N70 - 6280

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Hifi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 01:02

N70 - 6280

Post od Hifi »

Juce sam gledao rezoluciju na ekranu Nokije 6280 i poprilicno sam se odusevio slikama i samim softverom.Interesuje me kako to sve izgleda na N70 u odnosu na 6280?Thanks :)

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

izgleda losije jer n70 ima mnogo manju rezoluciju ekrana.

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Da samo sto bih ja pre uzeo N70 neko neki extra fon bez simbijana.Ajde bre za 6280 ne bih dao ni 150 e.I kakvim si se to softverom odusevio kad je obican fabricki.
Pozdrav 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma video je onaj nasminkani series40 softver,prisetio se kako je to izgledalo ruzno na 6230 i slicnim pa se odusevio! :lol: I N70 ima takve ikonice,kao i sve Nokie iz N serije,ali zato ima i Symbian pa nije toliko ni vazna rezolucija ekrana ako je telefon i sa ovakvom rezolucijom mnogo upotrebljiviji zbog Symbian-a!
A i 6280 je krdzave izrade,mom bratu od strica se cak vrlo brzo po kupovini pojavio mrtav piksel,slajder se klima dosta a kupio je telefon u Svajcarskoj,znaci da su svuda poslali isto djubre!
Pozdrav 8)

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

E, zanimame da li su im dimenzije ekrana iste!!!! Jel jel je mnogo losiji ekran na n70, u praksi??? Kad se slika na n70 slika se nevidi u fullskreen-u, ili se vidi? A video??? :D :D :D

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne znam napamet taj podatak za dimenziju ekrana,mada mi se ucinilo da je ekran veci malo nego na N70 samo sto onda na vecem ekranu ta rezolucija postaje manja ako me shvatas (velicina piksela se povecava ako se povecava dijagonala ekrana ali ne i rezolucija)!
Ekran na N70 nije mnogo losiji,imaju istu kolicinu boja ali na ovu rezoluciju stane vise slike pa,ako se dobro secam,6280 prikazuje jedan red vise od N70 i slika je malo manje zrnasta zbog sitnijih piksela,inace oba super izledaju pa ne moze da se kaze da je ovaj mnogo gori od onog!
Video je dobar i na jednom i na drugom,stim sto 6280 snima u vecoj rezoluciji ako neko zeli da postane snimatelj amater na slavljima,zurkama,ispracajima i slicno pa mu je tako nesto bitno!
Pozdrav 8)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ako ti symbian nije bitan ja bi ti preporucio 6233 puno prije nego 6280!!! 8) ;) :roll: :uhuh: :chytry: :D

Hifi
Novajlija
Novajlija

Post od Hifi »

Malone napisao:Da samo sto bih ja pre uzeo N70 neko neki extra fon bez simbijana.Ajde bre za 6280 ne bih dao ni 150 e.I kakvim si se to softverom odusevio kad je obican fabricki.
Pozdrav 8)
Ma nisam se ja odusevio softverom,nego bojama i rezolucijom kada udjes u meni,kao i fotkama.Pa me samo to interesovalo kakav je kvalitet slike kod N 70 u odnosu na 6280,dali je mnogo losiji s obzirom da je kod 6280 rezolucija mnogo veca u pixelima.A ja sam se vec davno odlucio da kupim N 70.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

secam se da je slika na 6630 ,kada se udje u picture viewer ili neki sl program izgledala fantasticno,ko da je rez ekrana vga,mnogo bolje od k750 iako ima manju rez,video na n70 izgleda prilicno dobro i jasno
nokia c7

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

6280
+ odlican ekran(mnogo bolje izgledaju slike i bilo kakav prikaz na 6280 od N70),tastatura za sms,bolja kamera od N70(malo bolje slike i video VGA!),bolja baterija BP-6M ...
- slajd se rasklima,ne nesto katastrofalno ali nervira(bar mene)
E sad,klimucka se i N70!
U celini dobar telefon kome ne treba Symbian.
Za N70 nije potrebno nista reci,toliko je ispricano....
6233 u celoj prici pravi najlosije slike,ima video u VGA,ostalo isto kao kod 6280 samo nije slajd, na 6233 nista se ne ljulja ili krcka,sto cudi za Nokiu.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mozda je baterija u teoriji dobra,ali ja nisam to primetio,vise mi je taj burazer od strica koristio punjac za 6280 nego ja za N70,sigurno nije bolja baterija!!A ni kamera nije pravila nesto bolje slike,mozda je to zbog toga sto nije imao ovaj najnoviji softver ali ono nije bas nesto narocito kad sam prebacio na kompjuter jednu od njih slikanu u istim uslovima kao ja sa N70,koja je ispala dosta bolja!
A za N70 jeste minus sto je poklopac kamere klimuckav,ne mnogo ali ipak... i ekran je malo losiji od 6280,ali opet mislim da 6280 ne vredi tolike pare!
Pozdrav 8)

Hifi
Novajlija
Novajlija

Post od Hifi »

Ipak cu uzeti N 70.Mislim da telefonima N serije za sada nema konkurencije,kao sto pokazuju i svi testovi.

Hvala!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Hifi, jest` najbolji izbor N70...:D ...samo da potvrdim... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Znaju ljudi sta je dobro :D i slazem se sa njma samo tako! :lol: :lol: evo jos malo do 100 :roll:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Hifi
Novajlija
Novajlija

Post od Hifi »

Kupio sam ga najzad,stvarno odlican tel. :) A sada jedno mozda pomalo neobicno pitanje.Stavio sam bateriju prvi put na punjenje,punio oko 16 sati.Sve je proslo ok.ispraznio i stavio drugi put na punjenje opet ugasen,ali mi se tada na ekranu nije pojavila baterija niti indikatori koji trepcu,vec skoro potpuno taman ekran osim pri vrhu,sirine oko pola cm. gde je bio svetliji.Posle dva minuta punjenja isljucio sam punjac i pokusao da ukljucim tel.stavio ponovo punjac,ali nista.Telefon je svetlio i nisam mogao da ga iskljucim vec sam morao da izvadim na kratko bateriju da ga iskljucim.Ostavio sam tako 1h.pa pokusao za vreme punjenja da ukljucim tel.Nakon toga nije se podigao sistem na tel,ali sada pokazuje da se puni.Zna li neko sta bi to moglo da bude?Malo sam opsirniji ali...

pmzg10
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 04:27

Post od pmzg10 »

Lomnica_city napisao:Mozda je baterija u teoriji dobra,ali ja nisam to primetio,vise mi je taj burazer od strica koristio punjac za 6280 nego ja za N70,sigurno nije bolja baterija!!A ni kamera nije pravila nesto bolje slike,mozda je to zbog toga sto nije imao ovaj najnoviji softver ali ono nije bas nesto narocito kad sam prebacio na kompjuter jednu od njih slikanu u istim uslovima kao ja sa N70,koja je ispala dosta bolja!
A za N70 jeste minus sto je poklopac kamere klimuckav,ne mnogo ali ipak... i ekran je malo losiji od 6280,ali opet mislim da 6280 ne vredi tolike pare!
Pozdrav 8)
Al svaka ti čast na ovom "burazer od strica"!!!!! Pa ako je "burazer od strica" onda je il stric il otac!!
Kupi motor, nemoj auto....

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

pmzg10, mislio je da je on njemu(Lomnici) brat od strica a ne stricev brat!!! Malo razmisli prije no sto das takav komentar. Pozz
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Hifi
Novajlija
Novajlija

Post od Hifi »

Da.Verovatno da je tako.U svakom slucaju sve je ok proslo sa drugim punjenjem.Sada malo i da proucim tel. Pozdrav :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

pmzg10 napisao: Al svaka ti čast na ovom "burazer od strica"!!!!! Pa ako je "burazer od strica" onda je il stric il otac!!
Kupi motor, nemoj auto....
Jesi biser bre,ajd vrati se pa procitaj lepo da MI JE (znaci MOJ) burazer od strica koristio punjac cesce od mene,sto znaci da mu je slabija baterija!
A ovo za auto i motor uopste ne kapiram,mada imam oba pa nemam potrebe nista da kupujem sada pa mi nije ni vazno sta si mislio... :roll:
Pozdrav 8)

spooky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 28. Sep 2006. 15:17

Post od spooky »

Ljudi znaci vas savet je n70...ja se dvoumim izmedju ova dva fona ali ne znam da li da se odlucim za lepsi izgled i fabricki softver ili za klasican izgled i simian????? Molim za pomoc i neka losa i dobra iskustva sa ovim fonovima. Unapred hvala!!!!!!! :roll:

Odgovori