Par utisaka od mene, vezano za ovaj telefon...
@sale_m
Proverio sam podatak vezan za wifi sto si naveo, i moglo bi se reci da je tacan. Nisam na to obracao paznju do sad, jer je i ovako wifi solidan, tj brzina pa taj nedostatak ne dolazi do izrazaja bas, ali mozda kod manjih paketa verovatno ima veci uticaj. Imam net od 150mbps u kuci i cinjenica je da svi telefoni postignu vecu brzinu od p10, gledano preko netspeed aplikacije. Npr lenovo k6note uhvati oko 115-120mbps, zavisno kako kad, samsung j3 prikaze oko 110mbps, iphone 7 dogura i do 130skoro dok je na p10 max islo do 95mbps.. ping je svuda solidan i manji od 10. Tako da po tome se vidi ta razlika koju si spomenuo, ali konkretno u radu je ja nisam primetio, sve sljaka fino i brzo, ali opet napominjem, ne znam kako bi se pokazalo da je paket sa manjm brzinama i koliko bi taj nedostatak bio uocljiv.
Sto se tice ekrana, tacno je da ostaju otisci, ali to je primetno dok je ekran neaktivan i kad se zagleda u njega. Ako telefon stoji na stolu, ja to praticno i ne primetim dok ga ne uzmem u ruku i pocnem da obracam paznju na to, tako da meni licno to i ne predstavlja neki problem. Kada se ekran aktivira, normalno da sve nestaje, jer je ekran fenomenalan. Imao sam do skoro S6 edge plus, koji isto ima odlican ekran, ali da moram da biram izmedju njega i p10, glas dajem p10.
@baraba
Nisam imao P9 pa ne znam kakav je zvuk u njemu, ali kod p10 nemam sta da zamerim. Jasno cujem i mene cuju, pa cak i kada se zateknem u nekom drndavom busu, gradilistu ili sta znam. Sto se mene tice, ne bih ovde naveo zvuk razgovora kao manu...
Ono sto meni najvise smeta jeste baterija. Ocekivao sam zaiste vise... nisam neko ko igra igrice na telefonu, uglavnom ga koristim za razgovor, kameru i net ( sto ukljucuje chrom, fejs, instagram, whats app i viber). Ako je telefon na punom osvetljenju ekrana i pritom koristite 4G, nema sanse da izgura citav dan, bar meni. Medjutim, ono sto sam primetio, ukoliko se osvetljenje ekrana smanji na 60-70%, povecava se zivot baterije dok je vidljivost i dalje odlicna, cak i napolju, na jakom i direktnom suncu. Opet cu napraviti poredjenje sa s6 edge plus, gde npr to nije bial situacija i ekran je bio dosta tamniji na 60% osvetljenje nego sto je kod p10.
Sto se tice ostalih stvari, nemam sta da zamerim. Otisak je neverovatno brz (brzi nego kod jabuke 7). Kamera je fenomenalna za mnogooo opcija i podesavanja, igranja, kako ja u sali kazem. Sam telefon je izuzetno brz i fluidan, bez ikakvih lagova. I jos jedna veliak prednost je punjac, koji prakticno za sat vremena moze da dopuni do 100%. Da ja ne nabrajam ovde dalje, ako nekog jos nesto zanima, nega pita, potrudicu se da odgovorim