio backup ili ne, ali ja mislim da je bolje sve namestiti ručno. Napraviš samo screenshotove svoje liste aplikacija i početnog ekrana, pa onda kasnije lakše sve vratiš na svoje mesto.
Sent from mTalk
Otišao sam preko Edgea na people.live i tamo je situacija sasvim normalna, sve je ok 
CU najverovatnije neću dobiti, imam L730, na insajder sigurno neću ići, WDRT sam nedavno radio, čini mi se da sam imao nekoliko tih kontakata i pre nego što sam uradio WDRT.
Hvala na pomoći u svakom slučaju
Sent from mTalk

CU najverovatnije neću dobiti, imam L730, na insajder sigurno neću ići, WDRT sam nedavno radio, čini mi se da sam imao nekoliko tih kontakata i pre nego što sam uradio WDRT.
Hvala na pomoći u svakom slučaju
Sent from mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Razlog za people je u Skype, on duplira kontakte. Rešenje je jednostavno, uđeš u app, i te kontakte linkuješ sa onim kojim treba. Malo smorno, ali radi posao.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
E, vidiš... Ali onda možda može da filtrira te kontakte sa Skypa.
Uđeš u People » Settings » Filter contact list.
Meni je tu samo Outlook štikliran, a Skype nije. Biće da je to onda problem...
A za insider i CU... Tako nekako i ja kontam. U svakom slučaju, CU donosi dosta malo stvari da bi se s time zezao. Jedino ako bi video da se neke aplikacije pojavljuju, a da im je u zahtevima da se ima minimum CU, onda ili onaj meni naredni Redstone 3. Instalirao sam ga na kompjuteru sad. Nije baš neka velika razlika. Eto to što sad mogu da biram koju god hoću boju za početni ekran, to mi je zanimljivo, a ove 3D stvarčice manje više, nije mi zanimljivo. Da, i zanimljivo je to sa Cortanom što sad možemo da nastavimo da kompu da radimo šta smo počeli na telefonu, i obrnuto (pod uslovom da je CU i ne telefonu).
Uđeš u People » Settings » Filter contact list.
Meni je tu samo Outlook štikliran, a Skype nije. Biće da je to onda problem...
A za insider i CU... Tako nekako i ja kontam. U svakom slučaju, CU donosi dosta malo stvari da bi se s time zezao. Jedino ako bi video da se neke aplikacije pojavljuju, a da im je u zahtevima da se ima minimum CU, onda ili onaj meni naredni Redstone 3. Instalirao sam ga na kompjuteru sad. Nije baš neka velika razlika. Eto to što sad mogu da biram koju god hoću boju za početni ekran, to mi je zanimljivo, a ove 3D stvarčice manje više, nije mi zanimljivo. Da, i zanimljivo je to sa Cortanom što sad možemo da nastavimo da kompu da radimo šta smo počeli na telefonu, i obrnuto (pod uslovom da je CU i ne telefonu).
@Miodrage & Gari
Hvala, rešen problem, odštiklirao Skype u Filter contact list
Hvala, rešen problem, odštiklirao Skype u Filter contact list

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Bitno da se Miodrag pojavio pre nego što bi te nagovorio na neku glupost. 
Da, i sad sam primetio - Skype Preview je sad postao Skype. No to ne znači da su proradili video pozovi na Lumiji 532. Video sam na netu da su neki imali taj problem i na kompjuteru sa Skype Preview, čak i sa web kamerama. Konkretno, da sve radi kako treba, osim što sagovornik ne vidi onog što zove sa Lumije 532. Na kraju napisali kako su rešili problem tako što su u podešavanjima dozvolili da Skype pristupi mikrofonu. (Da, mikrofonu, nije lapsus...
) Naravno, meni to za Lumiju 532 ništa ne pomaže.

Da, i sad sam primetio - Skype Preview je sad postao Skype. No to ne znači da su proradili video pozovi na Lumiji 532. Video sam na netu da su neki imali taj problem i na kompjuteru sa Skype Preview, čak i sa web kamerama. Konkretno, da sve radi kako treba, osim što sagovornik ne vidi onog što zove sa Lumije 532. Na kraju napisali kako su rešili problem tako što su u podešavanjima dozvolili da Skype pristupi mikrofonu. (Da, mikrofonu, nije lapsus...

- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Ali da ne radi skype video poziv...i to mesecima, a radip na win8.1?!
Svima bih preporučio da kontakte drže na google nalogu, pošto pretpostavljam da svi pored hotmaila imaju i google. Neka stojevisti kontakti i na hotmail, ali štiklirajte google. To zato što kada budemo prelazili na droid ko zna da li će raditi import sa hotmaila.[emoji848][emoji851]
Sent from mTalk
Svima bih preporučio da kontakte drže na google nalogu, pošto pretpostavljam da svi pored hotmaila imaju i google. Neka stojevisti kontakti i na hotmail, ali štiklirajte google. To zato što kada budemo prelazili na droid ko zna da li će raditi import sa hotmaila.[emoji848][emoji851]
Sent from mTalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Only 11 Windows Phones will get the Windows 10 Creators Update
Most Windows Phones won’t get Windows 10 Insider Preview builds from now on
Ovi telefoni dobijaju CU:
HP Elite x3
Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 640/640XL
Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 950/950 XL
Alcatel IDOL 4S
Alcatel OneTouch Fierce XL
SoftBank 503LV
VAIO Phone Biz
MouseComputer MADOSMA Q601
Trinity NuAns NEO
Malo sam bio Neverni Toma, ali dobro. I ukidaju i insajder za te nepodržane telefone. Dakle, ko bude hteo CU, ili odmah da skače u insajder, ili da posle čačka registar, pa na taj način da se upadne u insajder ako bude moguće. Ja ostajem na AU.
I smehotresna Dona Sarkar.
A ovo za kontakte na Google nalogu ti je dobra fora, spremamo se da napustimo brod.
Mada mislim da neće tako nešto biti neophodno, a u krajnjem slučaju možeš sve kontakte da prebaciš na svoj naredni telefon putem Bluetootha.
Sent from mTalk
Most Windows Phones won’t get Windows 10 Insider Preview builds from now on
Ovi telefoni dobijaju CU:
HP Elite x3
Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 640/640XL
Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 950/950 XL
Alcatel IDOL 4S
Alcatel OneTouch Fierce XL
SoftBank 503LV
VAIO Phone Biz
MouseComputer MADOSMA Q601
Trinity NuAns NEO
Malo sam bio Neverni Toma, ali dobro. I ukidaju i insajder za te nepodržane telefone. Dakle, ko bude hteo CU, ili odmah da skače u insajder, ili da posle čačka registar, pa na taj način da se upadne u insajder ako bude moguće. Ja ostajem na AU.
I smehotresna Dona Sarkar.

EDIT: Mada to za Skype možda nije za sve modele, Srđane. Ovde smo se samo nas dvojica susreli s tim problemom, i to obojica na Lumiji 532, tako da može biti da se problem manifestuje samo na tom modelu. Barem što se Microsoft/Nokia telefona tiče.“We recognize that many Insiders will be disappointed to see their device is no longer supported. We looked at feedback from our Windows Insiders and realized that we were not providing the best possible experience for our customers on many older devices. That helped us determine which devices we support for the Windows 10 Creators Update. We are continually listening to your feedback to provide the best experience for ALL of our customers.”
A ovo za kontakte na Google nalogu ti je dobra fora, spremamo se da napustimo brod.

Sent from mTalk
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
A kako beše, 'el android sinhronizuje kontakte sa drugih naloga kao što je hotmail? Ako radi to onda je ok pošto meni odgovara da mi gmail bude samo za mail, a one drive za kontakte i kao cloud jer win10 na kompu ima u windows exploreru kao običan folder one drive i vrlo lepo je to odrađeno, lako se skida, prebacuje, briše, kako lokalni folder i bilo bi extra kada bih mogao da mu imam pristup i sa nekog budućeg androida ako ova 532 IKADA crkne[emoji2].
Skype jeste problem samo na 532, vi'š da se niko drugi ne žali.
Sent from mTalk
Skype jeste problem samo na 532, vi'š da se niko drugi ne žali.
Sent from mTalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa