Telenor kupio Mobi63

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

kako bi bilo da kod nas sleti t-mobile kao u hrvatskoj (vip,tele 2,t-mobile) to bi bio raj......
:D :D :D

danas sam bio u promonteovom predstavnistvu i uzeo sam listic (inace plave boje sa nekom zenskom
na frontu) u kojem se spominje edge kao i 3g pozivi, edge pokrivenost obuhvata podrucja Podgorice
Budve Niksica i Cetinja a 3g pozivi (nezvanicno) startuju krajem ove-pocetkom sledece godine (daj boze da pocnu prije)...

spominju da je moguc edge roaming za Mobtel 063 (valjda zato sto im je vlasnik isti)

:wacko: :wacko:

dulentse
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 01. Jul 2006. 22:53

Post od dulentse »

U vezi price da je Mobi63 prodat za male pare:
1. Ova drzavica je u takvoj buli da joj ni jedne pare nisu male
2. Trebalo bi SVE velike sisteme (NIS,EPS,Telekom,Zastava...) POKLONITI a ne prodati, i to odavno. Setite se samo koliko je SARTID vukao novca (stotine miliona!!) svake godine iz budzeta, a sad je najveci izvoznik i poreski obveznik
3. Novi vlasnik donosi nove tehnologije i know-how koji je nama neophodan, a to ce se sa drugacijim pristupom poslu vrlo brzo preneti i na grane privrede koje nisu u direktnoj vezi sa telekomunikacijama
4. Ja licno vise volim da vlasnik 063 mreze bude jedna normalna i postena kompanija nego onaj Karic za koga svi znamo kako je dosao do para
5. Telenor ce bar placati porez, a nece kao NEKI prelivati kesh na privatne racune i navodno biti uvek u gubitku ( o objavljivanju CDova svojoj rodbini koja ima sluh kao moja nagluva baba da i ne govorimo :x )

Eto toliko

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

dulentse, izgleda da i ovi na vlasti isto razmišljaju kao ti pa sve redom poklanjaju... :uhuh:
To što smo u buli ne znači da treba da rasprodamo celu državu, naprotiv! Strateške i jake firme kao što su NIS i EPS ne treba ni prodavati.

Goranče, mislio sam na "kofer" čisto figurativno, da dočaram njegovu veličinu u odnosu na "koverat" i sposobnost da prenese mnogo veću količinu "maziva"... Naravno da se u civilizovanom svetu transakcije vrše tastaturom. :roll:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Miskoni, posebno ne Eps, a? Ali do toga će pre ili kasnije doći.

Znači pošto su mišljenja poprilično podeljena, niko u suštini nema pojma da li nešto dobijamo ili ne. I sam exMobtel je još jako davno najavio 3G pa od toga ništa. Samo je lepo zvučalo. :cry:

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Miskoni, tri firme sa najvecom zaradom su EPS, NIS i Telekom ..... ujedno i najmonopolskije (da, znam, Telekom shatro vise nije, ali su vlasnici svih kablova tako da mu dodje na isto...) .... ne treba ih prodati - treba im dovesti konkurenciju koja ce ih ili unistiti ili ih naterati da obezbede kvalitetne usluge (posto su sada daleko od toga) po normalnim cenama...

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

b_udder, sve ja to znam, radim u sastavu jedne od nabrojanih firmi. Ali to nije razlog da se prodaju u bescenje ili poklanjaju, rasturaju, itd... Pogotovo što gro para iz tih firmi ide u razne druge svrhe (zahvaljujući vlastima), a ne u razvoj istih tih firmi. Kada ne raspolažeš sopstvenim parama, džaba ti što posluješ uspešno... Nemam ništa protiv privatizacije ukoliko se uradi kako treba, ali je kod nas to teško izvodljivo. Nego, nije to tema ovde, već smo dovoljno zagrebali po politici...

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

dulentse, :uhuh: nekad je bilo isplativo da se ta fabrika sagradi,napravi iz nicega i da radi a sad nema racuna samo da radi,pa ne bh bas rekao.

Telenor je ulozio pare i ocekuje odredjene stvari sigurno,sta mislite da li ce se stabilizovati na nasu zalost cene telefona u radnji i vise nece biti jeftinijih telefona sa Tim,Vodafona... vec ce svi morati da budu original kao preko gde u ostalim zemljama posluju normalne i postene kompanije?(da ne bude kao sa CG vozilima,umesale se vodece auto kuce i nisu dozvolili registraciju)

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Malo se udaljavamo od glavne teme...
Ali moram i ja da navedem neko moje mišljenje... Narod. tj. zaposleni po tim ogromnim državnim firmama se ponašaju mnogo nadobudno, žive kao bubrzi u loju i misle da nikad neće sići sa monopolskog prestola... Gomilu puta sam uvideo da ih prosto mrzi da uzmu pare... A mogu to da odrade na vrlo fin način...
Npr. POŠTA... da ne objašnjavam koliki je to gigant...
Inače jedan dan dodjem u poštu da pošaljem neko pismo, prvo čekao sam pola sata na vrućinčini ne zbog toga što je bila gužva nego što jednostavno nije nikog bilo za šalterom za prijem pošte... Radnica je otišla da napravi sebi jednu lepu pauzicu pa klopa, popije kafu, jede na miru... itd.
Napokon sam došao na red, pa pošto sam slao neka važna dokumenta, i nisam želeo da ih savijam u neki koverat, nego da ih cele spakujem u neki lepši koverat... U pošti izlepljeni plakati, kao, nove fancy koverte za sve što vam treba, svih veličina, kutije, ovakve, onakve... ma sve što poželiš...
I naravno ja pitam za te koverte, a ono se ispostavi da nemaju ama nikakve druge sem onih braon buđavih od recikliranog papira (još iz doiba komunizma)... Ajde bar da pošaljem preporučeno da iole budem siguran da će stići... A na pitanje kada bi otprilike trebalo da stigne, ona NEMA POJMA... Pa čoveče saljem u Beograd, lokalno... a ne u Džakartu...
I onda se nešto žale... A mogla je lepo da mi kaže 100 din je koveta ova tvrda, bla bla bla... platio bi, jer mi je bitno. Da mi kaže biće sutra na adresi ukoliko doplatite 50-100 din i to bi platio, jer mi je bitno... itd, tako bi mogli da mi na fin način naplate njihovu uslugu, koju oni NEMAJU...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

dulentse
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dulentse »

Da,jesmo se malo udaljili od teme,ali prosto moram da odgovorim.

Prvo,moram da primetim da mnogi ljudi ovde imaju rezon kao da zivimo u 1960. godini.Ako je SARTID i bilo isplativo graditi,to je bilo u neko potpuno drugacije vreme.Sada vise nije 1950,1960, pa ni 1990!Berlinski zid je pao odavno.

Sto se tice ogromnih profita koje prave "giganti",nisam bas siguran.Procitao sam negde da se npr. u Izraelu po jednom zaposlenom proizvede oko 6 puta vise struje u (u njihovom EPS-u :) ).

Ono sto u stvari pokusavam da kazem je da u zemljama kao sto je nasa a i mnoge druge privatni kapital ima mnogo prednosti u odnosu na drzavni-fleksibilniji je,efikasniji,agresivniji,sposobniji da se odupre politickim pritiscima.

Evo par primera koji su svima bliski:
1. Skoda (Volkswagen vlasnik)=odlicni automobili
Zastava (Drzava vlasnik)=Yugo
2. Pivara Celarevo (Carlsberg)=Tuborg
BIP (Drzava)=nesto sto samo lici na pivo
3. Proizvodnja Mile Dragic (privatni kapital)=odlicna oprema
Beko,Yumco,Kluz i ostali "giganti" (Drzava)=krpe u koje oblace vojsku
4. DHL (privatni kapital)=isporuka posiljki svuda u svetu za 24 h
PTT (Drzava)="sta je to isporuka paketa?"

Ima jos mnogo ovakvih primera,ali mislim da je i ovo dovoljno da pokaze zasto mislim da je dobro sto je privatni kapital konacno usao i u nase telekomunikacije.
Plasim se da ce rezultat u buducnosti biti:
Mobi63 (Telenor)=dobra usluga,nize cene,stabilan sistem
Telekom (Drzava)=ne postoji

I jos jedna stvar-nas korisnike ne bi ni trebalo da zanima ko je ciji vlasnik vec kakvu uslugu i za koliko novca dobijamo.
Takodje postoji nesto sto se zove Antimonopolski zakon,a on vazi i za drzavu.

Miskoni,ako mislis da je drzavno upravljanje kapitalom tako sjajno,zasto ne predate ovaj sajt na vodjenje drzavi na neko vreme?U roku od dva minuta bi vam se nakacili raznorazni ministri kapitalci sa svojim zahtevima,snajama i portparolima koje treba da zaposlite i sinovcima koji "mnogo dobro znaju engleski i racunare,majke mi!",tako da uskoro ne bi imali ni jednog posetioca!

Eto!!

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

dulentse, da si pažljivo pročitao moje postove video bi da nigde nisam odobravao "državno upravljanje" i da sam pomenuo samo (i jedino) dve firme. A tebi sam replicirao zbog tvog "poklanjanja". I dva giganta koji čine energetsku kičmu jedne zemlje zaista nisu za poređenje sa pivarama i kojekavim propalim firmama, složićeš se. Uspešna firma ne može da propadne sama od sebe (pogotovo monopolska), do toga može da dovede loše rukovođenje, pa bilo ono državno ili privatno, svejedno je.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

:D zbog telenora jer je dobra mreza i korektna sto se tice cena ,nadam se da ce biti bolji od telekoma i nek bude i za 1din jeftinije sa pdv od telekoma mislim da ce dosta ljudi bataliti 064/065 jer je svima nama dosta monopolskog bezobrazluka od strane telekoma i da ce se u zemlji srbiji poceti normalno razgovarati bez straha i drhtanja pred otvaranje svakog pos racuna ili sumanutog trcanja za uplatama dopuna i kucanja *100# nadam se da ce mo uskoro vrlo uskoro i mi dobiti 3 operatera i koristiti mobilni telefon ko sav normalan svet

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Jedno interesantno razmišljanje, šta može da uradi Telenor kao jedna ogromna i jaka firma:

Uloži u novu mrežu, modernizuje je i kaže da sledećih godinu dana ne očekuje nikakvu zaradu, samo privlači korisnike - sve usluge naplaćivati po jedan dinar. Minut razgovora dinar, SMS/MMS dinar, 100KB podataka dinar... I svi korisnici počinju da se biju da pređu na tu mrežu. Šta se dešava sa konkurencijom? Pa, onda oni moraju da urade nešto što će zadržati postojeće korisnike i eventualno privući nove.

Kakva bajka, a? :wink:

Poenta je u tome da ovakav scenario ne sme da se desi...

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

svako normalan ko trenutno koristi mobitel u srbiji bi zeleo da opusteno i bezbrizno prica na mobilni a ne da posle svakog poziva kuca *100# i razmislja dali ce imati za sledeci poziv,dosta je bilo telefona kupljenih koje kuda i kod koje koga,ova zemlja i ovaj narod su zbog telekoma udaljeni svetlosnim godinama od kvalitetnog,brzog,sigurnog,i pre svega jeftinog koriscenja interneta,mobilne telefonije,dok u naj blizem komsiluku ljudi prze i surfaju netom i to kablovskim vec godinama,koriste vise mobilni nego fihsni i imaju i po 2 telefona po glavi mi se jos jebavamo sa nasim DVOJNICIMA za koje gospodi iz telekoma finansiramo plate i lezarinu e neka je dosao telenor ustvari uopste nije bitno kako se zove ali ako bude i 50 para po minuti svako ko ijole misli o stednji ce otici tamo gde je jeftinije a gospoda iz telekoma nek znaju da je svrseno sa monopolom a telenor ili vec ako dodje i 3 operater ce nametnuti tekav tempo razvoja i koriscenja svega po veoma pristupacnim cenama,tako da ce gospoda morati malo da se trgnu i da pocnu da rade nemojte zaboraviti telenor ima i fiksnu mrezu,internet,kablovsku,i nemojte misliti da nece i to da donesu kod nas kad tad

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Miskoni, ti si ispricao bajkicu, a zamisli sad jedan mini horor...
Dodju i kazu: "Ulozili smo ogromne pare, moramo nekako da ih vratimo!" I onda udare nenormalne cene (50din/min), podignu mesecnu pretplatu, uvedu pretplatu na pre-paid, naplate i samo pomisljanje na GPRS ili MMS... A da stvar bude i gora, uortace se sa telekomom pa ovaj umesto da ostavi iste cene on isto udari tu torturu, i mi se nadjemo izmedju dve vatre! I sta nam je onda ciniti, lepo uzmemo svi telefone i pobacamo ih u Dunav, Savu, ili najblizu recicu...

Znam da je nemoguce :lol: :lol: ali samo zamisli... :o :o

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

A sto bi oni spustali cene? Narod i ovako i onako mora pricati mobilnim telefonom.......nece spustiti cene, ali mogu ponuditi bolje telefone uz postpaid pakete, vise besplatnih minuta, vise besplatnih sms poruka.....pa preko operateri motivisu korisnike postpaid paketa sa bonus minutima, to je tako normalno, a ne ko na 064 mrezi minut 17-18 dinara, poruke se ne isporucuju, 3g nece doci ni za 10 godina, jedva su se smilovali i gprs da uvedu, doduse bio je promotivan godinu dana ali o5 su kasnili za 063........uglavnom molim se samo za stabinu mrezu i da budem usluzen i razgovaram bez sumova kad vec placam to :roll:
5130+Koss the plug....

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Koren, moram ti priznati da je moja bajkica mnogo realnija od tvog horora! :D
Telenor bi mogao da kaže i "sve je besplatno narednih godinu dana", ali im to neke tačke ugovora sigurno ne dozvoljavaju jer bi na taj način sahranili konkurenciju. A konkurencija mora da bude "zdrava i jaka"... :wink: Znači, malo po malo će obarati cene, na kašičicu... :)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

vidim drugari da rzmatrate moju kako to kazete "bajku" ali neznam koliko vi putujete,bar po komsiluku i recimo koliko ste bili na odmoru u recimo crnoj gori gde je telenor prisutan jos malo 2 godine a znamo da su nasa do jucerasnja braca itekako mobilna i da imaju po 2-3 mobitela po glavi ali i divane 2-3 × vise od nas a plata ista znam iz sopstvene prakse da je promonte jeftiniji od samih pocetaka od telekoma i to kad se prebaci iz € u din,panon mreza iz madjarske je toliko jaka sa signalom da pravi totalni haos na severu backe a korisnici postpejda i 064 i063 imaju horor racune inace kod nasih severnih suseda koriscenje mobilnih je ijos pre gotovo 10 god preraslo u praksu a na uvodjenje fiksnih niko ni nepomislja jer je skupo preskupo cak i za madjare tako da madjari talavare neispustaju iz ruke,nasi omiljeni susjedi iz ljepe nase takodje torocu i to na 4 mobilna operatera na jedva 4 mil stanovnika a imaju i isti imaju fiksnu mrezu ,telefoni na pretplatu koje ovde nasi trgovci prodaju za 250-300 i vise € kod hrvata na tele 2 se kupuju za 0 kuna uz preplatnicku obavezu od svega godinu dana i tj telefon je opet jeftiniji nego ovde,znam samo jedno da ce telenor kad pocne sa radom spustiti cene da ce naterati mts da snizi cene i to uz pomoc drzave,telenor je korporacija sa gotovo 100 mil korisnika znate li vi ljudi sta je 100 miliona telefona i koji je to profit otidite na telenorov sajt pa vidite koliko su teski pa za njih je telekom igracka mogu da se igraju do mile volje,a doce i kod nas i vodafon,t-mobile,tele 2, a kad se to desi ubrzo se niko telekoma nece ni secati jer kao sto rece svako normalan ce ici tamo gde je jeftinije a to kako se zove nije bitno ja jesam korisnik 064 vec 7 godina a dvojnik sam vec ko to zna i bicu jos bar kako mi se cini bar 5 i verujte mi znam sta je telekom gore od ovog a skuplje nemoze biti

dulentse
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dulentse »

Sigi,konacno neko ko razume!!Bravo!!
Miskoni,ako vec neces da poredis "dva giganta koji čine energetsku kičmu jedne zemlje" sa pivarama,reci mi gde radije sipas gorivo-na NIS-pumpama ili na OMV (cak iako je to zbog "zastite" domacih rafinerija isto gorivo??!!)?

E,ono sto ja ne razumem je zasto se svi brinu zbog pada cena,besplatnih minuta,telefona koji nisu skidani sa mreza...Pa to je valjda dobro?Donekle razumem Miskonija sto kao zaposleni u jednom monopolisti saoseca sa drugim,ali vi ostali :o

Nego da se vratimo na temu.Evo zgodnog clanka iz novog Vremena o prodaji Mobtela http://www.vreme.com/cms/view.php?id=461125 .
Izgleda da dolazak Telenora i nije bio toliko iznenadjenje.Priznajem da moj Balkanski mozak nije na vreme provalio suptilne signale,ali kad se pogleda unazad...
Dobar je clanak,vredi ga pogledati,pa ako nemate pametnija posla...Tu je i cela istorija Mobtela i svi njegovi i Karicevi "svetli" trenuci :shock: :shock: :shock:
Uzivajte!!

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

DA, valja procitati clanak... Kibicovali su oni to odavno...

Svaka cast na linku...

8) 8) 8) 8) 8)
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 02:49
Kontakt:

Post od _Neo_ »

Iskreno, mrzi me da citam sta ste sve napisali, ali ja sam pre neki dan uzeo jos jedan 063 broj (vec imam u porodici 2), tako da sam ja jedan od vernih 063 korisnika, i ne nameravam da prelazim na 064 i to samo iz jednog razloga: NECU DA DAJEM PARE A DA NEZNAM KO IH STAVLJA U DzEP (u slucaju 063 sam znao i nije me bilo briga, ali bolje da dam Karicu nego nekom tamo Tadicu i ostaloj bagri)

Ja se recimo slazem sa izjavom onog radikala da bi voleo da znam gde je otisao svaki evro od prodaje Mobtel-a, posto sam 100% siguran da ce lokalna vlast da pokrade (stavi u svoj dzep) sto je vise moguce staviti. Sa te strane sam protiv prodaje Mobtela i svih ostalih jakih firmi (NIS, EPS...) samo zbog toga sto od tih para mi (gradjani SRBIJE) necemo imati nista.

Odgovori