6630 problem!!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
bnd
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 01:32

6630 problem!!

Post od bnd »

Pre neki dan sam pazario fon sve lepo radi ali kad ga nakacim na usb kabli komp ka prepozna, instalirao sam pc-suit 6.7 verziju i sve drajvere za kabli ali kad god hocu da prebacim nesto na telefon ili sa njega pc-suit javlja "operation faild", probao sam fon kod druga isti ps-suit ali drugi proizvodjac usb kabla i sve lepo radi. U cemu je problem!? I jos nesto koja je najnovia verzija softvera i da li treba li je "cackano" po fonu posto je na srpskom?
Izvinjavam se zbog duzine poruke! HVALA!! :blinky:

macko_^
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jun 2006. 18:45

Post od macko_^ »

i ja sam imao slicni problem. nije to bilo toliki problem kolko sto sam ja mislio.nisam mogao da prebacim slike na kompjuter zato sto nisam iz galeri izasao na exit vec na crvenoj slusalici i proces mi je ostao u pozadini. probaj da ne je i kod tebi neki takav problem

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nema mi posta od pre pola sata,cudno,mada mi je tad umrtvila veza pa mozda i nije toliko cudno,ali da ponovim...
Probaj sa novijim PC Suite-om,v6.81 pa ako se problem ne resi promeni kabal jer se moze desiti da nemas odgovarajuci,a pritom ne mislim na razlicitog proizvodjaca jer su svi Nokia a za nju je proizvode jedni isti kinezi i razlika jedino moze biti u vrsti data kabla jer za 6630 ide DKU-2 a verujem da moze bez problema i CA-53 koji ide uz N seriju,pa ako ti imas neki treci (ili CA-53 koji kod tebe ocigledno ne radi) onda ces ga jednostavno zameniti za drugi ili kupi citac kartica,najbrzi nacin za prenos.
Pozdrav 8)

nazgul23
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 07. Apr 2006. 00:35

Post od nazgul23 »

Ja sama imao isti problem ( isto n6630) samo sto meni nije nesto bilo uredu sa samim programom ima neki bag, tako da, instalira se on ali kad se pokrene i pokusa neka operacija on izbaci neku gresku sad da li je bila ista ko tvoja neznam i ugasi se, i kad sam skunuo najnoviji sa nokiinog sajta sve radi kako treba, tako da mozda je i do toga, ako nisi kod tog tvog ortaka probao tvoju instalaciju nebitno sto je ista verzija, mozda je program pokvaren.... Pozzz

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Lomnica_city napisao:...verujem da moze bez problema i CA-53 koji ide uz N seriju...
Moze, ja koristim CA-53 uz 6630 i radi odlicno. Probaj stvarno najnoviji PC suite i samo njega instaliraj ne treba ti nista drugo ako imas CA-53 kabl i WinXP na kompu (za DKU-2 ne znam). Ja bas sinoc formatirao hard i da instaliram software za fon, nisam mogao da se setim dal trebaju neki drajveri za kabl i samo instaliram novi PC suite, prikacim fon i komp ga prepoznao bez problema, sve radi k`o podmazano :) ;)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa kad staviš PC-Suite automatski se instaliraju i drajveri za kabl. To je u paketu. Samo je važno da prvo sve instaliraš, a posle prikačiš fon kad je sve gotovo.

Ja sam uz 6680 dobio CA-53, a upoređivao sam ga sa DKU-2, i potpuno su isti. Tj. iste pinove pokrivaju. A koliko sam video na forumu i sa jednim i sa drugim se uspešno flešuju telefoni, tako da ne vidim razliku. Ako oba to mogu onda ne znam šta je to više što DKU-2 može od CA-53.

Čim imaš srpski stavljan je novi (u tom momentu) firm. Ali to je sve uredu. To su verovatno uradili da ih ne bi smarao da ti to posle rade.

Ali manimo se teoretisanja. U praksi treba da sve podatke (ne backup koji ti nudi PC-Suite) da prebaciš na komp kod drugara, flešuješ fon, i vratiš podatke. Za prebacivanje kalendara i kontakata pitaj Ninolinu, ili nekog drugog da ti pošalje SVCard, i SVCal. To ne možeš drugačije. Pre toga ako te to mrzi sistemom eliminacije možeš probati oba kabla na oba kompa sa oba fona i tako ćeš nepobino utvrditi u čemu je problem. Ovo kažem jer postoji varijanta da ti je Windows u lošem stanju kao što je i moj, i da ti zato ne radi.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

bnd
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 01:32

Post od bnd »

Kabli je DKU-2 ali moj drugar ima isti ali na njegovom su drugaciji pinovi(prikljuci), ipak cu izgleda morati da zamenim kabli. Hvala svima!! :D

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

gargamel4,potpuno je obrnuto,nista DKU-2 ne moze vise od CA-53 vec obrnuto,a to je da je potpuno USB 2.0 kompatibilan (ako je i telefon kao sto su N70,N90...) pa bi valjda trebao da ima jos (nesto) brzi prenos od DKU-2,ili tako nesto!
Sto se prebacivanja kalendara tice,ne mogu mu pomoci,ali ja kontakte prebacivah sa 6680 na 6680 i sa 6680 na N70 prostim kopiranjem istih na memorijsku karticu i onda ucitavanjem nazad sa iste (markiras sve kontakte pa u opcijama odabere"kopiraj na memorijsku karticu"i kad formatiras telefon samo iz opcija prekopiras nazad sa memorijske)!
Pozdrav 8)

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Cek ljudi, zasto kontakte i kalendar ne moze da bekapuje preko PC suitea, sad ste me zbunili :?
Nek lepo kod tog drugara bekapuje sve i posle vrati. Ja uvek koristim onaj backup na PC suite za poruke, kalendar i kontakte a ostale stvarcice citatcem prebacim u komp i posle sve vratim.

Darrko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 14:13

Post od Darrko »

Imam fon skinut sa vodafone-a ! Ne mogu da ubacim nista na GO TO !!!! gledao sam na help i trazio u uputstvu ali moj fon nema opciju add to favorite.... Kako da resim problem ??? Hvala

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

6630

Odgovori