N93 ili P990???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

N93 ili P990

N93
17
47%
P990
19
53%

Ukupno glasova: 36

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da razjasnim nešto u vezi one tastature. pošteno po meni ono su odvratno uradili. ako su već stavili tastaturu šta im je trebala pomoćna.kada sam čitao najave nadam sam se da će imati još veći ekran od 910i ali on ima MANJI-!!!!
još ubacili glupost sa dve tastature.ali ipak ovo je samo moje mišljenje.
990 je ok fon ali ja kažem šta mi se ne svidja i to je to. daleko od toga da mi se ne svidja njegova mašina koja je fantastična.n93 mi je ok onako vizuelno dobar veoma dobar!
toliko od mene
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Symbian_OS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 31. Avg 2006. 21:32

Post od Symbian_OS »

N93 definitivno!!!! Ali definitivno!!! Touchscreen je dobra stvar ali razmisli kako cesh dok budesh bio u pokretu. :wink:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

znam, imao sam vec telefon sa touch screenom [a925] i bash zbog toga sam ga prodao, nisam mogao da napisem SMS u autobusu.... ali p990 ima dve vrste tastature tako da to nebi trebao biti problem

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Mirko BGD, UIQ leci sve, veruj mi :roll: toliko je em koristan, em zabavan, a da ne pominjem koliko je neuobicajen. Ja sam se toliko navikao na p910 da mi je pravi sok kad treba da otkucam poruku na obicnom telefonu, ja moj p910 mogu menjati jedino za p990, a s obzirom na cenu p990 to se nece skoro desiti, tako da eto ti leka 8)
A n93 je glupost... za tu kintu uzmi profi foto - aparat, pa da vidis slike :lol: :D
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

SYMBIAN_OS napisao:N93 definitivno!!!! Ali definitivno!!! Touchscreen je dobra stvar ali razmisli kako cesh dok budesh bio u pokretu. :wink:
Evo razmislio sam, otvorim onaj "poklopac" i kucam poruku isto kao i na N93. Kao Touch screen ne valja, uzmi N93, on je i veci i nema touch screen a i NOKIA JE! ......Mislim stvarno..... :uhuh:
I N93 je dobar telefon, ali NIJE BOLJI OD P990 jer prosto nema nista bolje od njega sem kamere koju svi pljuju! Dok P990 ima dosta stvari da stavi ispred N93!

Ista je kao kada ste ubedjivali narod da je 6630 bolji od k750 a razlika medju telefonima ja OGROMNA (samo sto 6630 ima symbian, a ovako telefoni su nebo i zemlja).

P990 je bolji telefon od N93, sada kome se koji vishe svidja to je druga stvar (a vecini ce da se svidja N93 jer na njemu pishe NOKIA i Carl Zeiss i 3.2mpix itd... a i zato sto su pre imali Nokiu i "Nokia je Nokia", ali to su sve tako velike gluposti da ne moze recima da se objasni!
Poslednja izmena od Dario u Ned, 24. Sep 2006. 17:26, izmenjeno 1 put ukupno.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dario, hahaha .... jos ce ispasti da je k750 bolji od 6630 :D ...

pozdrav...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

b_udder,pa sto da ne,i ja mislim da kome ne treba symbian da mu je k750 mnogo bolji fon nego 6630 da ne nabrajam vec zasto (off topic i tako to)... :roll: :wink:
Jedina "prednost" (da tako nazovem iako mnogima i nije) je taj symbian a po svemu drugom je K750 bolji!
Inace Mirko BGD,na tvom mestu bih uzeo P990,fon je stvarno mnoogo dobar a i kao sto miskoni rece,predjes malo u protivnicki tabor,probas nesto novo,i tako... ;)
Na kraju ces mozda biti odusevljen kao i Masterokrata sa svojim P910! 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

McLaren, ja mislim da je nekome kome ne treba Symbian, kamera i ostale gluposti koje ne spadaju u domen telefoniranja, mnogo bolji 6310i od oba ova telefona ...

ali opet odoh u off .....
Mirko, zasto ne bi uzeo neki malo jeftiniji telefon, a pare cuvao za nesto korisnije?

pozdrav...

edit:
zasto niko ne spominje m600? .... zar je toliko strasno sto tel nema kameru?

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jun 2006. 18:03
Kontakt:

Post od dalton »

Cuo sam od ljudi koji ga imaju p990 nisu zadovljni prespor je i tastatura je odvratna.Ali kazu da je bas prespor,toliko je spor da ce ih zameniti... Sada ne znam zasto je prespor i da li je tacno? :?

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

Ja bih uzeo p990... Dosta mi je lepsi a i ima qwerty tastaturu jedina prednost za nokiu je bolja kamera ali nokia je ipak nokia pa sad... :wink:
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Sn1p3r napisao:Ja bih uzeo p990... Dosta mi je lepsi a i ima qwerty tastaturu jedina prednost za nokiu je bolja kamera ali nokia je ipak nokia pa sad... :wink:
Sony Ericsson je ipak Sony Ericsson pa sad... sto jes' jes', vishe se isplati uzeti SE nego bilo koji drugi brand. :lol: :lol:

Jedina prednost je kamera (i nokia natpis na telefonu) pa je zato bolje uzeti n93 nego p990 :lol: . Ajde ne pricaj gluposti plz...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ne razumem izjave tipa: NOKIA je NOKIA ili NOKIA je zakon,neunistiva,najbolja itd. ne postoji najbolje ljudi postoji samo opredeljenje za jedan brend koji svaka druga osoba koristi i ostali zive u zabludi da je taj brend jedinstven tj da mu nema zamene...glupost :disgust: p990 bas zbog razlike od nokije i stvarno P serija deluje jako neobicno i jako kvalitetno...kao da drzis u ruci aparat neke nepoznate marke a to je nesto najkvalitetnije sto si ikada drzao u ruci :roll:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I mene strasno nervira kad neko kaze "Nokia je Nokia",sta pa to treba da znaci,uopste mi nije jasno! :uhuh: :wacko: :angry:
Inace i dalje mislim da je P990 mnogo bolji izbor nego N93,jer ipak SE je SE!!! :lol: :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

McLaren, kimi lako je tebi kada ces sledece sezone da furas ferari ali malo se redje koristi fraza SE je SE :P .............
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

fain2daniel napisao:McLaren, kimi lako je tebi kada ces sledece sezone da furas ferari ali malo se redje koristi fraza SE je SE :P .............
To koriste samo advanced korisnici :P . A posto ima mnogo vishe populacije ispod tog nivoa (koji svi furaju nokia je nokia) zato se taj "izraz" vishe javlja. Ali skontace svi jednog dana, heheheh :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

posto sam ja mega-turbo-advance produhovljen reci cu vam samo jedno: Mitsubishi je Mitsubishi! (ajde da vidim da neko kaze da nije :P ) ....... ali na stranu moja velika mudrost - zar je toliko tesko prihvatiti to da (skoro) svaki proizvodjac ima i bolje i losije modele? ..... ali kada smo vec kod uopstavanja ajde da kazem da su za mene Nokia i SE, generalno gledano, vrh ;)

pozdrav...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Kod SE-a ako platish vishe od 200evra ne mozesh da dobijesh "losh model" jer prosto ga nema! (a i generalno ima ih samo par njih koji su uzas, vishe od 95% modela su superishka!) dok kod Nokie nije to slucaj! (ima jako mnogo krsh modela i prenabudzeni sa cenom (i to GADNO!).

Zato ja skoro svakome preporucujem SE telefon jer to znam da nije greh i da skoro svaki model ima najbolji odnos cena/kvalitet, a i sigurna kupovina je (kao sto je bila sigurna kupovina nokia 3310 odakle je pocelo sa "nokia je nokia", ali se sada to vreme zavrshilo!). Jedina mana kod SE-a su bili dzoistici, ali sada to vishe nije problem jer se loshi dzoistici nalaze samo kod telefona ispod 100evra, a zamena im je 10 evra tako da... I takodje to je SONY, a SONY su Japanci, a u Japanu nema "cile mile" tj. sve mora da bude tacno i precizno i ispravno u milimetar ako ne ZBOGOM.

@b_udder: tacno, SE i NOKIA su stvarno VRH. Samsung je isto dobar ali prave samo preklopnike ili slajdere i softver im je shit!, Motorola se izgubila sa tehnologijom (jedva imaju jedan telefon sa 2mpix kamerom i to najlosijom u konkurenciji ... itd...) sada pucaju samo na dizajn, lg nije popularan kod nas a i nije nesto (svaki telefon je veliki i ruzan i ima dobre specifikacije (na papiru) i jeftin je), benq-siemens treba da se pokazu, Sharp-a nema kod nas da ga ima mogli bi svi da pakuju kofere i da idu kuci :P ... itd.... Za sada samo SE i Nokia (uglavnom gledano) su BPX :P .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori