Sta vozite?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Sta vozite?
Pa, znas kako, ako ti vise prija penzionerska voznja, onda je automatik ok, ali bih ja ipak pre isao na manuelni. Jeste da drugar za sada nema problema sa svojim, ali ko zna da li ce i ubuduce biti tako. Njegov iako je V6, lenj je u bozju mater.
Generalno, zavisi sve koga kakav model zapadne.
Generalno, zavisi sve koga kakav model zapadne.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Iskreno smorilo me vise to saltanje sa manuelnim, a automatik nisam voleo dok nisam seo za volan. Vozio sam Octaviju 1.9 TDI sa DSG, doduse 160 KS i odusevio sam se. Ima i mogucnost da se rucno saltaju brzine pomeranjem menjaca napred ili nazad, kvacila bez.
Festina lente.
Ako mene pitas, ti automatici koji se mogu i rucno saltati polugicama iza volana ili na +- na rucici menjaca su cista glupost, koja samo komplikuje stvar. Ili "cist" automatik ili manual. Svi sad demonstriraju neke svoje kerefeke.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I ja se slažem s tim. Koji će mi ručno menjanje kod automatika, ako sam ga već izabrao, znači da me ručno menjanje ne interesuje. Mada, da sam mlađi, možda bih imao i drukčije mišljenje.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Pa i meni je, ako si vec kupovao automatik onda koji ce ti i mogucnost manuelnog saltanja. Ja sam na Skodi prebacio u taj manuelni rezim i posle minut vratio na automatik. A po pitanju potrsnje, koliko trose ovi benzinci 1.2 i 1.4? Posto sam samo dizelase vozio pa nemam predstavu.
Festina lente.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Apollo, pogledaj Škoda forum, imaš puno podataka o tim novim turbo benzincima.
Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Pa Dsg kod Vag-a je druga dimenzija u odnosu na one tiptronike koji su bili uzas.
Ipak bi se zadrzao na dizelu. Ako ces Octaviu onda dizel. Tfsi su dobri 1.4 je tu vec nekoliko generacija. 1.2 je tsi je u pocetku imao problema ali sad je i on dobar kao i 1.6 koji je bio onako. Octavia sa tim slabijim motorima ne ide. To je za rapid ili fabiu. A taj 1.9tdi je jedan od najboljih dizela pored Jtd-a.
Ipak bi se zadrzao na dizelu. Ako ces Octaviu onda dizel. Tfsi su dobri 1.4 je tu vec nekoliko generacija. 1.2 je tsi je u pocetku imao problema ali sad je i on dobar kao i 1.6 koji je bio onako. Octavia sa tim slabijim motorima ne ide. To je za rapid ili fabiu. A taj 1.9tdi je jedan od najboljih dizela pored Jtd-a.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Ali posle hdi-a i dci-a
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
- brankisha
- Mobil manijak
Hahahaha, nikad brate. Ja sam veoma neutralan. Dci je bolji od Hdi-a, ali nikad nece prismrdeti Mjet i Tdi masinama. Imali su malo burne pocetke zabari i nemci uvodjenjem 2.0 dizel agregata ali sad je i to ok. Ali 1.9 i jtd/mjet i tdi su neprevazidjenje masine,pogotovo 8v. To su rage koje idu na prokleto loz ulje i ne stucaju. Motori koji predju pola miliona bez problema.
Dci su imali ozbiljnih problema do 2008.-09., najveci od svih je problem sa raspadanjem pumpe. Hdi isto, kodirane dizne trc-prc. Jednostavno CR tehnologiju najbolje radi Bosch i to je to.
Francuzi su sigurno tisi, mirniji, ugladjeniji ali zna se ko je tu na vrhu.
Ako su dci i hdi najbolji sto onda ovi lozaci koji voze passate i golfove u nedostatku novca za novije nisu presli na francuska kola vec su poceli masovno alfice da vozaju, dizel naravno. Pun grad 147-ca i 159-ki jtdm. Sto nisu vozali megane ili 308-ce. Realno odrzavanje kao za Fiat-a, a motor zverina jos trpi cipovanje.
Dci su imali ozbiljnih problema do 2008.-09., najveci od svih je problem sa raspadanjem pumpe. Hdi isto, kodirane dizne trc-prc. Jednostavno CR tehnologiju najbolje radi Bosch i to je to.
Francuzi su sigurno tisi, mirniji, ugladjeniji ali zna se ko je tu na vrhu.
Ako su dci i hdi najbolji sto onda ovi lozaci koji voze passate i golfove u nedostatku novca za novije nisu presli na francuska kola vec su poceli masovno alfice da vozaju, dizel naravno. Pun grad 147-ca i 159-ki jtdm. Sto nisu vozali megane ili 308-ce. Realno odrzavanje kao za Fiat-a, a motor zverina jos trpi cipovanje.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Preteran je strah u srba od automatika. Samo redovno održavanje i to je to. Uglavnom su, ovi noviji DSG, softverski rešeni, pa može dijagnostika da pomogne u otklanjanju kvara, tipa učitavanje novog softvera itd.
Moj dobar drug vozi automatike već 10 godina, nikad ni najmanji problem, kad uzima polovnjak, proveri dal curi menjač, uradi mu odmah servis i to je to.
Realno, najbolja stvar ikad smišljena za gradsku vožnju je automatski menjač.
Moj dobar drug vozi automatike već 10 godina, nikad ni najmanji problem, kad uzima polovnjak, proveri dal curi menjač, uradi mu odmah servis i to je to.
Realno, najbolja stvar ikad smišljena za gradsku vožnju je automatski menjač.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
@brankisha,a sto lepo ne kazes: tdi i jtd motori su najbolji za vecinu Srba jer mozes da ih vozis i na zejtin i da menjas ulje jednom u 5 godina, sto je san gotovo svakog vozaca u Srbistanu! Opet ja imam imam neke svoje parametre po kome cenim kvalitet dizel motora.

- brankisha
- Mobil manijak
To je najnebitniji deo ali sa druge strane opet jak argunent u istrajnosti i kvalitetu motora. Ako neki motor predje pola miliona sa redovni odrzavanjem bez kvarova ja mislim da je to dobro. Nisu ni honda ni toyota popularni u americi jer su prelepi nefo sto imaju pouzdane motore.
Dsg se kupuje samo nov.nikako polovan.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- brankisha
- Mobil manijak
KOncept novog Z4 https://www.youtube.com/watch?v=PH62PuFkzpQ
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Iskreno, zabilazim Reno jer se lako krade. Budi spreman na nekoliko zaštita. Ne verujem da će skoro Reno imati automatski kao Vagenova grupacija, samo se raspitaj ko radi menjače Vagenu.Apolo napisao:Da li je iko imao iskustava sa Renault automatikom i kakva su iskustva?
Što se tiče automatika VS ručni, automatik definitivno, osim ako ne ide na trke, gura u obrtaje i vozi u crvenom. Mnogo je opuštenija vožnja, čovek je odmorniji. Štedite sebe.
Скоро једног пријатеља који вози Турана "заклао" Дсг, поправка 700е.Behemoth napisao:Dsg se kupuje samo nov.nikako polovan.

Реко боље да си пребацио на мануелни и заборавио на све проблеме док га возиш.

Слобода или смрт
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Ima li neko iskustva sa Alfa Romeo Giulettom? Bacio sam oko na nju, nema lepšeg auta u klasi po mom mišljenju.
Zanimljiv mi je 1.4 MA sa 170ks, ali kod nas viđam samo dizele.
Kakva je situacija sad sa Alfama? Kapiram da više nemaju one boljke što su vukle 147-ice i 156-ice.
Sent from my Sexus 6P using Fapatalk
Zanimljiv mi je 1.4 MA sa 170ks, ali kod nas viđam samo dizele.
Kakva je situacija sad sa Alfama? Kapiram da više nemaju one boljke što su vukle 147-ice i 156-ice.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ima moja sestra, ovu novu, restilizovanu, ali je čini mi se jači motor u njoj...
Evo posle godinu dana, kaže da je zadovoljna, ali je vozi samo na otvorenom... ide lepo, provozao sam je malo, lepo leži u krivini, dosta udoban auto, taj motor je prilično živahan, ali voli malo više obrtaja da bi došao do izražaja...
Ako te nešto konkretno zanima, pitaj pa ću ti se raspitati..
Evo posle godinu dana, kaže da je zadovoljna, ali je vozi samo na otvorenom... ide lepo, provozao sam je malo, lepo leži u krivini, dosta udoban auto, taj motor je prilično živahan, ali voli malo više obrtaja da bi došao do izražaja...
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Твоја сестра зна шта вози, паметна девојка [emoji4] моја још није ни име запамтила, каже компликовани јој бројеви.
Иване, нисам возио ђулијету, али гледајући утиске колега са алфа ромео форума, неш зажалити. Само напред
Иване, нисам возио ђулијету, али гледајући утиске колега са алфа ромео форума, неш зажалити. Само напред

ex ivan87
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Restilizovana je super, ali mi finansije ne dozvoljavaju da se toliko opružim.Azimuth napisao:Ima moja sestra, ovu novu, restilizovanu, ali je čini mi se jači motor u njoj...

Mene zanimaju primerci od 2010-2012. godišta.
Je l' si vozio u D ili N režimu? Ako si vozio u oba režima, da li je razlika između njih baš primetna?
Čisto me zanima celokupan doživljaj automobila pošto se ne sećam da me je neki model toliko zaintrigirao.

Ako je benzinac i ima fabrički više od 170ks onda mi na pamet pada jedino verzija od 230-240ks, što mi je malo mnogo za ženu.

Ako ipak jeste ta verzija, možeš li da proveriš da li je automatski menjač (TCT) i da li je zadovoljna istim? Hvala.

@Ceftriaxone, do sada nisam naišao na nekoga ko nije zadovoljan Đulijetom.

Jedino se žale na neke sitne probleme, tipa kvarovi štop svetla, itd.
Kod nas uopšte nema benzinaca na oglasima, samo dizel. [emoji19]