teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
znemanja napisao:Postoje pravila da bi neko mogao da učestvuje na Eurosongu ?!?
Mislio sam da je dovoljno biti gay za plasman
(...) ne bi me čudilo da i USA zapreti nekim banom da bi joj se omogućilo učestvovanje.
Ubedljivo najbolji komentar u celoj priči oko Evrovizije. [emoji1303][emoji38]
--------------------------
Sale_M napisao:
Cak je i Evindzer digao ruke. [emoji1]
Tu sam, samo ređe poslednjih nedelja. [emoji4]
Čekam da se pojavi Hongmeng, pa da krene krljačina na sto načina. [emoji38][emoji2957]
PetarVetar, Realno, zar stvarno misliš da glasanje nije namešteno i da se ne glasa po političkoj osnovi. Zbog te politike svaki smisao tog takmičenja je izgubljen i obesmišljen, a glasanje je čista glupost. Dodatno, zašto pojedine zemlje imaju direktan ulazka u finale, ko je odredio koje zemlje idu direktno u finale i zašto, zatim zašto naziv Evorsong, kada učestvuju zemlje izvan Evrope. Takođe, tamo sve pršti od promovisanja LGBTQ+, nemam ništa protiv gay osoba, čak štaviše podržavam njihov napor u borbi za jednaka prava, ali ono ne Evrosongu je čisto iživljavanje, a on/ona/ono (ili kako da ga oslovim) Končita je vrhunac ogavnosti.
Muzika kao muzika mi je ok, ove godine sam se prijatno iznenadio kvalitetom pesama, ali samo takmičenje je toliko ogavno i besmisleno.
PetarVetar napisao:Ma pobedio komentar, povratio sam sebi u usta kad sam ga pročitao.
A ja sam se, recimo, slatko nasmejao, i čestitam autoru komentara na inteligentnoj, a istovremeno neuvredljivoj satiri u komentaru. [emoji1305]
Evo još jednog (dela) komentara sa satirom istih kvaliteta:
znemanja napisao:
(...) on/ona/ono (ili kako da ga oslovim) Končita (...)
znemanja napisao:PetarVetar, Realno, zar stvarno misliš da glasanje nije namešteno i da se ne glasa po političkoj osnovi. Zbog te politike svaki smisao tog takmičenja je izgubljen i obesmišljen, a glasanje je čista glupost. Dodatno, zašto pojedine zemlje imaju direktan ulazka u finale, ko je odredio koje zemlje idu direktno u finale i zašto, zatim zašto naziv Evorsong, kada učestvuju zemlje izvan Evrope. Takođe, tamo sve pršti od promovisanja LGBTQ+, nemam ništa protiv gay osoba, čak štaviše podržavam njihov napor u borbi za jednaka prava, ali ono ne Evrosongu je čisto iživljavanje, a on/ona/ono (ili kako da ga oslovim) Končita je vrhunac ogavnosti.
Muzika kao muzika mi je ok, ove godine sam se prijatno iznenadio kvalitetom pesama, ali samo takmičenje je toliko ogavno i besmisleno.
S većinom što si rekao se slažem, moj komentar se odnosio na "Zar nije dovoljno biti gay da bi se učestvovalo", neukusno je.
Dovoljno je reci da je polovina evropskog parlamenta gay klase i da vecina drzavnika i visokih funkcionera nema decu. Sto bi onda evrovizija bila institucija koja promovise normalno drustvo i porodicne vrednosti.
Joj kad mi neko priča o porodičnim vrednostima. Hahahaha! [emoji1787]
Znači jedini cilj u životu je da se razmnožavaš po svaku cenu, a to malo malo čujem pošto smo žena i ja već na sredini 30ih. Već 14 godina koliko smo zajedno se trudimo da tu stavku maksimalno izbegnemo i tako će najverovatnije i ostati. [emoji1787]
Dobro, što se "porodičnih vrednosti" tiče, meni kod toga jedino smeta kad pod time neko gura svoje šovinističke ili zatucane stavove.
Ali u širem smislu to itekako ima smisla! OK, ljudi rade, prođe im radni vek, a onda očekuju da imaju penziju, da postoji neko ko će i dalje obavljati razne neophodne poslove... Dakle, da društvo nastavi da funkcioniše. Ali da bi to bilo moguće, neophodno je da ljudi u proseku imaju bar po dvoje dece. Dobro, moderni smo, ne moraju deca da služe svoje roditelje, ali ako neki stariji roditelji trebaju biti usluženi - nečija deca će to učiniti.
Društvu je neophodno doprineti gajenjem dece. Dobro, neko gleda samo sebe, ali kao što kažem - da bi pojedincu u starosti bilo dobro, društvo mora da nastavi da funkcioniše, i da naredna generacija ne bude preopterećena obavezama prema starijima. Zapad bi ovo itekako osetio na svojoj koži da nemaju migraciju, obio bi im se moderan način života o glavu.
Sa druge strane - da ljudi imaju previše dece, to već može da vodi i ka ratovima - nastaje više ljudi nego što resursi neke zemlje mogu da podrže. To je recimo kad "porodične vrednosti" ne donose baš dobro, već u najbolju ruku siromaštvo.
Mislim da sam u pravu po pitanju toga - kad gledamo u široj slici, jedino što neko može doći do pogrešnog zaključka, da treba činiti nešto neetično i nemoralno. Svako ima pravo da ima decu, i svako ima pravo da nema decu. I isto tako i vezano za seksualnu orijentaciju, i slično. Ali ovi koji su muškarci, a osećaju se kao žene - biće da je to već sve u glavi...
Nije poenta da samo imas decu. Svaka budala moze da napravi dete. Sustina je da to dete izraste u pametnu, zdravu i kriticki sposobnu osobu.
Ko ne shvata da je porodica najveca radost ali i zrtva, taj je po meni samoziv ili mozda ima probleme sa pishom [emoji23][emoji23][emoji23]
I ja gazim 30-e ali kad nadjem ozbiljnu i posvecenu osobu tj pravu onda cu da zasnivam porodicu.
Naravno, hvala na dopuni. I to vrlo bitnoj, baš zato što su mnogi koji promovišu "porodične vrednosti" i sami primitivni idioti, pa koji samim tim ni svoju decu ne uče ništa bolje.
Možda neko ima razloge zašto izbegava? Možda postoje zdravstvenii razlozi zašto se, kao u našem slučaju, ne preporučuje pa "samoživo" razmišljamo o sopstvenom zdravlju na prvom mestu? Da znate samo koliko puta sam bio na ivici da nekome izbijem zube zbog saveta tipa: "bolje nađi neku sa kojom ćeš imati decu", bilo bi vam jasno zašto mi je muka od "porodičnih vrednosti".
To spada pod "idiote" i "pogrešne zaključke" sa naturanjem kako neko drugi treba da živi, a što sam pomenuo u prethodnom komentaru.
I nije samo stvar u zdravstvenim razlozima, tu su i druge stvari. I Srbiji vreme stoji, ko odavde ne ode, velika je verovatnoća da će večito raditi kod nekih privatnika na nekim nesigurnim poslovima za šaku pirinča, a sa druge strane, iako smo siromašno društvo, istovremeno smo i sve razmaženije. Pošalješ dete u školu, i svako mora da KUPUJE sebi užinu, sačuvaj bože da ponese sendvič od kuće, ili po bilo kom osnovu da nije u stanju da isprati tempo trošenja svojih "drugara" iz škole. Barem mi je utisak da je u Novom Sadu ovako, sa decom iz okolnih mesta mi se čini da je normalnija situacija. Ali i nevezano od te priče, treba uzeti u obzir da nije lako na to se odlučiti i ako je neko podstanar koji taman ima za sebe. Previše vremena prođe ljudima ovde dok se ne snađu.
sugarcoated_ass, porodicne vrednosti ne podrazumevaju samo razmnozavanje. Brankisha ti je lepo objasnio. Zar tvoja dugogodisnja veza nije upravo neka porodicna vrednost? Znam dosta parova bez dece, pa im je fino tako.
I meni su srali sve i svasta dok se nisam ozenio...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.