NOKIA 6233 - moji utisci...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Schkomi, a sto ne pises sve u jednom postu,ako ne mozes odmah da napises sve posle odaberes opciju izmeni i lepo sve stane u jedan post.Sto saljes sve po 2 posta.Vidim da je moderator sve sastavio u jedan posto si i gore tako pisao,to je i za njega dodatni posao. :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Schkomi napisao:MANE Nokia6233 (još ću update-ovati ovaj post :unsure: :smutny: ), dakle:

1. Kada se ekran ugasi, uključi se PowerSaver koji prikazuje samo sat&datum, ali su ta slova/brojevi premali i nisam uspeo da provalim kako i da li se mogu povećati? :| :?
Mislim i da ne mogu,ali mozes potraziti neki screensaver tipa Large Time Screensaver,mozda ima i njegova verzija za 3rd Edition Symbian,pa da imas ogroman sat,ogromne ikonice za propustene pozive i pristigle poruke,to je ubedljivo najbolje resenje!! :wink:
Pozdrav 8)

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

jos mana:

- U Imeniku mozete da birate dal da vam sortira imena po prezimenu ili imenu, ali, kada pokusate da trazite ime npr, a sortirali ste po prezimenu, telefon nece naci zeljenu osobu. :unsure: :? Glupo zar ne?

- ne postoje "labels" za stavke u svakom kontaktu, vec postoji samo ikonica koju NE mozete menjati sto je jos jedan nedostatak

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

@Schkomi meni se uopste ne chini glupo....ako si stavio da sortira po prezimenu shto onda trazish po imenu.....ako stalno trazis po imenu onda stavi da ti sortira po imenu jer nema svrhe da kontakti budi poredjani po prezimenu!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Schkomi, reci mi molim te da li mozes da premotavas video zapis na 6233, interesuje me naravno zbog filmova...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

Sensei, pogledao sam i NE MOŽE! Dakle, video fajlove NE MOŽETE premotavati, već samo pustiti da teku....

ipak nije to smartphone....

:unsure: :? :|

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ok. hvala Schkomi, to me je jako interesovalo jer znam da na nekim "dumb" telefonima moze tako sto dugo drzis desno ili lijevo a meni je ta opcija izuzetno korisna...steta...izgleda da cu i dalje da se drzim SE-a...
Pozdrav
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

malisa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 30. Sep 2006. 20:38
Kontakt:

Post od malisa »

Da li je neko kompresovao neki film i pustao na 6233? Ja sam svojevremeno to radio na D600 u mp4 formatu, moze li na ovom fonu i sa kojim programom kompresujete?

Hvala! 8)
Mobil Manijak*

zprosoft
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:22

Post od zprosoft »

malisa napisao:Da li je neko kompresovao neki film i pustao na 6233? Ja sam svojevremeno to radio na D600 u mp4 formatu, moze li na ovom fonu i sa kojim programom kompresujete?

Hvala! 8)
Mozes probati sa Wivisoft 3GP Video Converter (ima i mp4 format)

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

UPDATE (neću više, majke mi! :P :wink: :wink: )

Elem, iz prethodnog telefona sam u 6233 prebacio adresar pomoću PCSuite-a. U nekima od "kontakata" imam ubeležene rođendane.

Symbian Nokie ovo prepoznaju i nije potrebno podatke o rođendanima upisivati i u Organajzer, međutim Series40 to ne prepoznaje => morao sam da ručno prepišem sve rođendane iz Contacts u Organiser, jer u suprotnom telefon uopšte ne bi oglašavao alarm niti bi napisao bilo šta na ekranu. Probao sam da uključim i ActiveStandby, da vidim dal bi on to "skontao", ali avaj

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

A zna li neko gdje se mogu uzet microSD mem. kartice za 6233 i koliko love ako nije tajna? :P

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

pogledaj sve sto te zanima na www. itsvet. com :P :lol: Koliko love vidi tu :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

Ono što sam ja saznao kad sam se raspitivao za microSD :smutny: jeste da se one u Srbiji teško nalaze jer ih samo najnoviji modeli mobilnih telefona imaju, a cena im je relativno velika, pa ih dobavljači ređe nabavljaju

Šta reći osim.... SRBIJA!

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

tel je stwarno cool... ja imam problem sa zwonom... kad stawim na najjace tel prwo zwoni tise paposlnekog wremena upali najjace i to me nerwira, hocu da zwoni od pocetka najjace....

jel je to moguce promeniti??
thx... :cry: :cry:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Schkomi, si siguran za kartice? Ja sam ih video na par mesta u Novom Sadu, a i nisu tako skupe... Kartica od 1GB je oko 3500 dinara...

dr4qla, idi u Menu > Settings > Profiles > General (ili koji već hoćeš da izmeniš) > Personalise > za Incoming call alert izaberi Ringing. To bi trebalo da reši problem..

Inače, meni je posle 2 nedelje riknula slušalica! Ali telefon nije tako loš. Obožavam Nokiju zbog organizacije imenika i kalendara... Ali mi nedostaje kamera sa k750 :smutny:

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

Jel zna neko mozda da li moze i kako da se namesti opcija da aparat trazi sifru pre upotrebe, ne mislim na PIN pri paljenju telefona, nego da se zakljuca dok je aparat upaljen? :?
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

samo malo, cinimi se da je spomenuto da ovaj fon ima video zapis 640x480, da to nije previse, ..
kakav je kvalitete videa, jel samo snima u 3gp il.. i koliko je slika po sekundi ako neko zna.. . .

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

goxee, ideš u Settings > Phone > Security keyguard > On (ako hoćeš da ti ovo bude od koristi promeni fabrički postavljen zaštitnu kod telefona (12345) u nešto maštovitije :wink: )
napalm death, nije previše! Snima 15fps samo u 3gp formatu.. Kvalitet nije za baciti, al nije ni nešto posebno...
make. believe

zoran86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Nov 2006. 12:03

Post od zoran86 »

Dobar je tel...al ja imam jedan problem s njim:kad snimam video koji je podesen na 640x480,a duzina video snimka podesena na maksimum i kad snimam dodje do 20sekundi i tada mi se pojavi obavestenje:UNABLE TO SAVE FILE,ne razumem sto to,a memorije slobodne ima jos 16,2mb,a isto tako se desava i kad sliKAM,pise da moze jos 12 slika da napravi a kad slikam isto tako mi se pojavi:UNABLE TO SAVE FILE,a verzija SW je 3.70,dali fles moze da ispravi to?????

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

@ gajic_ivan hvala, da vidim ko ce sad da mi cacka telefon bez dozvole :wink:
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Odgovori