Kopiranje SMSa sa Tel na PC N6630 HELP!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 01:34
:: Sony Xperia XZ
:: Sony Xperia Z2

Kopiranje SMSa sa Tel na PC N6630 HELP!

Post od promonte »

Imam jedan mali problem:) Instalirao sam novi PC suite i kada zelim da iskopiram sms sa tel na PC krene da sinhronizuje i kaze updating messaging failed, da moram da podesim vreme i datum i da tel bude u idle mode....Poruka ima jako mnogo i jako su mi vazne.:)Vreme i datum su podeseni a nema ni jedna aktivan proces...Ajde STRUCNJACI :)
H V A L A :smutny:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Druze ja za cuvanje poruka koristim MsgSaver, prebacuje poruke u .txt format, pise datum, vreme,
telefonski broj s kog je poruka, i posle lepo txt fajl prebacujes na komp, saljes bluetooth-om, radis mu sta god zelis......... 8)
5130+Koss the plug....

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Ja preko pc suite prebacujem vrlo lako poruke... :roll:
samo ih kopirash...
Znachi ukljucish pc suite i pritisnesh 'Messages' i on ce ti tamo naci tvoje poruke sa phona, pa ih onda jednostavno copyraj na pc...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

E ko ima usb kabel lako mu je..... :roll:
Jel tako vlaki, ? A mi sto imamo citac kartica i blitooth? :uhuh:
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Masterokrata, što pa blitooth je super stvar? :P :P

Koliko sam ja video u PC-suite-u ima i podrška za BT. Nemam pa nisam probao, ali ne vidim razlog da ne radi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

promonte, samo jedno pitanjce, jel pokusavas da prekopiras sve poruke odjednom? Mozda bas zato sto kazes da ih ima puno, kada to pokusas telefon se "zaglupi"...

PozZ

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

He he...pa znam kako se radi samo sto nece i izbacuje onu gresku koju sam napisao...Ima jako puno poruka pa ne znam da li postoji mogucnost malo po malo, jer on cim krene da sinhronizuje izbaci gresku, mozda sa nekim programom?Koji je taj i gde mogu da ga nadjem MsgSave?Daj ljudi zauzmite se malo, ja bih vama pomogao:)
HVALA :cry:

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

A gde da ga nadjem??? :oops: :smutny: Znacilo bi mi kada bih mogao da ga skinem negde ili da mi neko posalje na mail?

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Ja ne znam za taj program... ali zashto ih sve ne obelezish 'mark all' pa poshaljesh preko BT..?
ako ne moze sve odjednom, idi deo po deo... ja bih tako uradio da sam na tvom mestu...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

promonte napisao:A gde da ga nadjem??? :oops: :smutny: Znacilo bi mi kada bih mogao da ga skinem negde ili da mi neko posalje na mail?
Daj mail poslacu ti ja. Mozes mi poslati na pp. Samo ovaj program koji ja koristim se zove "Msg Storer" a ne "Msg Saver". I on ti poruke sacuva tako sto jednostavno sve poruke "zapise" u jedan .txt file koji posle lako mozes prebaciti u komp. Iznad svake poruke zapise od koga je poruka ili kome je poslata poruka, datum i vreme. Ali pazi, te poruke posle ne mozes da vratis u telefon jer to ti posle bude samo jedan .txt file koji mozes da citas na kompu ili na telefonu.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Postoji i Msg Storer i Msg Saver... kao i SMS Suite...Ali najbolji nacin za back up poruka, posebno ako ti one stizu na MMC, jeste da preko Card Readera kopiras folder koji se nalazi na E:/System/Mail...i kad zelis da vratis poruke samo vratis i ovaj folder na E:/System i tu ga kopiras...vratice ti se s njim i sve poruke koje si imao u momentu back up-a... 8) :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ali im ne moze pristupiti sa kompa ..... niti ih moze apdejtovati na taj nacin ...... bolji mu je ipak neki prog...

poz...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

b_udder, pa ne moze da pregleda sta u porukama pise...za to neka mu sluzi Msg Saver ili Storer...ali za updatovanje samo stari Mail folder sacuvan na kompu, zameni novim...ipak je to naj naj varijanta...isprobano i deluje... :lol: :lol:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

ninolina, da to bi moglo da mu resi problem, zavisi zasto mu treba da sacuva poruke. Ako mu treba samo da ih sacuva da bi recimo uradio format pa posle da ih vrati, onda je to svakako najbolje resenje.

Hvala ninolina, ni ja nisam znao da to moze tako :D

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Masterokrata napisao:E ko ima usb kabel lako mu je..... :roll:
Jel tako vlaki, ? A mi sto imamo citac kartica i blitooth? :uhuh:
Ja koristim PC suite samo u kombinaciji sa Bluetooth-om...i sve radi bez problema... :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

promonte, moguće je da ti pravi problem nešto što nije SMS poruka a ima ga u mail folderima, recimo - MMS sa nekim sadržajem pored teksta, zatim neke instalacije koje si prebacivao preko BT-a, e-mail takođe, sve to može da zaludi sinhronizaciju.

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

Pokusao sam i sa onim msg storer ili saver kako vec, oznaci ih...sve, i kada idem na send pa da posaljem krene da vrti saving mesages...i tako u nedogled...Isto tako kada preko istog programa pokusam da otvorim neku poruku(view) isto se desava, aj probacu veceras da obrisem sve osim SMSa pa javljam ako uspe...Ako ne skacem sa njim kroz prozor:(
Hvala jos jednom.... :unsure:

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

Jeste da je glup predlog, ali jesi li pokusao da ga ostavis BAS dugo da kopira poruke? Npr, preko noci? Nista te ne kosta, mozda se samo jako oteze sa kopiranjem velikog broja poruka, ali ce odraditi na kraju. Ja sa e60 i oko 100 poruka + Nokia data Suite zaista nisam imao problema...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

promonte, a koliko to poruka imas???...kazes jako puno, ali znas li da se nekima desavalo da im umre telefon od pretrpanosti Inboxa... :shock: ...Bolje ih malo proberi...obrisi manje vazne poruke i onda ponovi ceo postupak...kreni od PC suita, jer ocigledno nije u njemu ni bio problem... :roll:

Odgovori