Pomoć u izboru budžetskog telefona iz MTS BizNet ponude

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Rolle
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 27. Okt 2010. 08:25

Pomoć u izboru budžetskog telefona iz MTS BizNet ponude

Post od Rolle »

Pozdrav ljudi,
Ne pratim previše dešavanja na tržištu mobilnih telefona pa vam se obraćam za pomoć u izboru.
Telefon treba da izaberem iz relativno skromne ponude MTS-a za BizNet korisnike, tako da će u opticaju biti samo telefoni koje ću vam navesti a to su:

ALCATEL Idol 4 / 3Gb 26.000
Alcatel Shine Lite / 2Gb 7.500
ALCATEL P0P 4 + /1,5Gb 5.000
ALCATEL Pop 4(6") / 2Gb 14.300
Huawei Honor 7 Lite / 2Gb 11.800
HUAWEI P8 Lite DS / 2Gb 6.500
HUAWEI P9 Lite DS / 2Gb 14.720
HTC Desire 630 / 2Gb 10.000
Lenovo Moto G (DS) / 2Gb 13.300
Lenovo Moto G Plus (DS) / 2Gb 16.800
Samsung Galaxy A3 (A3 2017) / 1,5Gb 21.900
Samsung Galaxy A310 (A3 2016) / 1,5Gb 14.700
Samsung J510 Galaxy J5 2016 DS / 2Gb 11.800
Samsung J710 Galaxy J7 2016 / 2Gb 18.800
Tesla 6.2 / 3Gb 6.000
Tesla 6.2 Lite / 2Gb 2.400

To je otprilike spisak telefona koji dolaze u obzir. Naravno pored njih ima i jeftinijih koje smatram nekonkurentnim ovim modelima, a i skupljih za koje mi je doplata prevelika.
Pored modela napisana je i količina RAM memorije pošto sam primetio da neki modeli dolaze u više kombinacija, kao i doplata koju bih trebalo da dam, pa ako su neki modeli slični po specifikaciji/funkcionalnosti a veoma različiti po doplati da imate još jedan dodatan kriterijum za poređenje.

Šta se traži od telefona: pre svega pouzdanost(morao bi da izgura bar sledeće 2 godine), opšti kvalitet izrade(da ne crkne od jednog malog pada ili 2 kaplje vode),baterija i štedljivost iste, kvalitet izlaza za slušalice, interna memorija, kvalitet ekrana. Ovo je spisak po nekim prioritetima, sa tim da sam naravno svestan da telefon u ovom cenovnom rangu ne može da briljira ni u jednoj od ponuđenih kategorija, već više smernica da se od ponuđenog izabere najbolje.

Šta telefon ne mora da ima: Marku(totalno mi je ne bitno da li je Samsung, Lenovo ili šta već), dijagonalu ekrana(ne pravi mi značajnu razliku da li ima veću ili manju dijagonalu), jači grafički podsistem(ne igram se preterano na telefonu, a verujem da će za ono što igram bilo koji biti ok), DualSim opciju(imam samo jednu karticu, drugi slot mi ništa ne znači).

Dakle šta predlažete?
Postojeći telefon još uvek prihvatljivo radi pa ako mislite da će se spisku uskoro(2-3 meseca) pridružiti nešto vredno čekanja(u SKu su spominjali neki P10Lite) mogu i da sačekam.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Pomoć u izboru budžetskog telefona iz MTS BizNet ponude

Post od znemanja »

Od nabrojanih najbolji izbor je Galaxy J7 (2016). Pored njega možeš da pogledaš i P9 lite, mada je J7 (2016) bolji izbor.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

J7 2016, P9 lite ili honor 7 lite . Ostalo zaboravi.
E sad, P9 lite i honor 7 lite su u stvari jedan te iste telefon sa drugačijom izradom i tu gledaš koji ti se više sviđa. J7 2016 po meni ne vredi tu razliku u ceni, ali svakako da je dobar izbor. :)

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

4000 doplate nije puno za J7 2016 u odnosu na P9 lite, ali po tvojim potrebama mislim da ce ti oba sasvim dobro zavrsavati posao, licno pre bih odabrao za sebe J7 ali mislim da bi ti trebao da odes da ih pogledas uzivo i uporedis ta 2 modela, pa koji ti vise odgovara da odaberes. baterija veoma dobra na oba modela, izlaz za sluske ne znam, interna ista mada nisam siguran sa koliko memorije dostupne korisniku dolazi koji model, ekran pogledaj uzivo koji ti vise odgovara pa proceni.

sto se tice cekanja ako ti se ne zuri P10 lite je jos bolji izbor samo sto kolika bi bila doplata u odnosu na ove modele ne znam, ali mislim da ce biti veca sigurno.

Night
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Maj 2014. 16:20
:: iPhone XR

Post od Night »

Sto se tice p9 lite modela, znam da je dosta izdrzljiv, jer osoba koja koristi telefon ne pazi bas nesto. Doduse, ima neku ultra tanku silikonsku masku i staklenu foliju. A inace telefon je jako dobar. Brz je, android 7 dosta dobro radi, baterija odlicna, kamera u dobrim uslovima moze da napravi lepe slike.

Rolle
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Rolle »

Hvala svima na odgovorima i trudu!

Pogledao sam posle posla neka upoređivanja i mogu da vam kažem da možda čak više naginjem ka P9 Light. Ne znam da li su recenzije bile objektivne, ali u dosta stvari se P9 bolje pokazao, a možda mi se i estecki malo više sviđa(bar ovako sa slika, mada izgled nije najbitnija stvar u mom izboru). Sa druge strane nije mi ni tih 4.000 doplate puno ako je telefon vredan toga. Ako je bolji samo zato što piše Samsung na njemu, to mi ne znači mnogo. Po čemu je Samsung bolji od P9Light(ne prozivam stvarno iskreno pitam :) )?

Ne žuri mi se za zamenu i ako mislite da vredi sačekati P10Light uradiću to.
MTS ima malo spor tempo ažuriranja ponude za BizNet a i cene aparata su malo čudne, ali bez obzira na to budući da je već sad P10L skuplji nekih 50e od P9L, verujem da ni doplata na paketu ne bi smela da bude veća od 5.000 din što mi je prihvatljivo.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ja ne bih 2017e kupio telefon bez brzog punjenja i citaca otiska prsta. tako da je moj izbor samsung a3 2017.

Rolle
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Rolle »

Izabran Huawei P10Lite.
Hvala svima koji su učestvovali na temi.

Odgovori