Zvuci nemoguce!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Zvuci nemoguce!

Post od Lobachewsky »

Primio sam neki e-mail (tipa korisni saveti, prosledi dalje...) u kome se navode neke situacije kada mobilni moze da spasi situaciju. Saveti su svi bili ispravni, i vidi se da je taj neko hteo da siri informacije, a ne dezinformacije. Uglavnom su bili "pozovi 112", "kada ti ukradu telefon prijavi serijski broj nadleznima *#06#", ali mi je jedan zvucao, na prvi pogled, ipak neverovatno...

Dakle, ako su nam vrata automobila na daljinsko zakljucavanje, a kljuc je ostao zakljucan u automobilu, uz pomoc moba mozete da otkljucate rezervnim kljucem iako je on udaljen hiljadama kilometara od vas. Sta uraditi? Mobom pozvati osobu koja ima taj kljuc, a zatim telefon pribliziti vratima. Osoba sa kljucem priblizava kljuc njenom telefonu i pritisne dugme za otkljucavanje... :?

Hm... ipak je kasno da sad razmisljam o tome... deset do pet... Trenutno mi zvuci nemoguce. ;) , ali ako je to neko vec uradio... znaci ipak je nekako moguce :)
"Ako ja lazem, matematika ne laze","Bolje da ne gledam, mozda sam idalje tamo :) (kada su petao i ono pile-matematicar-genije igrali zmurke :) , u istom crtacu je i ono "decko, zabiberi udarac")
Matematika je cudo :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Re: Zvuci nemoguce!

Post od gargamel4 »

Lobachewsky napisao:Primio sam neki e-mail (tipa korisni saveti, prosledi dalje...) u kome se navode neke situacije kada mobilni moze da spasi situaciju. Saveti su svi bili ispravni, i vidi se da je taj neko hteo da siri informacije, a ne dezinformacije. Uglavnom su bili "pozovi 112", "kada ti ukradu telefon prijavi serijski broj nadleznima *#06#", ali mi je jedan zvucao, na prvi pogled, ipak neverovatno...[nastavak]
Ovo je tačno samo i nisu baš preterano nove informacije, ali:
Lobachewsky napisao:
Dakle, ako su nam vrata automobila na daljinsko zakljucavanje, a kljuc je ostao zakljucan u automobilu, uz pomoc moba mozete da otkljucate rezervnim kljucem iako je on udaljen hiljadama kilometara od vas. Sta uraditi? Mobom pozvati osobu koja ima taj kljuc, a zatim telefon pribliziti vratima. Osoba sa kljucem priblizava kljuc njenom telefonu i pritisne dugme za otkljucavanje...
je nemoguće. Auto alarm ne radi kao telefonske centrale na zvuk, melodiju (tonsko biranje), nego ranije an IR, a sada na radio signal, a isti ne može da se pošalje na opisani način. Postoje čak i uređaji koji emituju sve poznate frekvencije za otključavanje alarma, čik pogodite ko ih koristi?

Ako grešim ispravite me, ali . . .

:)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

radi na Hz alarm.tj ovako u koliko se u blizini nalazi radio-audio dekkoder oprema vlasnici svoje automobile ne ostavljaju zbog niskog Hz. e sada čuo sam i ja to ono tipa da se odalji 30cm od kola i da se pusti signal sa druggo fona tj signal od ključa i on kao otvara. to je neko počeo dosta da širi jer sam čuo od ljudi koji nemaju veze sa fonovima. da li je to tačno ostaje da se vidi
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Auto se daljinski otkljucava i zakljucava preko centralne brave,a ne alarma!Alarm je tu da vam zastiti auto od kradje,a brava da vam otkljuca vrata.To sto cujete potvrdni signal alarma kad ste otkljucali ili zakljucali auto je nesto drugo...
Otkljucati preko nekih zvucnih signala je apsolutno nemoguce,jer kad pritisnete dugme za otkljucavanje,ne cuje se nikakav zvuk,zar ne? :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

prosto ...nemoguce i to je to...neko je pustio buvu i neinformisana raja se popalila :wink: svoj auto mogu da otkljucam sa 15m razdaljine i to nebitno dali sam u zgradi,podrumu bilo gde...eh sad ko zna koja je to frekvencija ali zvuk,irda i sl. nije sigurno :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

fain2daniel napisao:eh sad ko zna koja je to frekvencija ali zvuk,irda i sl. nije sigurno :wink:

Frekvencija na kojoj bi taj kljuc morao da radi bi bila negde izmedju 850-1900MHz, da bi uopste tako nesto bilo teoretski moguce. (ili preciznije 900Mhz, ako je to "otkrio" neki nas covek; 1900Mhz, ako je tu foru provalio amerikanac-ali tada kod nas ta fora ne bi radila)
A da nisu ultrazvuci ili irda- nisu jer oni imaju mnogo manji domet od EM talasa...
Pozdrav :)

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

Vecina daljinskih za auto radi na RF(radio-frequency) koja je obicno oko 300MhZ(kod mene na BMW 315mhz),zatim postoje IR daljinski(ali su bash rijetki,obicno na starijim modelima),postoje BT daljinski(na najnovijim i skupljim autima)...
E sad,mobilni telefon radi na 400,450,850,900,1800,1900, s tim da su 900 i 1800 zastupljene na vecini mreza,a ovi na oko 400MhZ su se koristili nekad davno sa analognim NMT sistemima,i odavno se ne koriste...
E sad recimo da telefon radi na tih 315MhZ,i da nekako uspijete indukujete signal sa daljinskog u signal mobilnog telefona,taj signal prvo ide na baznu stanicu 1,2,3,... i sve tako do finalne bazne stanice posle koje ide na mobilni telefon onoga koga pozivate...takav signal ce sigurno da izgubi tu freq koju je indukovao daljinski vec na prvoj baznoj stanici,i tu nema nikakve sumnje...
IR daljinski-znaci nema sanse da posaljete IR signal preko mobilnog telefona na udaljenost vecu od 10cm(koliko najbolji ir u telefonu moze da dobaci)
BT daljinski-isto tako,ne mogu se indukovati u GSM talase,jer rade potpuno drugacije

kratko objasnjenje dao moj prijatelj sa jednog foruma.mislim da je sve jasno

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Te frekvencije i jesu tako izabrane da ne dođe do interferencije, tj. mešanja. Pitanje je i šta je kodirano ( tj. koja šifra), i da se pošalje na toj frekvenciji. Ove BT varijante su dobre jer nije više poenta u tome za koju se frekvenciju vezuju nego se vezuju za hardverski broj BT čipa. Tako da ih ne moguće folirati.

Najgluplja varijanta je imati vezanu centralnu bravu za automatski alarm (sam se uključi za par minuta). Svakom se desi da ponekad zaboravi ključ u kolima, a onda . . . :cry: . . .

A najbolja: umesto klasične brave imati čitač otiska prsta. Količina memorije u glavi koju ćete osloboditi time što više nećete brinuti o ključevima će biti zauzeta razmišljanjem o ispravnosti akumulatora, ali se veoma efikasno eliminiše mogućnost pozajmljivanja kola prijateljima-grebatorima.

Btw. pogledati epizodu Myth Busters-a, sa pravljenjem letećeg ranca (helikopter varijanta) iz jeftinih planova sa interneta, posebnim osvrtom na reč "jeftinim".

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

pazite slucaj sjedim u autu (sharan vw) prilazi covek koji daljinski otkljucava svoje auto (audi) i zakljucava mene u mom autu za ne povjerovati .... :o :o

gledao sam emisiju gdje su pljackali auta tako sto su ocitavali talsanu duzinu (prilikom otkljucavanja auta) pa posle proizvodili talaste iste duzine i tako ih otkljucavali..

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

fain2daniel napisao: video sam uzivo jednu slicnu radnju...znaci izvodljivo je 100% ;)
A izgleda da nije ni komplikovano... Mislim da je teze srafcigerom i cekicem :)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

ja sam svojim ocima video da je lik za opkladu otvorio tada novi golf 3 sa daljinskim upravljacem i startovao ga za manje od minuta... da nisam video ne bih verovao... i lik je tada uzeo 200 maraka za opkladu... :)

a sto se tice tog otkljucavanja cuo sam da je mogutje, i bas dugo hotju da probam ali nikako da uzmem kevina kola, vozim moja i tjaletova a ona imaju smartcard sa bt pa ne vredi... cim uzmem kevina kola probatju pa javljam... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

E a ja sam isto tako cuo slucaj otkljucavanja,deluje bas nekako bez veze,ali prosudite sami da li je istina ili ne:
Ima to vec dosta godina,tip se hvalio sa novim autom u nekom drustvu kako ima i strava alarm.Doslo se i do opklade kao ko otkljuca auto,dobija neku lovu.Svi su nesto pokusavali,kad odjednom neki deckic uzme papir novina,zapali i baci ispod auta ! Svi ono kao,jao sta bre radis to klinac !!! Posle par sekundi auto se otkljuca...valjda alarm ima protiv pozarni sistem pa se centralna otvori,nemam pojma.
Nije dalje poznato da li je klinac pokupio lovu... :D :D

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Kad vec pricamo sta smo culi, ja sam cuo pricicu da ako nekim modelima mercedesa skocis na krov, sva vrata se automatski otvore, kao zastita od sudara ili tako nesto :wink: 8) Sad cu da idem od kola do kola i da skacem!!! :D :lol: :D
PozZ

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Green, dobra fora samo treba vuci i protivpozarni aparat sa sobom kad krenes u akciju:D
Koren, to za mercedes je istinito ali samo za posebne modele sa platnenim krovom :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Evo ja mogu da negiram tu izjavu. Kod mene na Bubi se ništa automatski ne dešava, ni jedan univerzalni daljinski za alarm ne radi. Možda zato što nemam alarm?!?!?

Green, to je priča od pre 5-10 god. :wink:

Koren, ako voliš da uništavaš automobile, a već imaš Mercedesa, daću ti da skačeš po mojoj Bubi, i kad je uništiš, daj mi Mercedesa :P :P :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Iz pomenutih iskustava nisam ljubitelj kupovnih alarma. Moj drugar radi nadogradnju. Standardna centralnam ali alarm otključava tek (unapred definisana) kombinacija pritiska papučice za gas, kočnice, sirene (koja u tom momentu ne svira nego samo za to služi), i još nekog tastera po potrebi (da začini čorbu). Ukoliko lopov ne pogodi kombinaciju iz 2 puta, a nema ni teoretske šanse da zna šta uopšte treba da radi, auto se zaključava, a na bilo koju akciju od strane zarobljenog lopova uključuje sirenu. Jel treba da napomenem da jedino uspešno otključan alarm, pali kompjuter, koji je i više od blokade motora, a ni bypass kompjutera ne radi. 8)

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Nego već smo se žešće udaljili od teme. Lobachewsky, jel ima u tom mailu ojš nekih korisnih saveta? Da analiziramo. Nije valjda 100% promašen mail?

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

gargamele ,prica jeste ofucana vec,ali mozda neko i nije cuo ;)

A da li neko mozda ima u svojim kolima ugradjen alarm GT16 ??? Svojevremeno je bio strah i trepet za lopove,mozda ima sad i boljih resenja...

Odgovori