Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Pinovi micro usb portu na l532 mi potpuno riknuli. Mora da ga je klinac na moru necim cackao jer od tada zeza sa punjenjem. Pitacu sutra u nekom servisu. Ako je skuplje od 10 evra dizem ruke, dobra mi i ova zenina Nokia c3 sa koje vam i pisem pa kad dodje vreme uzecu nesto bolje, verovatno sa Alija.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Rekao bi da je 10 evra u najgorem slučaju. Ali nemoj zaboraviti odmah unapred da vidiš u servisu šta bi ako nešto naknadno ne bi valjalo. Ne da se vade nekako posle. A to ga nisi ni jednom popravljao znači, nego je nakon što si onda pomenuo problem USB sam proradio?
Sent from mTalk on Windows 10 PC
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Pročitah. Sam tekst nije loš, uputstvo za snalaženje u određenim aspektima podešavanja. Mada, ovakve tekstove je trebalo pisati čim je sistem ugledao svetlo dana, a ne sad, kad je sveden na statističku grešku.гари napisao:How to enable and disable Reset Protection on Windows 10 Mobile
http://windowscentral.com/how-enable-an ... -10-mobile
Još nisam pročitao, ali deluje zanimljivo...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
To jeste... Mada je inače vrlo moguće da ovo i ne radi svakome. Ja recimo imam ovo uključeno, a nisam dobijao te poruke o aktivaciji te zaštite. Neki u komentarima rekoše da je to samo za SAD region. Što bi bio još jedan idiotizam u nizu.
Sent from mTalk on Windows phone
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Dobro je i da je toliko s obzirom da je sad već leto, 2017. godine.
To verovatno neki likovi što odbijaju da pređu na Android ili iOS, pa daj šta daš, neka je i godinu i po star telefon. 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Recimo ja. Na Android necu preci nikad, makar bio i jedini sistem, a iOS moze samo nemam para za njega sada.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Recimo i ja. 
.

.
Jedino što bi ja u ovoj sad već fazi radije potražio očuvan polovan telefon, a kome je ostalo i još nešto garancije.

.

.
Jedino što bi ja u ovoj sad već fazi radije potražio očuvan polovan telefon, a kome je ostalo i još nešto garancije.
- srđan obradović
- Mobil fan
Uskocih u caletov samsung trend lite. Za zamenu micro usb konektora na jednom mestu mi traze 1600 din a na drugom 1000 din, tako da cu verovatno osposobiti l532ds.
Inace o razlici izmedju ova dva uredjaja necu ni da pricam jer nije fer fight, 512mb ram vs 1gb ram.
Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
Inace o razlici izmedju ova dva uredjaja necu ni da pricam jer nije fer fight, 512mb ram vs 1gb ram.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Jeste, što da nije, količina RAM-a ne određuje jedina brzinu odziva nekog uređaja, posebno po prvom startovanju neke aplikacije.
Pretpostavljam da je Samsung brži?
Pretpostavljam da je Samsung brži?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ovde Samsung ima 512 MB RAMa. Tako da ga Lumia ostavlja u prašini čak na w10m.
Ali što je najgore, njega aplikacije neopisivo mnogo guše, i to na prvom mestu Google Play Store. Njemu kad na HTC Desire C deinstaliram ažuriranja, i zabranim mu da se ažurira, ono bude drugi telefon.
Ali što je najgore, njega aplikacije neopisivo mnogo guše, i to na prvom mestu Google Play Store. Njemu kad na HTC Desire C deinstaliram ažuriranja, i zabranim mu da se ažurira, ono bude drugi telefon.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
To je jedan od najgorih Androida koji se ikada pojavio na tržištu. Blago rečeno katastrofa od hardvera, tako da je od njega čak i windows iz osnovne klase bolji... eto koliki je to drerš.srđan obradović napisao:Uskocih u caletov samsung trend lite.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
^ E baš zbog takvih krševa sam ja govorio da je trebao Google da objavi minimum system requirements za Android, a niko me ne sluša ker večito imaju u glavi skupe Androide. A takvi Androidi su se kod nas najviše prodavali. Ljudi mislili da im je to Nokia, i da će dobiti telefon koji naravno da će dobro da radi. A ono prc. Ali verovatno namerno nisu to uradili da bi ugušili konkurenciju. (Bilo da je za konkurencija Windows, ili Nokijin Simbian, u to ne ulazim.)
A ako je nekom ovde i sto evra malo, neka uplati meni na račun.
A ako je nekom ovde i sto evra malo, neka uplati meni na račun.

- srđan obradović
- Mobil fan
Taj trend lite jr kupljen u avgustu 2013 za oko 100eura. Dobro i sluzi. Samo sam mu instalirao viber i tapatalk a sve disableovao. Sustina je da ja ne smem vise nista da instaliram jer ima da bude neupotrebljiv. Na wp sa 512ram mogu bez problema da ubacim uz ovo i navigaciju, fb, messenger i da ne brinem. To je davno poznato, po potrosnji rama android prednjaci. I nije se promenilo.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Zato sam se i začudio, jer sam se iznenadio da od Trenda ima nešto sporije.srđan obradović napisao:Taj trend lite (...) sustina je da ja ne smem vise nista da instaliram jer ima da bude neupotrebljiv.

- srđan obradović
- Mobil fan
Necu stici za vikend ali u ponedeljak obavezno idem do servisa da menjam taj konektor na l532 i bog da me vidi. Prezalicu tih 1000 dinara nekako:)
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ipak mi lokacija super radi u Grčkoj, i odlično nalazila lokaciju sve vreme tokom puta do Grčke kroz Makedoniju, a i u Grčkoj. Izgleda da prosto to zavisi i od mesta, a naravno - kao i ranije što sam komentarisao, treba držati stalno upaljenu lokaciju tokom puta, a ne gasiti je povremeno. I ne gasim sad WiFi, a što imam naviku u Novom Sadu. (Ugašen WiFi jedino tokom puta.)
Na autoputu nalazi lokaciju odmah, a na pruzi vozom kad sam putovao traži lokaciju kao gladna godina. Verovatno jer im je akcenat na vožnji, ali meni znači i na pruzi da znam tačno gde sam.
Na autoputu nalazi lokaciju odmah, a na pruzi vozom kad sam putovao traži lokaciju kao gladna godina. Verovatno jer im je akcenat na vožnji, ali meni znači i na pruzi da znam tačno gde sam.

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Nije akcenat ni na čemu, nego iznad telefona (navigacije) u automobilu imaš lim krova automobila (autobusa, kamiona), a iznadd voza imaš kablove sa 25.000 V, sa magnetnim poljem koje itekako ometa prijem signala sa satelita.гари napisao:Na autoputu nalazi lokaciju odmah, a na pruzi vozom kad sam putovao traži lokaciju kao gladna godina. Verovatno jer im je akcenat na vožnji, ali meni znači i na pruzi da znam tačno gde sam.![]()

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Dooobroo, to mi nije palo na pamet...
To onda objašnjava iste te neprilike vezano i za tramvaj valjda. 
Mada ipak ostajem i pri utisku da negde prosto lakše nalazi lokaciju, a negde teže, i da me lakše locira na autoputu nego u nekoj sporednoj uličici u Inđiji recimo. Da telefon progovori verovatno bi mi rekao "ja proveravam sva priča logična mesta, a ti tu. Šta tu radiš, kog đavola".
Ali i po nalaženju lokacije kad sam kod kuće sa ugašenim netom mi se čini da mi rekao "Jbt, gde ti živiš...". 

Mada ipak ostajem i pri utisku da negde prosto lakše nalazi lokaciju, a negde teže, i da me lakše locira na autoputu nego u nekoj sporednoj uličici u Inđiji recimo. Da telefon progovori verovatno bi mi rekao "ja proveravam sva priča logična mesta, a ti tu. Šta tu radiš, kog đavola".

- srđan obradović
- Mobil fan
Vratih se na 532ds, bila je ro luda voznja na androidu 4.1.2 sa 512ram:))
Negooo, da, bavigacija definitivno bolje radi. Desavalo mi se da mi se par puta gubio signal kod one vojne baze kod Bubanj potoka, mozda imaju neko ometanje. E sad, ostaje ono da kada jednom izgubi signal tesko ga opet nalazi.
Sent from mTalk l532ds wp10
Negooo, da, bavigacija definitivno bolje radi. Desavalo mi se da mi se par puta gubio signal kod one vojne baze kod Bubanj potoka, mozda imaju neko ometanje. E sad, ostaje ono da kada jednom izgubi signal tesko ga opet nalazi.
Sent from mTalk l532ds wp10