Zabava ili zivot

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Da,i ja sam cuo pre nekog vremena za te telefone za jednokratnu...navodno ih kao prave od papira ili neceg slicnog! :)

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

araphel je spomenuo ono sa alcatel-om , to je tachno , zato sto se na balkanu najvise stavljaju repetitori koje proizvodi alcatel i normalno je da alcatel ima bolji signal . Sto se tice nokia ja do sada nisam primetio da pada signal , verovatno zato sto se ,, slazu " tel. i repetitor :lol: (PRETPOSTAVKA) :dry:
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

I meni se jednom desilo da sam na putu za Beograd (putovao sam autobusom) ostao zavejan u predelu gde niko nije imao signal.
I sta smo uradili? Nazvali 112, tj. SOS call i problem resen. Za upravo ovakve situacije SOS call i postoji.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ertan, nikad nisam zvao taj sos kanal, niti znam nekog ko je to radio? Pretpostavke o tome sta je emergency call imam, koje su verovatno tacne.
Ali 'ajde ispricaj nam detaljnije iskustva o tome?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ertan napisao:niko nije imao signal. I sta smo uradili? Nazvali 112
Mene zanima kako je moguće zvati "emergency" ako ne postoji pokrivenost signalom? Ok je kada nema kartice ali postoji signal, ali kada nema signala? :?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Kada se putuje medjugradskim putevima, ili se nalazimo na lokacijama sa slabim signalom postoje tri vrste pokrivenosti mrezom (K750, verovatno i ostali):
1. Ima maticne mreze ili roaminga
2. emergency calls only
3. no network coverage- i tada ne moze da se pozove ni SOS.
E sada... sta je potrebno i kakav je signal dovoljan za pozivanje Emergency call-a, kada je omogucen i tamo gde "nema" signala

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja sam jednom prilikom slucajno okrenuo 112 i sacekao malo i odjednom se cuo zenski glas i kaze za 5sec ce veza biti prebacena policiji ja cim sam to cuo ja odmah prekinuo. :) :wink: :blinky:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Evo moje iskustvo sa pozivom u vezi 112. Ali prvo kako smo se nasli u tu nedodjiju je prica za sebe. Ovo je jedna sasvim licna prica. Izbegavam da je pricam. Ali ovako preko foruma, kada me niko nezna, nekako mi je lakse. Zima, hladno, a sneg veje kao lud. Bilo je oko 3 sata ujutru. Putovao sam iz Novog Pazara ka Beogradu i dok sam bio u nekom polusnu osetio sam kako se autobus nakrenuo na levu-zadnju stranu. Pomislih: "Gde bas sad da nam pukne guma, po ovom mrazu". Srecom, iako je bilo snega po putu vozac je uspeo da bezbedno skloni autobus u stranu. Poceli smo polako da izazimo. Ono sto sam video kad sam izasao iz autobusa jos manje mi se svidelo od pucanja gume i povecalo osecaj nelagodnosti i zebnju koja se uvukla od mene jos od kako je vozac zaustavio autobus. Sneg je tako jako podao da sam imao utisak da ce da nas sve prekrije za 10 minuta, dok je zaglusujuci vetar probijao i najtoplije jakne. Neznam sta je bilo gore: da li mrkli mrak koji kao da je upijao svaki izvor svetlosti ili magla koja je bila tako gusta da je kad sam se od autobusa udaljio samo par metara progutala ceo autobus. Mozda je pored puta i bilo kuca, ali nista se nije videlo. Ni mesec. Neznam da li moram da napominjem da niko nije imao signala. Sem nas iz autobusa (a sa vozacem i kondukterom nas je bilo oko desetak) nigde zive duse!!! Cak ni ostalih ucesnika u saobracaju nije bilo. Ma, jednom recju, imao sam utisak kao da smo sami na svetu, a ne samo na tom mestu. Sebe sam pokusavao da umirim razmisljanjima kako je normalno da u ovo doba sabracaj nije gust, kako je normalno da na ovakvim mestima, koja su daleko od gradova, nema naselja, kako ni sneg, ni magla, ni vetar nisu neobicne pojave . . . Ali nisam uspevao. Nesto u vezi tog mesta, neznam sta, neznam kako, ali jednostvano: nije mi dalo mira!!! Zapaljena cigara mi malo sredi misli dok sam kretao ka zadnjem delu autobusa nadajuci se dobrim vestima od vozaca i konduktera. Nadao sam se da nece biti problema da se zameni tocak i da nastavimo put. Ali dok sam prilazio vozacu i putnicima koji su se tu skupili primetio sam da nesto nedostaje. Kada sam se vec priblizio video sam da to sto nedostaje je ni manje ni vise nego tocak :blinky: Moja pretpostavka da nam se probusila guma se pokazala kao netacna, jer nam je ustvari otpao tocak. Nisam mogao da verujem, samo nam je jos to trebalo. Mesto za tocak je bilo osteceno od udarca i tu vise nije bilo pomoci. Nismo mogli dalje. Psovao sam i proklinjao agenciju sa kojom sam krenuo nadajuci se da ce sto pre propasti. A najvise sam bio ljut na sebe sto sam uopste kretao sa njima po ovakvom vremnu iako sam znao da imaju lose autobuse. Tisina!!! Cinelo mi se da su u istoj sekundi i sneg prestao da pada i vetar da duva. Nisam znao zasto, ali umesto da mi bude drago sto su bar sneg i vetar prestali, zebnja se pojacala. Osecao sam neku nelagodu, zmarci su mi prolazili celim telom. Priznajem, osetio sam strah. Neopisivi, bezrazlosni, neobjasnjivi, onaj koji cesto nazivamo glupim, ali ipak strah. Odjenom . . . Krik!!! Ne mogu da vam opisem taj zvuk, jer ne postoje reci koje bi ga opisala. Jos teze mi je da opisem do kakvog stanja me je doveo taj kriv. Osecao sam se kao mi se krv zaledila u zilama, ali ne od hladnoce spolja, vec od neke hladnoce koja je izbijala iz mene. Daj Boze da niko od vas to ne dozivi, jer to ne bih pozeleo ni najvecem neprijatelju!!! Okrenuo sam se ka pravcu iz koga sam cuo krik, bio mi je sa desne strane. Ali magla, nisam nista video. A vise nista ni cuo. Napravio sam par nesigurnih koraka ka tom mestu, ali to je bilo dovoljno da vidim prizor koji cu pamtiti ceo zivot i koji ce me proganjati dok sam ziv!!! Godinama idem od jednog do drugog psihijatra nadajuci se da ce mi pomoci da ublazim traume iz te noci, ali nista mi ne pomaze. Verujte da bih sve na svetu menjao za jedan san, samo JEDAN san bez vracanja na tu noc. Od te noci ja nisam imao miran san. Ljudi cesto olako shvataju stvari koje imaju. Da li je iko od vas bio srecan zbog toga sto ima miran san? Ne verujem. Ljudi se najvise obraduju novim kolima, novom telefonu, novom odmoru. Niko se ne raduje mirnom snu, jer misle da je to nekako normalno da imaju. Ali verujte da kad 4 godine ne biste mogli ni jedno vece da sastavite 1 sat normalnog sna, znali biste da cenite ono sto imate. Ponekad mi se cini da cu se odmoriti jedino kad umrem. Da se vratim na prizor koji sam video. Na prizor koji mi je okrenuo zivot za 180 stepeni, koji mi je iz korena izmenio shvatanja, razmisljanja, koji mi je izmenio - SVE. To vece sam prvi put u zivotu video Isidoru Bjelicu. Ha ha ha ha. Sta je bilo? Niste se valjda primili!? Sad bez zezanja, od svega sto sam naveo tacno je samo da sam putovao iz Novog Pazara za Beograd, da nam je stvarno otpao tocak u neku nedodjiju gde niko nije imao signala. Sa svog telefona sam pozvao 112, javila se operaterka, telefon sam dao vozacu da obijasni gde se nalazimo i to je to. Malo posle toga je dosao novi autobus, da li zbog tog poziva ili zbog neceg drugog - neznam. Neznam, je sam od tog poziva, pa do dolaska novog autobusa sam bio zauzet strudlom koju je ponela moja drugarica :)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Vec kod drugog reda sam znao da ti je post fake,bas je napisan kao roman,knjizevnim jezikom! :roll:
Nije to lose,taj SOS,a verovatno da ima nekog signala kad je moguce zvati sa mobilnog!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@Ertan: ti si covece gadno utripovan. Pa ne pishesh pismeni zadatak ovde bre!. Ali ako vec jesi, ae da ocenimo (da ne bude da si se trudio za dzabe).

Ocena od mene je 4. Zbog gramatickih gresaka a posebno zato sto si "ne znam" pisao zajedno! Ovako, prica nije losha iako neistinita ali je OK.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ertan, ti si imao 5 u skoli iz pismenih zadataka hehe :D :wink: Ovo je citav pismeni zadatak :D Cekaj mozemo da napravimo film hehe :D Mala sala,lepo si opisao svoj dogadjaj dobijas 5+ :) :wink:

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

:)
@ Lomnica, da sam hteo da se zavitlavam i da na duze staze tvrdim kako je prica istinita, onda bih pisao prostijim jezikom. Ali cilj mi je bio da se citalac udubi i da u istom postu priznam da sam se salio.
@ Dario, u pravu si za "Ne znam" ;) A za to da sam gadno utripovan :P :D
@ milan91, jos samo da izaberemo glumce za film. Predlazem da to budu clanovi foruma. Ali mislim da cemo tesko nagovorit neku od ovde prisutnih devojaka da glumi Isidoru. Mada tu ulogu moze da odigra i neki muskarac, bez problema :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Evo, ja cu da donesem autobus :P :P :P
Scenario ti je za 5, ledi krv u venama :P

[on topic]Dolazimo do zakljucka da signala ima i tamo gde ga nema, stim da je signal dosta slab pa ne bi mogao da isprati normalno koriscenje mreze od strane vise korisnika, ali je ipak moguce obaviti jedan poziv odjednom (u ovom slucaju 112). [/on topic]

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Ertan, pa ti si stvarno brate totalno dokon covek, mada moram ti priznati text je odlican i zasluzuje jednu (5)-icu, slazem se za gramaticku gresku '(ne)znam' ali ona je potpuno zanemarljiva kada se uporedi sa tvojim trudom da ultra verbalnom eskalacijom i sa takvim apetitom nama totalnim strancima prepricas jedan svoj licni dozivljaj odnosno traumu koju si doziveo, slazem se sa tobom da bi bilo veoma strasno da u takvom trenutku jos vidis i Isidoru :shock: i hvala sto si nas potsetio da je lepo imati bar i miran san ako nista drugo!!!....Sve pohvale za tebe... :D :lol: 8) :wink:

A sto se tice ovog SOS poziva, pa ne znam da li bi u opste mogao da se obavi isti ako nema signala, jel na koju bi foru to moglo da funkcionise ako nema signala onda ga nema!!!... :wink:

Pozzzz..... :wink: :) 8)
.::HTC Desire Z::.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ertan, e posto odmah nisam mogao sve da procitam lepo sam snimio i procitao i ovako mogu te reci da kad si dosao do onog dela da si video nekog,pa nisi rekao koga pa si posecivao psihijatre meni bilo zao jao reko ovom coveku treba pomoci,i jedva sam cekao da kazes sta si video hehe i kad sam video da si napisao Isidoru Bjelicu onda sam primetio da zezas :lol: :D .Imas nekoliko gresaka u pisanju umesto a si stavio o,inace dobro izgleda kao neka horor prica :D :wink:

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

:) Od malena volim horor filmove. Jednom sam cak dosao na ideju (jos dok sam bio kod uciteljice) da napisem scenario za horor film. Mama me podrzala govoreci mi da ce kada to budem napisao poslati da se po tome snimi film. I naravno, ja sam osokoljen prilikom da se dokazem u svetu filma napisao kompletan scenario. Radilo se o jednoj porodici koja je se iz velikog grada doselila u jedan nepoznat gradic. Medjutim nisu znali da tu obitavaju strasna stvorenja koja sam ja nazvao "Germasima" :) Cak sam i od jednog brata koji je dobro crtao trazio da mi nacrta ka stvorenja da bih uz scenario poslao i njihov izgled. Kada sam sve zavrsio, mama mi je naravno rekla da od svega toga nema nista :cry: :cry: :cry: :x :x :x Tu sam se grdno razocarao i odustao od pisanja scenaria za filmove :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako volis takve stvari,skini filmove Dog soldiers (britanski vojnici odu na vezbu u sumicu,nadju lepu praznu kucicu u koju se sklone kad ih nesto pojuri,a u kucici klopa na stolu,kreveti razmesteni,a nikog kuci nema... zato sto su napolju!!) a mozes i The Descent (grupa devojaka krene da ispituje pecinu za koju izgleda da niko ranije nije znao,pa onda naidju na neka.... stvorenjca!)
Pozdrav 8)

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Gledam sam film "The Descent" i nije mi se svideo. Ne volim horor filmove koji pokusavaju da gledaoca zaplase nekim kreaturama i cudovistima, vec koji to rade na suptilnije nacin, na nivou psihe. Zbog toga mislim da je Hickok neprevazidjen. A mnogo mi se svideo film "Krug" (oba dela).
Elem, zakljucismo da SOS call moze ponekad da radi i kada nema signala :D

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Ertan, pa ti nisi normalan!!! ..... tebi je to shala, ali ako ja budem nocas sanjao Isidoru Bjelicu tebe cu da zovem!!!

:P

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

LJudi, a da li je neko telefonirao sem u Lobachewsky, slucaju s telefonom koji ima signal tamo gde drugi telefoni nemaju? Nekad je posledica toga kod starijih telefona slab refresh signala, pa fon ima crtice za signal a kad krenes da zovnes ono tutu, nema signala.
Ona motorola c139 ima prebudzen signal, proverio sam u liftu zgrade "Dalton" u NS. Vozali se ortak i ja s jos par ljudi, i zaustavimo lift i on moze da zove a drugar s k750 ni makac. Stvarno da se zapitas zabava ili zivot? Mada zivot bez zabave sucks zato zakljucite sami...... :P 8)
5130+Koss the plug....

Odgovori