Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od 1808 »

miodrage napisao:Daklem, MSFT ubija i Win10Mobile.
Dobro jutro. :)

Pa ti se konačno osvestio čoveče,.... :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jos samo da Apple ubije iOS, pa da svi kompletno postanemo ponosni clanovi izvitoperenog legla Androidasa, sa Miodragom kao glavnim i odgovornim urednikom! Haleluja! :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Apolo napisao:Pa i sad se polako svodi sve na droid ili iphone, windows samo pada u senku kao i njegov trzisni udeo koje je vec odavno dotakao dno. Ali slazem se da ce generalno biti smor situacija kada imas samo 2 sistema na trzistu bez jos neke alternative koji je bio w10m dosad, ali sta ces. Mozda Nokia posle nekog vremena izbaci nesto svoje, cisto da covek moze da bira a ovako cemo imati duopol na trzistu.
Ali i ovo bi bio praktično monopol, jer je iPhone za većinu ljudi preskup. Po meni iOS nikako nije alternativa Androidu. Možda nekako u segmentu najskupljih telefona, ali svakako je precenjen. I ovi što su kao jeftiniji iPhoni su precenjeni. Androidi iz istog cenovnog ranga su superiorniji u odnosu na iPhone, a to važi i kod najskupljih telefona.

A da ne pričam o tome što Apple nema Store za Srbiju. Dakle ono kod nas ne postoje.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Green, Ja koliko sam telefona izmenjao na kraju cu i da probam taj iPhone, jer preostaje mi jedino Samsung ili iPhone kao sledeci model xD

Pa ne bih rekao monopol jer ako obratis paznju kod nas i ljudi sa prosecnim primanjima nose iPhone (ne ulazim u tom kako su dosli do njega, odnosno kako su ga kupili), a oni sa dubokim dzepom u vecini slucajeva pre biraju iPhone. Slazem se da je iPhone preskup ali eto, prodaje se i imaju dobar udeo za cenu po kojoj se prodaju. Slazem se da je precenjen ali ja govorim sa aspekta raspolozivih sistema na trzistu u datom trenutku, a to bi znacilo Android i iOS. iOS nisam koristio pa necu da komentarisem ali svakako ce ljudi koji imaju mala primanja pre odabrati neki Android telefon, eto mozes uzeti Mi5 sa SD820 za 240e nov. A to sto Apple nema store za Srbiju o tome neka brinu korisnici njihovih proizvoda :)
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mislim da je to za sad samo, a da će se situacija promeniti za koju godinu u korist Androida, jer su današnji Androidi ipak mnogo bolji i pouzdaniji nego pre nekoliko godina. Hoću reći, mislim da ti što su kupovali polovne iPhone nisu hteli Android zbog prethodnog iskustva, ali sad već vide da je bolja situacija. Čim to primete, i Apple ode još dole... A računam da će Google sa Androidom biti dosledan, i da će se ovakav trend kod Androida da budu pouzdaniji nastaviti.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Ovo oko Windowsa i kraja. Tesko. Uvek ce windows drnadit nesto na mobilnom polju. Mozda ce se drugacije zvati i probati nesto drugo, ali bice tu.

Ineca danas je drugi dan od mog godisnjeg odmora kako se drnadam sa upgradeujem L640 XL. Od pola deset ujutru do sad radi se na prelasku i jos nije gotovo! :lol: Sad je u tranziciji izmedju Th2 i AU, tu je zabo sinoc, aj sad da vidimo.....

Nego, da li na Desetki radi Facebook, Mesinger, Instagram? Od toliko radi ne radi postovo, zaboravio sam jel bese ne radi na 8.1, a radi na 10?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green: Taj film nećeš gledati. Kako ja vidim, Microsoft je digao ruke i od ovog sistema, i pokušaće da napravi nešto sa WoA. Za to će morati da izbace neki novi revolucioniran uređaj, koji će verovatno da bude najmanje telefon. Pitanje je samo timinga.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

гари napisao:Mislim da je to za sad samo, a da će se situacija promeniti za koju godinu u korist Androida, jer su današnji Androidi ipak mnogo bolji i pouzdaniji nego pre nekoliko godina. Hoću reći, mislim da ti što su kupovali polovne iPhone nisu hteli Android zbog prethodnog iskustva, ali sad već vide da je bolja situacija. Čim to primete, i Apple ode još dole... A računam da će Google sa Androidom biti dosledan, i da će se ovakav trend kod Androida da budu pouzdaniji nastaviti.

Ne bih se složio. Android je trenutno dosta zastupljeniji od iOS-a. Mislim da prodaja iOS uređaja neće padati u narednim godinama. Apple je stvorio premium brend koji će ljudi nastaviti da kupuju bez obzira na uspon Androida. Pri tome najprodavaniji su uredaji u srednjem segmentu 200-300€ i u premium segmentu, tako da Apple ima dovoljno uređaja da parira Androidu.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

filip89x napisao:Ovo oko Windowsa i kraja. Tesko. Uvek ce windows drnadit nesto na mobilnom polju. Mozda ce se drugacije zvati i probati nesto drugo, ali bice tu.

Ineca danas je drugi dan od mog godisnjeg odmora kako se drnadam sa upgradeujem L640 XL. Od pola deset ujutru do sad radi se na prelasku i jos nije gotovo! :lol: Sad je u tranziciji izmedju Th2 i AU, tu je zabo sinoc, aj sad da vidimo.....

Nego, da li na Desetki radi Facebook, Mesinger, Instagram? Od toliko radi ne radi postovo, zaboravio sam jel bese ne radi na 8.1, a radi na 10?
To i ja mislim da bi hteli tako nešto da naprave, a u tom slučaju računam da će svakako hteti da se oslone na UWP, ali i tu im realno treba w10m iz raznih razloga. I ako planiraju da izbace teško nešto, zarad tog budućeg proizvoda bi trebali da objavljuju barem po koji novi telefon kako bi ekosistem bio što manje narušen.

Sad si uradio hard reset posle nadogradnje na desetku, a juče nisi, jel tako?

I jeste, Facebook (kakav takav) na desetki radi, a na osmici više na radi.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage napisao:Kako ja vidim, Microsoft je digao ruke i od ovog sistema, i pokušaće da napravi nešto sa WoA. Za to će morati da izbace neki novi revolucioniran uređaj, koji će verovatno da bude najmanje telefon.
Microsoft, jedna od najjacih IT kompanija ikada, s milijardama kapitala, dize ruke od sistema sa kojim su mogli imati monopol poput racunarskog, da napravi revoluciju u mobilnom. Sjajan vic, nema sta.
Ali, bitan je pokusaj, zar ne? :roll:
To jedino da nekim cudom naprave nesto poput onih transparentnih uredjaja sto vidjamo po sci-fi filmovima, pa da je nazovemo "revolucijom". Veca je verovatnoca da ti predjes na droid, nego Microsoft da napravi bilo sta vredno paznje.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ali i to ako Microsoft napravi, to ne bi bilo zahvaljujući njima već zahvaljujući dostupnom hardveru. A onda bi to isto napravili i Samsung, Huawei, Xiaomi, i ostali. Kao i ovo sa savitljivim uređajima na preklapanje što najavljuju. Istog momenta bi i Samsung napravio isto to na Androidu, i bolje. Jedino što Samsung ne bi godinama pričao o tome, nego bi ćutali i uradili posao kako treba.

Hehe, Microsoft ne podseća na Batu Živojinovića kad u ovom filmu govori Milevi Dravić (ako ne grešim) "sad ću da te **bem", i onda zaspi i počne da hrče. :lol: Tako i ovi, pričaju o revoluciji, a već godinu i po dana nemaju novi flagship (između ostalog). :D

Poslednja izmena od гари u Ned, 30. Apr 2017. 14:26, izmenjeno 1 put ukupno.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Imas firme koje cute, rade i ostvaruju rezultate, a imas i one koje samo pričaju i misle da ce rezultati doci sami.

Sent from my F8331 using Tapatalk
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green: Pre ću uzeti dumb phone nego kanticu. U pitanju je i stvar principa.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Uspeo Upgrade oko 14 h i jos sta vremena je trebalo da azurira 45 app :o . U nekih 10 ujutru sam otpoceo upgrade!
Radi dobro. Radi FB, Intsa i MSG. Radi i Viber i Skype.
Nego US je region zbog kortane, US je i jezik, a nema CU update? Kad ce? jel ima neka fora sad i za to?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Može Srbija region, samo da je jezik engleski.

Nadogradnja na CU će ovih dana.

A ovih dana se i ja vraćam sa CU ekspedicije. Vraćam 8.1, i ponovo se češkam vraćam na AU.

Ima tih par sitnica kojih će mi biti žao što ih neću imati izgleda, ali ko ga šiša. Možda se vratim kasnije na CU kad bude ispeglaniji, ali ono što su pisali na Windows Central što CU bolje radi na starijim Lumijama, bili su žestoko nerealni. Ne znam na čemu su bili to kad su pisali.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

A koji su problemi na CU? Da li ima reset app i kako radi?

Jesi odradio Hard reset na cu mozda pomogneeee :P 8)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

filip89x napisao:A koji su problemi na CU? Da li ima reset app i kako radi?

Jesi odradio Hard reset na cu mozda pomogneeee :P 8)
Ide mi na živac što su mape osakaćene. Navigacija se vrši gasi čim se isključi ekran. Pored toga, pretraga ulica mi skoro nikako ne radi kad nisam povezan na net. Čak i vidim da su mape manje kad ih skinem. Na kompu isti problem. Jedino što na kompu mape lepo izgledaju, Novi Sad ima 3D modele za sve zgrade, ali to tako vidim na kompu, dok na telefonu ne, na telefonu mape izgledaju kao da su iz doba Windows Phone 8.0...

Ipak, mape su upotrebljive, ali ne nervira činjenica da ipak mape ne rade skroz offline. Tati recimo da smo kupili Lumiju 550, a ne 532, on bi morali zbog posla ili da pređe na postpaid zbog toga, ili da baci telefon u fioku. Ili da mu odlažem nadogradnju na CU koliko god mogu. Treba mu ti zbog posla. Ali dobro, on je na 8.1, a k svakako ne bi dobio CU, tako da nema zime.

I hoće telefon da šteka u podešavanjima... Kad bi da menjam tonove obaveštenja, ili da vidim nekim aplikacijama ne dozvolim da rade u pozadini... Baš je pain in the *ss kad hoćeš e neke stvari da čačkaš.

Osim toga mi i ne pada nešto na pamet, ali dobiti je malo. Nekako mi je bolje da mi AU radi kako je i radio, pa ko ga šiša što ću ga restartovati minimum jednom nedeljno...

Da, i pošto sam na insajderu ide mi nešto megabajta na telemetriju. Mogao bi toga da se rešim, ali ne čačka mi se sad registar (mada je to sad lako ako bih hteo).

Video sam recimo da na CU moj mejl s posla flegovane mejlove sinhronizuje, a da to ipak ne radi na AU, iako je ista verzija aplikacije na AU i sad meni na CU. Ne kapiram u čemu je fazon. I tastatura mi bolje radi po pitanju dodavanja reči u rečnik i uklanjanja reči - tu je tastatura malo pametnija. Čak ume i da doda neku reč koju hoću da dodam, a bez da je dodam. (Ako nešto ukucam, pa on ispravi, i ja vratim na staro.)

Ali nije to to, makar trenutno meni na Lumiji 730. Moguće da 640 nema ove moje probleme. I to sa mapama - nekome ne izgledaju teško ogoljeno, a neko ima i malo veće mape od mene, i kaže da nema problema, ali taj lik je konkretno na Fast insajderu. Tako da može to da bude dobro, i ako hoće mogli bi to brzo da srede, ali još mi se ne sviđa. A znajući ih kako umeju brzo da reše problem, pribojavam se da će im se nešto od ovoga mesecima vući. :/ Moguće da grešim.

DODATAK:
Reset aplikacija ima, i super radi, to mu se baš sviđa. Jedino što ne mogu ni sve aplikacije da se resetuju... I to mi je skrnavo. Mail and Calendar recimo ne može, a zbog takvih smo ovo i iščekivali... Makar ja.

Radio hard reset, teško da znam da ne može bolje od ovoga. :)

DRUGI DODATAK:
E da, a to štekanje u podešavanjima sam primetio i na laptopu na kom imam CU.

TREĆI DODATAK:
I slabije drži baterija, ali moguće da je i to zbog insajdera, tj. telemetrije...

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

гари napisao:A koji su problemi na CU? Da li ima reset app i kako radi?

DODATAK:
Reset aplikacija ima, i super radi, to mu se baš sviđa. Jedino što ne mogu ni sve aplikacije da se resetuju... I to mi je skrnavo. Mail and Calendar recimo ne može, a zbog takvih smo ovo i iščekivali... Makar ja.

Upravo to ako ne radi na windows aplikacijama uopste nema poente, one su najvise zabadale uvek!

hahahaah ovo ostalo je potpuno ocekivano, to ce sad kroz jedno pola godine taman sva da legne na svoje mesto pa ce da bude bolje :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Dugra ce da nastavi da korsti 640 XL dok mu ne istekne ugovor. Nema poente sad da ga prodaje ne moze da dobije ni 70 eura, telefon je kao nov ima i garanciju al dzaba kad ima dve pukotine na staklu od ekrana, nema niti jedne ogrebotine al ima pukotine... Kvalitet 0...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ahaha, da... :lol:

Doduše sad se jedino opet predomišljam da ipak ostanem na CU, šta sad nekoliko sati da na to bacam, a i videću usput šta će ispraviti. Ali ako budem negde putovao a oni ne isprave mape, obavezno se vraćam na CU. Neki inače nemaju taj problem kao ja, ne znam kako. Možda zbog Fast insajdera. Meni su mape Srbije 119MB, a nekome je oko 150MB (Ali manje od onoga što je oko 160MB na AU).

A ovo za podešavanja, ništa, namestim sve kako hoću, i više ništa da na diram. :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Na ovom .251 su izgleda samo mape problem. Ostalo je sve uobičajeno za insider, baterija kao da negde curi, nekad izbaci iz nekog podešavanja... Mape gube gps i to je tako mada meni mape zezaju od samog početka win10m.
Sada ostaje mrtva trka da li će do fajronta izbaciti neku stabilnu verziju win10m koja će raditi na svim podržanim uređajima u zvaničnoj verziji a ne kojekakvim insiderima. A app kako bide biće, kome trebaju otići će, kome nisu nužne ostaće i tako. Samo da bude stabilan rad, makar nalik na 8.1 sa 1gb ram. Realno nije win10m toliko zahtevan, samo je nedovršen.

klaTm morf tneS
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Odgovori