N70 - 6280
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
N70 - 6280
Juce sam gledao rezoluciju na ekranu Nokije 6280 i poprilicno sam se odusevio slikama i samim softverom.Interesuje me kako to sve izgleda na N70 u odnosu na 6280?Thanks 

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ma video je onaj nasminkani series40 softver,prisetio se kako je to izgledalo ruzno na 6230 i slicnim pa se odusevio!
I N70 ima takve ikonice,kao i sve Nokie iz N serije,ali zato ima i Symbian pa nije toliko ni vazna rezolucija ekrana ako je telefon i sa ovakvom rezolucijom mnogo upotrebljiviji zbog Symbian-a!
A i 6280 je krdzave izrade,mom bratu od strica se cak vrlo brzo po kupovini pojavio mrtav piksel,slajder se klima dosta a kupio je telefon u Svajcarskoj,znaci da su svuda poslali isto djubre!
Pozdrav

A i 6280 je krdzave izrade,mom bratu od strica se cak vrlo brzo po kupovini pojavio mrtav piksel,slajder se klima dosta a kupio je telefon u Svajcarskoj,znaci da su svuda poslali isto djubre!
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Ne znam napamet taj podatak za dimenziju ekrana,mada mi se ucinilo da je ekran veci malo nego na N70 samo sto onda na vecem ekranu ta rezolucija postaje manja ako me shvatas (velicina piksela se povecava ako se povecava dijagonala ekrana ali ne i rezolucija)!
Ekran na N70 nije mnogo losiji,imaju istu kolicinu boja ali na ovu rezoluciju stane vise slike pa,ako se dobro secam,6280 prikazuje jedan red vise od N70 i slika je malo manje zrnasta zbog sitnijih piksela,inace oba super izledaju pa ne moze da se kaze da je ovaj mnogo gori od onog!
Video je dobar i na jednom i na drugom,stim sto 6280 snima u vecoj rezoluciji ako neko zeli da postane snimatelj amater na slavljima,zurkama,ispracajima i slicno pa mu je tako nesto bitno!
Pozdrav
Ekran na N70 nije mnogo losiji,imaju istu kolicinu boja ali na ovu rezoluciju stane vise slike pa,ako se dobro secam,6280 prikazuje jedan red vise od N70 i slika je malo manje zrnasta zbog sitnijih piksela,inace oba super izledaju pa ne moze da se kaze da je ovaj mnogo gori od onog!
Video je dobar i na jednom i na drugom,stim sto 6280 snima u vecoj rezoluciji ako neko zeli da postane snimatelj amater na slavljima,zurkama,ispracajima i slicno pa mu je tako nesto bitno!
Pozdrav

Ma nisam se ja odusevio softverom,nego bojama i rezolucijom kada udjes u meni,kao i fotkama.Pa me samo to interesovalo kakav je kvalitet slike kod N 70 u odnosu na 6280,dali je mnogo losiji s obzirom da je kod 6280 rezolucija mnogo veca u pixelima.A ja sam se vec davno odlucio da kupim N 70.Malone napisao:Da samo sto bih ja pre uzeo N70 neko neki extra fon bez simbijana.Ajde bre za 6280 ne bih dao ni 150 e.I kakvim si se to softverom odusevio kad je obican fabricki.
Pozdrav
6280
+ odlican ekran(mnogo bolje izgledaju slike i bilo kakav prikaz na 6280 od N70),tastatura za sms,bolja kamera od N70(malo bolje slike i video VGA!),bolja baterija BP-6M ...
- slajd se rasklima,ne nesto katastrofalno ali nervira(bar mene)
E sad,klimucka se i N70!
U celini dobar telefon kome ne treba Symbian.
Za N70 nije potrebno nista reci,toliko je ispricano....
6233 u celoj prici pravi najlosije slike,ima video u VGA,ostalo isto kao kod 6280 samo nije slajd, na 6233 nista se ne ljulja ili krcka,sto cudi za Nokiu.
+ odlican ekran(mnogo bolje izgledaju slike i bilo kakav prikaz na 6280 od N70),tastatura za sms,bolja kamera od N70(malo bolje slike i video VGA!),bolja baterija BP-6M ...
- slajd se rasklima,ne nesto katastrofalno ali nervira(bar mene)
E sad,klimucka se i N70!
U celini dobar telefon kome ne treba Symbian.
Za N70 nije potrebno nista reci,toliko je ispricano....
6233 u celoj prici pravi najlosije slike,ima video u VGA,ostalo isto kao kod 6280 samo nije slajd, na 6233 nista se ne ljulja ili krcka,sto cudi za Nokiu.
- Lomnica_city
- Expert
Mozda je baterija u teoriji dobra,ali ja nisam to primetio,vise mi je taj burazer od strica koristio punjac za 6280 nego ja za N70,sigurno nije bolja baterija!!A ni kamera nije pravila nesto bolje slike,mozda je to zbog toga sto nije imao ovaj najnoviji softver ali ono nije bas nesto narocito kad sam prebacio na kompjuter jednu od njih slikanu u istim uslovima kao ja sa N70,koja je ispala dosta bolja!
A za N70 jeste minus sto je poklopac kamere klimuckav,ne mnogo ali ipak... i ekran je malo losiji od 6280,ali opet mislim da 6280 ne vredi tolike pare!
Pozdrav
A za N70 jeste minus sto je poklopac kamere klimuckav,ne mnogo ali ipak... i ekran je malo losiji od 6280,ali opet mislim da 6280 ne vredi tolike pare!
Pozdrav

Kupio sam ga najzad,stvarno odlican tel.
A sada jedno mozda pomalo neobicno pitanje.Stavio sam bateriju prvi put na punjenje,punio oko 16 sati.Sve je proslo ok.ispraznio i stavio drugi put na punjenje opet ugasen,ali mi se tada na ekranu nije pojavila baterija niti indikatori koji trepcu,vec skoro potpuno taman ekran osim pri vrhu,sirine oko pola cm. gde je bio svetliji.Posle dva minuta punjenja isljucio sam punjac i pokusao da ukljucim tel.stavio ponovo punjac,ali nista.Telefon je svetlio i nisam mogao da ga iskljucim vec sam morao da izvadim na kratko bateriju da ga iskljucim.Ostavio sam tako 1h.pa pokusao za vreme punjenja da ukljucim tel.Nakon toga nije se podigao sistem na tel,ali sada pokazuje da se puni.Zna li neko sta bi to moglo da bude?Malo sam opsirniji ali...

Al svaka ti čast na ovom "burazer od strica"!!!!! Pa ako je "burazer od strica" onda je il stric il otac!!Lomnica_city napisao:Mozda je baterija u teoriji dobra,ali ja nisam to primetio,vise mi je taj burazer od strica koristio punjac za 6280 nego ja za N70,sigurno nije bolja baterija!!A ni kamera nije pravila nesto bolje slike,mozda je to zbog toga sto nije imao ovaj najnoviji softver ali ono nije bas nesto narocito kad sam prebacio na kompjuter jednu od njih slikanu u istim uslovima kao ja sa N70,koja je ispala dosta bolja!
Pozdrav
Kupi motor, nemoj auto....
- Lomnica_city
- Expert
Jesi biser bre,ajd vrati se pa procitaj lepo da MI JE (znaci MOJ) burazer od strica koristio punjac cesce od mene,sto znaci da mu je slabija baterija!pmzg10 napisao: Al svaka ti čast na ovom "burazer od strica"!!!!! Pa ako je "burazer od strica" onda je il stric il otac!!
Kupi motor, nemoj auto....
A ovo za auto i motor uopste ne kapiram,mada imam oba pa nemam potrebe nista da kupujem sada pa mi nije ni vazno sta si mislio...

Pozdrav