Zastitna folija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Nakon kojeg perioda skidate zastitnu foliju sa displeja?

Cekam da se sama skine
29
45%
Odmah je skidam
26
40%
Nakon nedelju dana
8
12%
Nakon mesec dana
1
2%
Nakod dva meseca
0
Nema glasova
Nakon cetri meseca
1
2%

Ukupno glasova: 65

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Zastitna folija

Post od Ertan »

Dakle, anketa se odnosi na to posle kojeg vremena skidate zastitnu foliju sa displeja nakon kupovine novog telefona. Meni zastitina folija uopste ne smeta i skidam je samo kada moram, tj. cekam da se sama skine. Na proslom telefonu Nokia 6600 folija se sama odlepila posle godinu dana. A N70 koristim vec par meseci i folija se sasvim dobro drzi. Ne primecujem nikakve znake odlepljivanja :) Mada kod Nokie N70 zastitna folija je lepo upakovana i gotovo da se ne primecuje, dok je kod Samsunga D600 uocljiva i deluje mi kao da se lako skida.
Primetio sam da vecini ljudi zastitna folija smeta, jer je telefon tako "ruzan". Neko vise voli da mu se displej grebe i fasa, ali da mu telefon izgleda mozda malo lepse. Meni je vaznije da se telefon ocuva. Kada sam imao Nokiu 6600 poslednjih 5-6 meseci folija je pocela sama da se odlepljuje i jeste izgledalo malo ruznjikavo, ali nije mi padalo na pamet da je sam skidam. I kod Nokie N70 cekam da folija sama odpadne, ali mi deluje da to nece biti skoro.
Vasa misljenja?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja sam na svom k750i drzao dok sama nije odpala,tj ispala mi je negde kad sam vadio telefon iz dzepa i samo mi je drzala 15dana,a na 6630 sam isto drzao dok sama nije spala,ustvari ja skinuo da vidim kako izgleda telefon bez zastitne folije i ona mi padne na tepih i pokupi sve dlacice tako da nisam mogao da je vratim i nosio sam je oko 1mesec.Ali ja pazi mnogo na displej tako nemam ni jednu ogrebotinu :) :wink:
Poslednja izmena od MilančeBGD u Ned, 17. Sep 2006. 16:00, izmenjeno 2 puta ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ne znam kako uopste mozete da drzite tu foljiu toliko dugo! :unsure:
Kod svakog fona koji sam do sad kupio,odmah sam ih skidao,jednostavno me nervira,a i cini mi se da kad se skine (folija),display ima mnogo lepse boje (a mozda se i tripujem :lol: )!
Evo kad sam pre 3 dana uzeo K800 razmisljao sam (po prvi put) da ostavim zastitnu foliju neko vreme al sam na kraju odustao i odmah je skunuo! :unsure: :roll: :wink:
Pa ko moze da podnese da mu ovako izgleda fon: :shock:
Slika
:wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

skidam je posle izvesnog vremena kada počne da se odlepljuje i da stvara mehurove vazduha.to mi jedino smeta zato što fleka dispej
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ej pa koliko sam primetio ovakva sarena folija dolazi uz sonyericsson telefone, nikad uz nokia telefon nisam dobio sarenis foliju 8)
5130+Koss the plug....

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Kao sto sam rekao razliciti proizvodjaci stavljaju na razlicite nacine zastitnu foliju. Ova na SE stvarno lose izgleda, ali je zato Nokija na najbolji nacin ovo resila. Mada je ipak sve stvar licnog ukusa. Ja ne bih skidao cak ni ovu foliju sa SE :)

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Meni je na N-Gage QD bila tako dobro zalijepljena da nisam dugo provalio da je još na njemu. Jedino kad se ogrebala, a ja poludio jer sam mislio da je ekran. :lol:
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

drzim je dok sama ne pocne da otpada,a n-gage qd mi jos stoji(4meseca)nigde ogrebotine... :wink: jedino me nervira kad folija ide preko ekrana i nekih dugmica e tad sam stvarno :x i momentalno je skidam

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

drzim je dok sama ne pocne da otpada, recimo na n80 mi drzi od 5 juna pa do danasnjeg dana...
btw ortak mi je uzeo folije za zastitu PDA uredjaja, 3 folije, plus dve krpice [jedna suva, jedna vlazna] kostaju 177din. dzabe.. a folije su extra

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Mirko BGD, ja sam cuo za to i mislim da je bas ta cena 177din ali da je to neki clan bureka uzeo u NS
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

bila mi je na phonu 1,2 nedelje, i chim se malo odlepila kad sam vadio iz dzepa, odmah sam je skinuo... nekako mi ruzno izgleda... :?

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

milan91, jeste clan bureka ali ne u NS... ima i u BG :wink:

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

To mi je kao da lizem lizalicu a da ne pocepam celofan! :D Tako da je odmah skidam... Ako je telefonu sudjeno da se izgrebe displej, izgrebace se sa folijom ili bez nje! 8)
PozZ

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Koren napisao:Ako je telefonu sudjeno da se izgrebe displej, izgrebace se sa folijom ili bez nje! 8)
PozZ
Da li to znaci da mogu da bacim telefon sa sestog sprata? Jer ako mu je sudjeno da se rasturi onda ce se rasturit bacio ga ja sa sestom sprata ili ne :roll: :roll: :roll:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Masterokrata napisao:Ej pa koliko sam primetio ovakva sarena folija dolazi uz sonyericsson telefone, nikad uz nokia telefon nisam dobio sarenis foliju 8)
Ertan napisao:Kao sto sam rekao razliciti proizvodjaci stavljaju na razlicite nacine zastitnu foliju. Ova na SE stvarno lose izgleda, ali je zato Nokija na najbolji nacin ovo resila. Mada je ipak sve stvar licnog ukusa. Ja ne bih skidao cak ni ovu foliju sa SE :)
O kakvim sarenom folijama pricte,ne razumem,kakve to folije pravi SE! :unsure: :roll: ;)

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Ja je skidam momentalno po izlasku iz radnje gde sam kupio telefon, nikada vise necu da cekam da se odlepi ili slicno :) :wink:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Foliju skidam tek kad sama krene da se skida, na w810 mi se brzo skinula a na 6630 je trajala par meseci. Trenutno imam N70 i folija se dobro drzi, nemam nameru da je skidam dok ne otpadne sama :lol: :lol:
and justice for all...

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

McLaren, ja nisam rekao da je folija na SE sarena vec losa. To sam rekao iz razloga sto sa leve strane ima ovaj dodatak radi lakseg skidanja folije, tako da lose izgleda ako se ne skine.

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

SE je ranije imao one folije a mislim da ih i dalje ima na originalnim telegonima...milsim na originalna pakovanja....ono folijica ista kao i obichna samo na njoj pishe koliko ekran ima boja, kamera, mp3 itd...znachi predvidjeno da se odmah skine! :D

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Foliju drzim na ekranu dok se sama ne skine...a i kad se sama skine ja stavljam novu...ali sad sam skinula sa N70 treba da kupim novu masku pa ga zato i ne cuvam preterano... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori