Dakle telefon je 5140i, definitivno je radjen, al' ja to nisam znao kad sam ga uzimao. Kao tip mi prodaje fon sa losom baterijom traje 12 sati za dobru cenu od 90 (tada je telefon kostao 180E). Elem kupio sam bateriju u comtrade-u, dakle definitivno original, i radni vek telefona se produzio na 24h, i to sa nekom relativno normalnom upotrebom telefona. Da li postoji varijanta da se u servisu nekim prekodiranjem il' sta ti ja znam vec kojim postupkom, poveca vreme trajanja baterije, odnosno smanji potrosnja telefona. Prvi podeok koji oznacava napunjenost baterije traje jedno 12 sati a ostalih 6 isto toliko. Da jos da napomenem, da kad se telefon isprazni i nestavi se na punjenje jedno sat vremena mora opet da se podesava datum i vreme.
Hval, Ivan.
Telefon mi jede bateriju
- phone market
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
- Kontakt:
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
verovatno je zbog slignala. u koliko na dobrom mestu tebi signal varira ma koliko ti bila dobra baterija ne može dugo da traje. npr meni sa 063 kartom bat traje manje od dan a sa 064 bez problema traje 2 dana. zanimljivo zar ne?
i naravno ne veruj u sve što comtrade kaže
i naravno ne veruj u sve što comtrade kaže
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- phone market
- Entuzijasta
- Kontakt:
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Iskreno nisam primetio da mi signal nesto varira (kod kuce je skoro uvek 7 crtica tj. najaci). Dakle do lokacije nije sigurno, tj. u istoj gajbi sveci z300 drzi 3+ dana, a ona bas razgovara. Moguce da je do antene il' tog kako se vec zove hibrid-a al' nemam pojma.
Elem jel' ima smisla ici kod servisera ili ne to je bilo moje pitanje. Dakle ne postoji drugi problem sa telefonom (prijem dobar, dobro cujem ljude a i oni mene), osim sto mi pojede bateriju prebrzo.
Pozdrav, Ivan.
Elem jel' ima smisla ici kod servisera ili ne to je bilo moje pitanje. Dakle ne postoji drugi problem sa telefonom (prijem dobar, dobro cujem ljude a i oni mene), osim sto mi pojede bateriju prebrzo.
Pozdrav, Ivan.
- phone market
- Entuzijasta
- Kontakt:

Phone market
sve za vas mobilni telefon
sve za vas mobilni telefon
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
e da postoji još jedna stvar. pazi ovako baterija mi je na jednom aparatu lepo radila ali vremenom tj odjednom je počela da izdržava jedva 30min razgovora pa sve manje. sada ne može ni 15min ali to nije bitno. bitno je da se ona puni kao i svaka druga znači ne prijavljuje da je istrošena. zamenio sam bateriju i druga radi kao luda čak šta više manje se puni od ove. tako da...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
He,he,pa baterija i ne prijavljuje da je istrosena!
Samo to njeno trajanje od po pola sata i manje je siguran znak,to je elektronika ubila bateriju jer joj je doslo 300-500 (zavisi do baterije) ciklusa za punjenje koliko joj je zivotni vek i sad je elektronika skenjala da ti da znak da je vreme da je se ekoloski otarasis!!
Pozdrav

Pozdrav

Saga sa mojim telefonom se polako privodi kraju. Posto je fon jos u garanciji, odem do prodavca i objasnim mu o cemu se radi. Tip koji je radio tamo bio je prilicno ljubazan, kaze on meni dodji za 2 dana i problem ce biti resen. Elem, prodjose i ta dva dana (to je danas), kad sam otisao u prodavnicu, odgovor je bio da mi baterija ne valja kao probali sa drugom i radi dva dana bez problema. Kako su mi bili prilicno sumnjicavi svratim u drugi servis, kad gle cuda. Telefon kad je iskljucen vuce 8mA a kad je ukljucen u stand-by modu izmedju 20 i 30mA. E sad normalne vrednosti su da kad je iskljucen telefon trosi 0mA, a kad je ukljucen od 3 do 6mA, u ekstremnim situacijama 8mA. Tu sam nacisto popizdeo, vratio se do prodavnice, *ebo svima milu majku, i oni se kao strasno izvinuli i poslali me do servisa. E sad glavni problem je sto servis ima 2 m2, tri lemilice i pet srafcigera. Baja tamo rece kao da su njemu samo rekli da vidi bateriju (koja normalno nije bila ok jer je telefon vukao struju i kad je bio iskljucen) i nista vise. Da dodjem u ponedeljak i da ce problem biti resen.
Ako me opet izrade, a imam neki utisak da oce, ima vala da im pretim inspekcijom, a onda ako i to neuspe ima da i zovem inspekciju, pa kom opanci tom....
Ajd pozdrav!
Ako me opet izrade, a imam neki utisak da oce, ima vala da im pretim inspekcijom, a onda ako i to neuspe ima da i zovem inspekciju, pa kom opanci tom....
Ajd pozdrav!