Polifone melodije

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Njima to i ne treba... Manje vise... MIDI dosta koriste muzicari po svadbama, i bio je davno popularan, a tek su sada ljudi poceli da cuju za njega i interesuju se od kada je uveden u mobilne telefone... Uveden je jer daje fin zvuk, a jako malo zauzima... Uostalom, razlika izmedju snimljenog fajla i MIDI-ja je u tome sto je MIDI je zapis... Skuopa instrumenata i nota... tj. on sam iz toga svira datu ko mpoziciju... Kvalitet reprodukovanja istog zavisi od toga koliko uredjas sa koga se reprodukuje zna tih instrumenata... Ako neki instrument nema, on odsvira slicnim, itd... Uglavnom, skup instrumenata i nota je MIDI...

Koristi se jos jedna verzija istog, a to je *.kar a o su karaoke fajlovi, u sustini isto sto i mid damo sto su im ubaceni tekstovi za pevanje... Ako preimenujete kar u mid, dobijate isto... tj. identicni su... telefon ce pustati i kar, ako je preimenovan u mid...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Samo mislim da MIDI sad vec polako odlazi u zaborav, za par godina ce vjerovatno potpuno da se izgubi. (mislim, u mobilnim telefonima, naravno) Mp3, wav, amr i ostali formati sve se cesce nalaze umjesto MIDI-ja u mobu... :mrgreen:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ne verukem da ce toliko brzo MIDI otici u zaborav, jer kod nas ljudi ne menjaju toliko chesto telefone (sve dok ne postoji nikakva shansa za oporavak od kvara).
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Neće MIDI otići u zaborav, ostaće i to kao opcija. Razviće se neki napredniji formati, koji će u osnovi biti MIDI, dakle kompatibilnost će ostati. To važi za mobilne, a u muzičkom svetu svakako neće nestati, jer je najzastupljeniji.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa za mobove sam i mislio. :wink: Pa dobro, ko ce da stavi MIDI ako moze npr mp3? :mrgreen: Mada i ja vise volim nesto polifonsku melodiju nego neku pjesmu, nesto mi je normalnije to za fon. :mrgreen:

Odgovori