N80 ili N73
Cekaj, ti hocesh da menjash N80 za n73 samo radi kamere !?!!?!?? Ako je to tacno onda nemam sta drugo da ti kazem nego: moje saucesce.
@all: taj "autofokus" iz tih telefona je bitan "samo" za macro slike. Jer ako slikash neki predmet na (npr. 3 metara daljine) autofoukus iz tih telefoncica ne radi nista (tj. podesava fokus na ne znam koliko do beskonacnog, drugim recima: taman tako kao sto je telfonima sa fiksiranim fokusom) tako da nema poente.
Lobachewsky je pisao nesto o tome u tom linku, pogledaj.
@all: taj "autofokus" iz tih telefona je bitan "samo" za macro slike. Jer ako slikash neki predmet na (npr. 3 metara daljine) autofoukus iz tih telefoncica ne radi nista (tj. podesava fokus na ne znam koliko do beskonacnog, drugim recima: taman tako kao sto je telfonima sa fiksiranim fokusom) tako da nema poente.
Lobachewsky je pisao nesto o tome u tom linku, pogledaj.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Jager
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
- Kontakt:
milan91, JA se napalio .... pa procitaj malo svoj post ... TI si se bre napalio
NHF, naravno...
Sama recenica koju je kocapro napisao mi je delovala gramaticki totalno pogresno, te je na taj nacin nisam razumeo... No ok, mozda je to neka "nova gramatika", sta znam...
A sto se tice n95 i njegovih karakteristika, budi ubedjen da ce pre ili kasnije da se pojavi takav telefon
Ako je neko voljan da menja nekoliko nedelja star N80 za N73 i potrosi toliki novac apsolutno UZALUD, onda mu je ipak pametnije da se skrasi sa N80 koji je zaista preteran telefon sa svime sto ti danas moze zatrebati, novac koji je hteo da potrosi stavi u slamaricu i saceka tamo neki N95 ili vec kako god da ce se zvati... U tom kontekstu sam pomenuo N95, nikako kao offtopic...

Sama recenica koju je kocapro napisao mi je delovala gramaticki totalno pogresno, te je na taj nacin nisam razumeo... No ok, mozda je to neka "nova gramatika", sta znam...
A sto se tice n95 i njegovih karakteristika, budi ubedjen da ce pre ili kasnije da se pojavi takav telefon

- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Ljudi.....
S V E fabrike mobilnih telefona MOGU DA naprave telefone sa 10 megapixela kamerom.... ali će sačekati koju godinu da bi u međuvremenu bombardovali tržište sa 5Mpix, 6... itd...i da bi na taj način obezbeđivali svoju egzistenciju za narednih 10 godina....
Inače, na netu sam tražio i našao N95... super&lepo&bajno&sjajno....
N80 i N73 => iskreno, ja bih uzeo n73: manji, lepši, brži, jača baterija, autofokus, al ne bih menjao n80.. bar ne za sada - izgubićeš mnogo para
Negde sam čitao da je rezolucija prosečnog ljudskog oka otprilike 12Mpx

S V E fabrike mobilnih telefona MOGU DA naprave telefone sa 10 megapixela kamerom.... ali će sačekati koju godinu da bi u međuvremenu bombardovali tržište sa 5Mpix, 6... itd...i da bi na taj način obezbeđivali svoju egzistenciju za narednih 10 godina....
Inače, na netu sam tražio i našao N95... super&lepo&bajno&sjajno....

N80 i N73 => iskreno, ja bih uzeo n73: manji, lepši, brži, jača baterija, autofokus, al ne bih menjao n80.. bar ne za sada - izgubićeš mnogo para

Negde sam čitao da je rezolucija prosečnog ljudskog oka otprilike 12Mpx

- Jager
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
- Kontakt:
Schkomi, ukoliko bi se odlucivao za kupovinu, tada bi mozda i bilo OK razmisliti o N73 ... sjajan je to telefon. Medjutim, mrm vec IMA od nedavno N80 i razmislja se da ga proda i doplati za N73. Taj potez smatram nepotrebnim.... Zaista je bolje koristiti sada taj N80 i sacekati neku od novih "zverki" ....
@jager: sa "SVIME". A zasto onda nisu napravili svinje koje lete, a ?
@schkomi: manji, lepÅ¡i, brži, jaÄ
@schkomi: manji, lepÅ¡i, brži, jaÄ
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- MilančeBGD
- Expert
@milan91: recimo da me ne zanima u tolikoj meri da bih otvorio google. Samo sam hteo da bacim pogled. (inace provalio sam i ja za google, hvala inace sto si mi rekao, mnogo je dobar sajt.
)
Nemam reci.....
<<<

Nemam reci.....

kao prvo ko vec ima n 80 ,naravno nema potreba da ga menja za n 73 ,ne zato sto je navodno malo bolji nego sto ce tako izgubiti dosta novca....,,Nokia N 73 je definitivno bolji telefon od N 80 ,vec sam ranije na ovoj temi naveo prednosti ovog telefona koje nisu tako male(baterija,3D stereo zvucnici,dimenzije,nije slajd da se rasklima brzo,Kamera ,veci displej) .......mane su sto nema WiFi i Upnp ali te prednosti nokie N 80 nisu kod nas zastupljene trnutno bar ne u velikoj meri ..... A inace gramatiku znam kao vodu, jager paksu
Forever !!!
- MilančeBGD
- Expert
A da li sam ja ovde okacio onu sliku sa testom koji pokazuje koliko MHz ima n73??????
Ne znam koliko ima pitaj Mirka,ili nekog clana koji ima n80 da uradi test pa pokaze,jer se negde prica jedno negde drugo tako da necu da lupam.
Kom linku tamo gde je bio test kamera n73,n93,onaj LG i k800,nisam tu nigde video ali znam jer sam imao k750i pa znam kakve slike pravi.
Ne znam koliko ima pitaj Mirka,ili nekog clana koji ima n80 da uradi test pa pokaze,jer se negde prica jedno negde drugo tako da necu da lupam.
Kom linku tamo gde je bio test kamera n73,n93,onaj LG i k800,nisam tu nigde video ali znam jer sam imao k750i pa znam kakve slike pravi.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...