Covid-19

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Re: Covid-19

Post od mare-ss »

Добро ево нешто весело, доктори кажу да је 95% пацијената са лакшом клиничком сликом. Е сад шта то тачно значи ће питамо миодрагета :D

cekicm83

Post od cekicm83 »

mare-ss, da, mislim da dovek zna o cemu prica i trebalo bi ga poslusati.Ipak je doktor, upucen je.Hvala Bogu da je taj procenat koji si napisao.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

goran_mias, nikad generalizovati, uvek sam protiv toga. Nemam problem da napisem svaki put o kome se radi. Svako od nas ima ime, prezime, JMBG.... Nije nemoguce utvrditi ni ko je gde setao, i ostalo.
Ja sam rekao, i opet stojim iza toga da treba sada neko vreme suspendovati drustveno-socijalne aktivnosti. Znaci sva druzenja, ispijanja kafa, razni rostilji, picke materine... sve to se ostavlja za neko lepse vreme,,, sada nije vreme za to. Nadam se da ce vecina ovde da se slozi sa mnom, a i ako ne, ja makar znam da je to za sada ispravno. Nisam nigde napisao da se treba zatvoriti do sledeceg leta i sl.
Licno, meni odgovara jer imam manje posla (a to je i za narod dobro, jer to znaci da se manje povredjuju).

mare-ss, imas SS u nicku, mene to asocira na ozloglasene Schutzstaffel iliti SS trupe, pod komandom Heinrich-a Himmler-a no da se ostavimo toga.
Nije bas 95% ali oko 88-90% pacijenata ima laku klinicku sliku tipa malo kasljanja, malo bolovi u misicima, malo temperaturica. Neki su potpuno asimptomatski, tj. nemaju bas nikakve tegobe. To je super. Problem su oni koji nemaju tu srecu da ovako prodju. A duznost lekara je da se bori za svakog pacijenta do njegovog samog kraja. I tu dolazimo do sustine svega:
Najveci problem nastupa ako tih pacijenata bude odjednom jako mnogo... sta onda raditi? Kapacitei su ograniceni. Kako birati koga prikljuciti na respirator i omoguciti mu minimalnu sansu za prezivljavanje, a koga ubiti time sto nece dobiti preko potrebnu adekvatnu negu i zbrinjavanje? Svako je neciji otac, deda, stric, sin, majka, baba, tetka...? Ja se ne bih usudio tu da izigravam Boga i odlucujem ko ce da zivi ili umre.
ALI, vrlo lako bih uzeo na sebe ulogu nekoga ko brzo i surovo sprovodi kazne za one koji se ne ponasaju u skladu sa donetim merama i na taj nacin dodatno produzuju zarazu. Boli me najiskrenije cosak sta ce ko da radi sa sobom i svojim zivotom, to sam X puta ovde naveo, ali niko nema prava da ugrozava druge svojim bahatim i neodgovornim ponasanjem.
E to je sustina svega... izbeci da se odjednom zarazi ogroman broj ljudi jer onda i tih neka je samo 5% njih s teskom klinickom slikom naprave haos. Ako vi imate 10 respiratora i 12 pacijenata kojima je on potreban, vi 2 coveka osudjujete na sigurnu smrt, a od 10 njih na respiratoru 6-7 nece preziveti. E to je poenta svega.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Green napisao:miodrage
Martin Mystere, da bas tako, razmisljamo svojom glavom, jer primecujemo u koliki ponor svet tone i kako nam je i dalje cudno da je sve i jednoj drzavi odjednom preko noci toliko stalo do zdravlja gradjana. I corav bi vec progledao... Niko do sad nije zakljucavao svet za 50 miliona umrlih svake godine. Niko ga nije zakljucavao ni zbog toga da svake godine nestane vise od pola miliona dece.
Ali ok, ne krivim nikoga, jasno mi je da ne ume bas svako citati izmedju redova.
To da razmišljate svojom glavom zato što verujete u ono što želite da poverujete a ne u ono što može biti (ne kažem i da mora) tačno samo zato što si tako odabrao je tvoja tačka gledišta.

Ima i onih koji veruju u teorije zavere i propagiraju da je zemlja ravna ploča i pozivaju se na razne "renomirane" sajtove i eminentne "izvore" slične onim koje možemo da vidimo ovde. Ima i onih koji redovno čitaju Treće oko i veruju u ono što pročitaju tamo i naravno da misle za sebe kako su baš oni ti progresivni koji za razliku od nas običnih smrtnika razmišljaju svojom glavom.

Ipak, očekivao bih bar da oni koji razmišljaju svojom glavom shvate da se u smrtni slučaj uzrokovan Covidom-19 ne računaju samo oni kojima je to bila jedina bolest već i oni koji su umrli od neke primarne bolesti tipa upala pluća a koju je Covid-19 ubrzao i uznapredovao do te mere da nije postojao drugi ishod sem fatalnog. Btw u tvoje razmišljanje ne ulazim ali reći za nekog drugog ko je imao toliko logičkih failova da razmišlja svojom glavom samo zato jer podržava tvoju "sve oko nas je zavera" priču je malo tragikomično.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

miodrage, kad spomenu himlera... herman gering isti tito :lol: :lol: :lol:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Martin Mystere, meni je sasvim u redu da neko razmislja drugacije, iako mi se mozda ne svidja. Tebi je to tragikomicno. Ok... :roll:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mare-ss napisao:evo stigla i stara komunjara miodrage
Ma zelen si ti vidi se opet, mlad čovek i nije ti zameriti, al ne pričaj nešto što ne znaš. Da ti kaže čiča par reči o komunizmu, u tom komunizmu bilo stvarno loše. Zaposliš se čim završiš školu, od te REDOVNE plate si mogao kuću da napraviš, odeš na more, kupiš nov ili par godina star auto, školuješ decu i kasnije ih ne ometano pošalješ i na studije. Radnici sa sela su redovno i stanove dobijali u grad, uzmu kredit i napune stan. Imo si godišnji odmor kad tebi odgovara, trinesta plata je bila u većini fabrika, oćeš još da ti pišem. Pa stvarno se loše žvelo za vreme komunjara. :uhuh:

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Nemoj cica da mi pricas o tvojim komunjarama molim te. Dok su tebi gurali kredite da ides na more pobili su i oterali na goli otok desetine hiljada srba
(zanimljivo da nisu ni jednom pokusali da smaknu pavelica),
ozna i udba lovili i ubijali svakog ko se drznuo da prica o zlocinima komunjara, Kosovu dali status pokrajne, naselili stotine hiljada arnauta i dali im status manjine, da ne pricam o nacionalizaciji privatne imovine. Ali bitno da je cica napunio stan i letovao na kredit... I kako bre kad je bilo tako sve kao u diznilendu kako se preko noci okrenu sve naopacke?

cekicm83

Post od cekicm83 »

mare-ss, malo ima istine u tvom postu.Donekle moram da se slozim sa tobom.Evo i mog omiljenog na tu temu:

https://www.youtube.com/watch?v=lLBxmWpFLKM

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Е свака част што се сети овога :)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Green napisao:Martin Mystere, meni je sasvim u redu da neko razmislja drugacije, iako mi se mozda ne svidja. Tebi je to tragikomicno. Ok... :roll:
Pročitaj ponovo šta sam napisao, ovaj put možda shvatiš šta sam mislio pod pojmom tragikomično jer to svakako nije čisto različito razmišljanje kako si se ti potrudio da pojednostaviš.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

https://www.youtube.com/watch?v=lsRay1wInBg evo vam filovanje broja umrlih od korone.

edit: poceo i lov na ljude
https://www.youtube.com/watch?v=bmtEGNd ... =emb_title

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mare-ss, al dok su komunjare vladale Kosovo je bilo u Yugoslaviji, i Yugoslavija bi bila i dalje živa da se nisu umešali komandanti englezi itd. koji su moj grad više uništili u savezničkom bombardovanju nego nacisti za vreme okupacije od 4 godine.
Pogledaj malo šta su proizvodile komunjare, danas je ovo naučna fantastika e zato su i rasturili Yugoslaviju jer gde bi prodavali svoj otpad.
https://www.youtube.com/watch?v=ghWMW25sXOU&t=4s

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Lovice ljude po kucama... Ne znam samo na koju foru ce da zakljuce ko je u toj familiji simptomatican. Mozda nas forumski sudija Dred ima neko objasnjenje? Da li ta divna ideja dolazi i u Srbiju?

Ovo je takva prevara da vise i ne smes da spomenes da je prevara. Nekog to i licno vredja. Boze sakloni...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kaka Korona, pijem 2 kila rakije dnevno, otkud meni Korona!

Huawei P30
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

AnGeL oF LoVe napisao:Pročitah svih 16 stranica (uglavnom teške gluposti).Tema moze da konkuriše za najgoru temu svih foruma.Ima mnogo pametnih članova pa me čudi da veruju fejsu,teorijama zavere i sličnim glupostima dok ljudi UMIRU! Prijatelj mi je na raspiratoru,potpuno zdrav bio do sada,bez hroničnih i drugih bolesti,60 godina,doktor.Sezonski grip nije ni osetio a sa ovim se bori za zivot.Kako je to moguce,kad većina kaže da je bezopasno,kao običan grip,prenaduvano,izmisljeno?
Moram da citiram sebe, da ponovo čitam pisanje neosećajnih, neodgovornih psihički bolesnih i dokonih forumaša. Doktor, čuveni ortoped, divan čovek i prijatelj, ugledan i pošten, NIJE PREŽIVEO po nekima nepostojeći po drugima bezopasan virus, kao grip.Potpuno zdrav, (dobio virus od tehničara iz ordinacije koji se zarazio na rođendanu dan pre vanrednog stanja od gošće iz Nemačke). Toliko sam potresen da se ne bih dvoumio, (kako je napisao Dr. Miodrag, da imam 12 pacijenata a 10respiratora), medju prvima koje nebih priključio na respirator je ss mare, pa ostali jer njih neka leči Yu tube. Oni koji su sami dovezli respiratore avionom sa slike neka se priključe na isti.Sprdate se dok ljudi umiri! Sramota!
Teorije zevere!Šta mi možemo sprečiti i izmeniti? Zavera ili ne, narod umire. Čak i da se otkrije da je nameštaljka, to neće mrtve oživeti niti nadoknaditi finansijske gubitke.
Mala je korona kakvih sve ima morona. Nas jedino neki meteor iz svemira moze da spase!
LG G2 Black,16GB

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Ja cu pre da crknem kao pseto nego da idem kod doktora da se lecim. Niko se ne sprda sa virusom neko sa celom ovom bukom koja se digla oko toga ali to niko da ukapira. Pre nekih 20 dana je umro decko u kragujevcu 24 godine od obicnog gripa i sta sad? Jel to opravdanje za drzavni logor? Za nekoga je virus smrtonosan a za nekoga neprimetan. Ko misli da treba da se pazi niko mu ne brani ali nemoj drugom na silu da namece to isto

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Oladite malo, spustite loptu. Evo i Aca vas voli.

Slika

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Анђеле објасни ми ову препоруку секташа из светске здравствене организације од трећег марта: It is important to emphasize that Coronavirus Disease 2019 or COVID-19 should be reported on the death certificate for all decedents where the disease caused or is ASSUMED to have caused or contributed to death. Узрок смрти се НЕ УТВРЂУЈЕ НЕГО СЕ ПРЕТПОСТАВЉА. Ето ако се питаш што се неко спрда са овим. А ви медицинари сте озбиљни и брижни у п.м.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

brankisha napisao:Oladite malo, spustite loptu. Evo i Aca vas voli.

Slika

Sent from my SM-G950W using Tapatalk
Sveti Aca, velikomucenik.

Huawei P30
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Zaključana tema