Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Sta vozite?

Post od knezevic76 »

Zar nije audi u 24h lemana pobedio sa dizelom!?

Prvi put sam u životu uzeo dizela posle benzinca. I jedan i drugi imaju svoje dobre i loše stvari. Stvar je u percepciji.
Ono što mi najviše nedostaje kod dizela je vrtenje u crvene obrtaje[emoji48], zvuk pri istim i zovite me staromodnim, al i šaltanje i menjanje brzina sa međugasom.
Kod ovog mog dizla po uputstvu to izričito zabranjuju![emoji849][emoji16]

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

knezevic76 napisao:Zar nije audi u 24h lemana pobedio sa dizelom!?
Ovo sam hteo i ja da napišem. Ili onomad Golf u WRC, sa TDI motorom.
:)
Moj slučaj - ceo život benzin, poslednji auto dizel, ali nikad više...
Sa 25+ hiljada godišnje dizel jeste ekonomičniji bez daljnjeg.
Održavanje u Srbiji, gde su auto uvezeni odakle god, gde ih je tamo negde vozila baba do pijaca i do Bože mi oprosti groblja, pa ovde nijedan nema više od 190.000 km.... Avantura, jednom rečju.

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Kakav Audi, Bmw, dizeli i ostala cuda, zna se sta je auto. [emoji41]

https://www.b92.net/automobili/vesti.ph ... id=1527305

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Hahahaha, ali jedan od komentara na b92.

"Hoće li ga biti u VIP-u"

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Naravno, sta bi drugo bio nego SUV. :roll:
Prijateljski savet Xiaomi-ju, da se mane corava posla.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ovo je niza klasa, ceka se top model iz Mi ponude [emoji23][emoji23]

Iskreno ne znam koji im je djavo. Evo sad izlazi Kajen kupe. Ne znaju sta izmisliti pa se glupiraju.

Samo bih na ovo gore dodao, atmo benzinac. Stari dobri asmaticari. Evo covek zna kako bruje osmaci i sestaci. Kod novih se tu napucalo turbina pa se malo izgubila draz.
Behemoth zna o cemu pricam.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

O tome ja govorim zapravo,zvuk V6 i V8 atmosferskih benzinaca nista ne moze da zameni.
Vidim americki automobili se ovde kotiraju vrlo lose..pa mozda u nekim nizim klasama,u visim su veoma kvalitetni i pouzdani..Sednes u Hellcat SRT CTS V itd.

Najbolji auto koji sam vozio do sada je Mercedes SLR sa 620 konja..Ne znam sta da vam napisem,zaista..mora se doziveti
Inace,meni na mom automobilu nije vazno ubrzanje od 0-100 vec od 100-200 sto je zaista fantasticno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Normalno. Bmw m5 guzonja E34 ili E39 M5 posle njega sa V8 4.4 i 4.9 motorima. Iskreno 4.9 nikad nisam probao, a 4.4 sam skoro imao prilike da kupim ali je bio automatishe.
Da ne govorim o mercedesovim osmacima. Najlepsi zvuk.

djokic.sale
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Jul 2015. 23:36

Post od djokic.sale »

miodrage napisao:Da se i ja malo ukljucim u diskusiju jer vidim dizel pa dizel a meni se iskreno kosa dize na glavi od stereotipa (kao i Android pa Android :D )
Elem, po nekoj racunici, dizel se isplati tek ako vozac sa istim prelazi vise od 35000km godisnje i od toga skoro 70% na auto-putu. U svim drugim varijantama je neisplativ.
Racunica je sledeca:
dizel vozila u startu kostaju vise, 10-20%
dizel gorivo je skuplje trenutno oko 1.2%
manja potrosnja dolazi pri malom broju obrtaja, koji je ravnomeran, tipa ides 100-120 u 6. brzini, sa 2200 RPM.

Kada racunica legne na papir, ovo moje pisanije od gore je jasno kao dan.
Kao i Apolo, ja prelazim 12-15k godisnje, i 95% vozim u gradu, pa se zakljucak jasno namece.
Gresis.... ja prelazim bas dosta, ko ne vozi samo autoput dizel je tata jer je mnogo manja razlika u potrosnji grad/otvoreno... dok kod benzinca zna da ode i duplo po gradu.... na papiru je jedno te deklarisane potrosnje ovde kod nas i ne ide to tako....
druga prednost dizela (govorim za aute koji spadaju u prosecni vozni park u Srb 15-20 god stari po istrazivanjima) je sto dizel knogo bolje podnosi losiji kvalitet goriva....
a tek kome treba da tegli nesto ono sto je vec receno obrtni moment je zaista velika prednost.....

a tek ko vozi dizele sa klasicnom bos pumpom tu je najveca usteda ako tera na zejtin.....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Sto se osmaka tice, meni najvise prija zvuk nemackog. Posebno Audijev. Americki se nekako dernja ko besan grizli, dok je svapski poput rezanja tigra. Ako me razumete... 8)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Jeste,zato ti za dizne kod dizela treba Vulinova tetka da ti to isfinansira.
Narocito kod Francuza.
Kome je bitna samo potrosnja onda je tu dizel u prednosti,blagoj,jer novi benzinci i dizelasi minorne su razlike u potrosnji,dinamika voznje je drugacija,zavisi ko sta voli..

Sada vozim auto od 400 konja benzinac,530NM.Dizei imaju smisla do 2000 kubika,sve preko toga trose kao benzinci a odrzavanje je daleko skuplje.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

brankisha napisao:Kao prvo kakve dizne.
Kao drugo jebo vas (ne mislim na vas vec generalno) vise plivajuci zamajac. Digne mi se kosa na glavi kad neko kaze plivajuci. Ljudi plivajuci se menja na oko 200.000km. Vecina ljudi ga jednom promeni.
Dpf filter se zapusi ali se isto tako i ma benzinjarama zapusi katalizator ako ga vozis u 5. ili 6. brzinom 50 na sat i slabo ga razvuces po auto-putu.
Konkretno za Bmw ima pravilo da od 2011. imaju problema sa lancem i sa elektronikom. Elektronika se pako resi, uglavnom senzori, brave znaju da otkazu. Lanac jednostavno pukne bez nagovestaja.
Najbolje se pokazao x28 motor, 328, 528 itd. To je sada 2.0 ali sa najvise konja. I dalje su im sestaci i osmaci sjajni. Neke dizele uzimaju od PSA grupe kao sto mecka uzima od Renoa.
Sve su to poznate boljke. Kao sto je 2.0 benzin iz Vag grupacije smece. Ovde su puni oglasi Audia i VW sa zakucalim motorom i svi su 2.0

Razlike u odrzavanju i pouzdanosti benzin vs dizel gotovo i da nema. Pitanje je samo post prodaje i kilometraze koja se prelazi. Dizeli su u startu skuplji za koju hiljadarku ali nekome ko prelazi male kilometraze totalno neisplativi.

Imas sad francuze, iako nisam lud za njima, sa trocilindrasima malih kubikaza ali veoma zivahnim. Veoma lepa kolica za grad. Ako ne patis od brenda onda se zna Toyota ili Honda i miran si ali bukvalno. Sipaj i ne misli.
Recimo za tebe je odlican Auris.

Neko je gore rekao Jtd se raspao. Ja iskreno nisam sreno nikog ko je imao problema sa jtd/mjet motorima ako je kilometraza iole priblizna prikazanoj ili ako auto nije bio chipovan. Dosta alfi i grande puntaca kod nas su cipovani, jerbo sirotilja, a oce da se kurobeca po selu. Pride ljudi da ustede zakidaju sebe sa servisima i koriste ko zna kakva ulja.
Licno znam nekoliko njih koji su menjali ulje i trazili od servisera da im sipa ono iz bureta i kupe najgore kineske filtere. Ustede 1000 dinara na servisu i uniste svoj auto.

Pa slusaj,to jeste tako kad kupis nov auto ili sa malom kilomterazom,ali pošto se kod nas kupuju kola sa 200h+ kilometerazom,onda je izuzetno bitno u kakvom su stanju i kako su odrzavana. Dizne kod nas vrlo lako riknjavaju jer nam je gorivo sranje. Meni je crkla dizna (a navodno samo Nis,Mol,Eko...i to uglavnom skuplji dizel) i zamena me je kostala 45000,00 sa rukama. Da zivim u Amerike,ne bih o tome razmisljao,ali kako je ovde plata ispod te sume u proseku,to mu dodje kao jedna "dobra" generalna! A gde su jos tri dizne...[emoji4]

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Teško je pisati uopšteno i generalizovati.
Ima jeftinih i skupih dizni. Piezo dizne su paprene, kao i japanske koje retko zna da remontuje pa moraju nove.
I na kraju krajeva, pre negi kupite četvorotočkaša, treba se raspitati o održavanju, delovima zamenskim, novim itd.
Meni je dizna 120€, remont turbine 170€, zamajac nemam, podloška dizne sa rukama 15€.
I omda mi dođe drug sa golf 6, otišao menjač, polovan platio 400€ i to jedva dva našao u srbiji!
Golf 5, pukla glava itd.
Pričam o automobilima koji se najviše prodaju kod nas i tih godišta. Za novije da ne pričam o kvarovima i održavanju.

Skoro sam prodao japanca '92 godište. Za tri godine i 35000km koštao me komplet sa redovnim održavanjem 500€, mali servisi , reglaže trapa, sređen trap i anlaser i par releja.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Green ja vozim cesto kolegin S4 4.2 fsi i onako mi je zvuk. Hteo sam da djoram moj A6 za S6 godinu dana mladji 5.2 V10. Zvuk u kabini mu uopste nije nesto. Jesta masina ali jbg.

Sledeci auto Fica Abarth, A7 ili Forester sport.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Behemoth, imaš li kakve utiske za Volvo xc 90, konkretno verzije sa benzinskim motorom.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Dizel se nesto nije pokazao, benzinci su mnogo pouzdaniji,problemi sa pumpom i diznama, sad sam bas pitao kolegu koji ga je imao na testu. Testirali smo mnogo automobila, informacije su iz prve ruke.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

brankisha, jebem li ga, meni bas odgovara zvuk Audijevog osmaka, stvar ukusa. Meckin isto volim da cujem, ali je nekako gromoglasniji. Audijev za nijansu suptilniji, "smireniji"...

Preporuka za Forestera, XT verziju, jer ima dobro poznatu i pouzdanu turbak masinu. Novija generacija je 2.0 umesto 2.5, ali je snaga ista, oko 230 konja. Pored toga, lagani tuning je izuzetno lak, relativno jeftin i pouzdan. Pored blagog povecanja snage, poboljsava se odziv na gas i smanjuje potrosnja. Planiram nesto na taj fazon za moj Liberty. Znam decka koji ljudima odradjuje fantastican posao za ne tako puno kinte. Meni bi jos jeftinije odradio auto.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Čitam šta ovde pišete i pitam se da li sam ja jedini kome se sviđaju Smartići, Korse, one male Toyote (ne znam kako se zovu... Aygo ili tako nešto)... [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Super je smart kad vec imas primarni auto, vikend auto i kao treca opcija za grad samo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Sa Smartom si ugrožen i od strane bicikliste:) Zadnja vuča i motor se ceo vadi napolje prilikom popravki. Od tih manjih Corsa i Clio su moji favoriti.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Odgovori