Što se tiče 512-1Gb kartica, (a i veće su zvanično podržane) zar nije logično da ćete 512 lakše napuniti i možda imati problem sa manjkom memorije nego na 1GB? Nju ćete (barem maaaalo) teže napuniti te imati problema sa premalo mesta na istoj, tj. eventulnim pomenutim problemom pri butovanju telefona kada je kartica unutra, ili brzinom čitanja. Ja imam tu VELIKU 1GB Transcend, i "zvanično problematičan" 6680, i trudim se da imam 100-200 MB slobodno (nemam ni potrebu da je punim skroz) i radi mij ednako brzo kao i originalna od 64. Prema tome zbog kapaciteta se ne usporava telefon. Jedini problem je što zbog gomile fajlova može navigacija, učitavanje, i snalaženje da bude komlikovanjie i sporije, ali nije brzina čitanja manja. Na mobile varijantama (a ne znam koje se sad druge i prodaju) može da bude i 10-20% brža, ali ni to realno nećete primetiti.
Kabl si trebao da dobiješ, meni su zaoravili da ga daju, pa su mi ga dali kad sam im to rekao bez ikakvog raspravljanja.
A adapter služi za to da bi kartca mogla da bude full size MMC jer onda radi u uređajima koji ne podržavaju RS kao što su foto aparati, drugi telefoni, i neki čitači.