Polifone melodije
Polifone melodije
Koje su najbolje polifone melodije i na kom telefonu.Mislim kakve mogu biti,imaju sa 30 kanala,4 kanala...Koji telefon ima najvise kanala i koliko ih je najvise moguce.(tih kanala)
3220
- Ferrari F430
- Banned
- Pridružio se: Sub, 23. Okt 2004. 09:08
Mislim da su 64-kanalne najbolje za sad, koje ima ja mislim z1010. Mada mnogi telefoni sad imaju mogucnost postavljanja wav i mp3 za zvono, sto je super. Ali mislim da se ne moze naci melodija sa vise od 16, max 32 kanala...
U svakom slucaju, 4-kanalne melodije koje se nalaze u mnogim Nokijinim modelima su uzas, bolje da su stavili monofone... 

A mp3 l WAV melodije? To ja zovem melodija, da znate kako jako zvuče na 6230, savršeno. Verujem da na Z1010 zvuče još bolje. I zašto bi bilo ko onda bio opterećen MIDIjem, kada su tu WAV i mp3, koji zvuče neuporedivo bolje, a podržavaju ih Z1010, K700, S700 i svi smartfoni.
:

U susret novim izazovima...
- Ferrari F430
- Banned
- Pridružio se: Sub, 23. Okt 2004. 09:08
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
Trazio sam na sajtu SE da se uvjerim ima li SE Z1010 74 kanala i nema.Ima 72 kanala. www.sonyericsson.com Mp3 melodije i waw i...To nisu polifone melodije vec true tones,a ovdje se vodi rjec o polifonim melodijama.
3220
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Polifonija ili broj kanala nisu bitni za običan wav, mp3, amr... Bitni su za midi i neke formate koji kombinuju više kratkih semplova kao instrumente i efekte. A kvalitet zvuka generalno zavisi od DA konvertera u telefonu, a od zvučnika zavisi samo eksterni kvalitet reprodukcije, dok za slušalice, logično, zvučnik nije bitan... 

● PRAVILA FORUMA ●
OK, kao prvo, ovaj komentar se oslanja na Miskonijev komentar(ili Miškonijev komentar, kako kod). Dakle, broj kanala o kojima se ovde priča je apsolutno nebitan kada se govori o true tonsima(pod šta, naravno, spadaju mp3, WAV, AMR i AAC). Broj kanala zapravo predstavlja broj različitih tonova koji mogu biti reprodukovani u isto vreme, pa ne znači uvek da telefon sa više kanala ima i bolje melodije(ali je u većini slučajeva tako, zbog jednostavne činjenice da je buzzer boljeg kvaliteta). Telefoni koji podržavaju truetones su: svi smartfoni, Nokia 3300, pa onda od 3200 pa nadalje, SonyEricssoni F500, K500, K700, S700, Motorole V600(i njene varijacije), E398, sve 3G MOTO, verovatno i neke novije, ne pratim ih toliko, Siemens- serija 65(55 ne treba računati ni kao polifone, jer jednostavno su više igračke nego telefoni), Samsung je zaboravio na True tones, oni vole da se iživljavaju sa svojim čudima, nemam komentara na njihove gluposti(ne kažem da melodije nisu kvalitetne, ali su ubij bože glupe, kako po formatu, tako i po samoj melodiji).
U susret novim izazovima...
- Miškoni
- Administrator
I da se ja nadovežem na Ludaka, telefon može da podržava 150.000 kanala i da bude 2000-polifon, a neko onda skine MIDI fajl sa neta, koji ima 10-ak kanala, i kad se saberu svi tonovi koji se reprodukuju istovremeno - ne prelaze 40, i čemu onda sve to?
Da pojasnim: jedan akord na klaviru od tri tona (note) je 3-polifoni, ritam sekcija može da ima recimo 5-6 paralelnih tonova, bas linija 1-2, itd. Maksimalna polifonija u MIDI fajlu je postignuta u trenutku kada se svi tonovi čuju istovremeno.
Polifonija nema veze sa brojem kanala. Po jednom kanalu može da se ostvari neograničena polifonija... Ovo su već neke stručne stvari koje ljudi koji se profesionalno (a i amaterski) bave muzikom odlično poznaju. Mogao bih da vam napišem celu studiju na ovu temu, ali mislim da vas to ne interesuje, a i ovo nije mesto za razglabanje o muzici...

Da pojasnim: jedan akord na klaviru od tri tona (note) je 3-polifoni, ritam sekcija može da ima recimo 5-6 paralelnih tonova, bas linija 1-2, itd. Maksimalna polifonija u MIDI fajlu je postignuta u trenutku kada se svi tonovi čuju istovremeno.
Polifonija nema veze sa brojem kanala. Po jednom kanalu može da se ostvari neograničena polifonija... Ovo su već neke stručne stvari koje ljudi koji se profesionalno (a i amaterski) bave muzikom odlično poznaju. Mogao bih da vam napišem celu studiju na ovu temu, ali mislim da vas to ne interesuje, a i ovo nije mesto za razglabanje o muzici...

● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Miškoni
- Administrator
Ne, ovo bi trebalo da znaju ljudi koji se bave komponovanjem i pravljenjem aranžmana na kompu i koriste programe tipa Cubase, producenti... Neko može da magistrira određeni instrument, da bude vrhunski pijanista, i opet će mu MIDI tematika i kompjuterska obrada zvuka biti špansko selo...
● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak