Ovi iz mog drustva ,koliko vidim jos ne planiraju da prelaze na nesto drugo.Ima ih 7-8 i koriste l640xl ili l950xl i za sad su zadovoljni.brankisha napisao: Skoro svi iz mog drustva su koristili wp ali svi su u poslednjih pola godine presli na androide.
Nazalost tako dobru stvar su uspeli da uniste.
Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
^ pa to tvoje "celo društvo" čini sve kotisnike Win/Wp u Srb jbt, svi sa drugog foruma kad se saberu to je to, taman
Kad ste pomenuli WA. Primetio sam da je sada WA sporiji od Vibera kada se pokreću? Viber bolje radi. Šta se WA desilo?

Kad ste pomenuli WA. Primetio sam da je sada WA sporiji od Vibera kada se pokreću? Viber bolje radi. Šta se WA desilo?
A ti misliš,svi su zaludni pa vise na forumima?
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Meni wa i dalje radi ok, bolje nego Viber, možda iz razloga što sam i dalje na AU, tj. Nisam prelazio na CU.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Naš tako, i oko mene nekoliko ljudi sa Windowsom, ni ne misle o prelasku. U suštini, ne bacaju im se pare. I nisu opterećeni telefonima i tim dešavanjima kao mi.Enemoon napisao:A ti misliš,svi su zaludni pa vise na forumima?
Sent from mTalk

A za WhatsApp... Evo, meni ga na CU otvara 2-2,5 sekunde, i radi odlično.
Sent from mTalk on Windows phone
Mozda i ne bi bilo lose. Da se malo vise upoznaju sa sistemom koji nema nikakvu buducnost i koji je pun budalastina.Enemoon napisao:A ti misliš,svi su zaludni pa vise na forumima?
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Tokom trodnevne avanture sa flashovanje, rootovanjem androida, koristio sam opet malo L532. I sve sto mogu da kazem je....steta za wp, najvise zato sto nema novih modela. Jeste i droid napredovao, radi to ok i na ovom Gretelu, app bolje rade, kompletnije su. Ali udobnost rada na wp je daleko ispred, nacin otvaranja aplikacija,preglednost... Taj minimalizam je valjda nesto sto udje u krv.
Sent from my A7 using Tapatalk
Sent from my A7 using Tapatalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da im ovde neko objašnjava kako ih njihova čula varaju, i da zapravo njihov telefon ne radi dobro iako se njima čini da je suprotno... Ili da im je njihov telefon dobar samo zato što oni zapravo ne znaju da koriste telefon. Pričajte šta hoćete, ali ko je kupio jeftinu Lumiju pre dve-tri godine još nema potrebu da menja svoj telefon. Moja Lumia 532 kupljena je pre dve i po godine kada je koštala 100€ u velikim radnjama u Srbiji, a u inostranstvu je mogla u tako nekoj radnji i za 70-80€ da se kupi, i i dalje odlično radi. To na Androidu nema.
Microsoft jeste da sad upropaštava w10m, ali za ove ljude je Windows i dalje dovoljno dobar. Kupiće drugi telefon kad za to budu osećali potrebu, i onda će to 99% biti Androidi, a u međuvremenu ih možemo poštedeti ispiranja mozga.
Microsoft jeste da sad upropaštava w10m, ali za ove ljude je Windows i dalje dovoljno dobar. Kupiće drugi telefon kad za to budu osećali potrebu, i onda će to 99% biti Androidi, a u međuvremenu ih možemo poštedeti ispiranja mozga.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Na mom L930 Votsap radi bolje i brže od Vajbera.

Lepo izgleda.filip89x napisao: Moj Xiaomi mi 4 windows launcher

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ali samo par koraka da se udaljiš od tih početnog ekrana, i vidiš da nije to to... To mi isto kao što sam kao klinac mogao da menjam teme na kompjuteru, pa da XP liči na Vistu, ili Windows 7, ili OSX... Posle mi je to postalo bezveze. Ako hoćeš da ti izgleda kao Windows 7, instaliraj Windows 7. Tako da, ako pređem na Android, pločice ostavljam iza sebe, a dok mi se koriste pločice i Windows biću na Windowsu.
Ali se slažem da ti ono lepo izgleda.
Filipe, a koju bi mogao verziju Windowsa da imaš na njemu kad bi mu stavio Windows? Mislim bez hackova.
Ali se slažem da ti ono lepo izgleda.

Filipe, a koju bi mogao verziju Windowsa da imaš na njemu kad bi mu stavio Windows? Mislim bez hackova.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
гари, Th2, ali ima lag pri skrolovanju, kad se fon stavi na punjac onda nema lag. Pa ima neki fix i za to. Xioami je trazio od MS da malo nesto dorade na sistemu, a MS je trazio od Xioamija da prerade kernel i firm. Niko nije hteo da popusti i tu se prica zavrslia.
A sto se tice launcher-a. Nije bas tako. Imas sad da skinesh i dialer kao na MS i poruke i bar i lockscreen cak i galnce. Pritom ima Onenote, outlook, Office uglavnom gomila tih MS app za android.... Tako da moze jos da se priblizi Windows iskustvu...
A sto se tice launcher-a. Nije bas tako. Imas sad da skinesh i dialer kao na MS i poruke i bar i lockscreen cak i galnce. Pritom ima Onenote, outlook, Office uglavnom gomila tih MS app za android.... Tako da moze jos da se priblizi Windows iskustvu...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, Threshold 2 je baš previše staro... Na Threshold 2 mnoge UWP aplikacije ne rade, čak i Skype radi na minimum AU. A jel neko pisao da li je taj problem prisutan na AU ili CU?
Šta znam, kontam da su ovi iz Xiaomija trebali da se potrude oko toga. To je čest slučaj sa third party Windows telefonima. Te neki nije na WDRT pa ne možeš da ga flešuješ, te čekaš ko ozeb'o sunce da ti proizvođač omogući prelazak na noviju verziju iako bi ta nova verzija super radila na njemu (na osnovu onoga što govore oni koji su na insajderu sa tim telefonom), neki nemaju ni insajder, pa ni tako ne mogu da instaliraju noviju verziju sistema... A sa druge strane nije da bi Microsoft ovde imao mnogo posla, na prste možeš izbrojati koliko ima w10m telefona. Baš bi zbog malog udela trebali da se potrude kako bi udeo mogao skočiti. I tako puštaju da im propadnu odlične ideje - i Windows 10 mobile, i UWP, i sve živo. Baš sam komentarisao razne nelogičnosti i u interfejsu u temi Windows 10 mobile aplikacije. Kao da su na vodeće pozicije postavljali samo ljude koji su padali na onom klasičnom testu inteligencije.
Znam, ima dosta toga da to izgleda i na Androidu prilično slično. Ali ipak, ja bih radije koristio na Androidu standardne teme. Možda je to i iz principa.
Da neću da nastavim nešto samo zato što sam to ranije koristio na w10m. Koristiću ako mi je dobro, ali ako nije, sajonara, na Androidu je izbor daleko bogatiji. OneNote bi skoro sigurno nastavio da koristim, ali ako bi kupio Samsung telefon recimo, veća je verovatnoća da bi koristio Samsungov mejl klijent recimo.
Baš šteta za Mi 4 da je dobio takav tretman, i od Microsofta, i od Xiaomija. Ali Xiaomi u potpunosti razumem. Potrudili su se, Microsoft pokazuje konstantno nebrigu za sistem, pa što bi onda Xiaomi ulagao svoje resurse. Oni svakako svoje korisnike nisu ostavili na cedilu, korisnici i dalje imaju u potpunosti funkcionalan Android. Pa... do nekih boljih dana na Windowsu. Ako ih bude.
Sent from mTalk on Windows PC
Šta znam, kontam da su ovi iz Xiaomija trebali da se potrude oko toga. To je čest slučaj sa third party Windows telefonima. Te neki nije na WDRT pa ne možeš da ga flešuješ, te čekaš ko ozeb'o sunce da ti proizvođač omogući prelazak na noviju verziju iako bi ta nova verzija super radila na njemu (na osnovu onoga što govore oni koji su na insajderu sa tim telefonom), neki nemaju ni insajder, pa ni tako ne mogu da instaliraju noviju verziju sistema... A sa druge strane nije da bi Microsoft ovde imao mnogo posla, na prste možeš izbrojati koliko ima w10m telefona. Baš bi zbog malog udela trebali da se potrude kako bi udeo mogao skočiti. I tako puštaju da im propadnu odlične ideje - i Windows 10 mobile, i UWP, i sve živo. Baš sam komentarisao razne nelogičnosti i u interfejsu u temi Windows 10 mobile aplikacije. Kao da su na vodeće pozicije postavljali samo ljude koji su padali na onom klasičnom testu inteligencije.

Znam, ima dosta toga da to izgleda i na Androidu prilično slično. Ali ipak, ja bih radije koristio na Androidu standardne teme. Možda je to i iz principa.

Baš šteta za Mi 4 da je dobio takav tretman, i od Microsofta, i od Xiaomija. Ali Xiaomi u potpunosti razumem. Potrudili su se, Microsoft pokazuje konstantno nebrigu za sistem, pa što bi onda Xiaomi ulagao svoje resurse. Oni svakako svoje korisnike nisu ostavili na cedilu, korisnici i dalje imaju u potpunosti funkcionalan Android. Pa... do nekih boljih dana na Windowsu. Ako ih bude.

Sent from mTalk on Windows PC
Bravo Gari,lepo si objasnio...dokle ta ispiracina mozga ide,pokazuje primer sa drugog forume gde lik kuka na nedostatak aplikacije na svom win telefonu za kupovinu u nekim marketima po sistemu "Sken za tren".Jedini problem je sto se ta kupovina UOPSTE ne obavlja koriscenjem telefona ali lik je,vidi se,dobio kompleks nize vrednosti citajuci kojekakve napise win hejtera pa stvarno misli kako je u inferiornom polozaju u odnosu na vlasnike ostalih telefona,ne veruje sebi vec drugima.Sve u stilu "eto,ja bih sad poleteo ali moj win phone sigurno nema aplikaciju za to ,blago ostalima,oni sve imaju pa sigurno i tu aplikaciju,jadan ja ,najgori sam sto koristim win phone,nego sto pre moram da ga se resim,pa kad kupim onaj drugi,sve cu moci sto pozelim s njim "гари napisao:Da im ovde neko objašnjava kako ih njihova čula varaju, i da zapravo njihov telefon ne radi dobro iako se njima čini da je suprotno... Ili da im je njihov telefon dobar samo zato što oni zapravo ne znaju da koriste telefon.

Bolje bi bilo kada ne bi slusali kojecija trtljanja po forumima i mlacenje prazne slame,vec sebe.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Više od pola diskusije u ovoj temi ide u tom smeru - da li WM10 valja ili ne valja.
Koristim L640DS skoro de godine, prešao sam na WM10 kad je bilo omogućeno i od tada koristim Fast Insider servis.
Telefon je uzet kao službeni, jer sam hteo da probam i ovaj sistem posle 9-10 godina korišćenja androida.
Moj zaključak - SISTEM NE VALJA! Nema aplikacija, telefon je nestabilan, aplikacije koje su raspoložive ne rade onako kako ja očekujem da rade. Ukratko - razočaran sam kompletnim iskustvom sa telefonom i sistemom u kompletu.
Telefon se u poslednjih nekoliko meseci koristi za pozive, poruke i kao hotspot u određenim situacijama i to je to.
Čekam istek ugovora, nameračio sam se na Moto G, a ovo će ostati jedna neprijatna epizoda.
Koristim L640DS skoro de godine, prešao sam na WM10 kad je bilo omogućeno i od tada koristim Fast Insider servis.
Telefon je uzet kao službeni, jer sam hteo da probam i ovaj sistem posle 9-10 godina korišćenja androida.
Moj zaključak - SISTEM NE VALJA! Nema aplikacija, telefon je nestabilan, aplikacije koje su raspoložive ne rade onako kako ja očekujem da rade. Ukratko - razočaran sam kompletnim iskustvom sa telefonom i sistemom u kompletu.
Telefon se u poslednjih nekoliko meseci koristi za pozive, poruke i kao hotspot u određenim situacijama i to je to.
Čekam istek ugovora, nameračio sam se na Moto G, a ovo će ostati jedna neprijatna epizoda.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Sistem možda sada ne valja, ali zato što ga je Microsoft od početka ove godine dodatno zapostavio i upropastio. Mogu opet da navodim mane kao pokvarena ploča, ALI... Ovo o čemu Enemoon govori je nešto sasvim drugo. Većina tih ljudi na koje on misli su pljuvali Windows i na wp8.1 kada je on bio savršen u odnosu na Android.
Evo, pogledaj i sada u velikim radnjama... Za Android sa OK specifikacijama i najnovijim treba da daš bar 30.000. Sa Windowsom znaš da nije tako. Dakle ima onih koji su objektivni, koji su za sad digli ruke od Windows zbog stanja na Windows 10 (koje se na AU popravljalo, i verovatno ti telefoni sa AU sada najbolje rade), kao recimo Sugar, a imaš onih koji neće da priznaju da ljudima treba sistem koji će raditi i na jeftinijem hardveru. To su Marije Antoanete...
Njima je ok da kupuju skupe telefone, ili da ih nalaze u oglasima, ali nekome to nije OK. Naravno da oni najčešće nemaju problema sa takvim telefonima kad ih menjaju ko gaće... Oni ni ne kupuju telefon da bi im radio dve godine.
E, da, Enemoon. Na Windows Novosti vidim lika koji je napisao "svi me drugovi zezaju jer koristim Windows".
Pitam ga "jel ti ideš u osnovnu školu?", ali nije odgovorio. 
Evo, pogledaj i sada u velikim radnjama... Za Android sa OK specifikacijama i najnovijim treba da daš bar 30.000. Sa Windowsom znaš da nije tako. Dakle ima onih koji su objektivni, koji su za sad digli ruke od Windows zbog stanja na Windows 10 (koje se na AU popravljalo, i verovatno ti telefoni sa AU sada najbolje rade), kao recimo Sugar, a imaš onih koji neće da priznaju da ljudima treba sistem koji će raditi i na jeftinijem hardveru. To su Marije Antoanete...
Njima je ok da kupuju skupe telefone, ili da ih nalaze u oglasima, ali nekome to nije OK. Naravno da oni najčešće nemaju problema sa takvim telefonima kad ih menjaju ko gaće... Oni ni ne kupuju telefon da bi im radio dve godine.
E, da, Enemoon. Na Windows Novosti vidim lika koji je napisao "svi me drugovi zezaju jer koristim Windows".

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Macor izgleda da ne koristimo iste modele Lumie za razliku od tebe meni win sistem valja i kao službeni telefon. Meni Lumia služi da obavljam sve ono što bih radio i da imam bilo koji android telefon. Većina bi se iznenadila da je imala priliku nedavno kao ja na jednom skupu (Samitu) da primetite koliko ljudi ima WP ne znam o kojim modelima Microsofta se radi ali sam pitao čoveka koji je sedeo pored mene onako izokola da li je zadovoljan telefonom našta je on meni odgovorio potvrdno i još dodao da nije imao bolji uređaj. Gari je u pravu kada kaže da za dobar android telefon moraš da kod provajdera izdvojiti min 30.000 din. jer takav uređaj ti garantuje da ćeš imati dovoljno memorije i da će siguno moći odgovoriti svim tvojim prohtevima
. Bez obzira što sam pre neki dan uzeo novi telefon ne mogu da kažem da je wp loš jer ga i dalje koritim bez ikakvih problema. Da li je to u vezi sa time što sam i dalje na oficijalnom buildu za moj uređaj i što nisam bio u insajder modu pa možda i to ima neke veze.

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mačor ima Lumiju 640, i ona je na CU koji teretno trenutno ima problema - sa offline pretragom adresa u mapama (osim ako se koristi recimo Sygic), i sa lošim upravljanjem RAM memorijom - u Edgu, a možda i u samom sistemu. Nije nepodnošljivo, restartuje se telefon, i guraš dalje, ali trebali bi to da isprave. A svakako neću davati desetine hiljada samo da ne bi morao da restartujem povremeno telefon.
Da, i da se dopunim. Ima Androida sa dobrim hardverom i za 20.000, ali sa Androidom 6. Kupiš, i to ti je što ti je minimum naredne dve godine. Naravno, nema svako ambicija da se igra sa nekim kuvanim romovima.
Da, i da se dopunim. Ima Androida sa dobrim hardverom i za 20.000, ali sa Androidom 6. Kupiš, i to ti je što ti je minimum naredne dve godine. Naravno, nema svako ambicija da se igra sa nekim kuvanim romovima.
Da je stvarno los ,prvi bih menjao wp a i ovi oko mene ali stvar je sto ,kao sto taj covek rece,do sad bolji nisam koristio a ne pada mi na pamet da placam 800 + evra za neki telefon i opet da dodjem na isto,da je ovaj bolje radio od njega.Sasvim dovoljno je bilo to sto sam u proslosti imao te skupe i koliko su bili "dobri",morao sam da predjem na wp.TosaNS napisao:Macor izgleda da ne koristimo iste modele Lumie za razliku od tebe meni win sistem valja i kao službeni telefon. Meni Lumia služi da obavljam sve ono što bih radio i da imam bilo koji android telefon. Većina bi se iznenadila da je imala priliku nedavno kao ja na jednom skupu (Samitu) da primetite koliko ljudi ima WP ne znam o kojim modelima Microsofta se radi ali sam pitao čoveka koji je sedeo pored mene onako izokola da li je zadovoljan telefonom našta je on meni odgovorio potvrdno i još dodao da nije imao bolji uređaj. Gari je u pravu kada kaže da za dobar android telefon moraš da kod provajdera izdvojiti min 30.000 din. jer takav uređaj ti garantuje da ćeš imati dovoljno memorije i da će siguno moći odgovoriti svim tvojim prohtevima. Bez obzira što sam pre neki dan uzeo novi telefon ne mogu da kažem da je wp loš jer ga i dalje koritim bez ikakvih problema. Da li je to u vezi sa time što sam i dalje na oficijalnom buildu za moj uređaj i što nisam bio u insajder modu pa možda i to ima neke veze.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Da budem skroz iskren, oduvek sam imao flagship androide, pa je i to verovatno uticalo na moja očekivanja.
Sigurno je 1GB RAM malo za ono što L640DS treba da uradi.
Ali onoliko "Resuming....", restartova.
Samom sebi se divim da ga nisam razbio o zid za ove dve godine.
Sad se razmišljam da ga prosledim ženi, da joj vratim za neke sitne pakosti koje mi je napravila u poslednje vreme

Sigurno je 1GB RAM malo za ono što L640DS treba da uradi.
Ali onoliko "Resuming....", restartova.
Samom sebi se divim da ga nisam razbio o zid za ove dve godine.
Sad se razmišljam da ga prosledim ženi, da joj vratim za neke sitne pakosti koje mi je napravila u poslednje vreme

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica