Off, opušteno ćaskanje
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Re: Off, opušteno ćaskanje
Hvala ljudi, da i ja sam procitao to iz maja meseca da moze, ali... Dobro je da može. pozZ
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Nema na čemu, i vadi pasoš, treba ga imati generalno! 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To je iz meseca maja, jel niko od vas ne gleda vesti? Sad pre nepunih 4 nedelje su poceli da traze pasose, i da vracaju ljude sa granice... Treba nazvati i proveriti, snimiti razgovor, i sa time naoruzan ici.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Људе нису враћали због пасоша већ због продужених возачких дозвола:
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/vraca ... ta/r0jqznb
Ево шта и АМСС каже:
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... &Itemid=91
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/vraca ... ta/r0jqznb
Ево шта и АМСС каже:
Детаљније о томе:Za ulazak u Crnu Goru, za sada nije potreban pasoš, već samo lična karta. Maloletna lica, ako putuju sa roditeljima, treba da poseduju dokument koji dokazuje njihov identitet. Deca školskog uzrasta treba da imaju dokument sa fotografijom - đačka knjižica, pasoš, lična karta... Deca predškolskog uzrasta treba da poseduju dokument kao što je izvod iz matične knjige rođenih, zdravstvena knjižica, putna isprava. Ukoliko dete putuje bez roditelja odnosno staratelja preporučuje se pisana i overena saglasnost oba roditelja.
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... &Itemid=91
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
U svakom slučaju, mislim da u ovakvim situacijama treba čovek biti i malo paranoičan, pa nazvati njihovu carinu i pitati - kao što je rekao sad Miodrage.
Te priče da iz Crne Gore vraćaju ljude bez pasoša su nekako stalno prisutne, pa skoro svi nose pasoše iz tog razloga, šta ti znaš na koga na toj granici možeš naleteti. Kako nikad ne bude priča da su nekoga iz Bosne i Hercegovine vratili jer nije imao pasoš...
Te priče da iz Crne Gore vraćaju ljude bez pasoša su nekako stalno prisutne, pa skoro svi nose pasoše iz tog razloga, šta ti znaš na koga na toj granici možeš naleteti. Kako nikad ne bude priča da su nekoga iz Bosne i Hercegovine vratili jer nije imao pasoš...
Pratis ti vesti al ne pratis sta kazu, vracali su ih zbog papira o produzenju vozacke dozvole i to je bilo pojedinacnih slucajeva sa Madjarskom, Makedonijom, Grckom i Crnom Gorom jer nasi papani nisu svim drzavama dostavili dokument o produzenju vaznosti saobracajne na takav nacin, e kad su to dostavili dobili su zvanicno saopstenje od njihovih granicara da ce od sada prihvatiti taj dokument i nece vise vracati nase ljude.miodrage napisao:To je iz meseca maja, jel niko od vas ne gleda vesti? Sad pre nepunih 4 nedelje su poceli da traze pasose, i da vracaju ljude sa granice... Treba nazvati i proveriti, snimiti razgovor, i sa time naoruzan ici.
Problem je sto je osoba u administraciji do juce radila kao kafe kuvarica i posle uspesno odradjenih osoba napredovala do administracije, kao i vozaci, bastovani....pa misle ako se nesto izglasa kod nas da to odmah prihvataju sve zemlje i nema potrebe da ikog obaveste.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Da li je neko kupovao Electrolux ugradnu ploču i da mu kabl od struje ima četiri žice? Da li to njihov servis spaja i kako se uopšte spaja?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Trebalo bi. Moji su kupili Gorenje i dosli ljudi da spoje.
Sent from my SM-G950W using Tapatalk
Sent from my SM-G950W using Tapatalk
Kakva je viljuska ili ti utikac na kablu ? Ajd slikaj kabl i prikljucak na ugradnoj ploci tj kleme.Apolo napisao:Da li je neko kupovao Electrolux ugradnu ploču i da mu kabl od struje ima četiri žice? Da li to njihov servis spaja i kako se uopšte spaja?
Da sad ne nagadjam dok ne slikas kleme na ploci al mislim da ide dve ringle po fazi (braon i crna faze), treca nula (plava), cetvrta zica uzemljenje (zuto-zelena).
Na klasicnim sporetima ide dve ringle po fazi i treca faza za rernu.
- Apolo
- Expert
Nema viljuške, samo te žice kako si naveo po bojama. Sutra mi stiže kuhinja, a ne smem ništa sam dirati jer ugrožavam garanciju od 5 godina. Sutra ću zvati njihov servis da pitam da dođu i nameste.
Festina lente.
Ok onda, al da znas za ubuduce, ako imas tu trofaznu utucnicu stavice trofazni utikac, braon jedna faza, crna druga faza u utikacu a treca faza u utikacu logicno bice slobodna, nula i uzemljenje, ako imas monofaznu uticnicu tu u kuhinji stavice monofazni utikac stim sto ce crnu i braon pod jednu tacku u utikacu, nula, uzemljenje.
Tako ide ako je taj kabal vec povezan na ploci.
Ako nije povezan a imas monofaznu uticnicu, kupis trozilni gumeni licnasti kabal PPJ 3x2,5 , uradis brik (parce zice pun presek 2,5 kvadrata) izmedju tacki L1 i L2 na klemi na ploci i tu ide crna, plava nula, zuto-zelena uzemljenje. Na utikacu crna pod jedan pipak, plava nula pod drugi i uzemljenje zuto-zelena.
I ako nije povezan kabal na ploci a imas trofazni prikljucak, crna L1 na ploci na klemi, braon L2 na klemi, plava nula, zuto zelena uzemljenje. Na trofaznoj viljusci crna pod jedan pipak, braon pod drugi, treci pipak ostaje prazan, plava na nulu, zuto zelena pod uzemljenje.
Tako ide ako je taj kabal vec povezan na ploci.
Ako nije povezan a imas monofaznu uticnicu, kupis trozilni gumeni licnasti kabal PPJ 3x2,5 , uradis brik (parce zice pun presek 2,5 kvadrata) izmedju tacki L1 i L2 na klemi na ploci i tu ide crna, plava nula, zuto-zelena uzemljenje. Na utikacu crna pod jedan pipak, plava nula pod drugi i uzemljenje zuto-zelena.
I ako nije povezan kabal na ploci a imas trofazni prikljucak, crna L1 na ploci na klemi, braon L2 na klemi, plava nula, zuto zelena uzemljenje. Na trofaznoj viljusci crna pod jedan pipak, braon pod drugi, treci pipak ostaje prazan, plava na nulu, zuto zelena pod uzemljenje.
- Apolo
- Expert
Kabl je već povezan na ploči, a imam i trofaznu i monofaznu utičnicu.
Hvala ti na detaljnom odgovoru. Bio danas majstor i povezao.
Hvala ti na detaljnom odgovoru. Bio danas majstor i povezao.
Festina lente.
- Apolo
- Expert
Imate li predlog za nešto efikasno protiv ovih štetočina od komaraca? Šta koristite u stanovima?
Festina lente.
- Martin Mystere
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
- :: Samsung Galaxy Note8
- :: LG G2, HTC HD2
Knjige, najbolje tvrdo ukoričene, po mogućstvu neka Enciklopedija ...
Kod mene je palila i taktika da im pustim Zadrugu i izađem iz sobe - kad se posle 10 minuta vratim nema nijednog u stanu...
Kod mene je palila i taktika da im pustim Zadrugu i izađem iz sobe - kad se posle 10 minuta vratim nema nijednog u stanu...
Ima nekoliko esencijalnih ulja koja su dobro sredstvo protiv komaraca. Limun eukaliptus ulje, cimetovo ulje, ulje majcine dusice, sveza izdrobljena lavanda...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Komarnik?

Dobar.Martin Mystere napisao:Kod mene je palila i taktika da im pustim Zadrugu i izađem iz sobe - kad se posle 10 minuta vratim nema nijednog u stanu...

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Baš htedoh da napišem komarnik. [emoji38]
Mi smo u novom stanu pljunuli 100€ za rolo ALU komarnike i nema ni jedne jedine krvopije. U starom smo ih trovali sa onim tableticama. Efikasno, ali i mačku nije bilo dobro koliko je jako. [emoji38]
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Mi smo u novom stanu pljunuli 100€ za rolo ALU komarnike i nema ni jedne jedine krvopije. U starom smo ih trovali sa onim tableticama. Efikasno, ali i mačku nije bilo dobro koliko je jako. [emoji38]
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- Apolo
- Expert
Imam tri prozora, moraću te rolo komarnike naći. Ako znate negde u BG gde su dobro, preporuka dobrodošla.
Festina lente.
Kako mogu bezicno povezati komp i tv ?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Bjerg, ako tv ima Miracast ili WiDi, nema frke. Ako nema, imas one razne TV stickove.
Apolo, RAID - odlicna stvar.
Mada ja najvise volim mehanicki da ih se otarasim, citaj da ga svojom sakom spljeskam.
I najnovija stvar - https://www.bing.com/videos/search?q=mo ... ORM=VDRVRV
Apolo, RAID - odlicna stvar.
Mada ja najvise volim mehanicki da ih se otarasim, citaj da ga svojom sakom spljeskam.
I najnovija stvar - https://www.bing.com/videos/search?q=mo ... ORM=VDRVRV
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!