Nokia 6600 -Spori Rodrigez

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55

Post od Nabukodonosor »

Ovako. Skidao sam neke programe sa Neta i in stalirao na fon, ali toliko je usporio da je to za pricu, tako da sam ih SVE obrisao. Stavio sam samo jednu temu i jednu igru i jednu aplikaciju. Dobro ovo sam mogao lepse da srocim. :-) E sad, kada ukljucim telefon i kliknem Menu taster treba oko 10 sekundi da se pojavi meni. Uzasno sporo se iskcrtava. Da li je moguce da ha teme toliko koce? Gde da instaliram aplikacije i igre? Na telefon ili karticu? Kako uopste ubrzati ovu kornjacu?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Vec si sam dao odgovor - ako je telefon radio kako treba do te poslednje instalacije, onda je ta aplikacija sigurno razlog usporenja...
Sve ubuduce instaliraj na karticu... Ako si prepunio internu memoriju, to bi mogao biti i pravi razlog usporenja. Probaj ponovo sve da instaliras na karticu pa uporedi kako se fon ponasa...

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2003. 16:57

Post od Aca »

Mogao bi i da instaliras AppMan i da pobrises sve zaostale fajlove od programa koje si instalirao, inace uvek, ali UVEK sve instaliraj na karticu. Ako nista ne uspe jedino, i najbole resenje je *#7370#, Lock code, i lepo formatiras memoriju tela, sve vratis na fabricki, jedino sto sve iz memorije ode u pm.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Svima se to desava na 6600 kad ga malo prepune pa makar i izbrisali sve kasnije, to je fabricki bug ja mislim ... :roll: Formatiraj tel, onda kupi MMC od 256 mb i snimaj sve, ali bukvalno sve na karticu ubuduce... :roll:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

OK. Hvala svima. Moze li neko da mi posalje na mail AppMan? mail je jeca@tron-inter.net. Koliko kosta ta kartica od 256MB? Mada mi nije potrebna bas tolika, jer stalno prebacujem slike na racunar. Mozda od 64MB. Kakve su cene?

Jos nesto. Kada formatiram fon, sta se onda desava? Moze li neko ukratno da mi objasni sta ce se tada desiti i sta da radim? Hvala svima.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Od 256 mb je oko 40-50e, zavisi od prodavnice i proizvodjaca. Od 64 ces tesko da nadjes, a od 128 je oko 20-25e ja mislim. Kad formatiras fon fon ti se vrati na fabricko stanje, "izlapi" sve sto si naknadno ubacio. (ali samo iz memorije fona, ne i iz kartice)

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Bilo je do teme. Mnogo je usporila telefon. Zato, pazite koje teme stavljate na telefon.

celabonac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2004. 07:48

Post od celabonac »

Kako da znam (prepoznam) koji su zaostali (nepotrebni) fajlovi u AppMan ? Da li neko zna i kako izgleda grana u FExploreru za C memoriju kada u nju nije nista ubacivano? :roll:

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Jedan savet vezan za usporavanje Nokia 6600 telefona kada se stavi neka CUSTOM tema. Svaka tema će bukvalno da leti i da radi identičnom brzinom kao i osnovna ako samo iz te CUSTOM teme izbacite CUSTOM ikonice i koristite osnovne koje se nalaze na temi koja ide fabrički uz telefon. Znači primenite novu temu, onda idite na edit ili kakoveć i ICONS stavite na default i to je to. Mene je to strašno nerviralo i onda sam ukapirao zašto se to dešava i sad temice stavljam razne i telefon radi odlično. Ima neznatnog usporenja ali je to daleko brže nego kada koristite CUSTOM ikone. Ne znam da li je ovo negde do sada rečeno, ali koliko ja znam nije. :roll:
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Za Celabonca: u AppMan-u imas opciju "Instaled applications" (skroluj do kraja udesno), to ti je spisak svega sto je instalirano u telefonu. Pored aplikacije koja je obrisana iz telefona a pritom je ipak ostalo neko "djubre", sa desne strane imas nacrtanu ikonicu kante za smece... Jednostavno stani na tu aplikaciju i pritisni "remove".
Na c imas samo "Nokia" i "System", u prvom su prazni direktorijumi u koje ce OS snimati tvoje "kreacije" (slike, zvukovi, video...), dok su u drugom sistemski fajlovi... Sve ostalo je nasnimljeno naknadno - tokom rada telefona i instaliranja aplikacija

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Mislim da to nije receno. A zar nisu ikonice iste i kad se stavi tema? :roll: A i procitah ovdje da je brzi fon kad se ubaci novi firmver, mada ne znam je li to tacno...

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

Sto se tice brzine provereno 100%!!!Imao sam 4.09 pre 5.27 i duplo je brzi!Pricam za 6600.Verujem da je sa 5.80 jos brzi...videcemo :wink:

Pera_bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Okt 2004. 12:32

Post od Pera_bg »

Ja sam proverio ovo sa ikonicama i stvarno je tako :D Svaka cast na savetu......... ovo obavezno uradite mnogo ubrzava telefon

Odgovori