E, ovako, braćo:
pre neke tri nedelje, nakon što sam se vratio s puta sa Kosova i gde me je moja stara
Beleška 8 iznervirala jer je bagovala sa tri aplikacije u pozadini, naručim sa oglasa Nout 10 - manji model, jer su mi cigle od preko 200 grama i 20 centi izduženosti odvratne, a i verovatnoća da mi takav model ispadne je veća, posebno kad sam na putu - i to sam uzeo crveni (!) pošto crnog nije bilo u ponudi, samo crveni i onaj šljašteći (ali ću mu nalepiti crnu foliju na leđa, pa će biti elegantno crno-crven).

Uzeo sam ga od Smiljane sa KP (Dušan imao samo šljašteći, mada 20€ jeftiniji), platio 560€ i preuzeo pre oko dve nedelje.
Telefon je dovoljno mali da mi je moguće koristiti ga jednom rukom, dovoljno lagan da se ne plašim da će mi ispasti kad ga na brzinu uzmem u ruke i dovoljno brz da sam sveukupno zadovoljan.
Ono što mi se ne sviđa je što su u muzičkom plejeru izbacili neke opcije koje sam imao na N8, što dva zvučnika, iako pristojno glasna, čak i na 40-50% jačine uzrokuju da ceo telefon neprijatno vibrira i što mu je ekran, bar za mene, potpuno g**no. Boje su blago prigušene u odnosu na N8, ali to bih i prežalio da nije rezolucije od FHD+ koja je, bar na ovom primerku, očajna. Da li je do
Pen Tajla ili nečega drugog - ne znam, ali ovom prilikom i zvanično povlačim reč da ne vidim razliku između FHD-a i 2K.

Čak sam razmišljao i da se vratim na N8, ali on je zaista usporio, pa ću morati da se pomirim da mi se ekran ne sviđa.
Mislim da ne moram da ga opisujem detaljnije od ovoga pošto je star model i verovatno nema nikoga ovde ko je zainteresovan za njega - a ako ima, moj savet je da ga pre kupovine dobro pogledate kod nekoga, posebno ako vam loša rezolucija smeta kao meni.
'Ajde, živeli.