@Dario (asdf) Dario, da ovaj post cita neko ko se ne razume, pomislio bi da si rekao neku nauku sada i da si ispravio sve sta se moglo ispraviti, a u principu si samo ****** (citamo svi zajedno...

), a
cak si mnoge stvari rekao veoma veoma pogresno.
Ajde da vidimo zasto?
Dario (asdf) napisao:
Kada ima malo svetla, kod telefona (koji koliko ja znam imaju fiksiran otvor blende), povecava se ISO vrednost i shutter speed. Kada je shutter speed veci od 1/60 treba jako mirna ruka jer ce slika da ispadne BLUR-ovana (ili ti MUTNA!).
Shutter speed na srpskom znaci brzina zatvaranja, i sto je ona sporija treba ti mirnija ruka. A ne sto je brza kako ti kazes...
Baratas nekim engleskim terminima, a koristis ih potpuno nepravilno
Dario (asdf) napisao:
"Naravno da senka moze da smanji kvalitet boja i raznovrsnost boja" < kakav "kvalitet" boja? Boja nema tu osobinu! Mozda mislish na saturaciju, ali nisi to rekao.
Cepidlacis, Dario, cepidlacis...

Siguran sam da si ti jedini na ovom forumu koji nije bas siguran sta sam hteo da kazem, pa mora da pretpostavlja.
Druga stvar, saturacija nije to sto si ti rekao, jer smanjenje osvetljenja nije isto sto i smanjenje saturacije...
Dario (asdf) napisao:
"senka koja pravi mobilni kvari sliku... kapirash..?" > Na kvalite slike uticu XX (dvocifreni broj) stvari a ne SENKA od telefona! I mozesh da slikash iz drugog ulga da "senka" od telfona ne pada direktno na objekat i to je to.

Senka ne kvari kvalitet slike?

Zivi u zabludi... A to da li je dvocifren ili trocifren nije bitno, bitno je da je senka jedan od tih faktora pa neka ona bude od mobilnog ili neceg drugog...
Dario (asdf) napisao:
poz
poz