↑ Ja sam platio 2400 za leđa, ivice nisam pokrivao, a na ekranu mi je i dalje fabrička folijica koja je bila stavljena u fabrici, jelte.

Pošto mi je Delta blizu, prošetao sam do njihovog šatora na prvom spratu (

), pitao lika o ceni, postupku lepljenja i vremenu potrebnom za obavljanje cele aktivnosti, i dobio sledeće informacije: 2400 za leđa, folija je samolepljiva i desetak minuta.

Međutim, kako je imao već 5-6 telefona koji su čekali na red za obradu, bilo je ili da ostavim svoju Belešku 10 i dođem za sat vremena kad bude gotova, ili da dođem u drugu smenu - a kako sam alergičan na to da neko drugi uzima moj telefon u ruke, odlučio sam se za drugu smenu.

Popodne je radila jedna mlada i slatka plavušica koja koristi Ajfon, pa sam je ubio od sprdnje, tipa, koliko folija mora da izlepi da bi zaradila za polovni Ajfon.

Izabrao sam crnu foliju koja ima teksturu sličnu koži, dao telefon i sve vreme stajao za pultom i posmatrao šta se i kako radi.
Procedura je sledeća:
radnica položi telefon na ekran, prsne dva štrca (pretpostavljam) alkohola na leđa, obriše krpom od mikro-vlakana, sagne se do fioke u kojoj joj stoje velike koverte sa već izrezanim kalupima za različite modele, pincetom pažljivo odvoji kalup, lagano ga nacentrira i nalepi na leđa - i to je to.

Istina, nacentrirala je tek iz trećeg puta, ali dobro, ne bih ni ja bolje, iako nisam profesionalac za to.

Po plaćanju, dobio sam račun, neki pamfletić koji nisam ni pogledao i telefon ubačen u kovertu od malo jačeg papira. Rekla mi je da je poželjno dva sledeća sata ostaviti telefon da miruje, kako bi se lepak dobro primio, što sam poslušao, jer živim blizu, pa sam ga ostavio u stanu da se odmori i uzeo Široku Noklicu, pa opet izašao u šetnju.

Da li zbog izbora folije koja imitira kožu ili što su ti kalupi predviđeni da oblepe i lajsnu i ekran, a ne samo leđa, ali folija je malo deblja nego što sam očekivao, tako da je po ivicama sa obe strane redovno kačim prstima, kad god uzmem telefon u ruke. Istovremeno, sâm kalup nije najsrećnije izrezan jer su mu dimenzije kraće za oko 1 mm u dužinu, tako da ne pokriva leđa baš savršeno pri dnu, ali, s druge strane, folija je odlično nacentrirana i izgleda da je lepak jak i postojan, tako da imam utisak da će moći da izdrži prilično dugo.
Sve u svemu, nisam nezadovoljan, crno-crvena kombinacija mu estetski odlično leži, reljefna površina folije pomaže pri držanju u ruci, a i kad mi dosadi ova folija, mogu da je zamenim drugom za samo 1000 dinara, što je njihova (valjda, stalna) akcija za privlačenje starih mušterija.
Eto, braćo, to vam je celokupno moje iskustvo sa „Pokretnim Opremiocem“ u Delti.