Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Ne bi (S6, Note 3, ima i htc modela, motorola, čak i kinezi poput one plus itd.), ali dobro, kad ne znaš onda možeš ovakvo nešto i da napišeš.
Elem, pišite o onome iz naslova umesto što poredite.
Elem, pišite o onome iz naslova umesto što poredite.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
@Gari, apsulutno nije tačno. J5 i J7 (2015), a5, a7 (2015), P8 lite i slični modeli iz mid i low end segmenta se i danas koriste i to jako komotno sa daleko više funkcionalnosti od bilo kog Win telefona. Da ne pomonjem higd end model iz 2015 koji bukvalno jedu bilo koji Win telefon (S6/S6 edge, P8, LG V10, Note 5, Nexus 6p, Sony Z5......).
Sent from my Galaxy S8 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
@znemanja potpisujem.Brat koristi J5 (2015) a ja P8 lite,telefoni rade kao i prvog dana.Nema nikakvog bagovanja ili kočenja a daleko od toga da su za kantu.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ti telefoni su bili znatno skuplji od Lumije 640. Doduše, J5 (2015) mu je verovatno bio sličniji po ceni. Možda čak i iste cene. Opet, ne govorim o oglasima.
Ali OK, sa J5 ste me izgleda demantovali.
Ali OK, sa J5 ste me izgleda demantovali.

I ti to znaš jer si dve i po godine koristio neki Android telefon.гари napisao:Treba dodati i da je Lumia 640 telefon koji je izašao pre dve i po godine. Takav jedan Android telefon bio bi uveliko u kanti.

I mani se više upoređivanja cena windows telefona sa Android telefonima. Tebi očigledno do mozga još uvek ne dopire činjenica da su windows telefoni jeftini zato što ih niko neće. Potražnja diktira cenu, a ne to da li će dobro da radi i sa 1GB ram-a i slične gluposti.
Nema potrebe da objasniš u roman stilu, niko tebe više ovde ne uzima za ozbiljno.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
^ Dečko lupa za sve pare i to redovno (svakodnevno), od kad se pojavio na forumu. Nikako da uzme pauzu, bar malo da odmori. 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Zar je moguće da se i dalje aplikacije otvaraju po nekoliko sekundi? Jbt Kinezi rade ko munje a MS se korak jedan nije pomerio da je bilo sta od osnovnih stvari ispeglao na sistemu. Sad se pitam kako je moguće da imaju i tih 0.3% udela.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.
- 1808
- Expert
Ko ti kaže da imaju toliko? Pa to je bilo na kraju prošle godine, sad su na nekih 0,15%.Apolo napisao:....Sad se pitam kako je moguće da imaju i tih 0.3% udela.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
W10 zadnji apdejt CU bolje radi na podržanom uređaju nego na uređaju koji je taj apdejt instalirao preko insajdera. Ja sam zato ostao na AU i meni radi korektno isto kao i pre dakle nemam zamerki e sad neko bi to hteo instant ali za očekivati je da uređaj posle toliko godina i nadogradnji radi sa nekom zadrškom koja je po meni minimalna ali opet nekom je i to puno. kako god nemam ništa protiv kilomerskih komentara volim da čitam generalno pa mi ne smetaju a Garijevi komentari jesu neki put dugački verovatno iz želje da što bolje iznese svoje mišljenje i da bude što precizniji, meni je jasna poenta o čemu Gari govori i šta hoće da kaže. Win telefoni koji su tada kupljeni rade bez problema, pa ovaj kod mene je skoro 3 god i za sada nemam problema, niti očekujem da bude kakvih problema, a kako sam uzeo novi telefon moći ću da uporedim oba sistema.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa kad sad ni ne vijaju tržišni udeo. Vidiš da je Microsoft prs'o.
Neka, hvala bogu da se nisam pre kupovine Lumije 532 vama ovde obratio za savet šta da kupim. Prvo bi mi rekli "ali dodaj malo novca ovaj bolji", a pre toga "pa čoveče, što ne kupiš u oglasima".
E, da, a ako je neko kriv za taj skepticizam prema Androidu, mislim da su kod mene to između ostalog razni Androidaši... Te kupi sa bar 2GB RAMa, te jeste da baguje ali to nije Android nego taj proizvođač, TouchWiz ne valja, HTC nit smrdi nit miriši... Jbg, kako ja da znam da bi i taj telefon sa 1,5GB isto dobro radio, ali da je taj što pruža savet samo razmažen fluidnošću. I tako dalje. To nisu bile moje reči, a ja sam bio siguran da će one jeftinije Lumije raditi ko zmajevi.
Sent from mTalk
Neka, hvala bogu da se nisam pre kupovine Lumije 532 vama ovde obratio za savet šta da kupim. Prvo bi mi rekli "ali dodaj malo novca ovaj bolji", a pre toga "pa čoveče, što ne kupiš u oglasima".
E, da, a ako je neko kriv za taj skepticizam prema Androidu, mislim da su kod mene to između ostalog razni Androidaši... Te kupi sa bar 2GB RAMa, te jeste da baguje ali to nije Android nego taj proizvođač, TouchWiz ne valja, HTC nit smrdi nit miriši... Jbg, kako ja da znam da bi i taj telefon sa 1,5GB isto dobro radio, ali da je taj što pruža savet samo razmažen fluidnošću. I tako dalje. To nisu bile moje reči, a ja sam bio siguran da će one jeftinije Lumije raditi ko zmajevi.
Sent from mTalk
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Iz istog razloga sam ja uzeo Lumiju, jer nisam bio siguran da li će biti dovoljno RAMa za pokretanje OSa ali i jedinstvni su bili u odnosu na druge modele.
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- Apolo
- Expert
Evo malo vesti iz MS 
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1307777

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1307777
Festina lente.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Video Bil od mene [emoji6] moguće da je upitanju s8
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- 1808
- Expert
Bill Gates: Telefon koji imam... nedavno sam se prebacio na Android

- znemanja
- Moderator
Pa i kapetan broda na kraju napušta brod koji tone.
No, evo malo dublje analize koji to Android uređaj Bill Gates koristi, ipak je to Galaxy S7
https://www.phonearena.com/news/Bill-Ga ... ne_id98375
No, evo malo dublje analize koji to Android uređaj Bill Gates koristi, ipak je to Galaxy S7

https://www.phonearena.com/news/Bill-Ga ... ne_id98375
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja ne vidim nikoga ovde da se zanosi povratkom Windows Phona.
Možda bude, možda ne bude, a i ako bude, trebaće dobro da se razmisli da li da se kupuju ti novi Windows telefoni. Ne da telefon ostane zaglavljen na nekom ekvivalentu Threshold 2.
Dakle, ako i bude nešto, i ako bude samo najskuplji telefon od Microsofta, čak će i oni kojima se Windows najviše sviđa biti oprezni.
@Znemanja
On da je pravi kapetan stajao bi na jarbolu kao Jack Sparrow na mom avataru, pa sve dok brod i sa jarbolom ne potone.

Dakle, ako i bude nešto, i ako bude samo najskuplji telefon od Microsofta, čak će i oni kojima se Windows najviše sviđa biti oprezni.
@Znemanja
On da je pravi kapetan stajao bi na jarbolu kao Jack Sparrow na mom avataru, pa sve dok brod i sa jarbolom ne potone.

- 1808
- Expert
Ha, ha, ha,... pa tebe kao da je Vučić pravio.гари napisao:Ja ne vidim nikoga ovde da se zanosi povratkom Windows Phona.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Aj važi.
Nego, Baraba, ako imaš još taj problem sa Storom, i ako si nestrpljiviji oko rešenja, možeš pogledati ovde u komentarima šta je pisao dxdy. Nisam se udubljivao, ali izgleda da je okačio neku verziju Stora koja može da se lako instalira na telefon, i koja ispravlja tu grešku koju i ti imaš. Ne znam detalje, ja bi na tvom mestu ipak čekao jer ne znam kako će teći ažuriranje Stora posle te akrobacije, ali reko da ti kažem da izgleda da postoji rešenje. Najviše to sad zavisi kakva je ta nova verzija, da li je to neka samo malo novija verzija, ili neka mnogo novija... Treba upoređivati.
Nego, Baraba, ako imaš još taj problem sa Storom, i ako si nestrpljiviji oko rešenja, možeš pogledati ovde u komentarima šta je pisao dxdy. Nisam se udubljivao, ali izgleda da je okačio neku verziju Stora koja može da se lako instalira na telefon, i koja ispravlja tu grešku koju i ti imaš. Ne znam detalje, ja bi na tvom mestu ipak čekao jer ne znam kako će teći ažuriranje Stora posle te akrobacije, ali reko da ti kažem da izgleda da postoji rešenje. Najviše to sad zavisi kakva je ta nova verzija, da li je to neka samo malo novija verzija, ili neka mnogo novija... Treba upoređivati.
- Apolo
- Expert
Ima vas par entuzijasta. Nesto puno se koriste reči "ako" i "ukoliko", sve neka predvidjanja sa odavno neizvesnim ishodom. Evo jos malo vesti iz MS.
http://mondo.rs/a1043910/Mob-IT/Vesti/M ... efone.html
http://mondo.rs/a1043910/Mob-IT/Vesti/M ... efone.html
Festina lente.
- znemanja
- Moderator
гари, Nema tu ako, WP je propao, verovatno će to biti u narednom periodu i zvanično objavljeno. MS će se orjentisati na servise i da određene app obezbedi za Androdi i iOS.