Dobio sam privatnu poruku od našeg kolege koji se potpisuje kao
joungcaesar, ali ne mogu da mu odgovorim tamo (ni sa telefona, ni sa lap topa), pa ću ovde:
Telefonom sam vrlo zadovoljan, ali ne i ushićen, verovatno jer sam unapred znao sve o njemu.
Najveći utisak na mene je ostavio odmah po otpakivanju, jer je (za moje standarde) prilično tanak i uopšte nije velik. Iako nemam velike šake, manipulacija jednom rukom mi je sasvim moguća, uz malo gimnastike.
Što se tiče zvuka, ima jedan zvučnik na dnu, kao što znaš, i vrlo je jak, ali se lako prekrije prstom dok se drži i tada se skoro ništa ne čuje. Kad odvrnem jačinu do kraja, neprijatno je snažan i dolazi do primetne distorzije zvuka, tako da ga držim na oko 50%. Zvuk u slušalicama koje dolaze u kutiji je takođe odličan, prilično čist i jak, i sa dosta mogućnosti podešavanja - ali imaj u vidu da nikad nisam imao bolje slušalice od ovih, tako da je tu moje mišljenje relativno (ne)pouzdano, pošto slušalice koristim najviše dok sam u GSP-u, da se izolujem od okolne kakofonije. U svakom slušaju, sa još boljim (~skupljim) sluškama računam da može biti samo bolji.
Što se tiče kvaliteta i jačine zvuka pri razgovoru - odličan je. Imam utisak da sagovornik sedi na 4-5 metara od mene, sve se čuje baršunasto jasno i čisto, tu imam samo reči pohvale.
U svakom slušaju, ako imaš para, možda je bolje da pogledaš N9 jer on ima dual-zvučnike i mora biti bolji po tom pitanju, a ako bi da ipak prođeš jeftinije, mislim da te ni N8 neće razočarati. Barem mene nije.
Takođe, sasvim sigurno ću ga u prvih par meseci nositi "golog", a ako kasnije nabavim neku zaštitu za ekran ili leđa, javiću šta sam uzeo i gde.