Problem sa E600 i IrDA

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
sale7
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 23. Okt 2004. 09:43

Problem sa E600 i IrDA

Post od sale7 »

Pozdrav svima,

Imam problem sa povezivanjem E600 i PC-ija preko IrDA (edisonsoft ES-620).
Pomenuti infrared adapter uspostavlja fantastičnu vezu sa SE T630.
Kada pokušam povezati E600 nakon 30 sekundi win XP u taskbaru prepozna mobitel (E600 is in range), ali kad otvorim easy GPRS 2.1.8. pokazuje da je offline i ne mogu da uspostavim vezu (prebacio sam setup na IrDA i probao sve brzine prijenosa).
U jednoj radnji sam probao isto preko njihovog adaptera, koji je od različitog proizvođača od onog kojeg ja imam, i putem easy GPRS 2.1.5. sve savršeno funkcioniše.

Pitanje: Da li je možda IrDA nekompatibilna?
U mnogim radnjama su mi rekli da nema nikakve razlike između svih IrDA adaptera. Kupiću ja drugi, samo ako znam da je do toga, nešto mi se pare ne bacaju. Kada se i uspostavi veza da li je moguće slati slike i melodije na mob. sa PC ili ona služi samo za sinhronizaciju imenika.

Molim vas da mi odgovorite.
Molim sve koji imaju E600 da mi se jave na sale7@bih.net.ba zbog razmjene iskustava.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sale, pojavilo se dosta IR adaptera koji jednostavno ne vide Samsung, Panasonic i još neke modele telefona, a recimo, rade besprekorno sa SE, Nokia, itd. Upravo je i taj koji si uzeo jedan od njih. Zameni ga za drugi model, i gledaj da nema oznaku 620, jer dotični MA, ES, i sl., koriste isti hibrid i drajvere, a izgleda da im frekventni opseg nije dovoljno "širok" za sve telefone. Dakle, očigledno da razlike ima i znam za dosta slučajeva, a to što ti prodavac kaže u radnji, pa - možeš da vežeš IrDA mačku o rep... :wink:

sale7
Novajlija
Novajlija

Post od sale7 »

Hvala na potvrdi mojih sumnji.

Izgleda da stvari upravo tako stoje.

A nova teorija naših prodavaca po buvljacima jeste da ovi nekompatibilni IrDA adapteri (kao što je u mene) rade samo na onim telefonima koji pored infra red imaju i blue tooth tehnologiju. Ako je to tačno možda bude korisna informacija i drugima koji imaju sličan problem.

Uzdravlje.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

I ta teorija je baš "buvljačka", :wink: jer novi Panasonici imaju i IR i BT i opet dotični adapteri ne rade...
Najbolje bi bilo da uzmeš na probu neki IR, da bi mogao da ga vratiš ako ne bude radio. :wink:

sale7
Novajlija
Novajlija

Post od sale7 »

Pošto ja vidim buraz da ti znaš o čemu pričaš, molim te da mi razjasniš još par dilema.

1. Mogu li igre za mobilni prebacivati sa računara na E600 preko IrDA ili mi treba kabl?

2. S kojim mobilnim je E600 kompatibilan, pošto nema puno igara isključivo za E600 (da li igre za npr. E700, kojih ima dosta, mogu na E600).

Unaprijed hvala.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Da budem iskren, nisam se zezao sa E600, ali generalno ne bi trebalo da bude problema što se tiče prebacivanja igrica, ni preko kabla, ni preko IR-a. Što se tiče kompatibilnosti, većina java igrica koje su pisane za telefone koji imaju istu rezoluciju ekrana kao i E600 bi trebalo da rade. Bolji će ti odgovor dati neko ko ima direktnog iskustva sa sličnim modelima Samsunga.

sale7
Novajlija
Novajlija

Post od sale7 »

Problem riješen.

Kupio sam novi IrDA adapter i sve radi odlično.

Još sam jedino u nedoumici kako prebaciti java igre sa računara na E600.

Zna li neko?

drgajic12
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 13:26

softver

Post od drgajic12 »

koji program koristite za ovaj telefon,posto na samsungovom sajtu nema e600,i koji vam irDa adapter radi kako treba?

sale7
Novajlija
Novajlija

Post od sale7 »

Kako nema E-600? Ima sigurno, malo bolje pogledaj.
Program koji ti treba je Easy GPRS 2.1.8. i imaš ga na Samsung sajtu, ali je veliki. Oko 50 MB, a ako imaš dial-up konekciju k`o ja onda si najeb`o.
Ja trenutno koristim Sigma tel U280 i radi savršeno.

Jedino nemam blage veze kako igrice prebaciti na E-600.

Još jednom, ako neko zna javite se ljudi.

Odgovori