Zastitna folija
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- ixtis
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
- :: Galaxy J5
fain2daniel napisao:folija se skida odmah bez razmisljanja bar u mom slucaju ali ima kod nekih fontela kojih moras odmah skinuti foliju jer ima nacrtane specifikacije na njoj i ne mozes da ga koristis pogotovo touchscreen

I ja sam jedan od tih. Znaci folija odmah leti u kantu, ali je zato tu neka kozna futrolica koja stiti ekran ali i ceo telefon. U mom slucaju to se pokazalo kao najbolje resenje, i nije mi se do sad desilo da izgrebam ekran na mobu.

glasao sam da cekam da se sama skine, a ustvari je skinem kad pocnu da joj se prave "usi" ..... na k500i sam morao odmah da je skinem zato sto su bile po njoj one slicice koje je mixxx pomenuo ..... inace te sto imaju deo za skidanje se lako "prekroje" skalpelom .... samo pazljivo da se ne zasece telefon 
pozdrav...

pozdrav...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Sačekam 2-3 dana dok se uverim da je fon ok (zbog eventualnog vraćanja) i onda je sa uživanjem odlepim. Koliko god da je kvalitetna i lepo zalepljena deformisaće sliku na ekranu, a ja volim da uživam u potpunosti u kvalitetu prikaza. Neki ljudi su u stanju da ostave foliju i na kameri, tastaturi... Ne mogu to da shvatim... 
I napišite slobodno gde može da se nađe ta folija sa krpicama.

I napišite slobodno gde može da se nađe ta folija sa krpicama.
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
b_udder, to neću ni da komentarišem! Čemu onda vađenje televizora iz zaštitne kese? Ili skidanje etiketa sa garderobe? Ili ostaviš nov HDD u kesi, samo napraviš prorez za konektore. Da nastavim..?
Mislim da je SE namerno uveo te šarene folije da bi naterao korisnike da ih skinu i uživaju u lepoti čistog ekrana. A tako će i oni prodati više novih maski...

Mislim da je SE namerno uveo te šarene folije da bi naterao korisnike da ih skinu i uživaju u lepoti čistog ekrana. A tako će i oni prodati više novih maski...

● PRAVILA FORUMA ●
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Meni isto nije jasno kako vam ne smetaju te folije. Folija je od mnogo mekšeg materijala nego "staklo" na ekranu (neki silikon), i mnogo se lakše i brže ogrebe. Ja sam u početku (nisam znao da je folija) mislio da to treba tako da bude, i užesno sam se iznervirao kad sam video koliko mi se izgrebao ekran. Kad sam provalio da je to u stvari dobra folija i skinuo je, progledao sam. Od tada (za 10tak meseci) imam jednu ogrebotinicu, a nosam ga po džepovima.
A gledanje u ekran kroz foliju je uporedivo sa slušanjem skupih zvučnika kroz kesu.
b_udder, kod držanja daljinskog u kecici se ne radi o originalnoj, nego o home made kesici, koja ti omogućava da budeš svinja i da masnim prstima menjaš kanale, i posle samo obrišeš tu kesicu. Ali vrhunac je kad se isti drži u četvrtoj kesici po redu, jer su prethodne popucale ne mestima gde su dugmići, ali nisu skinute Pošto se tu ništa od komandi više ne vidi, tu sad već iskustvo vlasnika igra odkučujuću ulogu. Ovo se zove Blind Remote Typing. Ovo je slično kao kad preko starih čarapa oblačite svaki dan po jedne nove čiste, i petog dana ne možete da uđete u cipele.

A gledanje u ekran kroz foliju je uporedivo sa slušanjem skupih zvučnika kroz kesu.
b_udder, kod držanja daljinskog u kecici se ne radi o originalnoj, nego o home made kesici, koja ti omogućava da budeš svinja i da masnim prstima menjaš kanale, i posle samo obrišeš tu kesicu. Ali vrhunac je kad se isti drži u četvrtoj kesici po redu, jer su prethodne popucale ne mestima gde su dugmići, ali nisu skinute Pošto se tu ništa od komandi više ne vidi, tu sad već iskustvo vlasnika igra odkučujuću ulogu. Ovo se zove Blind Remote Typing. Ovo je slično kao kad preko starih čarapa oblačite svaki dan po jedne nove čiste, i petog dana ne možete da uđete u cipele.

Daljinac u kesici...
U početku je verovatno bila želja da se zaštiti "visoka" tehnologija od prašine itd, ali se onda ljudi opustili pa se dobilo:

U početku je verovatno bila želja da se zaštiti "visoka" tehnologija od prašine itd, ali se onda ljudi opustili pa se dobilo:
gargamel4 napisao:kod držanja daljinskog u kecici se ne radi o originalnoj, nego o home made kesici, koja ti omogućava da budeš svinja i da masnim prstima menjaš kanale, i posle samo obrišeš tu kesicu.

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Foliju obično skidam odmah, ali ako dobro leži i ne smeta vidljivosti ekrana, onda je ne skidam dok se sama ne skine. Pošto sam imao telefone raznih proizvođača, primetio sam i razne načine stavljanja folija-kada sam kupio SE T630 foliju sam MORAO odmah da skinem zato što se na njoj bile odštampane neke reklame za SE, pa se ekran i nije mogao videti. Nokia najbolje stavlja folije, Simens to radi takođe jako dobro, a SE ne baš najbolje (ili folija ima mehuriće vazduha ili je na njoj nešto odštampano kao u mom slučaju). Video sam foliju na N70 kada ga je jedna moja poznanica kupila i tako je stavljena da se uopšte i ne provaljuje da je uopšte ima.
Za zaštitu telefona koristim ojačane kožne futrole i zato telefon kod mene i posle par godina korišćenja izgleda maltene kao nov.
Za zaštitu telefona koristim ojačane kožne futrole i zato telefon kod mene i posle par godina korišćenja izgleda maltene kao nov.
Ghost
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
McLaren, pa vidis da ima ikonice po sebi zato sam rekao sarena....nisam rekao da sonyericsson pravi folije nego da ih lepi na svoje telefone....
Mada i to je mutno....mislim ko u stvari lepi te folije? Ako od preko fon dolazi u kutiji u full pack....sta ce mu folija preko display-a? Da li je neko kupio SE kod zvanicnog distributera a on imao na sebi foliju? Bar kod njih telefoni treba da dodju u neotvorenim kutijama.

Mada i to je mutno....mislim ko u stvari lepi te folije? Ako od preko fon dolazi u kutiji u full pack....sta ce mu folija preko display-a? Da li je neko kupio SE kod zvanicnog distributera a on imao na sebi foliju? Bar kod njih telefoni treba da dodju u neotvorenim kutijama.

5130+Koss the plug....
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Nikada ne skidam foliju kada je dobra.Sada sam morao da skinem sa N-72 jer je preko sredine bio natpis ali na 6630 sam koristio 6 meseci a zatim promenio maskicu i koristio kvalitetnu kopiju u zeljenoj boji.( kada sam prodao telefon posle 18meseci,vratio sam orginalnu maskicu koja je prelepo izgledala neostecena sa folijom preko ekrana kao da je nov.)Takodje,na SE nisam mogao tako raditi jer su nalepnice bile sa slicicama ali na simensima je bilo lepo jer su super uradjene.Ako je folija dobro zalepljena bez mehurica i nije zavrnuta ne vidim razlog da se odmah skida jer moze mnogo pomoci u slucaju dodira sa nekim metalnim predmetom tipa kljuceva,upaljaca i sl.
LG G2 Black,16GB