IrDA i PC i Nokia 3650
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
IrDA i PC i Nokia 3650
Zdravo ljudi!Kupio sam IrDA USB za PC,ali ne znam kako da ga instaliram.Imam nokijin instalacioni cd,instalirao sam PC suite for Nokia 3650,mada ne znam sta dalje da radim.POMOZITE MI.hVALA!
- apu
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07
Pa morash valjda da imash i drivere za Ir adapter??!! Kad ih installirash kako treba onda u PC Suite-u imash opciju za povezivanje tel-a i PC-a (donji desni ugao GET CONNECTED) tu odaberesh nachin za povezivanje ( da li je BlueTooth, IrDA,Cable ili shta vetj...) i kad kliknesh na infra red on pochinje da trazi telefon.
'Aj pa javi shta si uradio...
'Aj pa javi shta si uradio...
veseli p0z
@pu
@pu
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
A što ne uze BT, crni Petronije?
Uz IrDA USB bi trebalo da si dobio drajver koji moraš da instaliraš, a stari PC Suite koristi čuveni ozloglašeni mRouter koji treba da detektuje tip konekcije. Ako sve prođe kako treba, a skoro sam siguran da neće, e onda ćeš izgubiti mnogo živaca da nateraš sve to da radi (a i mi sa tobom pokušavajući da ti pomognemo)...
Da li postoji mogućnost da taj IR lepo zameniš za BT?

Uz IrDA USB bi trebalo da si dobio drajver koji moraš da instaliraš, a stari PC Suite koristi čuveni ozloglašeni mRouter koji treba da detektuje tip konekcije. Ako sve prođe kako treba, a skoro sam siguran da neće, e onda ćeš izgubiti mnogo živaca da nateraš sve to da radi (a i mi sa tobom pokušavajući da ti pomognemo)...
Da li postoji mogućnost da taj IR lepo zameniš za BT?
● PRAVILA FORUMA ●
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ako se ne varam usb irda bi trebalo automacki da se instalira bez ičega samo oni na komovima su imali tih problema.barem koliko sam ja video svi usb su radili bez drajvera a ja imam onaj na com i on radi samo uz pomoć drajvera
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Miškoni
- Administrator
Samo par njih radi bez drajvera, tačnije samo oni koji imaju podršku u samom Windows-u. Ovi koji se prodaju kod nas su najčešće neke varijacije na MA620.sys ...
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Petronije, nije ti neophodan PC Suite da bi prebacivao podatke. A dokaz da su se komp i telefon spojili je detekcija novog hardvera, Windows treba da ti prijavi telefon i imaćeš u treju kao dve diode okrenute jedna ka drugoj...
● PRAVILA FORUMA ●
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
ako mene pitate ic u danasnje vreme ni ne postoji vise tj. bukvalno se ne svrstava vise u nikakav vid bezicne konekcije jer sada se i niskobudzetni fonovi prave sa ugradjenim bt'om a pored toga je i mem kard,card reader bez koga ne bih mogao da zivim 100% 

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Nije tacno,IC postoji i dalje itekako,samo sto je njegova renesansa kod mobilnih telefona sasvim nezasluzena,jer je izgleda i dalje u pitanju isti SIR chip a ne kao kod laptopova,kod kojih jos ima zasluzeno mesto jer se ugradjuje FIR chip pa ce jos neko vreme kod njih imati zasluzenu buducnost!
Pozdrav
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Slow InfraRed = mala brzina slanja (ne znam tacno koliko bese,da ne lupam sad bezveze) a Fast InfraRed = 4MB/s (jos uvek brze i od BT v2.0 sa 3MB/s) i naravno da je jasno da nece jos izumreti FIR na laptopovima,a sumnjam da ce zaziveti na mobilnim (trosio bi previse baterije)!
Uz to FIR je dosta kompatibilniji po mom licnom iskustvu,jer sam povezivao nekoliko razlicitih marki laptopova (HP,Compaq,IBM x 2 iz razlicitih serija i Toshiba) i svaki je bio potpuno kompatibilan sa svakim,a znate i sami koliko su kompatibilni bili SIR chipovi na mobilnim telefonima dok su bili aktuelni!?
Pozdrav
Uz to FIR je dosta kompatibilniji po mom licnom iskustvu,jer sam povezivao nekoliko razlicitih marki laptopova (HP,Compaq,IBM x 2 iz razlicitih serija i Toshiba) i svaki je bio potpuno kompatibilan sa svakim,a znate i sami koliko su kompatibilni bili SIR chipovi na mobilnim telefonima dok su bili aktuelni!?
Pozdrav

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt: