Telenor 063 pao na 35% trzisnog ucesca
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Ljudi, većinu korisnika u Srbiji uopšte nije zanimalo zašto je Telekom preuzeo vođstvo. Ja sam sa 063 prešao na 064 mrežu iz razloga koje su korisnici naveli na postovima iznad-počeli su nenormalno da deru sa cenama, a nisu ništa radili na kvalitetu usluga, čak su počeli i da podbacuju sa kvalitetom, kao i zbog toga što svi moji ukućani i većina mojih prijatelja i kolega ima 064 kartice. Jedan od njihhovih čuvenih bezobrazuluka je bio "zaokruživanje" dužine razgovora-ti pričaš npr. 15 sekundi, a oni to ne obračunaju kao 15 sekundi, nego kao ceo minut, ili pričaš minut i 10 sekundi, a oni to računaju kao minut i po. Telekom već dugo ima mogućnost da na kartici registruješ tri Friends & Family broja i pozivi prema njima su duplo jeftiniji (to modu i PrePadi i PostPaid korisnici), a Telenor (nekada Mobtel) to nema još uvek. Iz toga će svako pametan da izračuna koliko oni para drpe na taj način. Mislim da stranci koji rade u Srbiji odlično znaju da je naše tržište "price sensitive"-nije ni čudo s obzirom na to kolike su prosečne plate u Srbiji. Mislim da bilo koji operater ovde može da uspe samo ako bude uradio kvalitetnu mrežu (dobra pokrivenost signalom svuda, kvalitetan prijem i POVOLJNE CENE). Većini naših korisnika uopšte nije bitan 3G, EDGE, pa čak ni GPRS ni internet na mobilnom-još uvek postoji značajna većina ljudi koja koristi mobilce koji nemaju čak ni kolor ekran, bitni su im samo pozivi i SMS poruke. Videli ste kakav je bum Telekom napravio kada je prodavao Nokiju 1110 uz PostPaid pakete-redovi su bili maltene kilometarski, a kada se prodaju neki jaki i skupi modeli, gužve su mnogo manje. Ako Telenor ili neki terći operater bude ponudio dobre, ali skupe usluge, opet nećemo imati dobru konkurenciju na tržištu.
Ghost
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
Pa Telenor 063 ima cak i tehnicku podrsku koja se placa, nema 112 a sve to ima MT:S. Pa Telenor 063 ima 1,6 odnosno 1,77 dinara za uspostavljanje veze sto je cist lopovluk.
http://forum.mobtel.co.yu/viewtopic.php ... highlight=
http://forum.mobtel.co.yu/viewtopic.php ... highlight=
Da li je to MB Manekern "cuveni" Pedja sa telenorovog foruma???
btw, naplatjivanje uspostavljanja veze postoji kod vetjine, ako ne svih, svetskih operatera i sasvim je normalno... ako se ne varam postoji i na 64, mogutje da gresim, nikada me to nije zanimalo a da proveravam sada me mrzi...
Sto se tice korisnickog centra i naplatjivanja, tu se slazem da bi trebalo da bude besplatan ali je u svakom slucaju bolje da se platja nego da bude onakav kakav je kod telekoma jer je to katastrofa...
112 je zamena za 92, mislim da nema coveka u zemlji koji ne zna taj broj a stranci se svakako informisu pre nego sto dodju, mada bi to trebalo uvesti, ako se ne varam radilo je ranije...
btw, naplatjivanje uspostavljanja veze postoji kod vetjine, ako ne svih, svetskih operatera i sasvim je normalno... ako se ne varam postoji i na 64, mogutje da gresim, nikada me to nije zanimalo a da proveravam sada me mrzi...
Sto se tice korisnickog centra i naplatjivanja, tu se slazem da bi trebalo da bude besplatan ali je u svakom slucaju bolje da se platja nego da bude onakav kakav je kod telekoma jer je to katastrofa...
112 je zamena za 92, mislim da nema coveka u zemlji koji ne zna taj broj a stranci se svakako informisu pre nego sto dodju, mada bi to trebalo uvesti, ako se ne varam radilo je ranije...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- MB maneken
- Banned
naplata tehnicke podrske me najvise nervira ..... pa ako im vec preplacujes te usluge koje nude i koje cesto ne rade kako treba (koliko mi se samo puta desilo da mms ne stigne ali mi uredno skinu kredit), mogu makar da ti omoguce da ih besplatno pitas zasto za svoje pare ne dobijas ono sto bi trebalo... a da ne govorimo o tome da nekada moras da ih zoves vise puta jer im je odgovr beskoristan...... govorim naravno o 063...
pozdrav...
pozdrav...
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
b_udder, upravu si ali na 063 mrezi se makar trude da odgovore na poziv, na 064 to ide mnogo spontanije....procedura pozivanja korisnickog 064 servisa:
1.Uzmete handsfree slusalice i okrenete 064 789
2.Cekate....i cekate....i tako dok cekate mozete igrati neki dobar point & click na kompu da ne zaspete
3.Jos malo cekate....presli ste vec igricu
4.Taman kad mislite da ste umrli od cekanja javlja se drazesni zenski glas
5.Onda nerviranje i ubedjivanje da ste vi uredno platili racun......
5.itd
To je otprilike telekom procedura.
Jedino sto me iritira kod 063 servisa su glasovi one dve Karicke koje pevaju o Srbiji, patriotizmu i raznim stvarima za koje nemaju pojma sta znace
1.Uzmete handsfree slusalice i okrenete 064 789
2.Cekate....i cekate....i tako dok cekate mozete igrati neki dobar point & click na kompu da ne zaspete
3.Jos malo cekate....presli ste vec igricu
4.Taman kad mislite da ste umrli od cekanja javlja se drazesni zenski glas
5.Onda nerviranje i ubedjivanje da ste vi uredno platili racun......
5.itd
To je otprilike telekom procedura.
Jedino sto me iritira kod 063 servisa su glasovi one dve Karicke koje pevaju o Srbiji, patriotizmu i raznim stvarima za koje nemaju pojma sta znace

5130+Koss the plug....
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ma meni se jave ali uvek kada mi ne trebaju.npr obično pozem kada hoćiu da ispraznim bateriju i naravno očekujem da čekam
ali nikako.nemam ja tu sreću.max čekanje je bilo 2 min...
ali nikako.nemam ja tu sreću.max čekanje je bilo 2 min...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Ljudi zovu call centar kada hotje da isprazne bateriju i onda se cude sto se platja i sto se tesko dobija veza i odgovor... stvarno neverovatno...
@MB maneken,
O Boze, ne optuzujem te, pitao sam samo, zbog velike slicnosti postova i to je bio samo jedan deo odgovora koji je najmanje bitan... A to sto si "Citirao" nisam ja pisao, offtopic koji je bio pokusaj objasnjenja i odnosio se i na temu je obrisan i ne vidim razlog zbog cega bi se ti bunio... Ali ok, ti nisi opovrgao nijednu moju rec a napad je najbolja odbrana pa je jasna poenta ovog tvog posta... ali da ne idem u off...

@MB maneken,
O Boze, ne optuzujem te, pitao sam samo, zbog velike slicnosti postova i to je bio samo jedan deo odgovora koji je najmanje bitan... A to sto si "Citirao" nisam ja pisao, offtopic koji je bio pokusaj objasnjenja i odnosio se i na temu je obrisan i ne vidim razlog zbog cega bi se ti bunio... Ali ok, ti nisi opovrgao nijednu moju rec a napad je najbolja odbrana pa je jasna poenta ovog tvog posta... ali da ne idem u off...

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
- MB maneken
- Banned
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Objavljen tender za trećeg mobilnog operatera
BEOGRAD, 19. septembra 2006. (Beta) - Republička agencija za telekomunikacije objavila je u utorak tender za izdavanje licence za trećeg mobilnog operatera u Srbiji, po početnoj ceni od 320 miliona evra.
Na tenderu mogu da učestvuju operateri koji imaju više od tri miliona mobilnih telefonskih pretplatnika i čiji je prihod na kraju prošle godine bio veći od 500 miliona evra.
Za licencu za mobilnog operatera ne mogu da konkurišu vlasnici takve licence u Srbiji.
Zahtev za otkup tenderske dokumentacije podnosi se od 25. do 27. septembra, a za učesće na tenderu potreban je depozit od četiri miliona evra.
Ponude se podnose 3. novembra do 15 sati, a javno otvaranje je istog dana u 15.30 u prostorijama Agencije za telekomunikacije.
Agencija će do 6. novembra objaviti imena ponuđača i dalji tok postupka izbora najboljeg ponuđača, a konačna odluka će biti doneta do 15. novembra.
Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji se izdaje na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost se produžava još 10 godina, bez podnošenja zahtava vlasnika.
neverovatno
BEOGRAD, 19. septembra 2006. (Beta) - Republička agencija za telekomunikacije objavila je u utorak tender za izdavanje licence za trećeg mobilnog operatera u Srbiji, po početnoj ceni od 320 miliona evra.
Na tenderu mogu da učestvuju operateri koji imaju više od tri miliona mobilnih telefonskih pretplatnika i čiji je prihod na kraju prošle godine bio veći od 500 miliona evra.
Za licencu za mobilnog operatera ne mogu da konkurišu vlasnici takve licence u Srbiji.
Zahtev za otkup tenderske dokumentacije podnosi se od 25. do 27. septembra, a za učesće na tenderu potreban je depozit od četiri miliona evra.
Ponude se podnose 3. novembra do 15 sati, a javno otvaranje je istog dana u 15.30 u prostorijama Agencije za telekomunikacije.
Agencija će do 6. novembra objaviti imena ponuđača i dalji tok postupka izbora najboljeg ponuđača, a konačna odluka će biti doneta do 15. novembra.
Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji se izdaje na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost se produžava još 10 godina, bez podnošenja zahtava vlasnika.
neverovatno

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Ja znam jedno: Kad u CG kupiš 067 karticu, možeš da pričaš do mile volje i da ti traje skoro celo letovanje.... i da crnogorci ležerno razgovaraju mobilnim, za razliku od nas koji posle svakog razgovora kucamo *100# ili *121#....
Samo se nadam da će od Nove godine u Srbiju ući i treći operater, pa da će onda SVI morati da snize cene!
P.S.
kad sam bio u Španiji prošle godine, cena 1 sms poruke je bila oko 17din(oko 20 centi)
(imam 064 broj)

Samo se nadam da će od Nove godine u Srbiju ući i treći operater, pa da će onda SVI morati da snize cene!
P.S.
kad sam bio u Španiji prošle godine, cena 1 sms poruke je bila oko 17din(oko 20 centi)
(imam 064 broj)
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
tako ti je to. ali može da se desi da ni treći ništa ne promeni.ako se ne varam u CG imaju neke hepi minute tj hepi vreme kada je razgovor za dz i to u dnevnim tartiamaSchkomi napisao:Ja znam jedno: Kad u CG kupiš 067 karticu, možeš da pričaš do mile volje i da ti traje skoro celo letovanje.... i da crnogorci ležerno razgovaraju mobilnim, za razliku od nas koji posle svakog razgovora kucamo *100# ili *121#....![]()
![]()
![]()
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!