Slider kao takav

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Najpre da kažem nešto u vezi preklopnih telefona. Problem sa flat kablom je pre nego što je Samsung počeo da masovno proizvodi mobilne telefone postojao na Motoroli bebici (ne znam tačno oznaku bebice), kod nje je flat riknjavao za manje od godinu dana ako ga pažljivo koristiš. Samsung pravi dobre slajdere i ništa više od toga, telefoni su im, uopšte uzev, krš (neka mi ljubitelji Samsung telefona ne zamere za ovaj komentar), a oni koji iole valjaju koštaju skupo do besvesti.
Nešto bih rekao i za Nokiju, pisao sam već to u jednom postu. Tačno je to da su oni 90-tih počeli da prave mobilne telefone. Međutim, oni su pravili razne elektronske uređaje (satelitske risivere, televizore, monitore za kompove), drugim rečima, svaštarili su i tako su početkom ili sredinom devedesetih upali u ogromne gubitke. Kada je za direktora postavljen Jorma Olila, on je doneo odluku da se svi pogoni, osim pogona za proizvodnju mobilnih telefona, zatvore i tako je Nokia postala firma broj jedan za mobilne zato što su shvatili gde svaštarenje može da ih dovede (to svaštarenje je pokopalo Ericsson). Izvinjavam se za mali off, mislim da će Nokia popraviti kvalitet slajdera kao što su počeli da u jeftinije telefone stavljaju bolje ekrane i kamere: Ono što su rekli Lobachewsky i Lomnica_city je tačno, niko nije lud da napravi večite uređaje, ali ako jedan telefon košta 500-600 evra, onda za izradu takvog telefona mora da se upotrebi kvalitetan materijal i da izrada bude kvalitetna, jer onaj ko iz džepa istrese tolike pare za telefon verovatno očekuje besprekoran kvalitet za uloženi novac.
Ghost

volim sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01

Post od volim sony »

lomnica opet si u pravu bar sto se tice guma NOKIAN sto se tice cizama citao sam o tome ali nisam ih video pa necu da tvrdim

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

volim sony napisao:lomnica opet si u pravu bar sto se tice guma NOKIAN sto se tice cizama citao sam o tome ali nisam ih video pa necu da tvrdim
Zar se to ne podrazumeva!? :D :lol: Znam tako neke stvari o firmama koje bi iznenadile mnoge,za neverovati je da takve neke firme koje pocnu nekim sitnicama,maltene u garazi (kao sto je na primer poceo i Harly Davison,bukvalno u ŠUPI,sta cu kad volim motore pa znam i to) :oops: izrastu u takve gigante za par decenija!!
Slider moze biti jako kvalitetno odradjen,u to sam se uverio dok sam imao D500,i zato me sad toliko razocarava kad vidim sta radi Nokia sa,recimo,N80 (em sto nije poluautomatik,em sto se velika vecina vlasnika zali na setnju i luft u sklopljenom stanju) a to takvim firmama ne bi smelo da se desava ni pod razno!
Nego,pominjete preklapace uz slajdere,poredite ih sa njima,a sta je sa swivel telefonima?Jes da ih ima najmanje,ali su maltene svi bili kvalitetni,jel to neki najbolji kompromis izmedju slajdera i preklapaca ili mozda najgori od svih (u sta ne verujem jer je preklop sistem sa najvise mana)!?
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Slajder je idealica, toliko prostora za ekran i krupne navigacija tastere a "ružna" tastatura je ispod, ionako se koristi sporadično.
Ali treba biti šmeker pa je i odraditi, preciznost + kvalitetni materijali koji lepo "sedaju" 1 na drugi. Nokia ostavlja toleranciju +0,?mm, bolje da ljulja nego da ne daj bože zapne, smešno. :wacko:

Na SE550 mehanizam je čudo, sve je utegnuto u bilo kom položaju i to posle dosta drndanja. Kakva je konekcija između 2 dela i koliko je ona sigurna pitanje je. Ali ti zato trebaju 2 ruke za otvaranje ili prstom da gurneš gornji deo (izbegavajući bočne tastere) pa nasloniš na stomak i zarotiraš. :dry:
Moj sledeći fon je 100% slajder pa šta bude

Pozdrav
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

licno mi se ne svidja mehanizam kod samsunga jer nekako brzo izlece...ali morate priznati da je na 7650 to bas lepo odradjeno....ni labavo ni cvrsto..taman kako treba :wink:

Odgovori