Nokia 6600 -Spori Rodrigez
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55
Ovako. Skidao sam neke programe sa Neta i in stalirao na fon, ali toliko je usporio da je to za pricu, tako da sam ih SVE obrisao. Stavio sam samo jednu temu i jednu igru i jednu aplikaciju. Dobro ovo sam mogao lepse da srocim.
E sad, kada ukljucim telefon i kliknem Menu taster treba oko 10 sekundi da se pojavi meni. Uzasno sporo se iskcrtava. Da li je moguce da ha teme toliko koce? Gde da instaliram aplikacije i igre? Na telefon ili karticu? Kako uopste ubrzati ovu kornjacu?

Vec si sam dao odgovor - ako je telefon radio kako treba do te poslednje instalacije, onda je ta aplikacija sigurno razlog usporenja...
Sve ubuduce instaliraj na karticu... Ako si prepunio internu memoriju, to bi mogao biti i pravi razlog usporenja. Probaj ponovo sve da instaliras na karticu pa uporedi kako se fon ponasa...
Sve ubuduce instaliraj na karticu... Ako si prepunio internu memoriju, to bi mogao biti i pravi razlog usporenja. Probaj ponovo sve da instaliras na karticu pa uporedi kako se fon ponasa...
Mogao bi i da instaliras AppMan i da pobrises sve zaostale fajlove od programa koje si instalirao, inace uvek, ali UVEK sve instaliraj na karticu. Ako nista ne uspe jedino, i najbole resenje je *#7370#, Lock code, i lepo formatiras memoriju tela, sve vratis na fabricki, jedino sto sve iz memorije ode u pm.
-
- Neredovni učesnik
OK. Hvala svima. Moze li neko da mi posalje na mail AppMan? mail je jeca@tron-inter.net. Koliko kosta ta kartica od 256MB? Mada mi nije potrebna bas tolika, jer stalno prebacujem slike na racunar. Mozda od 64MB. Kakve su cene?
Jos nesto. Kada formatiram fon, sta se onda desava? Moze li neko ukratno da mi objasni sta ce se tada desiti i sta da radim? Hvala svima.
Jos nesto. Kada formatiram fon, sta se onda desava? Moze li neko ukratno da mi objasni sta ce se tada desiti i sta da radim? Hvala svima.
-
- Neredovni učesnik
Kako da znam (prepoznam) koji su zaostali (nepotrebni) fajlovi u AppMan ? Da li neko zna i kako izgleda grana u FExploreru za C memoriju kada u nju nije nista ubacivano? 

Jedan savet vezan za usporavanje Nokia 6600 telefona kada se stavi neka CUSTOM tema. Svaka tema će bukvalno da leti i da radi identičnom brzinom kao i osnovna ako samo iz te CUSTOM teme izbacite CUSTOM ikonice i koristite osnovne koje se nalaze na temi koja ide fabrički uz telefon. Znači primenite novu temu, onda idite na edit ili kakoveć i ICONS stavite na default i to je to. Mene je to strašno nerviralo i onda sam ukapirao zašto se to dešava i sad temice stavljam razne i telefon radi odlično. Ima neznatnog usporenja ali je to daleko brže nego kada koristite CUSTOM ikone. Ne znam da li je ovo negde do sada rečeno, ali koliko ja znam nije. 

Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com
admin - mobilnisvet.com
Za Celabonca: u AppMan-u imas opciju "Instaled applications" (skroluj do kraja udesno), to ti je spisak svega sto je instalirano u telefonu. Pored aplikacije koja je obrisana iz telefona a pritom je ipak ostalo neko "djubre", sa desne strane imas nacrtanu ikonicu kante za smece... Jednostavno stani na tu aplikaciju i pritisni "remove".
Na c imas samo "Nokia" i "System", u prvom su prazni direktorijumi u koje ce OS snimati tvoje "kreacije" (slike, zvukovi, video...), dok su u drugom sistemski fajlovi... Sve ostalo je nasnimljeno naknadno - tokom rada telefona i instaliranja aplikacija
Na c imas samo "Nokia" i "System", u prvom su prazni direktorijumi u koje ce OS snimati tvoje "kreacije" (slike, zvukovi, video...), dok su u drugom sistemski fajlovi... Sve ostalo je nasnimljeno naknadno - tokom rada telefona i instaliranja aplikacija