Koren napisao:Svako ko malo vise vremena provodi za racunarom i eksperimentise sa raznim programima primeti da posle par meseci racunar vise ne radi kako je radio kada je instaliran "svez" win. Racunar se uspori, pojavljuju se razni bagovi zbog instaliranih i obrisanih programa itd... Tada je najjednostavnije resenje formatiranje C particije i instaliranje win-a od pocetka, posle cega racunar opet radi kao da je nov!
Pa u pravu si, ali svako ko instalira programe u nasoj okolini (barem 90 % ljudi) stavlja programe koji su krekovani. Pa tako imas na racunaru nekih 20ak programa koji su krekovani. Normalno da ti se upori racunar. Obrises neke, stavis druge, pise ti u registry ko sta hoce, mozda sa nekim krekom dobijes nekog trojanca, worma ili bilo kakav malware. Naravno da ti je najbrzi nacin "format c". E sada XP moze takodje da radi koliko toliko zadovoljavajuce, ako mu titras. Ja ne branim XP (skoro da ga i ne koristim, sada ga jedino malo vise palim zbog nokia pc suita). Instaliran je pre 14 meseci i radi skoro kao da je sveza instalacija.
Sto se symbiana tice koristim ga tek malo vise od mesec dana i do danas nijednom mi se nije zakocio ili bilo sta drugo. Jedino mi se zbog FullScreen callera resetovao. Imam jedno 10ak instaliranih programa i samo jedan crackovan.
Poenta je da ne treba da se bas SVE instalira, a ne pogotovo od jednom. Ako vodis racuna sta stavljas na telefon, da se ne cackas sa virusima, pretpostavljam da ne mora da se radi format tako cesto.
Sto se flasha tice tu se menja firmware koga stavlja proizvodjac mobilnog, jer naravno da je tesko da iz prve izbaci nesto sto nikad nece imati bug.
Pa i Xp ima SP2 i hiljadu zakrpa bas zbog toga, a ova Vista nova ima 3000 bugova.
Da ne davim vise, posto sam tek malo vise od pocetnika sa symbianom, ali posmatrajuci kao analogiju sa racunarima, treba se samo voditi racuna, maziti i paziti OS (bilo kompa ili nokie) i on ce da ti tu ljubav uzvrati visestruko
Symbian je jos koliko toliko nov, a kada se jos malo usavrsi, u tel stavi malo veci ram i jaci procesor, symbian ce biti stvarno jedna od najbitnih stvari u IT svetu.
Poz