Zastitna folija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Nakon kojeg perioda skidate zastitnu foliju sa displeja?

Cekam da se sama skine
29
45%
Odmah je skidam
26
40%
Nakon nedelju dana
8
12%
Nakon mesec dana
1
2%
Nakod dva meseca
0
Nema glasova
Nakon cetri meseca
1
2%

Ukupno glasova: 65

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

folija se skida odmah bez razmisljanja bar u mom slucaju ali ima kod nekih fontela kojih moras odmah skinuti foliju jer ima nacrtane specifikacije na njoj i ne mozes da ga koristis pogotovo touchscreen 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

fain2daniel napisao:folija se skida odmah bez razmisljanja bar u mom slucaju ali ima kod nekih fontela kojih moras odmah skinuti foliju jer ima nacrtane specifikacije na njoj i ne mozes da ga koristis pogotovo touchscreen 8)
8)
I ja sam jedan od tih. Znaci folija odmah leti u kantu, ali je zato tu neka kozna futrolica koja stiti ekran ali i ceo telefon. U mom slucaju to se pokazalo kao najbolje resenje, i nije mi se do sad desilo da izgrebam ekran na mobu. ;)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Sa specifikacijama ili bez njih, folija se skida odmah, osim ako ne nameravaš da brzo (pre) prodaješ fon, pa, kao, folija na ekranu. Čemu folija??? Stvarno, čemu???

Pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Jel' moze neko na PP da mi poshalje gde mogu u BG da kupim tu PDA zashtitnu foliju od 177-ili-koliko-vecj dinara?

ZedPi
Chance favors the prepared mind.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

glasao sam da cekam da se sama skine, a ustvari je skinem kad pocnu da joj se prave "usi" ..... na k500i sam morao odmah da je skinem zato sto su bile po njoj one slicice koje je mixxx pomenuo ..... inace te sto imaju deo za skidanje se lako "prekroje" skalpelom .... samo pazljivo da se ne zasece telefon :D

pozdrav...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sačekam 2-3 dana dok se uverim da je fon ok (zbog eventualnog vraćanja) i onda je sa uživanjem odlepim. Koliko god da je kvalitetna i lepo zalepljena deformisaće sliku na ekranu, a ja volim da uživam u potpunosti u kvalitetu prikaza. Neki ljudi su u stanju da ostave foliju i na kameri, tastaturi... Ne mogu to da shvatim... :|

I napišite slobodno gde može da se nađe ta folija sa krpicama.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Miskoni, ali neprevazidjeno je ostavljanje namestaja ili sedista u kolima u foliji :D :D ...... ili, sto je najcesci slucaj, daljinca u foliji/kesici :lol: :lol:

pozdrav...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

b_udder, to neću ni da komentarišem! Čemu onda vađenje televizora iz zaštitne kese? Ili skidanje etiketa sa garderobe? Ili ostaviš nov HDD u kesi, samo napraviš prorez za konektore. Da nastavim..? :D

Mislim da je SE namerno uveo te šarene folije da bi naterao korisnike da ih skinu i uživaju u lepoti čistog ekrana. A tako će i oni prodati više novih maski... ;)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mnogo lakse podnosim ogrebotinice nego baloncice, usi i nekakvu propast sliku i boju. :) Isto tako ne mogu da drzim telefon u onim koznim i plasticnim omotima, pa da kucam preko najlona, a da ne pricam koliko se tada dizajn telefona (ne)istice :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Uglavnom skinem posle dan-dva. . . :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Meni isto nije jasno kako vam ne smetaju te folije. Folija je od mnogo mekšeg materijala nego "staklo" na ekranu (neki silikon), i mnogo se lakše i brže ogrebe. Ja sam u početku (nisam znao da je folija) mislio da to treba tako da bude, i užesno sam se iznervirao kad sam video koliko mi se izgrebao ekran. Kad sam provalio da je to u stvari dobra folija i skinuo je, progledao sam. Od tada (za 10tak meseci) imam jednu ogrebotinicu, a nosam ga po džepovima.

A gledanje u ekran kroz foliju je uporedivo sa slušanjem skupih zvučnika kroz kesu.

b_udder, kod držanja daljinskog u kecici se ne radi o originalnoj, nego o home made kesici, koja ti omogućava da budeš svinja i da masnim prstima menjaš kanale, i posle samo obrišeš tu kesicu. Ali vrhunac je kad se isti drži u četvrtoj kesici po redu, jer su prethodne popucale ne mestima gde su dugmići, ali nisu skinute Pošto se tu ništa od komandi više ne vidi, tu sad već iskustvo vlasnika igra odkučujuću ulogu. Ovo se zove Blind Remote Typing. Ovo je slično kao kad preko starih čarapa oblačite svaki dan po jedne nove čiste, i petog dana ne možete da uđete u cipele.

:)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Daljinac u kesici...
U početku je verovatno bila želja da se zaštiti "visoka" tehnologija od prašine itd, ali se onda ljudi opustili pa se dobilo:
gargamel4 napisao:kod držanja daljinskog u kecici se ne radi o originalnoj, nego o home made kesici, koja ti omogućava da budeš svinja i da masnim prstima menjaš kanale, i posle samo obrišeš tu kesicu.
:lol: :lol: :lol:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Stronger
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 18:16

Post od Stronger »

Na Cokoladi stoji kao kad sam je kupio.Otprilike pre 20 dana...Kada se uvuce vazduh ispod onda cu je sknuti...

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

ja sacekam koji dan (da vidim da je telefon ok) a onda skidam 8)
ne znam da li folija utice na kvalitet slke zbog velikog indeksa prelamanja :D :lol: :D

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Foliju obično skidam odmah, ali ako dobro leži i ne smeta vidljivosti ekrana, onda je ne skidam dok se sama ne skine. Pošto sam imao telefone raznih proizvođača, primetio sam i razne načine stavljanja folija-kada sam kupio SE T630 foliju sam MORAO odmah da skinem zato što se na njoj bile odštampane neke reklame za SE, pa se ekran i nije mogao videti. Nokia najbolje stavlja folije, Simens to radi takođe jako dobro, a SE ne baš najbolje (ili folija ima mehuriće vazduha ili je na njoj nešto odštampano kao u mom slučaju). Video sam foliju na N70 kada ga je jedna moja poznanica kupila i tako je stavljena da se uopšte i ne provaljuje da je uopšte ima.
Za zaštitu telefona koristim ojačane kožne futrole i zato telefon kod mene i posle par godina korišćenja izgleda maltene kao nov.
Ghost

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

McLaren, pa vidis da ima ikonice po sebi zato sam rekao sarena....nisam rekao da sonyericsson pravi folije nego da ih lepi na svoje telefone.... 8)
Mada i to je mutno....mislim ko u stvari lepi te folije? Ako od preko fon dolazi u kutiji u full pack....sta ce mu folija preko display-a? Da li je neko kupio SE kod zvanicnog distributera a on imao na sebi foliju? Bar kod njih telefoni treba da dodju u neotvorenim kutijama. 8)
5130+Koss the plug....

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Ja sam sa n70 upravo sad skiuo posle 2 meseca.. ali ne zato sto je pocela da se ljusti nego zato sto mi je folija malo ogrebana bila.. Jbt da ne poverujes kako dobra folija na N70..

Ko je uzeo tel. nov zna o cemu pricam.. :roll:

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

tel drzim u futroli ni jednu foliju sa njega ne skidam i uvek ga ocuvan da i posle 20h razgovora mogu da ponistim life timere i da ga prodam kao novog ili malo koriscenog :P :P :P :P :D :D :lol: :lol: :lol:
E71 je moj trenutni izbor:)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nikada ne skidam foliju kada je dobra.Sada sam morao da skinem sa N-72 jer je preko sredine bio natpis ali na 6630 sam koristio 6 meseci a zatim promenio maskicu i koristio kvalitetnu kopiju u zeljenoj boji.( kada sam prodao telefon posle 18meseci,vratio sam orginalnu maskicu koja je prelepo izgledala neostecena sa folijom preko ekrana kao da je nov.)Takodje,na SE nisam mogao tako raditi jer su nalepnice bile sa slicicama ali na simensima je bilo lepo jer su super uradjene.Ako je folija dobro zalepljena bez mehurica i nije zavrnuta ne vidim razlog da se odmah skida jer moze mnogo pomoci u slucaju dodira sa nekim metalnim predmetom tipa kljuceva,upaljaca i sl.
LG G2 Black,16GB

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja obavezno skidam foliju ali, pre par dana sam kupio novu masku koja je na sebi imala stvarno ok zalepljenu foliju, bez mehurica, usiju pa sam odlucio da probam da je zadrzim par dana, izgrebala mi se u dzepu u kome sam imao Orbit zvake i slatko sam je skinuo!
HOX Titanium gray

Odgovori