Oppo Reno
Re: Oppo Reno
Slazem se, Oxygen je ekstra, to svi kazu. ColorOS jeste dosta napredovao tokom godina, izbacili su razne tipicno kineske budalastine, ali jos tu ima stvari da se ispegla.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Planiram da uzmem mob, da li je moguce otkljucati bootloader? ili odraditi root?Green napisao:Evo konacno ugrabih malo vise slobodnog vremena, pa da ispisem nesto za "Politikin Zabavnik" o ovom fantasticnom telefonu. Nemam obicaj da poredim s prethodnim, ali napisacu nesto, cisto da se stekne utisak napretka.
Izrada: ne vidim potrebu za opsirnijim opisom, svaki danasnji telefon je odlicne izrade, pa tako i ovaj. Klizav je, razume se, i jednostavno mora u neki case. U kutiji se dobija odlicna crna maska. Podebela je, sto ja licno ne volim, ali veoma cvrsta i kvalitetna.
Ekran: odlican, nema rasprave, iako "samo" 1080p rezolucije. Velik i sa ozbiljno dobrim osvetljenjem. Drzim ga na nekih 25% i vidljivost je odlicna. Na HTC-u sam drzao na nekih 55%. Zna se da ekran na U11+ pati od nedovoljne osvetljenosti, ali to ne znaci da je "tuga" od ekrana, kako su neke face ovde to tvrdile.
Zvuk: eksterni (stereo) zvucnici za svaku pohvalu, dosta glasni, zvuk "pun" i nekako dubok, ali nije prodoran. Preko slusalica jos nisam testirao, ali verujem da je ekstra, s obzirom da je Oppo oduvek ugradjivao odlican audio chip u svoje telefone. Zvuk prilikom razgovora bi mogao biti malo glasniji, ali cuje se ok. Model Find 5 je bio veoma tih po tom pitanju. Na ovom polju Oppo izgleda jos uvek kilavi. Takodje bi i tonovi za poziv i poruke mogli biti za nijansu glasniji. HTC je tu bio bolji.
Baterija: nakon skoro nedelju dana koriscenja mogu da kazem da je opravdala ocekivanja u smislu trajanja. S mojim nezahtevnim koriscenjem 'ladno dva i po dana bez ikakvog problema. I ostane jos nekih 20-30%.
Sistem: Android Pie, naravno, ColorOS v6. Nije za svakog i mozda nekome deluje neozbiljno i klinacki, ali u odnosu na prethodne iteracije, ovo je sada maltene stock Android, ako izuzmemo sam dizajn i kolorit. Mozda imaju dve, tri bloatware aplikacije, koje se mogu deinstalirati. Nema lag-a, sve klizi kao podmazano.
Kamera: verujem da ovo vecinu najvise interesuje. Fotke su na nivou jednog flagship modela (bice kasnije u temi, cim nadjem nesto vredno postavljanja na forum), zoom jeste impresivan, ali sve preko tih 10x je apsolutan overkill i marketinska patka. "Ajkulino peraje" selfi kamerica radi super, nema nikakvog klimanja i krckanja na dodir, odaje utisak kvalitetne i pouzdane izrade. Sad, koliko ce motor da izdrzi, pitanje je, ali s obzirom da ce se retko koristiti, kontam da ce potrajati.
Nedostaci: prva i meni licno najvaznija stvar je sigurno nedostatak led lampice za obavestenja. Iako tankih bezela, sigurno je moglo biti mesta za neku minijaturnu. Ima AoD, ali pokazuje samo sat, datum i procenat baterije. Nema notifikacija, sto je potpuno neshvatljiva odluka. No dobro, navikao sam se vec.
Druga stvar i nije toliko vazna, ali bilo bi lepo da su ubacili i tamnu temu sistema.
Otprilike to je to, ako se jos neceg bitnog setim, dopisacu. Ako neko zeli jos nesto specificno saznati, slobodno neka pita.
Nisam bas upoznat, jer ne rutujem telefone vec nekoliko godina. Navodno moze da se rutuje i otkljuca bootloader pomocu magisk manager-a i ADB komandi. Mada, na XDA forumu jos uvek nema nista u vezi toga.
Smatram da root vise nije potreban modernim telefonima. Dovoljno su i brzi i nakrcani raznoraznim opcijama. Istina, nekome se ne dopada dizajn softvera, ali sta ces...
Smatram da root vise nije potreban modernim telefonima. Dovoljno su i brzi i nakrcani raznoraznim opcijama. Istina, nekome se ne dopada dizajn softvera, ali sta ces...
- slavisaj
- Mobil poznavalac
[quote="Green"][/quote]
Jako mi se svidja telefon, kako si ti zadovoljan posle svih ovih dana koliko ga imas?
razmisljam se izmedju op7pro i oppo reno 10x zoom
Jako mi se svidja telefon, kako si ti zadovoljan posle svih ovih dana koliko ga imas?
razmisljam se izmedju op7pro i oppo reno 10x zoom
Prezadovoljan. Telefoncina u svakom pogledu. Najveci nedostatak led lampica, ali kao sto sam vec napisao, navikao sam se. 7 Pro je takodje ekstra, ali se meni nikako ne dopada ideja zakrivljenog ekrana.
Pored toga, skuplji je od Reno 10x zoom.
Pored toga, skuplji je od Reno 10x zoom.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Hvala, imam jos nedelju dana da se premisljam,
oppo me privlaci jer znam da su im jako kvalitetni telefoni.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ Šta je bilo sa Šaumom od pre mesec dana? Menjaš, nisi zadovoljan? [emoji848]
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Iz ove perspektive ja bih isao na OP 7 Pro.
Ali da zivim u Kini ili Australiji, prvi izbor bi bio Oppo. [emoji16]
Ali da zivim u Kini ili Australiji, prvi izbor bi bio Oppo. [emoji16]
slavisaj, licno bih isao na Reno, ali ako ti je bitniji softver, onda svakako 7 Pro. Slatke muke... 

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Sauma je odlicna. Ja sam zadovoljan , tj prezadovoljan, i svima kazem da ako ne planira da koristi custom romove, da nema svrhe cekati mi9t pro, jer i ovaj obican mi9t je stvarno brz, i po meni bolji od mi8. Nego ja volim da menjam romove, a za mi9t nema jos nista sem EU i tih derivata MIUI roma.Evindzer napisao:^ Šta je bilo sa Šaumom od pre mesec dana? Menjaš, nisi zadovoljan? [emoji848]
Dok za npr k20pro ima vec nekoliko.
Tako da nije iskljuceno ni da uzmem k20pro
oppo mi je uvek bio zanimljiv, i privlacan, ali kako stvari stoje nece biti omoguceno otkljucavanje bootloadera, tako da oppo otpada najverovatnije.
Jos je tu i obican oneplus7 koji je skoro 200evra jeftiniji od pro modela, da li je pro bas toliko bolji?
Ne znam kad ce mi9t pro. ako ga i bude uopste.
@Green da, slatke muke. U jednu ruku mi se ne daje toliki novac za telefon, a opet me kopka

Ne mislim da je Pro nesto puno bolji od obicne sedmice. Jeste da ima ekran od 90Hz i vecu bateriju, ali to vuce i vise struje, tako da mu dodje na isto sto se tice autonomije. Pored toga, ustedis 200 keka evra, sto nije malo.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Pa da, to je i moje neko razmisljanje.
pored toga i oppo je oko 500+evra ali ne znam da li je 10x zoom ili obican reno. Jer prodavac ne zna koja je varijanta, na oglasu je slika od 10x zoom, i procesor a baterija od obicnog reno modela.
Kako izgleda kutija od 10x zoom modela? da li isto pise samo oppo reno, ili oppo reno 10x zoom?
pored toga i oppo je oko 500+evra ali ne znam da li je 10x zoom ili obican reno. Jer prodavac ne zna koja je varijanta, na oglasu je slika od 10x zoom, i procesor a baterija od obicnog reno modela.
Kako izgleda kutija od 10x zoom modela? da li isto pise samo oppo reno, ili oppo reno 10x zoom?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Mislim da je tvoje resenje K20 Pro, ako vec ne zelis da cekas global varijantu. [emoji16]
slavisaj, prodavac ne zna koja je varijanta? Svasta...
Da, pise na kutiji koja je verzija u pitanju. Kutija je sivkasto bele boje, na sredini ima odstampan izgled zadnjeg dela telefona u obliku "trake", gde se jasno vidi da li je obican ili 10x zoom.

Da, pise na kutiji koja je verzija u pitanju. Kutija je sivkasto bele boje, na sredini ima odstampan izgled zadnjeg dela telefona u obliku "trake", gde se jasno vidi da li je obican ili 10x zoom.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Hvala na objasnjenju.Green napisao:slavisaj, prodavac ne zna koja je varijanta? Svasta...
Mozda ga ima u ponudi, ali nema kod sebe, pa je dobio takve instrukcije za oglas, mislim takve specifikacije.
To moze biti i navlakusa. Ti narucis 10x zoom a on ti posalje obican i kasnije se pravi blesav kad primetis da si dobio pogresan model.
A odakle bi narucio, ako nije tajna? Neko na KP nudi?
A odakle bi narucio, ako nije tajna? Neko na KP nudi?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ I ja isto mislim.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Da sa KP, ne verujem da je navlakusa, jednostavno ga covek ima u ponudi, nema kod sebe. Znaci na toj traci pise reno 10x zoom? ili se samo vidi po 3 kamere da je to 10xzoom model?
na onoj nalepnici sa strane sta pise? moze neka slika kutije? tj te nalepnice, da vidim, precrtaj bitne brojeve IMEI-a itd.
Ja sve mislim da su oni svi oppo reno, jedino po toj odstampanoj traci na kutiji vidis da li je zoom model ili obican.
edit: video sam kutije, pise 10x zoom na kutiji
na onoj nalepnici sa strane sta pise? moze neka slika kutije? tj te nalepnice, da vidim, precrtaj bitne brojeve IMEI-a itd.
Ja sve mislim da su oni svi oppo reno, jedino po toj odstampanoj traci na kutiji vidis da li je zoom model ili obican.
edit: video sam kutije, pise 10x zoom na kutiji
Pa da, po toj traci se vidi da li je 10x zoom ili obican. Pravougaona "periskop" kamera nepogresivo ukazuje na to da je rec o 10x zoom.